بازگشت به صفحه اول

از ادوار نيوز

 
 

بازداشت 4 روزه یک دانشجوی دانشگاه تهران به دلیل تبلیغ برای کمپین 1 میلیون امضا

جمعه، 15 دی 1385

ادوارنیوز: زینب پیغمبر زاده دانشجوی دانشگاه تهران در حین تبلیغ برای کمپین 1 میلیون امضا برای تغییر قوانین ضد زن در متروی تهران-کرج بازداشت، و 4 روز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در بازداشت پلیس امنیت تهران بوده است.

به گزارش خبرنگار ادوارنیوز این عضو کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت در مطلبی که دروبلاگ شخصی خود منتشر ساخته، ضمن تشریح چگونگی بازداشت و نگهداری از وی در بازداشتگاه وزرا ،اشاره کرده است که نهایتا بعد از 4 روز بازجویی در خصوص فعالیتهای کمپین زنان و فعالیتهای دانشجویی  ، با دستور قاضی دادگاه انقلاب بدون صدور قرار آزاد شده است.

به گفته زینب پیغمبر زاده که به دلیل اعتراضات دانشجویی خرداد ماه گذشته در دانشگاه تهران به2 ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده است ، مسئولان دانشگاه تهران در جواب استعلام ماموران پلیس امنیت،وی را دارای سوابق منفی و کمونیست معرفی کرده اند و این موضوع سبب فشار بیشتر بازجویی شده است.

----------------------

از خبرنامه اميرکبير

سخنان چندین باره و متناقض وزیر علوم در خصوص دانشجویان ستاره دار

پرویز زاهدی، وزیر علوم دولت احمدی نژاد، تحت فشار رسانه ها و دانشجویان تاکنون بارها مجبور شده است در خصوص دانشجویان ستاره دار سخن بگوید. زاهدی که در این خصوص عادت کرده هر بار با فراموش کردن اظهارات پیشین خود و تکذیب آن ها، حرف های جدید را ارائه نماید، این بار نیز در دانشگاه شهید چمران اهواز پس از آن که یکی از دانشجویان برای چندمین بار از وزیر علوم خواست در خصوص دانشجویان ستاره دار توضیح دهد، وی دانشجویان ستاره دار را حاصل بزرگنمایی رسانه ها دانست و اعلام کرد از مطرح شدن این مسئله در رسانه ها و احضارش به مجلس دلخور است.

پیش از این وزیر علوم در اظهاراتی، دانشجویان سه ستاره را کسانی دانست که در پرونده خود شلاق، زندان و تجاوز به نوامیس مردم را دارند. زاهدی پس از واکنش شدید دانشجویان، نمایندگان مجلس و فعالین سیاسی نسبت به این سخنان، با تکذیب و وقیحانه خواندن سخنان خود، خبرگزاری فارس را متهم کرد این سخنان را به دروغ به وی نسبت داده است.
چرا ستاره دارها درخواست تجدیدنظر نمی کنند؟

زاهدي در پاسخ به سوال دانشجوي دانشگاه چمران اهواز گفت: «دانشجويان ستاره دار در سيستم اداري وزارت علوم وجود ندارند. مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي به منزله قانون تلقي مي‌شود و لازم‌الاجراست. در سال‌هاي قبل شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه‌اي در مورد پذيرش دانشجويان داشته است كه اين مصوبه تغييري نكرده است. اما رسانه‌ها در مورد مسائل سياسي كه بيان شده، بزرگنمايي مي‌كنند و به راحتي نيز جملاتي مي‌گويند كه صحت نداشته است.»

طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي  تحصیل افرادی که عضو گروه های معاند و از پرورش‌دهندگان تفكرات الحادي بوده و یا به این گروه ها كمك های مالي و معنوي برسانند، ممنوع بوده و طبق قانون اثبات این مسئله نیز تنها با حكم  دادگاه‌ امکان پذیر است. لازم به ذکر است اکثر دانشجویانی که از ادامه تحصیل آن ها جلوگیری به عمل آمده است از فعالین انجمن های اسلامی دانشجویان بوده اند که انجمن های اسلامی تشکل های قانونی هستند.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه افزود: «در سال‌هايي تعدادي از دانشجويان در جريان طيف سياسي مقابل دولت قرار داشتند كه رسانه‌ها در مورد ادامه تحصيل‌ آنها و مسائلي كه ايجاد شده بود بزرگنمايي كردند. حتي يك دانشجوي ثبت‌نام نشده يا مشروطي يا اينكه به صورت مشروط و با گرفتن تعهد از آنها ثبت‌نام شود، نداشتيم.»

مهدی مشایخی، از دانشجویان دو ستاره دانشگاه امیرکبیر، در تابستان سال جاری پس از ارائه تعهدات مختلف به هسته گزینش سازمان سنجش و کمیته انضباطی همین دانشگاه موفق به ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد شد. روزبه ریاضی و یاشارقاجار، از دانشجویان سه ستاره این دانشگاه، علیرغم کسب رتبه علمی لازم هنوز موفق به ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد نشده اند.

زاهدی که وجود دانشجویان ثبت نام نشده را تکذیب می کرد، از دانشجویان ثبت نام نشده خواست در خصوص وضعیت خود از سازمان سنجش درخواست تجدیدنظر کنند تا اگر اشتباهی در این زمینه رخ داده برطرف شود. زاهدی دانشجویان سه ستاره را متهم کرد تاکنون به صورت رسمی در خصوص وضعیت خود به سازمان سنجش اعتراضی را ارسال نکرده اند. این در حالی است که سیامک کریمی، يكی دیگر از دانشجويان سه ستاره و دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان، به خبرگزاری ایسنا گفته است: «چندين بار خواستار تجديدنظر شده ايم و نامه‌ها و شكواييه‌هاي مختلفي را براي كميسيون گزينش، دبيرخانه‌ي وزارت علوم و كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نوشته‌ايم.»

تایید دستور برخورد هماهنگ با انجمن های اسلامی

پس از آن که سخنانی از سوی بعضی از مسئولین دانشگاه ها در خصوص صدور دستور برخورد با انجمن های اسلامی دانشجویان تمام دانشگاه ها از سوی حاکمیت، ایراد و در رسانه های عمومی پخش شد، وزیر علوم به تایید ضمنی این خبر پرداخت و گفت: «هنگامي كه روساي دانشگاه‌ها را انتخاب كرديم به آنها گفته شد بايد تشكل‌ها در چارچوب آيين‌نامه‌ها تقويت بشوند اما نبايد آنها پايگاه احزاب سياسي باشند، بلكه بايد به عنوان دانشجو، پويايي و حركت به جامعه بدهند.»

پیش از این به محض این که خبری در خصوص پروژه ای مشترک و فراگیر جهت برخورد و به تعطیلی کشیدن انجمن های اسلامی دانشجویان، به عنوان تنها تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها، در رسانه ها درج می شد، بلافاصله از سوی مسئولین تکذیب می شد.

پرویز زاهدي در ادامه افزود: «خود ما هم خانه‌هاي فرهنگ در دانشگاه ايجاد كرديم، اما برخي تشكل‌ها از ما توقع دارند برگزاري جلسات و نشست‌ها را برعهده داشته باشيم. اما دانشگاه به شدت از اين امر پرهيز دارد و نمي‌خواهد دنبال كارهاي ديكته‌اي باشد. بايد تشكل‌هاي دانشجويي، صنفي و سياسي در چارچوب ضوابط فعال شوند و اين پويايي و نشاط در زمينه مختلف رخ دهد.»

گفتنی است خانه های فرهنگ، یا دفتر فرهنگ، که وزیر علوم مدعی است جزء بانیان آن بوده است، در دانشگاه آزاد هم اکنون نقش دفاتر تصفیه ایدئولوژیک و تفتیش عقاید دانشجویان و اساتید را بر عهده دارند و بر کلیه امور و فعالیت های فرهنگی دانشگاه نظارت می کنند. به عنوان مثال در این دانشگاه ها کلیه اطلاعیه هایی که در بوردهای عمومی درج می شود بایستی به تایید دفتر فرهنگ دانشگاه برسد.

آشپزها و دانشجویان، مسئول کیفیت بد غذا

وزیر علوم در پایان سخنان خود با انتساب کیفیت بد غذای سلف سرویس دانشگاه ها به آشپزهای سلف سرویس ها و دانشجویان گفت: «وزارت علوم و رييس‌جمهور به شدت روي غذاي دانشجويان حساس است. رييس‌جمهور بارها به وزير جهاد كشاورزي و وزير بازرگاني دستور اكيد داد تا مواد اوليه مرغوب را در اختيار دانشگاه‌ها قرار دهد. آنچه كه من مشاهده كردم اين است كه مواد اوليه مرغوب به دست دانشگاه‌ها مي‌رسد اما آشپزها به خوبي آن را طبخ نمي‌كنند. خود دانشجو نيز بايد با كمك شوراي صنفي كيفيت غذا را بالا ببرد.»

-------------------

نگه داری بیش از ۶ ماه کیوان رفیعی در سلول انفرادی

کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر: کیوان رفیعی، فعال حقوق بشر، که در روز ۱٨ تیر ماه مقابل دانشگاه تهران بازداشت شده بود، ششمین ماه بازداشت خود را در سلول انفرادی پشت سر میگذارد. به گفته خانواده ی رفیعی، چندی پیش جلسه رسیدگی به اتهامات وی در شعبه ۱٣ دادگاه انقلاب به ریاست “قاضی سادات” در حالی برگزار شد، که دادگاه اجازه حضور وکیل وی را صادر نکرد. همچنین کیوان رفیعی میگوید، جلسه دادگاه بدون حضور نماینده دادستان برگزار شد، و قاضی دادگاه، خود متن کیفرخواست دادستان را قرائت کرد، این در حالی است که برگزاری جلسه دادگاه به صورت غیرعلنی و بدون حضور نماینده دادستان غیر قانونی میباشد.
همچنین اتهامات وارده به او ، تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت و تشویش اذهان عمومی عنوان شده است.
رفیعی که همچنان در شرایط بلاتکلیفی در سلول انفرادی نگهداری میشود، در ملاقات با خانواده اش عنوان نموده است، هم اکنون و پس از گذشت ۶ ماه، وزارت اطلاعات به جای انتقال وی به بندعمومی تنها به دادن روزنامه به وی اکتفا نموده است و با وجود تاکید دادگاه مبنی بر انتقال وی به بند عمومی، از این کار خودداری میکند.

----------------------

ممانعت از ملاقات حضوری خانواده احمد باطبی با وی

خانواده‌ی احمد باطبی به دلیل کابینی بودن ملاقات و به نشانه اعتراض به این امر از ملاقات وی سر باز زدند. بر طبق قانون زندانیان می‌توانند هر ۳ هفته یک بار ملاقات حضوری داشته باشند، اما به دلیل اعتراض قبلی احمد باطبی به جواد مومنی، رئیس اجرای احکام زندان اوین  وی را از این حق قانونی‌ محروم کرده‌اند.

به باطبی گفته شده برای استفاده از حق قانونی خود مبنی بر ملاقات حضوری بایستی درخواست کتبی ارائه کند که این امر با مخالفت وی روبرو شد.

همچنین دکتر حسام فیروزی (پزشک معالج احمد باطبی) به شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. در احضاریه ای که برای او فرستاده اند قید شده است که ظرف مدت سه روز از تاریخ مشاهده ی احضاریه باید خود را به دادگاه معرفی کند و در غیر این صورت، حکم جلب وی صادر می گردد.

لازم به یادآوری است فیروزی در تاریخ ۱۱ مهرماه سال جاري در منزلش بازداشت شد و پس از دو روز آزاد گردید.

کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر

-----------------

نشريه دانشجويي«آواي مصلوب» دانشگاه شاهرود به مدت ۶ ماه توقيف شد

نشريه‌ي دانشجويي «آواي مصلوب» دانشگاه شاهرود از ۱۴ دي ماه به مدت شش‌ماه توقيف شد.

مسعود نظري فرد، صاحب امتیاز این نشریه، با بيان اينكه اين حكم پس از احضار به كميته ناظر بر نشريات دانشجويي و ارائه دفاعيات مديرمسوول ابلاغ شده است، اظهار داشت: اين نشريه اقدام به چاپ بخشي از سخنان يك سخنران در دانشگاه امام صادق كرد كه كميته ناظر اين سخنان را برداشت شخصي دانست و نشريه را به مدت شش‌ماه توقيف كرد.

اين فعال دانشجويي ابراز اميدواري كرد كه رويه در پيش گرفته شده درباره نشريات دانشجويي اصلاح و با عدم برخورد راديكالي، دانشگاه به دست صاحبان اصلي‌اش سپرده شود.

-----------------

توقیف نشریه دانشجویی بامداد در دانشگاه اصفهان

نشریه دانشجویی بامداد دانشگاه اصفهان توقیف شد. به گزارش خبرنگار ادوارنیوز شنیده می شود توقیف این نشریه همراه با احضار دست اندرکاران آن به کمیته انضباطی بوده است.گزارش دیگری از اصفهان حاکی است مسئولان دانشگاه اصفهان در نقاط مختلف این دانشگاه دوربین نصب کرده اند.

-------------------------

وكيل متین مشکین: موكلم از دانشگاه اخراج شد؛ به ديوان عدالت اداري شكايت مي‌كنم

وكيل مدافع يك عضو انجمن اسلامي دانشگاه اميركبير خبر داد كه به دليل اخراج موكلش از دانشگاه به ديوان عدالت اداري شكايت خواهد كرد.

محمدعلي دادخواه با بيان اين‌كه روز گذشته، وكالت متين مشكين دانشجوي دوره دكتراي برق دانشگاه اميركبير را پذيرفته است، گفت: مشكين در امتحان جامع نيز قبول شده است با اين حال او را از دانشگاه اخراج كرده‌اند.

وي با بيان اين‌كه به دليل اخراج موكلش به ديوان عدالت اداري شكايت مي‌كند، ابراز اميدواري كرد كه ديوان نسبت به برگرداندن اين دانشجو كه واجد حق مكتسب است، تصميم مقتضي اعمال كند. دادخواه گفت كه اتهام موكلش به صورت كتبي اعلام نشده است.

------------------

به نام ایران

بنا بر اطلاعات رسیده آقای سید علی عالم زاده مسئول اول حزب مشروطه در کشور ترکیه از سوی سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه (میت ) احضار و حکم دیپورت دریافت نموده است .

در پی قراردادهای امنیتی که بین دو کشور ایران و ترکیه که در اواخر سال 2006 تجدید شد ، سازمان اطلاعات ترکیه با اجیر کردن برخی از بریده مزدوران رژیم ایران و عناصر سست سعی در کنترل پناهندگان سیاسی و کسانی که بر علیه رژیم ایران فعالیت می کنند را دارد.

در همین راستا آقای علی عالم زاده (مسئول حزب مشروطه در ترکیه و زندانی سیاسی سابق ) ، ابوالفضل آجرلو ( عضو حزب مشروطه و زندانی سیاسی سابق ) ، مجتبی وطن پور نادرانی ( عضو حزب مشروطه و زندانی سیاسی سابق ) و علیرضا رنجبر ( فعال سیاسی ) پس احضار و بازجویی های متعدد روز گذشته از سوی پلیس ترکیه حکم دیپورت دریافت کردند.

لازم به ذکر است آقای علی عالم زاده از زندانیان سیاسی سابق در رژیم جمهوری اسلامی می باشد که به دلیل تهدیدات و فشارهای وزارت اطلاعات ایران در سال 2005 خود را به کمیساریای عالی پناهندگان در شهر وان معرفی کرده است . او در پی تاسیس شاخه حزب مشروطه در ترکیه و شرکت در اعتصابات در پی مرگ اکبر محمدی و ولی الله فیض مهدوی بارها احضار و بازجویی شده است .

لذا به همین جهت از کلیه فعالین سیاسی و حقوق بشری و انسان های آزادی خواه می خواهیم با ارسال فکس و ایمیل به کمیساریای عالی پناهندگان ، سفارت ها و کنسولگری های کشور ترکیه اعتراض خود را به دیپورت این عزیزان  نشان دهند و از استرداد ایشان به ایران جلوگیری کنند.

تبعیدیان سیاسی در شهر وان – ترکیه

2007-01-05

Van.city.ir@gmail.com

آدرس و تلفن های شعب آنکارا و  وان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل:

Adress:

Field office in Van

Istasyon Mah. Terminal 1.sok

Hayirlar Cad.  No: 40/2

Van

 Telephone :  (432) 223 5306

                      (432) 223 5307

                      (432) 223 4858

Telefax :       (432) 223 3244

turva@unhcr.ch E-mail:

2231300

Address:

Branch Oficce in Turkey

Sancak  Mah. 212.sok 12.cad

06550 Ankara

Mailing Address:

P.O.Box PK 5. 06551 Ankara

Telefax:         (312) 441 1738

Telephone:    (312) 441 1696

turan@unhcr.ch E-mail:

 لطفاً  ما را از اقدامات خود با خبر کنید، کلیه افراد یاد شده پناهنده در شهر وان ترکیه هستند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه