افزایش فشار بر دانشجویان معترض دانشگاه ها؛ اعتصاب و خودداری از امتحان
چهارشنبه، ۱۶ دي، ۱۳۸۸
به دنبال عدم حضور دانشجویان در کلاس های درس و خودداری از شرکت در امتحانات، فشار بر دانشجویان به منظور بازگرداندن دانشگاه ها به شرایط عادی ادامه دارد.
خبرنامه امیرکبیر: تا پایان روز دوشنبه بیش از ۴۰ امتحان پایان ترم توسط دانشجویان لغو شده است. در دانشکده عمران ۸ امتحان، دانشکده فیزیک ۶ امتحان، دانشکده شیمی ۵ امتحان، دانشکده مهندسی پزشکی ۳ امتحان، دانشکده مکانیک ۴ امتحان، دانشکده معدن و متالورژی ۴ امتحان، دانشکده کامپیوتر ۳ امتحان، دانشکده نساجی ۲ امتحان، دانشکده برق ۱ امتحان و دانشکده کشتی سازی ۱ امتحان تاکنون لغو شده است.
یکی از اعضای دفترتحکیم وحدت وانجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در این مورد به روز گفت: "پس از مراسم روز عاشورا که با حضور گسترده دانشجویان برگزار شد، فضای دانشجویی به شدت تحریک شده است. با اعلام خبر درگذشت آیت الله منتظری به عنوان یکی از وزنه های منتقد دولت و حاکمیت ،جمع گسترده ای از جوانان و روشنفکران در مراسم تشییع پیکر باشکوه ایشان شرکت کردند... اما برخورد حاکمیت با آن ها برخلاف گذشته بسیار وحشیانه بود. بسیاری بازداشت و یا مجروح شدند. در اعتراض به این اتفاقات دانشجویان در دانشگاه ها نسبت به این قضیه بی تفاوت نماندند و درنتیجه به برگزاری مراسم روز سوم ایشان دست زدند."
در دانشگاه علم و صنعت هم این اعتراض با برخورد و یورش وحشیانه روبه رو شد. در دانشگاه آزاد مشهد بااین مراسم با چنان خشونتی برخورد شد که به درگذشت دو دانشجو با ضربات چاقو و بازداشت بیش از 100 دانشجو انجامید.
به این ترتیب بود که اعتراض و سرکوب به همه دانشگاه های کشور سرایت کرد و اینک مجموعه فضای دانشگاهی کشور را به شدت ملتهب کرده است. اعتصاب و خودداری از شرکت در امتحانات،از جمله نشانه های واکنش به این وضعیت است.
در همین راستا دانشگاه پلی تکنیک ـ امیرکبیرـ که امتحانات آن زودتر از تمامی دانشگاه ها برگزار می شود روز دوشنبه صحنه اعتصاب و خودداری از شرکت در آزمون های پایان ترم بود.
عضو انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر با شرح وضعیت دانشجویان طی این روزها به روز می گوید: "دانشجویان وروری جدید دانشگاه به شکل گسترده ای نسبت به این تهدید ها بی تفاوت اند. دانشجویان سال های بالاتر که در شرف فارغ التحصیلی یا خروج از کشور می باشند تا حدودی نسبت به این قضایا بی میل ترند اما در کل می توان گفت اکثر دانشجویان توجهی به این تهدیدها نمی کنند. برای نمونه اگر در یک امتحان بیش از 80 درصد شرکت نکنند دانشگاه تهدید می کند که به همه شما صفر می دهیم. اماوقتی در یک کلاس 100 نفری 80 نفر صفر بگیرند آیا معدل این دانشکده یا دانشگاه به میزان واقعی می رسد؟ یا دانشگاه تهدید به ممنوعیت از دادن امتحان به متخلفین می کند... آیا می توان برای 200 نفر حکم محرومیت از برگزاری امتحان داد؟ بنابراین مسئولین دانشگاه خودشان نیز می دانند که تهدیدهایشان کارگر نیست و صرفاً برای ترساندن از آن بهره می برند."
به گفته برخی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر مسوولین این دانشگاه برای واردآوردن فشار بر دانشجویان مقرر کرده اند که از ترم جاری والدین را در جریان تمام امور آموزشی فرزندانشان قرار خواهند داد و ریز نمرات و کارنامه رابرای خانواده ها ارسال می کنند. آنها فکر می کنند به این ترتیب خانواده ها نیز که از شرایط آگاهی ندارند با شنیدن اینکه به همه صفر می دهیم فرزندانشان را تحت فشار می گذارند که حتماً در امتحانات شرکت کنند. در واقع اینها راهکارهای دولت نهم و آقای احمدی نژاد و روسای دانشگاه های ایشان برای دبیرستانی کردن دانشگاه ها و کنترل دانشجویان است.
اما برنامه جنبش دانشجویی طی روزها و هفته های اینده چه خواهد بود. عضو انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در این خصوص می گوید: "در طول 7 ماه گذشته هزینه های بسیاری پرداخت شده از جمله حمله به خوابگاه های متعدد و شهادت دانشجویان بسیار. نه از این بابت که خون دانشجو رنگین تر از دیگران باشد بلکه از این بابت که برخلاف مردم این جنبش تشکیلات و عقبه دارد،زمانی که هزینه می پردازد با دید تشکیلاتی به آن نگریسته می شود. اعتصابات فراگیر و شرکت نکردن در امتحانات اولین گام در این شروع این مسیر است. با این کار دانشجویان می خواهند کانون توجه بحران را از مردم به دانشگاه معطوف کنند."
مریم امیدی
----
بازداشت بیش از 35 دانشجو دانشگاه غیر انتفاعی خیام
مشهد
۱۵ دی ۱۳۸۸
شبکه جنبش راه سبز (جرس): در پی برگزاری تجمع بیش از 500 تن از دانشجویان سبز دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد در اعتراض به وقایع روزهای اخیر در دانشگاه های مشهد، بیش از 35 دانشجو این دانشگاه روز گذشته بازداشت شدند.
به گزارش جرس، دانشجویان دانشگاه خیام در اعتراض به حمله خونین نیروهای انصار و لباس شخصی های حامی دولت کودتا به دانشگاه آزاد مشهد در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و بازداشت 210 دانشجو دانشگاه آزاد و زخمی کردن دهها دانشجو این دانشگاه و همچنین حمله روز پنجشنبه نیروهای امنیتی به دانشگاه ها سجاد مشهد ، از ساعت 12 روز گذشته در صحن دانشگاه خیام تجمع با شکوهی برگزار کردند.
این تجمع از ساعت 12 با سرود یار دبستانی آغاز شد و تا ساعت 14:30 دقیقه ادامه داشت. دانشجویان باشعار " دانشجو زندانی آزاد باید گرد" خواهان آزادی دانشجویان زندانی دانشگاه های آزاد ، فردوسی و سجاد مشهد شدند. دانشجویان شعار هایی مانند " یا حسین میرحسین " و " مرگ بر دیکتاتور " نیز سر دادند.
گفتنی است هنگام برگزاری این تجمع ، نیروهای امنیتی و لباس شخصی در صحن دانشگاه حاضر شدند و از تجمع دانشجویان فیلم برداری کردند. پس از اتمام آرام تجمع و هنگام خروج دانشجویان از دانشگاه خیام ، نیروهای انتظامی و امنیتی که دانشگاه را محاصره کرده بودند ، بیش از 35 تن از دانشجویان دانشگاه سجاد را بازداشت و با سه دستگاه ون نیروی انتظامی به بازداشتگاه پلیس امنیت منتقل کردند. در بین بازداشت شدگان امروز دانشگاه خیام دست کم هفت دانشجو دختر وجود دارند.
دانشجویان دانشگاه خیام اعلام کرده اند در اعتراض به این بازداشت ها امروز نیز تجمع خواهند کرد.
ادامه تجمعات دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در روز دوشنبه
سبز های دانشگاه فردوسی نیز مانند روزهای گذشته به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.
علی رغم آنکه به علت فرجه های قبل از امتحانات ، دانشگاه در حالت نیمه تعطیل قرار دارد ، برای چندمین روز متوالی دانشجویان دانشگاه فردوسی با تجمع مقابل دانشکده فنی و سر دادن شعارهایی به حمله وحشیانه نیروهای انصار و لباس شخصی های حامی دولت کودتا به دانشگاه ازاد و بازداشت دانشجویان دانشگاه سجاد ، اعتراض کردند.
این گزارش حاکیست امروز نیز فضای همه دانشگاه های شهر مشهد به شدت امنیتی بوده است و نیروهای انتظامی و لباس شخصی با حضور در خیابان های منتهی به دانشگاه ای فردوسی ، آزاد ، سجاد و خیام مشهد ، این دانشگاه ها را محاصره کردند. به علت حضور بسیار گسترده ماشین های انتظامی و یگان ویژه در بسیاری از میادین و خیابان های مشهد ، حکومت نظامی غیر رسمی در این خیبان ها برقرار شده است.
گفتنی است هم اکنون 30 دانشجو دانشگاه آزاد ، 35 دانشجو دانشگاه خیام ، 10 دانشجو دانشگاه سجاد و 2 دانشجو دانشگاه فردوسی مشهد در بازداشتگاه های اطلاعات و پلیس امنیت مشهد زندانی میباشند ، همچنین از وضعیت دانشجویان مصدوم دانشگاه آزاد مشهد که از صحن این دانشگاه ربوده شدند هیچ اطلاعی در دست نیست.
دانشجویان دانشگاه های مشهد اعلام کرده اند تا آزادی همه دانشجویان زندانی و محاکمه مهاجمان به دانشگاه های آزاد و سجاد به تجمعات اعتراضی خود ادامه خواهند داد.
اطلاعات تکمیلی متعاقبا منتشر خواهد شد.
----
مرتضی سیمیاری، علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی بازداشت شدند
دوشنبه، ۱۴ دي، ۱۳۸۸
مرتضی سیمیاری دبیر اجتماعی دفتر تحکیم وحدت و علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی از فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان بازداشت شدند.
خبرنامه امیرکبیر: ساعت 12 یکشنبه شب نیروهای امنیتی با ورود به منزل پدری مرتضی سمیاری، دبیر اجتماعی دفتر تحکیم وحدت، وی را بازداشت کردند.
ماموران امنیتی با در دست داشتن حکمی که در آن هیچ اشاره به عنوان اتهامی مرتضی سمیاری و مرجع صادر کننده حکم نشده بود، این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت را بازداشت کردند. در این حمله شبانه کیس کامپیوتر و تعدادی از کتاب های آقای سمیاری نیز توقیف شده است.
مرتضی سمیاری که دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان است که در ترم جاری با حکم سنگین دو ترم محرومیت از تحصیل از سوی کمیته انضباطی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز روبرو شده است.
به گفته خانواده این فعال دانشجویی که از صبح امروز به نهاد های مختلف مراجعه کرده اند، مسئولان دادگاه انقلاب، پلیس امنیت و زندان اوین اعلام کرده اند که فردی به نام مرتضی سمیاری دراختیار ندارند و به دستور این نهاد ها بازداشت نشده است. امری که باعث نگرانی شدید خانواده سمیاری شده است.
این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در ماه های گذشته نیز چندین بار به اداره اطلاعات احضار و بازجویی شده بود. در این احضار های غیرقانونی نیروهای امنیتی به وی گفته بودند که وی حق فعالیت با عنوان دفتر تحکیم را ندارد.
درحالی دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی با فشار بر اعضای دفتر تحکیم وحدت این خواسته غیرقانونی را مطرح میکنند که طبق اصل 26 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، احزاب، تشکل ها و انجمن های اسلامی میتوانند آزادانه فعالیت کنند و هیچ کس را نمیتوان به عضویت در یک تشکل و یا عدم عضویت در دیگری مجبور کرد.
هم اکنون مهدی عربشاهی، بهاره هدایت، میلاد اسدی و مرتضی سمیاری از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و دهها تن از اعضای شورای عمومی این اتحادیه دانشجویی در بازداشت به سر میبرند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی از فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان بازداشت شده اند.
این 2 دانشجو پیش از این نیز بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
سورنا هاشمی پیش از این در روز ۲۸ آبان نیز بازداشت شده و در روز 17 آذرماه آزاد شده بود.
از نهاد بازداشت کننده این دانشجویان و محل نگهداری آنان نیز اطلاعی در دست نیست.
----
۳ روز تحریم امتحانات: لغو بیش از ۴۰ امتحان پایان ترم در دانشگاه پلی تکنیک
سه شنبه، ۱۵ دي، ۱۳۸۸
حرکت اعتراضی دانشجویان پلی تکنیک در تحریم امتحانات پایان ترم برای حمایت از ۱۲ همکلاسی دربندشان، روز دوشنبه نیز ادامه یافت.
خبرنامه امیرکبیر: دانشجویان دانشگاه امیرکبیر از روز شنبه ۱۲ دی ماه برای اعلام حمایت از ۱۲ دانشجوی دربند این دانشگاه اعلام کردند در امتحانات پایان ترم شرکت نمی کنند.
تا پایان روز دوشنبه بیش از ۴۰ امتحان پایان ترم توسط دانشجویان لغو شده است. در دانشکده عمران ۸ امتحان، دانشکده فیزیک ۶ امتحان، دانشکده شیمی ۵ امتحان، دانشکده مهندسی پزشکی ۳ امتحان، دانشکده مکانیک ۴ امتحان، دانشکده معدن و متالورژی ۴ امتحان، دانشکده کامپیوتر ۳ امتحان، دانشکده نساجی ۲ امتحان، دانشکده برق ۱ امتحان و دانشکده کشتی سازی ۱ امتحان تاکنون لغو شده است.
در این مدت مسئولین دانشگاه از هر ابزاری برای فشار بر دانشجویان معترض استفاده کرده اند. ۱۵ دانشجو در روز اول امتحانات به کمیته انضباطی احضار شدند. پس از آن در روز یکشنبه هنگامی که تحریم امتحانات ادامه پیدا کرد، حراست دانشگاه وارد عمل شد و با تماس تلفنی تعدادی از دانشجویان را به دفتر حراست احضار کرد. این در حالی است که اصولا حراست دانشگاه از نظر قانونی حق احضار کردن دانشجویان را ندارد. باقری معاون حراست، به دانشجویان احضار شده گفته است که باید خود را به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات معرفی کنند.
هنگامی که تهدیدها و احضارهای حراست و ارجاع دانشجویان به دفتر پیگیری نیز با بی اعتنایی و عدم مراجعه دانشجویان مواجه شد، علیرضا رهایی رییس انتصابی و بی کفایت دانشگاه به اداره کل آموزش دستور داد تا در پرتال آموزشی دانشجویانی که در امتحانات شرکت نکرده اند فورا نمره صفر درج شود. در ضمن به دستور شخص رهایی، پرتال آموزشی دانشجویان به روی اساتید دانشگاه بسته شده و نمرات صفر نیز بدون اطلاع اساتید و مستقیما توسط اداره آموزش کل دانشگاه در پرتال آموزشی دانشجویان ثبت شده است. این اقدام غیرقانونی و توهین آمیز رهایی موجب خشم و اعتراض اساتید و گسترش حمایت آن ها از دانشجویان شده است.
نکته جالب در مورد تحریم امتحانات، استقبال و حضور تعداد زیادی از دانشجویان ورودی جدید دانشگاه در این حرکت است.
گفتنی است با وجود گسترش فشارها و تهدیدها، تحریم امتحانات روز دوشنبه نیز ادامه داشت و قرار است در روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز ادامه یابد.
|