بازگشت به صفحه اول

 

 
 

نامه سازمان جهاني معلمان و درخواست اقدام عاجل براي نجات فرزاد کمانگر

اقدام فوري فرجام خواهي
24 مرداد ما ه1387

اعدام فرزاد کمانگر؛ معلم عضو کانون صنفي معلمان را متوقف کنيد

همکاران گرامي
فرزاد کمانگر؛ معلم 33 ساله و عضو کانون صنفي معلمان در کردستان ايران در خطر اعدامي قرار دارد که در يک دادگاه ناعادلانه برايش صادر شده است.

ايي آي در هفته هاي اخير، بارها به دولت ايران نامه نوشته و تقاضاي دادرسي عادلانه براي فرزاد کمانگر و ساير اعضاي اتحاديه هاي کارگري را داشته که در بازداشت هستند. عليرغم تلاشهاي مشترک از سوي سازمانهاي ملي و بين المللي براي تغيير حکم اعدام فرزاد کمانگر، اين حکم در تاريخ 21 تيرماه 1387 توسط ديوان عالي تائيد شد. علاوه بر اينها، همکاران عضو کانونهاي صنفي معلمان و فعالان حقوق بشر که با فرزاد اعلام همبستگي کرده اند بطور گسترده توسط مقامات ايراني تهديد مي شوند.

دستگيري، بازداشت و تقبيح اعضاي اتحاديه هاي کارگري بخاطر فعاليتهاي حقوق بشري و اتحاديه کارگري آنها نه تنها حقوق اتحاديه کارگري را بشدت نقض مي کند بلکه فضاي وحشتي ايجاد مي کند که مانع توسعه اتحاديه هاي کارگري در ايران مي شود.

سابقه موضوع

کمانگر؛ معلمي که در مناطق روستايي تدريس مي کرد و يک فعال حقوق بشري بود، مت با ادعاي عضويت در حزب کارگران کردستان، پ کا کا به تروريست متهم شده است. به گفته خليل بهراميان؛ وکيل فرزاد، هيچ سندي براي توجيه اينکه کمانگر "امنيت ملي را به خطر انداخته" وجود ندارد. وکيل فرزاد؛ که فرصت دفاع از فرزاد به او داده نشد، معتقد است که دادگاه فرزاد با اصل 168 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران انطباق ندارد که در آن تاکيد شده است :"رسيدگي به جرايم سياسي و مطبوعاتي علني است و با حضور هئيت منصفه در محاکم دادگستري صورت مي گيرد." در مورد پرونده فرزاد کمانگر، فقط يک قاضي پرونده را در مدت 5 دقيقه بررسي کرد و به متهم اجازه صحبت داده نشد.

کميته حمايتي اي  مرکب ازاعضايي از کانون صنفي معلمان، همکاران سابق کمانگر و وکلاي حقوق بشر از جمله شيرين عبادي، برنده جايزه نوبل، در تاريخ 11 تيرماه 1387 براي دفاع از حقوق شهروندي فرزاد کمانگر و انجام اقدامات قانوني براي تغيير حکم فرزاد کمانگر تشکيل شد. سه معلم در کامياران دستگير شده و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شدند . دو تن از اين معلمان به نام هاي حسن قرباني و کاوه رستمي، هنوز در بازداشت هستند در حالي که احمد قرباني پس از دو هفته با قرار وثيقه آزاد شد. حاميان فرزاد و اعضاي خانواده او بطور مرتب مورد تهديد تلفني وزارت امنيت و اطلاعات هستند.

ايي آي علاوه بر مخالفت با حکم اعدام فرزاد کمانگر، شکنجه فرزاد را در مدتي که در بازداشت بوده و محروميت ايشان  از درمان پزشکي را محکوم مي کند. زماني که خانواده فرزاد بالاخره اجازه ديدار با او را در زندان دريافت کردند، ميزان جراحات ايشان به قدري بود که فرزاد نمي توانست راه برود. ايي آي به مقامات ايراني پيشنهاد مي کند که گزارش شکنجه فرزاد را مورد تحقيق قرار داده و مطمئن شود که در آينده هيچ فرد بازداشتي اي مورد شکنجه و بد رفتاري قرار نخواهد گرفت.

ايي آي در حال حاضر هيچ عضو وابسته اي در ايران ندارد. اما ايي آي تقاضاي عضويت از طرف کانون هاي صنفي معلمان ايران دريافت کرده و نماينده اين کانون بعنوان ميهمان به آخرين کنگره ايي آي در برلين در سال 1386 دعوت شده بود. به محض بازگشت آقاي محمد خاکساري از کنگره ايي آي، ايشان توسط نيروهاي امنيتي مورد آزار و اذيت قرار گرفت. آقاي خاکساري عضو فعال "کميته نجات فرزاد" است و از جمله افرادي است که توسط وزارت اطلاعات تهديد مي شود.

شما چه مي توانيد بکنيد؟
بعنوان انجمن ملي معلمان، شما مي توانيد اين اقدامات را انجام دهيد:
1) وضعيت فرزاد کمانگر و معلمان ايران را در مجله هاي خود، وب سايتها، در نشست هاي خودتان و به طرق مناسب ديگر به بحث بگذاريد.
2) به مقامات ايران نامه بنويسيد. از سازمان شما مي خواهيم که از دولت ايران موارد ذيل را در نامه هايتان خواستار شويد:
- بررسي پرونده فرزاد کمانگر و روشن ساختن اتهامات عليه فرزاد و ساير معلمان عضو کانون هاي صنفي معلمان که بازداشت شده اند.
- تغيير حکم اعدام فرزاد کمانگر
- توقف شکنجه
- به فرزاد اجازه داده شود که با خانواده و وکيل خود آزادانه تماس داشته باشد.
- آزار و اذيت اعضاي خانواده فرزاد کمانگر و اعضاي کميته توقف حکم اعدام فرزاد کمانگر، را متوقف کنند
- باب گفتگوي مسالمت آميز را در باره نگراني هاي حرفه اي معلمان در ايران باز کنند.

لطفا تقاضاهاي خود را به اين افراد بفرستيد
رياست جمهوري اسلامي ايران
جناب آقاي محمود احمدي نژاد
خيابان فلسطين، تقاطع آذربايجان، تهران، 43311-13168، جمهوري اسلامي ايران،
آدرس الکترونيکي: 
dr-ahmadinejad@president.ir

رهبر کشور
مقام معظم آيت الله سيد علي خامنه اي
دفتر رهبر معظم
خيابان جمهوري اسلامي، خيابان شهيد کشور دوست، تهران، جمهوري اسلامي ايران،
آدرس الکترونيکي:
info@leader.ir / Fax: +98-21 649 5880 (نامطمئن)

وزارت دادگستري:
آيت الله  محمود هاشمي شاهرودي
اداره رئيس قوه قضائيه
خيابان پاستور، خيابان ولي عصر، جنوب سه راه جمهوري، تهران، 14737- 13168، جمهوري اسلامي ايران،
آدرس الکترونيکي:
info@dadgostary-tehran.ir / Fax: +98-21 879 6671/640 4018 or 4019 (نامطمئن)

لطفا رونوشت نامه خود را به سفارت ايران در کشور خود (در برخي از کشورها مثل ايالات متحده امريکا، سفارت پاکستان حافظ منافع جمهوري اسلامي است) و همچنين به ايي آي (دفتر مرکزي به اين آدرس
(headoffice@ei-ie.org or fax +32 2 224 0606)
ارسال کنيد.
از ابراز همبستگي و حمايت مستمر شما از همکاران ايراني بسيار سپاسگزارم

صادقانه ارادتمندم

فرد ون لي وون

دبير کل

----

استمداد یک مادر
مادر حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد محکوم به اعدام از سازمان های مدافع حقوق بشر یاری خواست

اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
آدينه  ۲۵ مرداد ۱٣٨۷ -  ۱۵ اوت ۲۰۰٨

شبکه حقوق بشر کرد: مادر حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد محکوم به اعدام، امروز در بخش خبری ساعت ۲۰ تلویزیون نوروز از طریق تلفن شرکت کرد. وقتی وی از شکنجه های اعمال شده بر پسرش صحبت می کرد کنترل خود را از دست داد و شروع به گریستن نمود. مادر حبیب الله لطیفی در این گفتگو از تمامی فعالین حقوق بشر خواست که به یاری فرزندش بشتابند.
مادر لطیفی در این گفتگو اظهار داشت: "حبیب الله لطیفی در اول آبان ماه ۱٣٨۶ در یکی از خیابان های شهر سنندج بازداشت شد. در نهمین روز از بازداشت وی به دلیل اعمال شکنجه های وارده، دچار خونریزی کلیه شده و به بیمارستانی در خارج از زندان منتقل می گردد. اما بعد از مداوای اندک، وی را دوباره به بازداشتگاه اطلاعات سنندج برمی گردانند. بعدها در نتیجه ی ملاقات با وی مشخص شد که وی از ناحیه ی سر دچار چهار شکستگی و از ناحیه ی صورت دچار دو ناحیه بریدگی شده است. از جمله در یکی از شکنجه ها، لب زیرین وی به کلی پاره شده بود."
مادر لطف اللهی ادامه می دهد: "وی به دلیل اعمال شکنجه ها بازهم دچار خونریزی داخلی از ناحیه ی کلیه می شود. همچنین بیماری برنشیت وی به دلیل شرایط نگهداری نامساعد عود می کند. در ملاقاتهایی که با او داشتیم مشخص شد که به دلیل آویزان کردن وی برای ساعت ها طوری که پاها در بالا و سرش در پایین قرار گیرد؛ موجب پارگی یا ورم شدید رگ های چشم و بینی ایشان شده است. به همین دلیل دچار خونریزی های پیوسته از ناحیه ی چشم و بینی شده اند.
وی در ادامه ی این گفتگو در حالی کنترل خود را از دست داد شروع به گریه کردن نمود و اظهار داشت که هرچه در مورد وضعیت جسمانی او بگویم کم گفته ام. و در نهایت از تمامی فعالین حقوق بشر در داخل و خارج از کشور برای رهایی فرزندش از مرگ، کمک خواست.
جبیب الله لطیفی ۲۶ ساله و دانشجوی رشته حقوق دانشگاه ایلام در اول آبانماه سال گذشته به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کردی بازداشت شد. وی از فعالین مدنی شهر سنندج می باشد. نامبرده با انجمن های فرهنگی "چیا" ، "شاهو" و "ژیانه وه" در سطح شهر سنندج همکاری داشت. لطیفی روز دوشنبه هفته جاری به اتهام محاربه به اعدام محکوم گردید.

قربانی یک انتقامجویی
بعد از گذشت سه روز از صدور حکم اعدام حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد، اسنادی مبنی بر نقش حجت الاسلام و المسلمین موسوی، نماینده ی ولی فقیه در کردستان در صدور این حکم به دست می آیند. محتوای این اسناد حاکی از این است که حبیب الله لطیفی یکی از کسانی بوده که در مقابل سیاست های نماینده ی ولی فقیه در سنندج ایستادگی کرده و در همین راستا چندین بار هم تهدید و تحت فشار واقع شده است.
بیت حجت الاسلام و المسلمین موسوی، نماینده ی ولی فقیه در استان کردستان در مرکز شهر سنندج و در جوار حسینیه ی این شهر واقع است. در سال ۱٣٨٣ طرحی از سوی موسوی به شورای شهر، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهر سنندج تحویل داده شد که شامل دو بخش اصلی بود: اول زمین واقع در زیر و اطراف "پل ملا ویسی" در مرکز شهر سنندج به نمایندگی ولی فقیه در استان واگذار شود. دوم؛ باید منازل مسکونی اطراف حسینیه و نمایندگی ولی فقیه تخلیه شده و این خانه ها به نمایندگی ولی فقیه واگذار شوند.
این طرح با موافقت ارگان های مربوطه در شهر سنندج واقع شده و عملیات اجرایی کردن طرح آغاز می شود. در مرحله ی اجرای بخش دوم این طرح که مربوط به تخلیه ی منازل مسکونی اطراف نمایندگی ولی فقیه در استان بود، مشکلاتی بوجود آمد. یکی از این مشکلات برخورد اجباری با ساکنین این منازل بود، طوری که صاحبان آنها تهدید به بازداشت می شدند.
منزل پدری حبیب الله لطیفی در نزدیکی بیت موسوی قرار داشت و باید تخلیه می شد. اما این کار با مقاومت هایی از سوی خانواده ی حبیب الله لطیفی و شخص وی همراه شد. در نتیجه نامبرده چندین بار تهدید و حتی بازداشت شد. در آخرین مورد از بازداشت ها تهدید شده بود که در صورت مقاومت بیشتر با بازداشت طولانی مدت و حتی اعدام مواجه می شود. از سوی دیگر حبیب الله لطیفی به مقاومت خود در برابر این بی عدالتی ادامه داد و در نتیجه آخرین بار که بازداشت شد، آزاد نگردید تا اینکه حکم اعدام وی صادر شد.

----

اعتراض به محکومیت یوسف عزیزی بنی طرف

• هیات دبیران کانون نویسندگان ایران با صدور اطلاعیه ای به حکم ۵ ساله ی زندان یوسف عزیزی بنی طرف اعتراض کرده و خواهان لغو بی قید و شرط آن شده است ...
اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
آدينه  ۲۵ مرداد ۱٣٨۷ -  ۱۵ اوت ۲۰۰٨

هیات دبیران کانون نویسندگان ایران با صدور اطلاعیه ای به حکم ۵ ساله ی زندان یوسف عزیزی بنی طرف اعتراض کرده و خواهان لغو بی قید و شرط آن شده است. در اطلاعیه کانون نویسندگان ایران آمده است:

در ادامه ی صدور احکام زندان برای فعالان عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، شعبه ی پانزده دادگاه انقلاب اسلامی آقای یوسف عزیزی بنی طرف، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را به پنج سال زندان محکوم کرده است. این حکم بر اساس اتهام بی پایه ی "اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور" صادر شده است. کانون نویسندگان ایران حکمِ زندان آقای عزیزی بنی طرف را محکوم می کند و خواهان الغای بی قید و شرط این حکم بی اساس و ناعادلانه است.

درخواست عاجل سازمان حقوق بشر اهواز
محکومیت ۵ سال زندان برای آقای یوسف عزیزی بنی طرف


سازمان حقوق بشر اهواز نیز با انتشار یک درخواست عاجل که رونوشت آن برای دبیر کل سازمان ملل متحد، سازمان عفو بین الملل، کانون نویسندگان ایران، کلیه سازمانهای مدافع حقوق بشر و نیروهای مترقی داخل ایران ودر خارج از کشور ارسال شده است، نسبت به حکم زندان آقای بنی طرف اعتراض کرده است. در نامه ی این سازمان آمده است:

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران آقای یوسف عزیزی بنی طرف نویسنده عرب اهواز را به اتهام تحریک مردم عرب خوزستان برای تظاهرات بر علیه رژیم که در ۱۵ April ۲۰۰۵ صورت گرفته بود بتاریخ ۱۰ August ۲۰۰٨ به ۵ سال زندان محکوم کرد.
تظاهرات مزبور در واقع، در پی افشاء شدن سندی که از طرف آقای ابطحی رئیس وقت دفتر ریاست جمهوری تنظیم شده ودر آن ایده یا بیشنهاد تغییر بافت اجتماعی ودیموگرافی منطقه مردم عرب مطرح شده بود، توسط مردم عرب اهواز بطور خودانگیز و به نشانه اعتراض صورت گرفت.
لازم به یادآوری است که در آن مرحله مقامات دولتی بتاریخ ۲۴ April ۲۰۰۵ اقدام به بازداشت آقای یوسف عزیزی نمودند، که سر انجام بعد از مدت تقریباً ۶۵ روز در زندان انفرادی، بقید ضمانت یک ملیارد ریال او را رها ساختند. بازداشت وی اعتراضات شدیدی از طرف بسیاری از سازمانهای حقوق بشر وجامعه مدنی در داخل ایران ودر خارج برانگیخت.
این در حالی بود که آقای عزیزی بهنگام آن جریانات در اهواز نبوده و علیرغم اینکه شخصاً و از طریق وکیلشان بارها آن اتهامات را رد کرده است.
آقای عزیزی عضو کانون نویسندگان ایران میباشد و اخیراً به عنوان عضو علی البدل هیئات دبیران این کانون انتخاب شده است.
او بعنوان نویسنده ومحقق چندین مقاله، داستان کوتاه و کارهای ادبی دیگر و من جمله ترجمه، بزبانهای فارسی و عربی منتشر کرده است.
سازمان حقوق بشر اهواز، محکومیت آقای بنی طرف و دیگر آزاده اندیشان در ایران که مورد تعقیب و ستم قرار میگیرند را شدیداً محکوم مینماید. بدین وسیله از دولت ایران و مقامات مربوطه خواستار لغو این محکومیت ناعادلانه هستیم، مطابق با قراردادها و میثاقهای بین الملل حقوق بشر وآزادیهای جامعه مدنی.
سازمان حقوق بشر اهواز

لطفاً نامه های اعتراض آمیز خود را به آدرسهای زیر ارسال نمائید
:
 

Leader of the Islamic Republic
His Excellency Ayatollah Sayed ‘Ali Khamenei
The Office of the Supreme Leader, Islamic Republic Street - Shahid Keshvar Doust Street
Tehran, Islamic Republic of Iran
Email: info@leader.ir
Salutation: Your Excellency

Head of the Judiciary
Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudi
Howzeh Riyasat-e Qoveh Qazaiyeh / Office of the Head of the Judiciary
Pasteur St., Vali Asr Ave., south of Serah-e Jomhouri, Tehran ۱٣۱۶٨۱۴۷٣۷, Islamic Republic of Iran
Email: info@dadgostary-tehran.ir (In the subject line write: FAO Ayatollah Shahroudi)
Salutation: Your Excellency

Minister of Intelligence
Gholam Hossein Mohseni Ejeie
Ministry of Intelligence, Second Negarestan Street, Pasdaran Avenue, Tehran, Islamic Republic of Iran
Salutation: Your Excellency

COPIES TO:
President
His Excellency Mahmoud Ahmadinejad
The Presidency, Palestine Avenue, Azerbaijan Intersection, Tehran, Islamic Republic of Iran
Email: dr-ahmadinejad@president.ir
via website: www.president.ir/email

Speaker of Parliament
His Excellency Gholamali Haddad Adel
Majles-e Shoura-ye Eslami, Baharestan Square, Tehran, Islamic Republic of Iran
Fax: +۹٨ ۲۱ ٣٣۵۵ ۶۴۰٨
Email: hadadadel@majlis.ir (Please ask that your message be brought to the attention of the Article ۹۰ Commission)

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه