بازگشت به صفحه اول

 

 
 

گزارش یك هفته تحریم امتحانات در پلی تكنیك

در طول هفته جاری دانشگاه پلی تكنیك شاهد تحریم امتحانات پایان ترم توسط دانشجویان برای اعلام حمایت از 12 همكلاسی دربندشان و اعلام اعتراض نسبت به هجوم نیروهای لباس شخصی به خوابگاه های این دانشگاه بود.

خبرنامه امیركبیر: در طول این هفته در مجموع 62 امتحان پایان ترم توسط دانشجویان لغو شده است. در دانشكده مكانیك 18، دانشكده عمران 13، دانشكده فیزیك 12، دانشكده شیمی 4، دانشكده معدن و متالورژی 4، دانشكده پزشكی 4، دانشكده نساجی 2، دانشكده ریاضی 2، دانشكده كامپیوتر 2، دانشكده برق 1 و دانشكده پلیمر 1 امتحان لغو شده است.
گزارش های رسیده حاكی از گسترش روز افزون "تحریم امتحانات" است. به طوری كه در روز چهارشنبه 20 امتحان در دانشگاه پلی تكنیك لغو شده است كه بیشترین تعداد در روزهای هفته گذشته بوده است.
اما واكنش مسئولین دانشگاه به تحریم امتحانات توسط دانشجویان، بسیار شتاب زده و توام با دستپاچگی و هراس بوده است. در روزهای ابتدایی، حراست و كمیته انضباطی دانشگاه وارد عمل شدند و دست به احضار گسترده و تهدید دانشجویان زدند تا مانع از ادامه و گسترش این حركت شوند. در روز شنبه (روز اول امتحانات) 15 دانشجو به كمیته انضباطی احضار شدند. روز یكشنبه هنگامی كه اعتراضات دانشجویان در روز یكشنبه نیز ادامه یافت، باقری معاون حراست دانشگاه، 10 دانشجو را به حراست دانشگاه احضار كرد. اكثر این دانشجویان با توجه به غیر قانونی بودن این عمل باقری، از مراجعه به حراست خودداری كردند. اما دانشجویانی كه به حراست رفتند با توسط كارمندان حراست به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات ارجاع داده شدند.
به هر حال این فشارها و تهدیدات با هوشیاری و شجاعت دانشجویان بی اثر ماند و تحریم امتحانات در روزهای بعد با استقبال بیشتر دانشجویان مواجه گشت.
همزمان مسئولین مختلف وزارت علوم دولت کودتا و روسای انتصابی دانشگاه ها با مصاحبه های مختلف با رسانه های وابسته همچون فارس و مهر نسبت به تحریم امتحانات از سوی دانشجویان واکنش نشان داده و به تهدید دانشجویان پرداختند. در یکی از مصاحبه های جالب توجه، معاون وزارت علوم دولت کودتا مدعی شد که هیچ امتحانی لغو نشده است که همین مساله نیز باعث عزم بیشتر دانشجویان در تحریم امتحانات شد.
پس از بی اثر شدن فشارها و تهدیدات انضباطی و امنیتی، ‌رهایی رییس انتصابی و بی كفایت پلی تكنیك اقدام به اعمال فشارهای آموزشی بر دانشجویان و اساتید نمود. درج نمره صفر در پرتال آموزشی دانشجویان تحریم كننده، بستن پرتال آموزشی دانشجویان به روی اساتید و تهدید ضمنی اساتید از جمله این اقدامات بوده است. طبق گزارش های رسیده تا كنون برای 8140 واحد درسی دانشجویان نمره صفر درج شده است. دانشجویان معتقدند این اقدام رهایی صرفا برای ایجاد هراس در بین دانشجویان است و به دلایل مختلف مجموعه مدیریت دانشگاه نمی تواند این تعداد نمره صفر را در كارنامه دانشجویان ثبت كند. سقوط شدید معدل دانشگاه و نزول رتبه دانشگاه در رتبه بندی دانشگاه های كشور و جهان از جمله این دلایل است. دلیل مهم دیگر این است كه در صورت قطعی شدن این تعداد صفر، دانشگاه مجبور می شود در ترم آینده در بسیاری از دانشكده ها واحدهای ترم جاری را دوباره ارائه كند كه به این ترتیب برنامه آموزشی دانشگاه به كلی به هم خواهد ریخت.
درج این نمره های صفر خشم و اعتراض بیشتر  دانشجویان  را در پی داشته است و مشخص نیست در هفته آینده در صورت اصرار رهایی به ثبت این نمرات،‌واكنش دانشجویان چه خواهد بود. از آن جا كه درج این نمرات بدون اطلاع و موافقت اساتید صورت گرفته است اساتید دانشگاه نیز نسبت به این اقدام رهایی به شدت معترضند.
گزارش های رسیده از دیگر دانشگاه ها مانند دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه شریف، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه های هنر، دانشگاه شهیدبهشتی و دانشگاه تبریز حاكی است كه دانشجویان این دانشگاه ها نیز قصد دارند به این حركت تحریم امتحانات بپیوندند.

----

برگزاری غیرقانونی دادگاه مجید توکلی در شتاب برای برخورد با دانشجویان

پرونده مجید توکلی در اقدامی شتاب زده و روندی غیرقانونی به دادگاه فرستاده شده و دادگاه وی نیز در روز یکشنبه 13 دی ماه بدون حضور وکیل تشکیل شده است.
خبرنامه امیركبیر: اتهامات مجید توکلی در این دادگاه چهار مورد ذکر شده است که عبارتند از: "فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع گروهای مخالف دولت"، "توهین به رهبری"، "توهین به رئیس جمهور"، "اجتماع به قصد اقدام علیه امنیت ملی".
این دادگاه در حالی بدون حضور وکیل مدافع مجید توکلی برگزار شده است که قاضی صلواتی اجازه دفاع به وی را نداده و در چندین مورد صحبت های مجید توکلی را قطع کرده است که در پی آن درگیری‌های لفظی نیز رخ داده است.
بخش کوتاهی از دادگاه مجید توکلی از شبکه خبر صدا و سیما پخش شد که در آن قاضی صلواتی، قاضی شعبه 15 دادگاه انقلاب از وی  می پرسید: «اگر بدون برنامه ریزی اونجا بودی چه طور با چادر و مقنعه رفتی بیرون؟ مجید توکلی نیز جواب می دهد که این کار نیازی به برنامه ریزی خاص نداشت.» پس از آن مدعی العمومی اتهامات مجید توکلی را قرائت کرد.
مجید توکلی پس از این دادگاه و با‌گذشت یک ماه از بازداشت، برای اولین بار با خانواده اش تماس داشته و خبر برگزاری دادگاه را تأیید کرده است. توکلی به خانواده خود اعلام کرد: «ظاهرا قرار بر این بوده که این دادگاه به صورت کامل فیلمبرداری و پخش شود که به دلیل بحث لفظی با قاضی در خصوص روند بازپرسی و دادگاه روند آن خوب پیش نرفته و فیلم پخش نشده است».
مجید توکلی در تماس با خانواده خود تأکید کرده است که مراحل دادگاه به پایان رسیده و حکم نیز تقریبا مشخص است.
علیرغم مراجعه وکیل مدافع مجید توکلی به شعبه 15 دادگاه انقلاب پس از برگزاری این دادگاه نمایشی، قاضی صلواتی اطلاعی از وضعیت پرونده در اختیار وی قرار نداده است.
برگزاری شتاب‌زده و غیرقانونی دادگاه مجید توکلی پس از احتمال سرگرفتن اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌ها صورت گرفته است.
قضات وابسته قوه قضائیه از جمله قاضی صلواتی که در هماهنگی کامل با سپاه پاسداران و بخش‌های مختلف دولت طی چندماه اخیر احکام غیرقانونی سنگینی برای مردم معترض صادر کرده اند، اکنون قصد دارند تا با صدور احکام سنگین برای دانشجویان مانع از اعتراضات دانشجویان به وضعیت کشور شوند.

عدم قبول مسئولیت دستگاه امنیتی در خصوص بازداشت علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی

سورنا هاشمی و علیرضا فیروزی دو فعال دانشجویی دانشگاه زنجان پس از خروج از منزل به گواه شاهدان عینی توسط تیروهای امنیتی بازداشت شدند.

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: علیرغم وجود شهود و مستندات، وزارت اطلاعات از تائید بازداشت علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی سر باز می زند.

به گزارش واحد دانشجویی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سورنا هاشمي و عليرضا فيروزي، دو فعال دانشجويي دانشگاه زنجان مورخ 12 ديماه پس از خروج از منزل به گواه شاهدان عینی توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و به نقطه نامعلومي منتقل شدند.
به دليل استفاده نيروهاي امنيتي از ايميل و تلفن هاي اين افراد و در عين حال ايجاد شبهه در بازداشت آنان، خانواده اين فعالان دانشجويي بیش از یک هفته در بی خبری از وضعیت آنان به سر برده اند اما با پیدا شدن شهود و مستنداتی که ثابت می کند این فعالان دانشجویی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند، خانواده های آنان به نهادهای امنیتی و قضایی مربوطه مراجعات روزمره ای را آغاز کرده اما علیرغم این مهم، نهادهای مربوطه از تائید بازداشت این افراد و پاسخگویی در قبال سرنوشت آنان سر باز می زنند.
این در حالی است که گزارشات غیررسمی اما نگران کننده و متعددی در باب ضرب و شتم شدید و مداوم این فعالان دانشجویی در بازداشتگاه دریافت شده است.
لازم به یادآوری است، سورنا هاشمی از فعالان دانشجویی دانشگاه زنجان است که در پی اقدام به افشای فساد یکی از مسئولان دانشگاه از تحصیل محروم شد و در وقایع اخیر نیز برای دومین بار مدتی را در زندان به سر برده بود، علیرضا فیروزی نیز وبلاگ نویس، روزنامه نگار و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است که علاوه بر محرومیت از تحصیل به خاطر اقدام به افشای فساد یکی از مسئولان دانشگاه زنجان، مدتی را نیز در مناسبت روز جهانی کارگر در زندان اوین به سر برده بود.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه