نامه تكاندهنده دانشجویان دانشگاهتهران به ابوترابی
آينده نيوز:
امروز باید كسانی پشت میلههای زندان باشند كه دستور حمله به دانشجویان بیگناه را صادر كردند و دانشجویان را به صورت غیر قانونی بازداشت و به وزارت كشور منتقل كردند، ... امروز در حالی احكام زندانهای چندساله به جرم شركت در تحصن دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران صادر میشود كه در همان تحصن ریاست دانشگاه تهران و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران سخنرانی كرده و رفتار مدنی و عقلانی دانشجویان را ستایش كردند. تحصنی كه با مجوز و اطلاع همه مسئولین دانشگاه تهران برگزار شد. آیا این عدالت است كه دانشجویی تنها به جرم حضور در آن تحصن برای اعتراض به حمله به كوی دانشگاه روانه زندان شود؟
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران در نامهای سرگشاده خطاب به نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد:«از شما درخواست میكنیم تا صادقانه و با شهامت یافتههای خود از تحقیق پیرامون واقعه كوی را منتشر نمایید تا در درجه نخست دامن خود و نظام را از این لكه ننگ پاك نموده و در درجه دوم مانع از پیشروی بیشتر نیروهای سركوبگر و ظلم افزونتر بر آسیب دیدگان این واقعه شوید.»
به گزارش «پارلماننیوز»، متن نامه سرگشاده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران خطاب به حجت السلام ابوترابی پیرامون حوادث كوی دانشگاه بدین شرح است:
بسمه تعالی
نایب رییس محترم مجلس و ریاست كمیته تحقیق پیرامون واقعه كوی دانشگاه
جناب حجت الاسلام آقای ابوترابی
با سلام و احترام
طی روزهای گذشته مجلس شورای اسلامی گزارش تحقیقات خود پیرامون بازداشتگاه كهریزك و وقایع اتفاق افتاده در این بازداشتگاه را منتشر كرد. گزارش مجلس اگرچه نتوانسته است همه شبهات را رفع نماید اما به واقع گزارشی متفاوت از تمام حرفهایی است كه در حوادث پس از انتخابات از جانب حاكمیت زده شده است. این گزارش می تواند نوید دهنده این امر باشد كه هنوز میتوان به صداهای متفاوت در درون حاكمیت باور داشت و هنوز كورسوهای امید به بازگرداندن حداقل بخشی از حق ظلم دیدگان و آسیب دیدگان به ناحق خاموش نشده است.
آقای ابوترابی!
در همین گزارش از شما به عنوان مسئول تحقیق در مورد واقعه كوی دانشگاه نام برده شده و این امر ما را بر آن میدارد كه نكاتی را اگر نه به عنوان تذكر، حداقل به عنوان درد دل و برای ثبت در اذهان حق جویان و عدالتخواهان خطاب به شما بیان داریم.
شما به خوبی میدانید و از نزدیك نیز در جریان قرار گرفتهاید كه از شامگاه 24 تا سحرگاه 25خرداد، كوی دانشگاه تهران كه مسكن و ماوای چند هزار دانشجو بود، مورد تهاجم نیروهای پلیس، لباس شخصی و شاید هم افراد خودسر قرار گرفت. آسیبهای جدی به خوابگاه و اموال ساكنان، ضرب و شتم دانشجویان و بازداشت و انتقال حدود دویست نفر از آنها به بازداشتگاه و نگهداریشان در بدترین شرایط محصول اولیه این تهاجم بود.
بر اساس سابقه پیشین و شرایط وقت كشور امیدی به احقاق حق دانشجویان مظلوم نداشتیم. از آن وضعیت بوی عدالت نمیآمد تا آنكه رهبر انقلاب در سخنانشان به واقعه كوی اشاره كردند و حتی در توصیف چنین وقایعی از لفظ جنایت نیز استفاده كردند. امیدوار شدیم كه شاید در میان مدعیان دینداری و حریت و عدالت رگ غیرتی بجنبد و این بار داستان به روالی دیگر پیش برود.
اما دریغ!
دریغ كه در این هفت ماه چیزی جز چرخیدن در بر همان پاشنه پیشین ندیدیم و آنچه بود چون همیشه فراموشی حق دانشجویان و تعویض اندك اندك جایگاه ظالم و مظلوم و شاكی و متهم بود.
با همه اینها و فقط برای بازگرداندن آرامش به فضای دانشگاه و رفع شرایط امنیتی ایجاد شده پیرامون دانشگاه، سعی كردیم حقوق پایمال شده دانشجویان را از طریق خواست مداوم از مسئولین دانشگاه و نمایندگان مجلس، به آرامی و خارج از فضای عمومی پیگیری كنیم تا شاید لااقل در این باره عدالتی برقرار شود و ظالم به سزای جنایات خود برسد.
نماینده محترم مردم!
امروز دیگر بر كسی پوشیده نیست كه لباس شخصی ها از كجا میآیند و از چه كسی دستور میگیرند! آیا این افراد خودسراند كه بازداشتگاه در اختیار دارند؟ آن هم در وزارت كشور؟!
شما به خوبی میدانید كه دانشجویان بازداشت شده در آن شب دهشتناك به زیرزمین وزارت كشور منتقل شدند. حرفمان را به شهادت متواتر دانشجویان بازداشتشده مستند نمیكنیم كه شاید به روایتی خس و خاشاك باشند و قولشان نتواند مستند قرار گیرد، هرچند كه در این واقعه متاسفانه حتی دانشجویان نورچشمی حاكمیت نیز از دستگیریهای فلهای در امان نماندند.
همكار محترم شما جناب آقای زاكانی در سخنرانیهای متعدد و از جمله در سخنرانی در دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به صراحت بر انتقال دانشجویان بازداشت شده به وزارت كشور صحه گذاشت. حسب گفتههای برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رییس دانشگاه تهران نیز در جلسات كمیته مجلس این امر( انتقال دانشجویان به ساختمان مركزی وزارت كشور) را تایید كرده است.
اما واكنش شما و همكارانتان چه بود؟ در میان شگفتی و با اینكه در جریان ماوقع بودید جناب آقای محصولی وزیر وقت كشور با كسب رای اعتماد اكثریت كسانی كه عنوان نمایندگی مردم را یدك میكشند بر صندلی وزارتی دیگر تكیه زد.
ریاست محترم كمیته تحقیق!
با تمام این مسائل، درد اصلی ما حتی این موضوعات هم نیست. درد بزرگتر در جایی دیگر است. آنجا كه جایگاه شاكی و متهم عوض میشود.
امروز تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران به اتهام اغتشاش در روز مورد نظر به بند كشیده شدهاند. افرادی نوعا غیر سیاسی و كمتر فعال كه اینك در دوره بازداشت از حداقل حقوق انسانی همچون تماس و ملاقات با خانواده و نیز برخورداری از وكیل محرومند و بیم آن میرود كه در شرایط نامناسبی نگهداری شده و وادار به اعتراف و اقرار به اعمال ناكرده شوند. حتی شنیدههای ما حاكی است كه دادگاه برخی از آنها قبل از دسترسی به وكیل برگزار شده است.
امروز باید كسانی پشت میلههای زندان باشند كه دستور حمله به دانشجویان بیگناه را صادر كردند و دانشجویان را به صورت غیر قانونی بازداشت و به وزارت كشور منتقل كردند، امروز باید كسانی در صف اول محاكمه قرار گیرند كه متاسفانه با حمایتهای بیدریغ دولتی همچنان از تیغ عدالت گریخته اند، نه اینكه عده ای از دانشجویان، بیگناه و بی علت متهم و محاكمه شوند.
نگرانی اصلی ما در حال حاضر وضعیتی است كه دوستانمان در سكوت و بیدردی آگاهان امور به ناحق با آن مواجه شدهاند و از كلاس درس به سلولهای زندان منتقل شدهاند و به جای همسخنی با دوستان همكلاسی و پاسخگویی به استادانشان باید روزگار در تنهایی بگذرانند و پاسخگوی سوالات بازجو باشند و البته باید خوشبین باشیم كه بپنداریم فقط به سوالات پاسخ میدهند، حالیكه در هنوز حتی به وكیل هم دسترسی ندارند.
جناب حجت الاسلام ابوترابی!
از شما درخواست میكنیم تا صادقانه و با شهامت یافتههای خود از تحقیق پیرامون واقعه كوی را منتشر نمایید تا در درجه نخست دامن خود و نظام را از این لكه ننگ پاك نموده و در درجه دوم مانع از پیشروی بیشتر نیروهای سركوبگر و ظلم افزونتر بر آسیب دیدگان این واقعه شوید. اكنون شنیدههای ما حاكی است كه تعدادی از دانشجویان در زندان متهم به سازماندهی حوادث كوی هستند و بیش از 40 روز است كه خبر زیادی از آنها در دست نیست.
از سوی دیگر امروز در حالی احكام زندانهای چندساله به جرم شركت در تحصن دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران صادر میشود كه در همان تحصن ریاست دانشگاه تهران و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران سخنرانی كرده و رفتار مدنی و عقلانی دانشجویان را ستایش كردند. تحصنی كه با مجوز و اطلاع همه مسئولین دانشگاه تهران برگزار شد. آیا این عدالت است كه دانشجویی تنها به جرم حضور در آن تحصن برای اعتراض به حمله به كوی دانشگاه روانه زندان شود؟
از شما میخواهیم كه به عنوان مسئول كمیته پیگیری و شخصی كه همواره در روزهای سخت دانشگاه و از جمله در حوادث تلخ 18 تیر 1378، مامن و پناهگاه دانشجویان آسیب دیده و زخم خورده بودهاید، با ورود مسئولانه خود به این قضیه جلوی وارد شدن صدماتی بیش از این بر پیكره دانشگاه را گرفته و از پایمال شدن حقوق دانشجویان و محاكمه ناعادلانه آنها به جرم های ناكرده جلوگیری به عمل آورید.
در پایان بار دیگر اشاره میكنیم كه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران، به عنوان قدیمیترین نهاد مدنی-دانشجویی كشور كه برآمده از خواست عموم دانشجویان برای برخوراداری از عدالت و آزادی بوده و هست، بر وفاداری به همه عهدهای پیشین خود، یعنی دفاع از حقوق دانشجویان، عدالتخواهی و سه آرمان اصلی برآمده از انقلاب اسلامی ایران، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی تاكید میكند و خود را ملزم میداند تا با همه توان جلوگیری از ظلم در حق مردم ایران و به خصوص دانشجویان را مطالبه كند.
با تشكر
انجمن اسلامی دانشجویان
دانشگاه تهران و علوم پزشكی دانشگاه تهران
----
ضیا
نبوی: قاضی گفت که به درخواست وزارت اطلاعات محکوم شدم
جمعه، ۲ بهمن، ۱۳۸۸
سید ضیا الدین نبوی دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و
سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل روز پنج شنبه 1 بهمن ضمن تماس تلفنی از
زندان اوین با یکی از دوستانش اعلام کرده است که اتهام وارده به خودش را به
هیچ وجه قبول ندارد.
خبرنامه امیرکبیر:
ضیا نبوی در تماس تلفنی خود به یکی از دانشجویان بابل اظهار داشت که قاضی
پیرعباسی به وی گفته است: "علی رغم جوانی ات و اینکه هیچ اعترافی در رابطه
با ارتباط با منافقین نکردی ولی من مجبورم بر اساس درخواست کتبی وزارت
اطلاعات تو را محکوم به ارتباط با منافقین نمایم".
ضیا نبوی در ادامه اظهار داشت: "ظاهرا نامه ای از سوی وزارت اطلاعات به
قضات دادگاه انقلاب ارسال شده و وزارت اطلاعات در آن نامه خواسته است که
تمامی بازداشت شدگانی که عضو شورای دفاع از حق تحصیل هستند را به اتهام
ارتباط با سازمان مجاهدین خلق محکوم کنند."
این احتمال داده می شود که وزارت اطلاعات مبنای این درخواست خود را
اعترافات تحت اجبار و فشار مهدیه گلرو، عضو دیگر شورای دفاع از حق تحصیل
قرار داده است.
نبوی علت صدور حکم 11 سال زندان برای مجید دری را نیز همین نامه دانست و
گفت در هفته های آینده چند دانشجوی دیگر نیز چنین احکام سنگینی دریافت
خواهند کرد.
او ضمن تشکر از تمامی کسانی که با صدور بیانیه حکم وی و دوستانش را محکوم
کردند خطاب به تمامی دانشجویان ایران علی الخصوص دانشجویان دانشگاه صنعتی
نوشیروانی بابل گفته است: "قدر خود را بدانید و از هرگونه تفرقه بپرهیزید و
با حفظ اتحاد و همدلی به راه خود ادامه دهید. در درون زندان اوین هم دستگاه
امنیتی عده ای را مامور کرده که در بین زندانیان تفرقه بیندازند ولی
زندانیان با حفظ همدلی، مانع از ایجاد تفرقه می شوند."
نبوی در پایان گفتگوی کوتاه تلفنی اش گفته است: "این حکم بزرگترین توهین به
او و تفکراتش است و از سوی او به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و در صورت تایید
حکمش ساکت نخواهد نشست."
----
علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی ناپدید شده اند
۰۲ بهمن ۱۳۸۸
جنبش راه سبز (جرس): بنابر گزارش های دریافتی و بنابر شواهد موجود، علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی از فعالان دانشجویی دانشگاه زنجان از ابتدای هفته جاری ناپدید شده اند و هیچ خبری از آنان در دسترس نیست.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر ،این دو فعال دانشجویی که در اوایل هفته جاری به قصد مسافرت به تبریز از تهران خارج شده بودند، از بدو ورود به این شهر ناپدید شدهاند.
پیگیری خانوادههای این دو در طول هفته گذشته تا رسیدن آنها به شهر تبریز و سپس ارومیه حکایت داشته است، اما پس از آن هیچ اثری از این دو فعال دانشجویی به دست نیامده است.
به گفته خانواده و دوستان این دو فعال دانشجویی ” در اوائل هفته جاری شخص یا اشخاصی با هدف اخذ اطلاعات نامشخص با ایمیل آنها اقدام به برقراری ارتباط با فعالین سیاسی و خانواده هایشان کرده و خود را جای آنها جا زدهاند. آنها در این مکالمات اینترنتی مطالبی را مطرح کرده که به شدت بر نگرانی خانوادهی فیروزی و هاشمی نسبت به سلامتی جانی آنها افزوده است.”
در پی مراجعه خانواده فیروزی به استان آذربایجان برای به دست آوردن خبری در مورد این دو فعال دانشجویی به رغم مراجعه به تمامی ارگانهای نظامی و امنیتی طی سه روز گذشته هیچ ارگانی مسئولیت بازداشت این دو را نپذیرفته و نام آنها در هیچ جایی ثبت نشده است. این امر بر شدت نگرانی آنها مبنی بر سلامتی فرزندانشان افزوده است.
----
بازداشت صادق انسانی؛ بیش از ۱۲ دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران در زندان
جمعه، ۲ بهمن، ۱۳۸۸
صادق انسانی دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران هفته گذشته بازداشت شده است.
خبرنامه امیرکبیر: صادق انسانی ورودی سال ۸۳ رشته عمران، هفته گذشته با مراجعه نیروهای وزارت اطلاعات به محل سکونتش بازداشت شده است.
از اتهام این دانشجو تاکنون اطلاعی در دست نیست.
پس از روز دانشجو، ۱۶ آذرماه، و حوادث روز عاشورا بیش از ۱۲ نفر از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران بازداشت شده اند، که اسامی برخی از آنان به شرح زیر است:
۱ - سجاد ساده دانشجوی رشته برق، ورودی ۸۴
۲ - محمد حسین مشاعی دانشجوی رشته مکانیک، ورودی ۸۷
۳ - اردشیر بانگیان دانشجوی رشته مکانیک، ورودی ۸۳
۴ - امین بنی هاشم دانشجوی رشته عمران، ورودی ۸۴
۵ - زهرا توسلی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع
۶ - علیرضا خالصیان دانشجوی رشته متالورژی، ورودی ۸۶
۷ - مهرداد بزرگ دانشجوی رشته کامپیوتر، ورودی ۸۳
۸ - حمید سوزنده دانشجوی رشته پلیمر، ورودی ۸۷
۹ - سینا ولایی دانشجوی رشته پلیمر، ورودی ۸۷
۱۰ - خسرو مقصودی دانشجوی رشته پلیمر، ورودی ۸۷
۱۱ - آرش احسان زاده دانشجوی رشته پلیمر، ورودی ۸۷
|