گزارشی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در بلوچستان
20/10/1388 هویت 6 تن از زندانیان سیاسی بلوچستان که به حکم اعدام مواجه شده اند توسط کمیته بلوچستان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام شد.
خبرگزاری هرانا - حقوق ملی: هویت تعدادی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در منطقه بلوچستان در پی می
آید. به گزارش کمیته بلوچستان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از آمار و هویت
دهها زندانی سیاسی بلوچ در منطقه جنوب شرقی ایران اطلاع دقیقی در دست نیست. این
منطقه به دلیل فضای امنیتی و خلاء نهادهای مدنی منجمله مناطقی است که از ضعف دیده
بانی و فعالیت مدافعان حقوق بشر به صورت نگران کننده ای در رنج است. تعداد دقیق
زندانیان سیاسی محکوم به اعدام یا در معرض حکم اعدام در این منطقه از کشور بنا به
شرایط فوق، مشخص نیست اما به گواه آمارها و مدعیات منابع دولتی، تعداد زیادی از
شهروندان با اتهامی سیاسی-امنیتی در این منطقه به مرگ محکوم شده اند. -
عبدالرحمان ناروئی فرزند خالقداد - عابد گهرام زهی - عبدالحمید ریگی فرزند
آزاد ریگی - عبدالجلیل ریگی فرزند جان محمد - ناصر شه بخش - محمود ریگی
فرزند نظر هویت احراز شده شش زندانی سیاسی بلوچ محکوم به اعدام است، اکثر افراد
مورد اشاره در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر زاهدان نگهداری می شوند و از حقوق
اولیه همچون تماس با خانواده، در اختیار داشتن وکیل و برگزاری یک دادگاه عادلانه
محروم بوده اند.زندانیان سیاسی بلوچستان در سایه بی اطلاعی جامعه مدنی و مدافعان
حقوق بشر شرایط نگران کننده ای را سپری می کنند.
----
احکام سنگین برای یازده تن از شهروندان بهایی
20/10/1388 دادگاه های انقلاب مشهد در افدامی کم نظیر احکام سنگین برای 11 تن از شهروندان صادر نمودند.
خبرگزاری هرانا – حقوق اقلییت های مذهبی: حکم 9 نفر از شهروندان بهایی مشهد که در آبان ماه جاری محاکمه شدند اعلام گردید
به گزارش کمیته بهائیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طبق این حکم این اشخاص به اتهام تبلیغ علیه نظام ‘ اقدام علیه امنیت کشور ‘ عضویت و فعالیت در تشکیلات فرقه بهائیت ‘ تبلیغ و ارتباط با بیگانگان به 5 سال حبس قطعی و 10 سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شدند نامبردگان عبارتند از : داور نبیل زاده - هومن بخت آور - سیما اشراقی - جلایر وحدت - رویا رجبیان - کاویز نوزدهی - ناهید قدیری - نسرین قدیری و رزیتا واثقی میباشد قابل ذکر است طی روزهای گذشته حکم دو نفر دیگراز شهروندان بهایی مشهد به نام های بابک روحی و عزت الله احمدیان که در شهریورماه محاکمه شدند نیز ابلاغ گردید که طبق آن نامبردگان به 3 سال زندان در طی 5 سال تعلیقی محکوم گردیدند
----
ادامه دستگیری و سرکوب؛ مدافعان حقوق بشر همچنان نگران اوضاع ایران
حسین قویمی
۱۳۸۸/۱۰/۱۹
رادیو فردا:
فدراسیون جوامع حقوق بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و دیدهبان مدافعان حقوق بشر، با انتشار بیانیهای مشترک، ادامه سرکوبی شدید فعالان حقوق بشر و نهادهای غیر دولتی در ایران را محکوم کردند.
دکتر عبدالکریم لاهیجی حقوقدان و نایب رییس فدراسیون بینالمللی جوامع مدافع حقوق بشر، یکی از سه سازمان یادشده در گفت و گو با رادیو فردا در باره این بیانیه چنین میگوید: طی ده روزی که از تظاهرات عاشورا میگذرد جمهوری اسلامی تظاهرات آن روز را بهانه کرد تا آخرین دستگیریها و فشارها را به روی نمایندگان جامعه مدنی و سازمانهای حقوق بشری و مدافع حقوق زنان، روزنامه نگاران مستقل و سازمانهای سیاسی دیگری را که هیچ نقشی اصولا در برگزاری مراسم روز عاشورا نداشتند، وارد کند.
جامعه مدنی ایران با وسعتی که قابل تصور برای هیچ کس نبود متاسفانه قربانی این دستگیریها و سیاست سرکوب شدید شده است. تا جایی که اخبار را تعقیب کرده ایم و البته اخبار ما بیشتر مستند به اظهارات خانواده افراد در داخل ایران است که با ما تماس می گیرند، طی ده روز گذشته بیشتراز دو هزار تن در تهران و شهرستانها دستگیر شده اند.
این مسئله، علت صدور اطلاعیه ما بود که خواستیم سازمان حقوق بشر و جامعه جهانی را در مورد وضعیت خطیری که مدافعان حقوق بشر و به طور کلی جامعه مدنی ایران دستخوش آن شده است آگاه کنیم.
همان طور که خدمتتان عرض کردم صدها تن از مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان و اصولا تمام اعضا جامعه مدنی ایران متاسفانه در حال حاضر در زندان هستند.
آقای لاهیجی، آیا اتهام افراد بازداشت شده روشن است ؟ و این افراد تفهیم اتهام شده اند یا خیر؟
همان طور که در اطلاعیه هم گفته ایم بیشتر آنها، بهخصوص کسانی که از فردای روز عاشورا دستگیر شده اند و ما محل زندانی شدن آنها را نمیدانیم – البته محل زندانی شدن کسانی که پیش از این دستگیر شده اند را میدانیم که در اوین به سر میبرند، مثلا برخی از چهرههای سرشناسی مثل آقای عمادالدین باقی و خواهر خانم شیرین عبادی را میدانیم که در اوین نگهداری میشوند- ولی جای بسیاری از این افراد معلوم نیست.
در مورد تفهیم اتهام هم باید بگویم هنوز هم از اتهاماتی که دادسرای جمهوری اسلامی متوجه آنان کرده است هیچ خبری به بیرون درز نکرده است . برای اینکه بیشتر این افراد حتی تا کنون نتوانسته اند با خانوادههایشان در تماس باشند و بگویند که چه وضعیتی دارند. و چه اتهاماتی را متوجه آنان کرده اند.
همان طور که اشاره کردید خانواده برخی از بازداشت شدگان میگویند که از محل بازداشت بستگانشان بیاطلاعند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی به طور کلی تا چه مدت میشود که یک متهم را بدون تفهیم اتهام در زندان نگه داشت؟
در قوانین جمهوری اسلامی به ویژه در قانون اساسی جمهوری اسلامی به طور کلی ذکر شده است که حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت باید افراد تفهیم اتهام شوند. ولی خوب متاسفانه این قوانین هرگز به مرحله اجرا درنمیآید. بنابر این وقتی که حتی محل بازداشت راهم نمیگویند مشخص است که هیچ گونه اطلاعی از اتهامات و حتی اینکه در مدت ۲۴ ساعت به آنها تفهیم اتهام شده است یا خیر؟ به دست نمیآید.
نسبت به مدت بازداشتها هم که شما خودتان میدانید که تعدادی از کسانی که بعد از نخستین راهپیمایی و اعتراضات نسبت به انتخابات متقلبانه ریاست جمهوری ، دستگیر شدند الان بیش از شش ماه میگذرد که در زندان به سر میبرند. و هنوز هم تاریخ محاکمه برای آنها تعیین نشده است.
بنابر این متاسفانه در خصوص مدت بازداشت قبل از محاکمه هم در عمل جمهوری اسلامی و قوه قضائیه و نیروی انتظامی خودشان را مقید به مراعات هیچ قانونی یا ضابطه ای نمیدانند.
آقای دکتر لاهیجی، این سازمان حقوق بشری در بیانیه شان از دولت ایران و قوه قضائیه جمهوری اسلامی چه انتظاری یا خواستی داشته اند؟
ما بارها گفته ایم و در همین بیانیه هم اشاره کرده ایم که وقتی ازموازین بینالمللی حقوق بشر صحبت میکنیم ، کشور ایران فارغ از دولتی که بر آن حکومت می کند از سال ۱۳۵۴ ، میثاق بینالمللی حقوق مدنی – سیاسی و حقوق اجتماعی – فرهنگی و اقتصادی را پذیرفته و مکلف به اجرای آن است.
بنابر این با توجه به اینکه ماه آینده پرونده حقوق بشری ایران برای بررسی به شورای حقوق بشر خواهد رفت، اگر اعتراضات ما به جایی نرسد مسلم است که تا چند هفته دیگر گزارش کامل این وضعیت را به شورای حقوق بشر خواهیم داد و منتطر میمانیم ببینیم که شورای حقوق بشر که یک نهاد حقوق بشری سازمان ملل است، چگونه میخواهد درباره این وضعیت رقت بار و اسفناک حقوق بشر در ایران که روز به روزهم بدتر میشود، اظهار نظر کند.
----
دستگیری یکی از دختران شاهدعینی فجایع عاشورای تهران توسط حفاظت سپاه
يکشنبه ۲۰ دي ۱۳۸۸
شبکه جنبش راه سبز (جرس): حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران از طریق شنود تلفن توانسته است برخی از شاهدان عینی فجایع عاشورای تهران و از جمله زیر گرفتن مردم بی دفاع توسط خودروی نیروی انتظامی را دستگیر کنند.
به گزارش جرس، گرچه فرمانده نیروی انتظامی صحنه زیر گرفتن مردم توسط خودروهای این ارگان نظامی را علی رغم انتشار وسیع تصاویر آن تکذیب کرد. اما برخی از این شاهدان عینی در تماس با رسانه ها مشاهدات خود را از آنچه در روز عاشورا دیده بودند تشریح کردند.موضوعی که منجر به شناسایی این افراد توسط حفاظت سپاه و دستگیری برخی از شاهدان عینی شد.
در یکی از این موارد دخترجوانی که به حکم ندای وجدانشان و با صداقت آنچه را دیده در گفتگو با بی بی سی بازگو کرده بود اکنون به اتهام "نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی" در زندان اوین به سر می برد و خانواده آنها که از شناخته شده ترین خانواده های مذهبی تهران هستند به شدت تحت فشارند تا در این باره مصاحبه ای انجام ندهند.
خبرنگاران جرس به نقل اززندانیان بند زندان زنان اوین از شرائط دشوار این پیروان دختران آزاده میهنمان خبر می دهند.
----
بازداشت
3 نفر از نهضت آزادی
اطلاع پيداکرديم که در پی احضار 3 نفر از نهضت آزادی ( 2عضو
و يکی از بستگان) ، هر سه نفر را بازداشت کرده اند. اين 3 نفرعبارتند از:
مهندس محسن محققی عضو نهضت و داماد شادروان مهندس مهدی بازرگان، مهندس
اميرخرّم عضو شورا و دفتر سياسی نهضت و دکتر سارا توسلی دختر مهندس محمد
توسلی (رئيس دفتر سياسی نهضت آزادی). قبلآ دکتر ابراهيم يزدی دبير کل نهضت،
ليلا توسلی دختر ديگر مهندس
محمد توسلی و 2 عضو
ديگر نهضت برای بازجوئی احضار
و در آنجا
بازداشت شدند
----
تشدید سرکوبها در کرمانشاه
فرزاد
سلطانی
وکیل دادگستری و از فعالان ملی کرمانشاه از روز سه شنبه در بازداشت اطلاعات
نیروی انتظامی بوده و اکنون به زندان مرکزی دیزل آباد کرمانشاه منتقل شده
است.
حدود 9 نفر
از فعالان ستاد میرحسین موسوی دانشجویان دانشگاه رازی کماکان در بازداشت
بوده و هیچ یک هنوز آزاد نشده اند.
کامران آسا
برادر شهید کیانوش آسا از 16 آذر در زندان بوده و مدتی است به زندان قزل
حصار منتقل شده است و علیرغم ناراحتی قلبی هنوز آزاد نشده است.
----
برادر فروغ ميرزايي: عميقاً نگران وضعيت خواهرم هستيم
بازداشت خانوادگی به یک سنت تبدیل شده است
یکشنبه، 20 دی 1388
ادوارنیوز: برادر فروغ ميرزايي وكيل دادگستري كه جمعه شب يازدهم دي ماه به همراه همسرش، روزبه كريمي روزنامه نگار، بازداشت شد و بنا به اطلاع در زندان اوين به سر مي برد گفت: "خواهرم بعد از تماس تلفني كه يك روز پس از بازداشت با ما گرفت در هفت روز گذشته هيچ تماسي با خانواده نداشته و ما عميقاً نگران وضعيت و شرايط نگهداري وي هستيم در حالی که ملاقات و تماس با خواهرم حق قانونی ماست".
حسين ميرزايي با بيان اينكه علي رغم مراجعات مكرر، مراجع ذيربط هنوز اطلاع دقيقي در خصوص دليل بازداشت و اتهام وي ارايه نكرده اند، گفت: "خواهر اينجانب وكيل دادگستري است و در سال هاي اخير وكالت قانوني پرونده هاي تعدادي از فعالان دانشجويي و اجتماعي و نيز شهروندان عادي را به عهده داشته است. فعاليت هاي وي در اين راستا همواره قانوني و شفاف بوده و از اين رو بازداشت وي براي ما شگفتي آور است".
برادر فروغ ميرزايي با اشاره به چگونگي بازداشت خواهر و همسر خواهرش مي گويد: "توجه خواهرم به رفتار قانوني آنقدر بوده كه در موقعيت پر استرس بازداشت با مشاهده حكم قديمي تفتيش منزل، به ماموران تذكر مي دهد و ماموران پس از دقايقي با حكمي جديد كه احتمالا به صورت آماده در خودرو داشته اند مجددا جهت تفتيش و بازداشت آنان مراجعه مي كنند".
حسين ميرزايي با بيان اينكه بازداشت يك وكيل اگر در ارتباط با فعاليت هاي شغلي و حرفه اي اش باشد موجبات خدشه به ركن مهم دفاع را فراهم مي كند گفت: "قصد دارم در نامه اي به رييس قوه قضاييه خواستار صيانت وي از شأن وكالت و جايگاه وكيلان شوم چرا كه امر دفاع يكي از اركان مهم دستگاه قضايي كشور است و رييس قوه بايد از خدشه دار شدن اين مقوله قانوني، انساني و اخلاقي ممانعت كند".
وي افزود: "همچنين از همكاران وي در كانون وكلا مي خواهم نسبت به اين موضوع حساس باشند و در قبال اموري كه شأن و جايگاه وكلا را مخدوش مي كند موضع گيري كنند".
برادر فروغ ميرزايي با انتقاد از بازداشت وي به همراه همسر روزنامه نگارش گفت: "متاسفانه در ماه هاي اخير بدعت بازداشت خانوادگي در حال تبديل شدن به يك رويه و سنت است و مسوولان امر بايد از ادامه اين گونه رفتارها كه مورد تاييد هيچ شرع، عرف و قانوني نيست ممانعت بعمل بياورند".
وي با اشاره با فعاليت هاي همسر خواهرش به عنوان يك روزنامه نگار نیز گفت: "روزبه كريمي روزنامه نگار شناخته شده حوزه فرهنگ و انديشه و يك فعال فرهنگي است".
حسين ميرزايي در پاسخ به اينكه آيا ارتباطي بين بازداشت خواهرش و همسر او با وقايع پس از روز عاشورا مي بيند گفت: "اگرچه اين دو 5 روز پس از وقايع روز عاشورا بازداشت شده اند اما دلايلي در اختيار داريم كه نشان مي دهد ارتباطي بين بازداشت آنها و وقايع روز عاشورا وجود نداشته است".
برادر وكيل بازداشت شده خانم فروغ ميرزايي در پايان اظهار اميدواري كرد با درايت مسوولان دلسوز امكان كسب اطلاع از وضعيت خواهر و همسر خواهرش، ملاقات با آن دو و در نهايت زمينه آزادي هر چه زودتر آنها فراهم گردد.
----
کشته و مجروح شدن چهار شهروند کرد توسط نیروی انتظامی
20/10/1388
خبرگزاری هرانا - حقوق ملی: دست کم چهار شهروند کرد در غرب کشور به ضرب گلوله نیروهای انتظامی کشته و زخمی
شدند. به گزارش کمیته کردستان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در محدوده زمانی
14 و 15 دیماه، بر اثر تیراندازی نیروهای انتظامی به سوی شهروندان مرزنشین، دست
چهار تن کشته و زخمی شدند. بنا به گزارش مورد اشاره مورخ 14 دیماه در منطقه "بله
سور" از توابع آلاند ، در پی تیراندازی نیروهای انتظامی در منطقه مرزی یک شهروند
کرد به نام محسن (نام خانوادگی نامعلوم) در دم جان باخت، همچنین در همان تاریخ در
منطقه مرزی "حاج عمران" شهروند دیگری به نام سمکو (نام خانوادگی نامعلوم) مورد
اصابت گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفت، نامبرده در پی این رویداد به شدت زخمی شده
است گزارش فوق می افزاید، در تاریخ 15 دیماه در منطقه مرزی " میر عمر " از توابع
قطور شهر خوی نیز تعدادی از شهروندان کرد هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار می گیرند
که بر اثر آن دو شهروند کرد به نامهای جعفر بابازاده و ابراهیم (نام خانوادگی
نامعلوم) به قتل می رسند. لازم به ذکر است نیروی انتظامی تحت عنوان مبارزه با
قاچاق کالا و سوخت اقدام به تیراندازی مستقیم به سوی شهروندان مظنون در قالب کمین،
گشت و مرزبانی می نماید که در بسیاری از موارد ظن خطا و همچنین استفاده نامتعارف از
خشونت و نقض قانون به کار گیری سلاح موجب قتل شهروندان مرزنشین می شود.
----
اخباری
از زندانیان سیاسی در زندان سقز
شنبه 19
دی 1388
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان: دو معلم و پنج فعال کُرد به
نامهای محمدصالح شکری، محمد منیری، علی امینی، احمد احمدپور، کاوه غفاری،
بختیار خوشنام و عباد شیخی که ماه گذشته بازداشت شده بودند، پس از 20 روز
نگهداری در بازداشتگاه اداره اطلاعات سقز به زندان مرکزی این شهر منتقل
شدند. نامبردگان در حال حاضر ممنوع الملاقات هستند.
چهارمین و
آخرین جلسهی رسیدگی به اتهامات محی الدین آزادی و شیرکو رحیمی برگزار شد.
در این جلسه وکیل شیرکو رحیمی با ارسال لایحه دفاعی و وکیل محی الدین
آزادی با حضور در دادگاه به دفاع از موکلان خود در برابر اتهام همکاری با
یک حزب اپوزیسیون کُردی پرداختند.
حکم 2 سال
حبس تعزیری سعید راد که پس از بازداشت وی در مهر ماه سال جاری به اتهام
"اقدام علیه امنیت ملی" صادر شده بود، در دادگاه تجدیدنظر به یک سال کاهش
یافت.
جمال
عزیزی که از 7 ماه پیش در بازداشت به سر میبرد، از سوی شعبهی اول دادگاه
انقلاب سقز به اتهام ارتباط با احزاب اپوزیسیون کُردی به یک سال حبس که 6
ماه از آن به صورت تعلیقی است محکوم شد.
همچین
هیوا توحیدی با گذراندن دوران محکومیت یک سالهی خود و هیمن آذری و خالد
عزیری با دریافت حکم برائت در دادگاه تجدیدنظر از زندان آزاد شدند.
|