بازگشت به صفحه اول

 

 
 

شیرین علم هولی به اعدام محکوم شد

شیرین علم هولی به اتهام محاربه از طریق همکاری با «پژاک» با استناد به ماده 186 و 187 و 190 (بند 2) قانون مجازات اسلامی به اعدام و به اتهام خروج غیرقانونی از مرز به استناد ماده 34 قانون گذرنامه به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه وی در تاریخ 28 آذر ماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار و حکم در 13 دی ماه به وکیل وی، شامی، ابلاغ شده است.

شیرین علم هولی متولد 1360 و  از اهالی روستای دیم قشلاق در حوالی ماکو است. وی از تاریخ 6 خرداد 1387 در بازداشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و پس از تحمل 21 روز در بازداشتگاه سپاه که مکان آن بر وی معلوم نبوده، به بند 209 زندان اوین و پس از تحمل 5 ماه، به بند عمومی نسوان منتقل شده است.

به گفته وکیل وی، شامی، انتظار چنین حکم سنگینی برای وی نمی رفته است.

----

جان زندانی سیاسی سهرابی راد در معرض خطر جدی است

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، محمد حسین سهرابی راد در اثر فشارهای طاقت فرسا و غیر انسانی برای رهایی یافتن از این شرایط  تا به حال چند بار اقدام به خودکشی نموده است.

زندانی سیاسی محمد حسین سهرابی راد از نزدیکان ستاد مهدی کروبی که از شهریور ماه گذشته به اتهام یاری رساندن به داوری ،سر دبیر سایت سحام نیوز در تهیه فیلمی در مورد جنایتهای روی داده  دربازداشتگاه کهریزک جهت ارائه به قوه قضاییه و دفترخامنه ای، توسط وزارت اطلاعات دولت احمدی نژاد بازداشت شده و پس از اتمام مراحل بازجویی به بند امنیتی 350 زندان اوین انتقال یافته بود.

او حدود 2 ماه پیش بر اثر شکنجه های روحی که در بند 209 و همچنین بند  350 بر علیه وی وارد شده بود برای پایان دادن به شرایط طاقت فرسا در مقابل صداقت رئیس زندان اوین و بزرگ نیا از شکنجه گران زندانیان سیاسی و رئیس  بند 350 با زدن رگ دست چپش اقدام به خودکشی نمود.اما با انتقال وی به بهداری زندان از مرگ نجات یافت .سپس بازجویان وزارت اطلاعات و صداقت  او را به سلولهای انفرادی طبقه چهارم بند 240 زندان اوین انتقال دادند و به فشارهای قرون وسطائی علیه وی ادامه دادند .

بنابه گفتۀ یکی از زندانیان سیاسی که او را هنگام انتقال به دادگاه انقلاب دیده و موفق به  گفتگو با وی شده است. فشارهای روحی و اذیت آزارها علیه این زندانی شدت یافته است و باعث گردیده که او برای رهایی یافتن از این فشار 2 بار دیگر اقدام به خودکشی کند.بازجویان وزارت اطلاعات قصد دارند با این شیوه ضد بشری او را حذف فیزیکی نمایند.

زندانی سیاسی محمد حسین  سهرابی راد از همبندیانش و فعالین حقوق بشر برای نجات جانش از مرگ تدریجی توسط بازجویان وزارت اطلاعات استمداد می طلبد.

لازم به ذکر است سهرابی راد که در زمان دستگیری به تازگی ازدواج کرده ودارای همسری جوان است ، فرزند یکی از قربانیان جنگ است و مادررنج دیده اش که بدون حضور همسر قربانی اش فرزند خود را بزرگ کرده ، شدیدا در بی خبری محض به سر برده و نگران فرزندش می باشد گفتنی است پیشتر نیز یکی از زندانیان سیاسی بند 350 در نامه خود به کمیسیون اصل نود نسبت به وضعیت سهرابی راد ابراز نگرانی کرده بود.

در حال حاضر بیش از 100 نفر از زندانیان سیاسی در بند 350 زندانی هستند و توسط بزرگ نیا رئیس بند و از شکنجه گران شناخته شده زندان اوین تحت فشارهای غیر انسانی قرار دارند. از جمله زندانیان سیاسی که پس از انتخابات دستگیر شده اند و در این بند بسر می برند عبارتند از؛ احمد زید آبادی ، هدایت آقایی ، داودسلیمانی ، جهانبخش خانجانی ، مسعود باستانی ، پیمان عارف ، عبدالله مومنی، محمد رضا نور بخش ، بهمن احمد امویی ، مجید دری ، ضیاء نبوی ، مسعود لواسانی و...   

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،نسبت به جان این زندانی سیاسی  که در معرض خطر جدی است هشدار میدهد و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر سازمانهای مدافع حقوق بشر خواستار اقدامات فوری برای نجات جان زندانیان سیاسی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

27 دی 1388 برابر با 17 ژانویه 2010

----

دستگیری هفت وکیل دستگیری
هفت وکیل دادگستری در میان بازداشت شدگان پس از عاشورا هستند

اخبار روز: کانون وکلای دادگستری موضوع دستگیری ۷ عضو این کانون را در جریان بازداشت های پس از روز عاشورا بررسی می کند. این موضوع در جلسه سه شنبه گذشته شورای تشکل های این کانون مطرح شد.
کانون وکلا هنوز اسامی این ۷ وکیل بازداشت شده را اعلام نکرده اما خبرها حاکی از آن است که تعدادی از این وکلا در تهران و تعدادی در شهرستان ها بازداشت شده اند. دو نفر از وکلای بازداشت شده زن هستند.

----

صفایی فراهانی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد

اخبار روز: محسن صفایی فراهانی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش کلمه دادگاه رسیدگی به اتهامات محسن صفایی فراهانی، شب گذشته حکم نهایی را پس از ۳۷ روز از اتمام آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات او و بیش از ۲۰۰ روز زندان، به محسن صفایی فراهانی ابلاغ کرد.
براین اساس او به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است. حکم صفایی فراهانی شب گذشته به خانواده او نیز ابلاغ شد.
عصر روزگذشته محسن صفایی فراهانی در جریان رای دادگاه قرار گرفته بود.

----

محکومیت یک شهروند بهایی به 3 سال حبس

سیامک ایقانی از سوی دادگاه انقلاب به 3 سال زندان محکوم شد.

خبرگزاری هرانا - حقوق اقلییت های مذهبی: یک شهروندی بهایی به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ بهائیت به 3 سال زندان محکوم شد.
به گزارش کمیته بهائیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم یک شهروند بهایی ساکن سمنان به نام سیامک ایقانی از سوی دادگاه انقلاب سمنان صادر شد، نامبرده به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی به 3 سال حبس قطعی محکوم گردید که با درخواست تجدید نظر وی پرونده به دادگاه تجدید نظر استان ارسال گردید.

----

گزارشی از وضیت خانواده انور حسین پناهی به روایت یکی از اعضای خانواده اش

گزارشی از فشار های وارد بر اعضای خانواده انور حسین پناهی زندانی سیاسی کردی است که پیش تر به اعدام محکوم و سپس در تجدید نظر به 16 سال تقلیل حکم یافت از زبان یکی از اعضای این خانواده

خبرگزاری هرانا - حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: انور حسین پناهی زندانی سیاسی کردی است که پیش تر به اعدام محکوم و سپس در تجدید نظر به 16 سال تقلیل حکم یافت، از این خانواده افشین حسین پناهی به دلیل پیگیری پرونده برادر خود در زندان به سر می برد و برادر دیگر به نام اشرف حسین پناهی به طرز مشکوکی به قتل رسیده است، یکی از اعضای خانواده طی نامه ای از شرح مشکلات و فشارها بر این خانواده سخن می گوید. این نوشتار عیناً در پی می آید.

پس از بازداشت انور حسین پناهی فرزند بزرگ خانواده که دارای همسر و سه فرزند است ، اشرف فرزند دوم خانواده که در تهران شاغل بود کمک خرج پدر پیر این خانواده شد، پس از صدور حکم اعدام برای انور، اشرف کار خود را به سنندج منتقل کرد و وضعیت پرونده انور و پسر خاله اش را که هر دو محکوم به اعدام شده بودند پیگیری نمود.

متاسفانه اشرف در تاریخ 6/7/1387 در زمانیکه عازم سفر تهران بود و همراه خود نیز مدارکی برای بی گناهی برادر بزرگش همراه داشت توسط افراد ناشناسی به قتل رسید، با از دست دادن اشرف که تنها نان آور خانواده خود و برادرش بود ضربه جبران ناپذیری را هر دو خانواده متحمل شدند که تبعات آن از صدور حکم اعدام برای انور و ارسلان نیز بیشتر بود.

 بعد از مرگ اشرف پیگیری پرونده انور برای سایر اعضای خانواده غیر ممکن شد و ما کمتر از روند پرونده انور خبر داشتیم ، کسی با وکلا ارتباطی نداشت، ملاقت هفتگی انور به دلیل هزینه بالا و نبود آن کمتر شد، دیگر پولی برای انور در زندان فرستاده نمی شد و از همه مهمتر بچه های انور چشم به دست پدربزرگ پیر که خود او نیز از همه بی پناه تر است دوخته اند.

از طرفی دیگر افشین نیز یا در بازداشتگاه اطلاعات و یا در این دادگاه و آن دادگاه با سن کمش پیگیر پرونده برادرایش بود و همواره از راه تلفن  مورد تهدید نیز قرار می گرفت.

در حال حاضر پس از برگزاری مجدد دادگاه انور که به 16 سال زندان محکوم شد، خانواده مجاب شد برای پیگیری وضعیت وی مبلغ 5 میلیون هزینه وکیل را بپردازد، اینها همه در حالی رخ می دهد که به دلیل پیگیری وضعیت انور تک تک اعضای خانواده از سوی اداره اطلاعات مورد بازجویی و تهدید قرار می گیرند.

در آخرین اقدام سیستماتیک ظلم و ستم در حق این خانواده ، افشین برادر کوچک انور که 18 سال دارد به دلیل پیگیری وضعیت برادرش به 3 ماه زندان محکوم شد.

انگار خانواده ما بزرگ ترین گناه تاریخ را مرتکب شده که این طور از سوی ارگانهای دولتی همواره پاسخ منفی دریافت می کند، بیش از دو سال است که خانواده ما از سوی ارگانهای دولتی مورد تحریم قرار گرفته آنهم به گناهی ناکرده ، تنها جرم ما این است که دو نفر از اعضای خانواده مان به خاطر اعتقادات شخصی در راه مبارزه ی سیاسی که با حکومت جمهوری اسلامی دارند برای ادامه ی فعالیت هایشان در خارج ازایران زندگی می کنند، در این شرایط  و با فرض اینکه دو عضو خانواده خطایی هم مرتکب شده باشند آیا می شود دیگر اعضای خانواده را محاکمه و مجازات کرد؟

حال در این شرایط سختی که بر خانواده ام روا داشته اند ما فریاد مظلومیت و داد خواهی خود را به گوش شما انسانهای آزاده و سازمانهای حقوق بشری  می رسانیم، چرا که بر این باوریم دیگر از راه قانون جمهوری اسلامی فریاد رسی نیست !

----

افشین کرمیان نسب، فعال کُرد با وثیقه‌ی 100 میلیون تومانی آزاد شد

یکشنبه 27 دی 1388

خبرگزاری دیده‌بان حقوق بشر کردستان: افشین کرمیان نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی و فعال فرهنگی در کرمانشاه پس از 50 روز بازداشت هفته‌ی گذشته با وثیقه‌ی 100 میلیون تومانی آزاد شد.

این فعال کُرد 28 آبان ماه سال جاری از سوی مأموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود در کرمانشاه بازداشت شد. وی پس از 4 روز نگهداری در بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه به زندان اوین در تهران منتقل شد و بیشتر ایام بازداشت خود را در سلول انفرادی بند 209 این زندان گذراند.

----

آزادی 10 فعال کُرد از زندان سقز

یکشنبه 27 دی 1388

خبرگزاری دیده‌بان حقوق بشر کردستان: 8 فعال سقزی که طی دو ماه اخیر در این شهر بازداشت شده بودند هفته‌ی گذشته با قرار وثیقه آزاد شدند.

میزان وثیقه‌ی علی امینی، احمد احمدپور، کاوه غفاری، عباد شیخی، اسکندر رسولی، محمد منیری و کامبیز فتاحی هر یک 30 میلیون تومان و حسین رحیمیان 100 میلیون تومان است.

همچنین محمد نادری و فاتح احمدی که به اتهام ارتباط با یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان از 30 دی 87 در زندان سقز بودند با پایان دوران محکومیت یک ساله‌ خود آزاد شدند.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه