بازگشت به صفحه اول

 

 
 

تحریم امتحانات ادامه دارد: ۹۰۰۰ نمره صفر در کارنامه پلی تکنیکی ها

نادر کرمی

روز: در حالی که بر اثر سیاست های دولت احمدی نژاد در طول چند سال گذشته، تشکل ها و فعالان دانشجویی عملا  امکان فعالیت در دانشگاه ها را ندارند، اعتراضات خودجوش دانشجویی روز به روز در حال گسترش است؛

آخرین نمونه،تحریم امتحانات پایان ترم در تعدادی از دانشگاه ها در اعتراض به برخوردهای امنیتی ـ قضایی با دانشجویان است.دانشجویان می گویند:اگر قرارست همکلاس های ما در زندان به سر ببرند،ما هم ترجیح می دهیم در امتحانات شرکت نکنیم.
 
شنبه هفته گذشته و همزمان با اولین روز برگزاری امتحانات در دانشگاه پلی تکنیک تهران اعلام شد: "دانشجویان دانشکده های مختلف این دانشگاه در اعتراض به بازداشت تعداد دیگری از دانشجویان این دانشگاه، در جلسات امتحان حاضر نشدند و کلیه امتحانات دانشکده های مختلف این دانشگاه تعطیل شد". این روند حدود یک هفته ادامه پیدا کرد و بخش عمده ای از دانشجویان دانشکده های مختلف، علیرغم تهدید معاون وزیر علوم باز هم حاضر نشدند در سر جلسات امتحانات حاضر شوند.
 
یکی از دانشجویان دانشکده مکانیک دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک) در مصاحبه با «روز» آخرین وضعیت این حرکت اعتراضی دانشجویان را تشریح کرده است.او که دانشجوی رشته مهندسی مکانیک است،انگیزه اصلی دانشجویانی مانند خود را که سر جلسات امتحان حاضر نشده اند،اینگونه بیان می کند: "بخش عمده ای از دانشجویانی که در این حرکت اعتراضی شرکت کرده اند به هیچ وجه سیاسی نبوده و سابقه فعالیت سیاسی هم ندارند، اما وقتی شرایط جامعه اینگونه است و تعدادی از همکلاسی های ما در دانشکده های مختلف امکان حضور در امتحانات را ندارند و در زندان به سر می برند ما هم تصمیم گرفته ایم در امتحانات شرکت نکنیم".
 
این دانشجو در مورد تعداد امتحانات برگزار نشده در این دانشگاه می گوید: "هفته اول (هفته گذشته) تقریبا در تمام دانشکده ها این جو وجود داشت که امتحانات باید لغو شود، البته امتحانات برگزار می شد و چند نفری هم شرکت می کردند اما عمده دانشجویان حاضر نمی شدند".
 
وی در مورد ادامه این حرکت اعتراضی می گوید: "ایده ای که از ابتدا در میان دانشجویان مطرح شده بود، تحریم هفته اول امتحانات بود از این جهت ما در هفته دوم امتحانات شرکت کردیم اما در برخی دانشکده ها، بخصوص دانشکده عمران هنوز تعداد زیادی از دانشجویان امتحانات را تحریم کرده اند".
 
این دانشجوی دانشگاه امیر کبیر در مورد عملی شدن تهدید مقامات وزارت علوم مبنی بر درج نمره صفر در کارنامه دانشجویان نیز می گوید: "اینگونه حرکات اعتراضی تا جایی که ما می دانیم در دانشگاه ها بی سابقه نیست؛ معمولا هم امتحانات تکرار می شود، اما در این مورد با کمال تعجب چند روزی است که مشاهده می کنیم در سیستم رایانه ای دانشگاه برای تمامی دانشجویانی که در امتحانات حاضر نشده اند نمره صفر گذاشته اند".
 
وی با بی سابقه توصیف کردن این اقدام می گوید: "درج نمره در این سیستم معمولا در اختیار اساتید است،اما ما وقتی به اساتید مراجعه کردیم آنها هم ابراز شگفتی کردند و پس از پی گیری متوجه شدند که بدون اطلاع آنها به پورتابل اساتید وارد شده و برای دانشجویانی که غیبت داشته اند نمره صفر وارد کرده اند. البته هنوز مشخص نشده که این اقدام از سوی وزارت علوم بوده یا مسئولان دانشگاه، اما چنین حرکتی به شدت موجب نارضایتی اساتید شده است، چرا که آنها  پیش از این به دانشجویان وعده همکاری داده بودند. حتی در مواردی هم که امتحان کتبی تنها دو نمره از مجموع بیست نمره را داشته، در این مورد هم برای دانشجویان نمره صفر وارد شده است".
 
این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در ادامه توضیح می دهد: "برای برخی از دانشجویان در یک درس و برای برخی دیگر در دو تا سه درس نمره صفر وارد کرده اند، آمار دقیقی نداریم اما بر اساس مجموعه اطلاعات و شنیده ها حدود 9000 نمره صفر وارد کرده اند که ممکن است سهم هر دانشجو یک صفر یا بیشتر باشد".
 
وی همچنین می افزاید: "در رابطه با مساله تحریم امتحانات، چند تن از دانشجویان را به وزارت اطلاعات خواسته  و از آنها بازجویی کرده اند و چند دانشجوی دیگر را هم حراست دانشگاه احضار کرده است، در حالی که شرکت یا عدم شرکت در امتحان پایان ترم حق بدیهی هر دانشجویی است".

----

صدور احکام سنگین و بی سابقه انضباطی برای دانشجویان دانشگاه علم و صنعت

پس از حوادث و درگیری های روز سه شنبه ۸ دی ماه دانشگاه علم و صنعت ایران و گسیل سازماندهی شده لباس شخصی ها به این دانشگاه و ضرب و شتم دانشجویان، کمیته انضباطی دانشگاه اقدام به احضار ده ها دانشجوی این دانشگاه کرد.
خبرنامه امیرکبیر
: این کمیته با تماس با منزل دانشجویان از آن ها برای دریافت نامه احضار به کمیته دعوت کرده و از فردای آن روز (چهارشنبه ۹ دی) جلسات دفاع دانشجویان تشکیل شد و در پی آن احکام سنگین و بی سابقه برای دانشجویان این دانشگاه صادر گردید.
بعد از احضار ده ها دانشجوی این دانشگاه تا کنون برای حداقل ۱۳ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت حکم ۲ ترم تعلیق با احتساب سنوات (برای همه ی آن ها) صادر شده است.
لازم به ذکر است این احکام ۲ ترم تعلیق با احتساب سنوات برای ترم جاری و نیمسال دوم ۸۹-۸۸ است که طبق قانون این کمیته نمی تواند بعد از گذشت دو سوم از ترم با صدور حکم دانشجویان را از تحصیل در آن ترم محروم نمایند.
نکته جالب در این احضارها و احکام بی سابقه این است که اکثر این دانشجویان از فعالین این دانشگاه نبوده و دانشجویان عادی و ورودی های جدید اکثریت آن ها را تشکیل می دادند.
این احکام بی سابقه در پی برپایی تظاهرات گسترده ی دانشجویی در دانشگاه علم و صنعت در ۱۶ آذر ماه است که در آن بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان شرکت داشتند.
لازم به ذکر است یکشنبه ۲۰ دی، ۵۶ تن از اساتید دانشگاه علم و صنعت در نامه ای سرگشاده خطاب به ریاست این دانشگاه نسبت به احضارهای گسترده ی دانشجویان و صدور احکام بی سابقه و سنگین برای دانشجویان و همچنین ورود افراد غیردانشگاهی به این دانشگاه در هشتم دی ماه اعتراض کرده و خواستار آن شدند که همه دانشجویان علی الخصوص دانشجویانی که حکم کمیته انضباطی دریافت کرده اند بتوانند در فضایی آرام و بدون تشویش بر سر امتحانات خود حاضر شوند.

صدور حکم سنگین و غیر انسانی 15 سال زندان علیه دانشجوی  محروم از تحصیل

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، سید ضیاء نبوی دبیر شورای دفاع از حق تحصیل به حکم سنگین و غیر انسانی 15 سال زندان محکوم شد.

روز سه شنبه 22 دی ماه سید ضیاء نبوی دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر شورای دفاع از حق تحصیل توسط فردی بنام پیر عباسی رئیس شعبۀ 26 دادگاه انقلاب  به حکم سنگین و غیر انسانی  تعزیری 15 سال زندان محکوم شد.دانشجوی محروم از تحصیل بر مبنای اتهام هواداری از سازمان مجاهدین به 10 سال زندان و اتهام اختلال در نظم عمومی به 5 سال زندان محکوم شد.

سید ضیاء نبوی  دانشجوی محروم از تحصیل پس از چند ماه بلاتکلیفی آذر ماه به دادگاه انقلاب برده شد و توسط فردی بنام پیر عباسی رئیس شعبۀ 26 دادگاه انقلاب به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین و اختلال در نظم عمومی مورد محاکمه قرار گرفت.

لازم به یادآوری است که در روز 25 خردادماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات به منزل یک از دوستانش همراه با تعدادی دیگر دستگیر و به بند 209 منتقل شد او مدت طولانی در سلولهای انفرادی بند 209  زندان اوین بسر برد و توسط علوی و سعید شیخان سربازجویان وزارت اطلاعات تحت فشارهای جسمی و روحی قرار گرفت و سپس به بندهای عمومی زندان اوین منتقل شد.او بیش از 6 ماه در بلاتکلیفی بسر برد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ،صدور احکام سنگین و غیر انسانی علیه دانشجوی محروم از تحصیل را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سازمانهای حقوق بشری و اتحادیه دانشجوئی جهان خواستار دخالت برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت علیه مردم ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

22 دی 1388 برابر با 12 ژانویه 2010

بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی شمال کشور در رابطه با حکم ضیا نبوی

جمعی از فعالین دانشجویی شمال کشور با صدور بیانیه ای حکم سنگین صادر شده برای ضیا نبوی دانشجوی ستاره دار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل را محکوم کردند.

خبرنامه امیرکبیر: در این بیانیه ضمن اشاره به فعالیت های ضیا نبوی آورده اند: « ما ضمن محکومیت حکم صادره برای دوست عزیزمان هشدار می دهیم که این گونه احکام دانشجویان آزاده و ملت بیدار ایران را در راه رسیدن به اهداف والایشان ثابت قدم تر از گذشته خواهد کرد.»
متن این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خالق روزگار آزادی

در کوچه باد می وزد                                    این آغاز ویرانیست
هنوز غم از دست دادن جمعی از هم وطنان آزاده مان و بازداشت صدها نفر از دانشجویان و ملت شریف ایران در روز عاشورا در تهران و مشهد و تبریز و بابل و ... تسکین نیافته بود که خبر غم انگیز دیگری به گوش مان رسید. هم سنگر عزیزمان سید ضیا نبوی دانشجوی سه ستاره دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در بیدادگاه کودتاچیان به 15 سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم گردید.
زمانه عجیبی شده است. زمانه ای که در آن جان، آزادی و کرامت انسان ها به سر سوزنی نمی ارزد.اما افسوس که بیدادگران نمی دانند که فاشیسم ره به جایی نخواهد برد. به جای آنکه دزدان رای مردم و قاتلین نداهای ملت محاکمه شوند، آزادگان به بیدادگاه برده می شوند و به جرم آزادگی محکوم می شوند.بیش از 210 روز از بازداشت ضیا نبوی می گذرد اما ترس کودتاچیان از او به قدری زیاد است که حتی از به 15 سال به بند کشیدن او در زندان اوین قناعت نکردند و 10 سال از حکم زندان او را همراه با تبعید به زندان ایذه کرمان کردند.
نادانان تصور می کنند که می توان کوه را به بند کشید و با ضربات شلاق شیر را به زانو درآورد، همان طور که به قول آن شاعر آزاده شاملو "عشق را بر تیرک راه بند تازیانه می زنند" جاهلان نمی دانند 74 ضربه شلاق برای سید ستاره داران 74 سند افتخار است.
وی بارها توسط اداره اطلاعات شهرستان بابل و ادره کل اطلاعات استان مازندران تهدید و در سال 86 یک بار بازداشست شد ولی او هرگز از مطالبات و آرمان های به حق جنبش دانشجویی عقب ننشست. کمیته انضباطی دانشگاه وی را دو ترم از تحصیل محروم و وزارت علوم وی را با این که از رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد در رشته جامعه شناسی بود ستاره دار و برای همیشه محروم از تحصیل کرد.این حکم در راستای تسویه حساب و انتقام گیری وزارت اطلاعات دولت کودتا از اسوه مقاومت جنبش دانشجویی صادر شده و هیچ گونه وجاهتی ندارد.
ما جمعی از یاران نزدیک سید ضیا نبوی و فعالین دانشجویی شمال کشور برای تنویر افکار عمومی شهادت می دهیم که وی شرافتمندانه در طول 6 سال فعالیت سیاسی و دانشجویی وی در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل فقط برای ارزش های والای انسانی همچون آزادی، حقوق بشر و جلوگیری از اهمال حقوق دانشجویان تلاش کرد و هیچ گونه ارتباطی با سازمان مجاهدین خلق نداشت و همچون سایر دانشجویان مرزبندی های آشکاری با این گروه داشت.
ما ضمن محکومیت حکم صادره برای دوست عزیزمان هشدار می دهیم که این گونه احکام دانشجویان آزاده و ملت بیدار ایران را در راه رسیدن به اهداف والایشان ثابت قدم تر از گذشته خواهد کرد.
گمان مبر که به آخر رسیده است کار مغان                هزار باده ناخورده در رگ تاک است
1-    محسن برزگر: دبیر سابق فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

2-    ایمان صدیقی: دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

3-    علی تقی پور : دبیر سابق تشکیلات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

4-    سعید یعقوبی نژاد: دبیر سابق تشکیلات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران

5-    احمد محمدنیا: عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

6-    اشکان ذهابیان: عضو سابق شورای مرکزی فراکسیون مدرن انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های فردوسی و علوم پزشکی مشهد و فعال دانشجویی شمال کشور

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه