بازگشت به صفحه اول

 

 
 

افزایش نگرانی‌ها از سلامت ابراهیم یزدی در زندان

امیر مصدق کاتوزیان

۱۳۸۸/۱۰/۲۹

راديو فردا: ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران که روز هفتم دی ماه در پی بازداشت های گروهی و گسترده در ایران، دستگیر و روانه زندان شد به گفته نزدیکانش در وضعیت بد جسمانی به سر می برد.

این موضوع بر نگرانی خانواده آقای یزدی افزوده است. ابراهیم یزدی نزدیک به هشتاد سال سن دارد و پیشتر وزیر خارجه دولت موقت بازرگان بوده است.

یوسف یزدی، فرزند این سیاستمدار قدیمی ایرانی، در مورد وضعیت جسمانی پدرش و خبرهایی که از زندان رسیده است به رادیو فردا می گوید: یک نفر از آشنایان ایشان را در زندان با وضع بسیار آشفته دیدند. اطلاع دیگری که از کانال های دیگر داریم، این است که وضع پزشکی‌شان بسیار وخیم است و ما خیلی نگران هستیم. از هفته پیش خیلی بیشتر نگران ایم.

چه بیماری دارند که نگران هستید؟

پدر من چند سال پیش سرطان پروستات گرفتند و پیشرفته بود و در آمریکا هم شیمی درمانی داشتند، هم جراحی. نتیجه این جراحی و شیمی درمانی این بود که نیازهای پزشکی داشتند که بسیار حساس هستند به این که اگر محیط آلوده باشد، محیطی مثل زندان، به سرعت عفونت می گیرند و عواقب بسیار سختی دارد برای ایشان.

گفتید که یکی از آشنایان آقای ابراهیم یزدی ایشان را دیده بود؛ در سایت «جنبش راه سبز» نوشته که با سر و وضعی آشفته دیده شدند. آیا مقصود این است که مثلاً زیر فشار بودند قبل از این که به دادگاه بیایند؟

بله. نشان دهنده آن است. وگرنه چیزهای دیگری که از زندان تعریف کردند، چیزی نبود که چنین نتیجه ای داشته باشد در چهره یک شخصی. بنابراین من تنها نتیجه ای که می توانم بگیرم از این ماجرا و اطلاع دیگری که داریم، این است که در زندان زیر فشار هستند.

به جز پدر شما، سیزده نفر دیگر از اعضای نهضت آزادی ایران هم بازداشت شده اند. آیا مشخص شده، یا وکیلشان توانسته بفهمد که این بازداشت ها به چه دلیل است؟

من اطلاعات دقیق در مورد بقیه اعضای نهضت آزادی ایران در زندان ندارم. سخنگوی نهضت نیستم. در مورد پدرم می توانم بگویم که وکیلشان دو وکیل هستند و مسئله شان را پیگیری می کنند. ولی هنوز نتوانسته اند مستقیماً با پدرم صحبت کنند.

در سایت «جنبش راه سبز» نوشته که آشنایان و خویشان آقای ابراهیم یزدی از مجامع بین المللی برای اقدام فوری درخواست کرده اند. از کدام مجامع بین المللی این درخواست ها شده و اقدام بعدی شما چیست؟

پدرم در سال های زیادی که خارج از کشور، رهبری نهضت آزادی ایران را در خارج از کشور داشت و فعالیت سیاسی داشت، به اضافه فعالیت در حیطه مسائل ایران، ارتباط های زیادی با سازمان های اسلامی در آمریکا و دنیا داشت. اینها پدر مرا می شناسند و از خدماتی که در راه اسلام و دموکراسی درون اسلام انجام داده، آشنا هستند و ما از اینها می خواهیم به عنوان برادران دینی، خواهش می کنیم که نامه ای بفرستند و از وضع ابراهیم یزدی ابراز نگرانی کنند.

نهضت هایی بودند که موفق تر شدند در کشورشان و تبدیل شدند به احزاب سیاسی رسمی در کشورهای مختلف اسلامی. [از] ان جی او های طیف وسیعی از گروه های اسلامی و همچنین از شهروندان مسلمان در کشورهای آزاد در خواست چنین چیزی کردیم. برای من خیلی عجیب است، برای رژیمی که میلیاردها دلار خرج می کند که نشان بدهد به دنیا که چقدر قوی است و تجهیزات نظامی تهیه می کنند که نشان بدهند قدرت رژیم را، ولی این چه سیگنالی می فرستد به دنیا که این رژیم از یک مرد ۷۹ ساله که در خانه اعلامیه می نویسد و هیچ کار خشن غیر صلح آمیزی علیه رژیم انجام نداده... این که چنین رژیمی از این مرد بترسد، به دنیا چه سیگنالی می فرستد؟ این نشان می دهد که این دولت ضعیف است و من از عقلای درون حاکمیت انتظار بیشتر از این داشتم که چنین رفتاری با انسانی که واقعاً دلسوز ایران است و دلسوز آینده اسلام و دموکراسی در آن مملکت بکنند.

----

نامه بهداد نوه زندانی سیاسی علی صارمی خطاب به پدر بزرگش

زينب صارمي دختر آقاي علي صارمي زنداني سياسي محكوم به اعدام در گوهردشت,  احساسات كودك دوساله اش را كه روزانه با آن روبروست در رابطه با پدر بزرگش به تحرير درآورده است- باشد كه به زودي دوران ظلم و ديكتاتوري و اسارت و دربدري پايان پذيرد.

پدر بزرگ مهربانم که همه دوست دارند سلام

با دستان کوچک و بی گناهم برای دستان بزرگ و به زنجیرت می نویسم که آرزو دارم کنارم باشی و برایم داستان این همه سالها را بگویی که کجا می روی که هنوز هم پایان نیافته.

 برایم داستانهای واقعی آن چه را دیدی و کشیدی  را بگویی که باور نکردنی تر از تخیلات است.

بابا من فقط تعریفت را شنیده ام از وقتی به دنیا آمدم هنوز نتوانستم در آغوشت بگیرم . اما تلفن که  می زنی پر از مهر و ما را خوشحال می کنی.

پدر بزرگ وقتی به زندان رفتی مادرم 3 ساله بود و حالا من 2 سال دارم.

من همیشه از پشت میله های کلفت و شیشه کدر گوهردشت ترا با چهرۀ خندان می بینم .

می دانم پدر بزرگ؛ تو بی گناهی چون من آنرا در وجودت حس می کنم .

من هنوز نمی دانم آزادی چی است؟ چرا در کشور ما نباید باشد؟ اما من چه آزاد باشم و چه نباشم پدر بزرگ من هستی و این حق من است که بر شما بوسه بزنم و کنارت باشم .

من از خانه یمان تا زندان رجائی شهر 6 ساعت طول می کشد تا بیاییم و شما را ببینم .چون نیمی از وجود من هستی .

همۀ بچه ها خانه پدر بزرگ و مادربزرگشان را دوست دارند . اما من دوست دارم خانه شما زندان نباشد . بلکه یک جایی باشد که برازنده شما . پدر من هر روز دعا می کنم آن روز برسد.

بهداد نوه زندانی سیاسی علی صارمی

29 دی 1388

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

----

ناپدید شدن یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین

از زندانی سیاسی حسن احمدیان که در بازداشت وزارت اطلاعات در بند 209 بسر می برد اطلاعی در دست نیست.

خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: از سرنوشت زندانی سیاسی سید حسن احمدیان که پیشتر در بند 209 زندان اوین و در بازداشت موقت وزارت اطلاعات بسر می برد خبری در دست نیست.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آقای سید حسن احمدیان رئیس کمیته مردمی ستاد میرحسین موسوی که در روز 18 شهریور ماه به اتهام همکاری با كميته حقيقت ياب بازداشت شده است و به دلیل ابتلا به بیماری کلیوی می بایست در خارج از زندان تحت مداوا قرار گیرد از صبح روز گذشته در این زندان ناپدید شده و مسئولین زندان نسبت به سرنوشت وی اظهار بی اطلاعی می کنند.
یکی از اعضای خانواده ایشان در گفتگو با مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اعلام داشت که صبح امروز جهت کسب خبر و ملاقات با وی به زندان اوین مراجعه کرده که نگهبانان به وی اطلاع داده اند، آقای احمدیان در لیست زندانیان محبوس در بند 209 نمی باشد همچنین سایر مسئولان زندان اوین نیز از سرنوشت این زندانی اظهار بی اطلاعی کرده اند.
با توجه به اینکه نامبرده که علاوه بر ابتلا به بیماری کلیوی به دلیل شرکت در جنگ ایران و عراق دچار ضایعه نخاعی نیز شده است و پیشتر در گفتگوی تلفنی با خانواده اش خبر از احتمال انتقالش جهت عمل جراحی به بیمارستان آتیه در روز شنبه مورخ 3 بهمن ماه داده بود. پیگیری های خانواده ایشان از بیمارستانهای چون بقیه الله، خاتم الانبیاء و آتیه نیز به جای نرسیده است و این موضوع باعث نگرانی بسیار زیاد خانواده این زندانی سیاسی شده است.
لازم به ذکر است با وخامت وضعیت جسمانی این فعال سیاسی، خانواده وی درخواست مرخصی کوتاه‌ مدت برای او را ارائه داده بودند که با مخالفت مقامات قضایی روبرو شد، همچنین دادستانی تهران با تبدیل قرار بازداشت سید حسن احمدیان به قرار وثیقه با وجود اتمام دادرسی مخالفت نموده بود.

----

بي خبري مطلق از بازداشت شدگان نهضت ازادي ايران

بامردم: هيچ يك از خانواده بازداشت شدگان نهضت آزادي تا به امروز موفق به ملاقات با زندانيان خود نشده اند و در مراجعه به زندان و دادگاه انقلاب با پاسخ منفي مسئولان روبرو مي شوند .

مهدي معتمدي مهر عضو دفتر سياسي  نهضت ازادي ايران و دبير كميته آموزش اين تشكل از تاريخ سيزدهم دي ماه سال جاري به دفتر كميته پيگيري وزارت اطلاعات احضار شد و از آن تاريخ هيچگونه اطلاعي از وضعيت وي در دسترس نيست .

اين عضو نهضت آزادي ايران پيش از اين در اردي بهشت ماه سال جاري به مدت 45 روز در انفرادي و بدون بهره مندي از امكانات اوليه يك متهم بازداشت بود .

مهدي معتمدي مهر همزمان با موج جديد بازداشت ها پس از عاشورا به همراه تني چند از اعضاي ديگر نهضت آزادي ايران بازداشت  و به مكان نامعلومي منتقل شد .

در حالي كه مسئولان زندان اوين از پاسخگويي به خانواده هاي بازداشت شدگان خودداري مي كنند و مدعي هستند كه اسامي بازداشت شدگان نهضت آزادي در ليست زندانيان اوين نيست ، در تماس تلفني برخي از بازداشت شدگان با خانواده هاي خود پيش شماره هاي اين زندان منعكس شده است .   

بنا به گزارش برخي از خبرگزاري ها محسن محققي ، امير خرم ، مهدي معتمدي مهر از اعضاي نهضت آزادي به همراه كيوان مهرگان ، محمد رضا تاجيك از فعالان عرصه مطبوعات و سارا توسلي  روز يكشنبه هفته گذشته به دادگاه انقلاب تهران منتقل و قرار بازداشت براي نامبردگان تمديد گرديده است .

در دي ماه 1388 علاوه بر دكتر ابراهيم يزدي دبير كل نهضت آزادي ايران و وزير امور خارجه دولت موقت ، مهدي قلي زاده ، سلماز عليمرادي از اعضاي شاخه جوانان ،  محسن محققي ، امير خرم ، فريد طاهري از اعضاي شوراي مركزي ،‌ مهدي معتمدي مهر عضو دفتر سياسي ، خسرو قشقايي و محمود نعيم پور از اعضاي با سابقه نهضت آزادي ايران واحد تهران و خانم ها ليلا و سارا توسلي فرزندان محمد توسلي رييس دفتر سياسي  نهضت آزادي ايران توسط مقامات امنيتي بازداشت شده اند .

----

بازداشت یک زوج فعال سیاسی در ساوه

۰۲ بهمن ۱۳۸۸

نگهداری چند ساعته دختر خردسال این زوج در بند وزارت اطلاعات

جنبش راه سبز (جرس): پیمان چالاکی و همسرش سمیه عالمی روز یکشنبه بازداشت شده اند.

پیمان چالاکی، فعال سیاسی-کارگری و دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ساوه و همسرش سمیه عالمی پسند از اعضای سابق جبهه مشارکت، منطقه تهران و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد تهران هست که روز یکشنبه به اتفاق دختر خردسالشان مانا در منزلشان واقع در شهرستان ساوه توسط عوامل وزارت اطلاعات بازداشت و به تهران منتقل شدند.

بنا بر گزارش های دریافتی نیروهای امنیتی طی تماسی با یکی از دوستان این زوج زندانی و احضار ایشان به اداره اطلاعات ساوه، مانا چالاکی دختر خردسال این زوج را از پدر و مادرش جدا نموده و تحویل دوست خانوادگی ایشان داده اند.

براساس گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این زوج فعال سیاسی توسط نیروهای وزارت اطلاعات به تهران منتقل شده اما از محل نگهداری ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.

گفتنی است شیوه بازداشت پیمان و همسرش به خصوص نگهداری چند ساعته دختر خردسالشان مانا در بند اطلاعات به همراه والدینش و سپس جدا نمودنش از آنها موجب تأسف و تأثر شدید دوستان و خانواده این زوج فعال سیاسی دربند گردید.

----

با یورش مامورین وزارت اطلاعات آقای حسین دوست دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل گردید

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،مامورین وزارت اطلاعات به محل کار آقای حنیف حسین دوست در سمنان یورش بردند او را دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

آقای حنیف حسین دوست 28 ساله متاهل و دارای یک فرزند 2 ساله ،روز یکشنبه 27 دی ماه حوالی ساعت 20:30 در محل کارش  درسمنان با یورش مامورین  اداره اطلاعات سمنان دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل گردید. مامورین وزارت اطلاعات پس از دستگیري ايشان به محل کار و منزل آنها نیز یورش برده و آنجا را مورد بازرسی وحشيانه  قرار داده وهمه وسايل منزل رابه هم ريخته وتخريب كرده اند.مامورین وزارت اطلاعات همچنین بعضی از وسائل شخصی این خانواده ازجمله  رسیور ماهواره،دفترچه های تلفن، آلبوم عکس خانوادگی ،کتاب و سایر موارد ديگر را باخود برده اند.

خانواده آقای حسین دوست برای پیگیری وضعیت او به دادگاه انقلاب و بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان مراجعه کرده و خواستار علت دستگیری و اطلاع یافتن از وضعیت عزیزشان  بودند که با تهدیدات بازجوی وزارت اطلاعات به نام عرفاني مواجه شدند . بازجویان همچنين بي شرمانه همسر آقای حسین دوست را مورد تهدید قرار داده و به او گفته اند که «خدمت تو هم خواهیم رسید،دیگر حق نداری پیگیر وضعیت همسرت شوی» و همچنين به اوگفته اند كه  حق خروج از شهر را ندارد..

بازجو عرفانی که از بازجویان و شکنجه گران اداره اطلاعات سمنان می باشد در یورش به منازل و دستگیری مردم نقش فعالی دارد. این فرد همچنین بازجوئی و شکنجه   فعالین سیاسی، دانشجویی و هموطنان بهائی و سایر فعالین استان را به عهده دارد.

لازم به یادآوری است که یکی دیگر از اعضای این خانواده بنام  خانم منیره ربیعی دختر خاله آقای حسین دوست چند ماه پیش دستگیر شد و در حال حاضر در بند زنان زندان اوین زندانی است.

مادر و دائیهای آقای حسین دوست در قرارگاه اشرف در عراق بسر می برند . در ماههای اخیر  خانواده هایی که بستگانشان در قرارگاه اشرف بسر می برند مورد یورش مامورین وزارت اطلاعات قرار می گیرد و اعضای خانواده به صرف بودن بستگانشان در آنجا دستگیر و به احکام سنگین محکوم می شوند. یورشها و دستگیریها در شهر های مختلف صورت گرفته است و بعد از اعتراضات روز عاشورا این دستگیریها شدت بیشتری به خود گرفته است. در حال حاضر تعدادزيادي ازاين خانواده ها فقط به جرم اينكه بستگانشان دراشرف ميباشند به زندانهای طویل مدت محکوم شده اند.  

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورشهای وحشیانه و دستگیری  تعداد زیادی از بستگان کسانی که در اشرف در عراق بسر می برند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجعه بین المللی خواستار اقدامات عملی برای آزادی آنها و کلیه زندانیان سیاسی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

01 بهمن 1388 برابر با 21 ژانویه 2010

----

محکومیت قطعی و بدوی برای دو فعال کُرد

پنج‌شنبه 1 بهمن 1388

خبرگزاری دیده‌بان حقوق بشر کردستان: حکم 6 سال حبس تعزیری برای محمد عزیزی در مرحله‌ی تجدیدنظر تایید شد. وی هم اکنون در بند عمومی زندان سقز به سر می‌برد.

اتهام این فعال کُرد که در تاریخ 7 اردیبهشت 88 بازداشت شد، ارتباط با یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان عنوان شده است. وی پیش از این نیز به اتهامی مشابه 8 سال را در زندان اردبیل گذرانده است.

همچنین یک شهروند بانه‌ای به نام ناصر سعیدی که در تاریخ 23 آذر 88 بازداشت شده بود، در شعبه‌ اول دادگاه انقلاب سقز به اتهام ارتباط با یک حزب اپوزیسیون کردستان و خروج غیرقانونی از مرز به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه