مادر علیرضا فیروزی: هر روز از صبح تا عصر بدنبال پسرم از این اداره به آن اداره می روم
جمعه، ۲ بهمن، ۱۳۸۸
با گذشت سه هفته از ناپدید شدن علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی دانشجویان دانشگاه زنجان وضعیت این دانشجویان همچنان مبهم و نگران کننده است.
عدم پاسخگویی مسئولین قضایی کشور باعث نگرانی بسیار برای خانواده های این دانشجویان شده است.
سابقه شکنجه های صورت گرفته در بازداشتگاه ها و اعمال و رفتار مامورین وزارت اطلاعات بدون هیچ گونه نظارتی طی ماه های اخیر، و برخوردهای شدید صورت گرفته با دانشجویان، باعث تشدید نگرانی در مورد وضعیت علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی شده است.
مادر علیرضا فیروزی در مصاحبه با خبرنامه امیرکبیر نسبت به وضعیت فرزندش علیرضا و دوست وی سورنا، ابراز نگرانی کرده و گفت که بیخبری از فرزندش، بدترین اتفاقی است که با آن روبهرو شده است.
وی از همه گروهها و نهادهای حقوق بشری و دانشجویی تقاضا کرده است که پیگیر وضعیت این دو دانشجو باشند.
خبرنامه امیرکبیر: از چه زمانی از علیرضا و سورنا بی خبر هستید؟
مادر علیرضا فیروزی: الان 3 هفته هست که ما هیچ خبری از آنها نداریم.
• آخرین بار کی از آنها خبر داشتید؟
12 آبان ماه بود که من برای آنها بلیط تبریز گرفتم و آنها را به ترمینال بیهقی بردم .
• آیا سفر علیرضا و سورنا برای منظور خاصی بود؟
مدتی بود که این دو عملا خانه نشین شده بودند و برای عوض کردن آب و هوا به مسافرت رفته بودند.
• دانشگاه نمی رفتند؟
علیرضا و سورنا سه ترم هست که از دانشگاه تعلیق شده اند و بارها و بارها پی گیری کرده اند ولی هیچ پاسخی به آنها نداده اند.
• علت تعلیق آنها چه بود؟
بعد از ماجرای دانشگاه زنجان که اینها به مسئله تعرض به همکلاسیشان اعتراض کردند، دیگر آنها را به دانشگاه راه ندادند.
• علیرضا آخرین بار کی در بازداشت بود؟ در محاکم قضایی هم سابقه محکومیت دارد؟
علیرضا تا به حال دو بار بازداشت شده، یک مورد اوائل سال جاری بود که علیرضا به اشتباه در روز جهانی کارگر در پارک لاله بازداشت شد، چرا که قصد شرکت در همایش نجوم را داشت. مورد دیگر هم به پرونده دانشگاه زنجان بر می گردد که علیرضا را به خاطر آن هم از تحصیل محروم کردند و سه سال یک جوان بیست ساله را به زندان محکوم کردند. برای این پرونده دو هفته در زندان زنجان بود که با وثیقه 100 میلیونی آزاد شد.
• در این مدت شما چه پی گیری هایی کرده اید؟
من به تبریز و ارومیه مراجعه کردم و تمام مکان هایی که ممکن بود آنها را بیابم گشتم از اداره آگاهی گرفته تا اداره امنیت و بیمارستانها.
• پاسخی هم دریافت کردید؟
هیچ کس پاسخگو نیست و فقط می گویند در حال پی گیری هستیم.
• در بعضی خبرها آمده بود که ردیابی موبایل علیرضا انجام شده است. آیا این صحت دارد؟
بله ادره آگاهی ارومیه موبایل علیرضا را رد یابی کرده چند روزی ظاهرا در ارومیه بوده بعد از مدتی به ما گفتند که در تهران ردیابی موبایل خاموش او را یافته اند.
• بعضی ها اذعان میکنند که علیرضا با آنها چت کرده آیا صحت دارد؟
بله بیش از 7 یا 8 بار علیرضا با عموی خود (دکتر فیروزی) چت کرده و یکی دو بار هم با بعضی از فعالین سیاسی و صحبتهایی را رد و بدل کرده که نشان می دهد خود علیرضا نیست.
• در تهران هم پی گیری کرده اید؟
بله هم به پلیس امنیت شکایت کرده ایم، هم دادگاه انقلاب رفته ایم و هم به زندان اوین مراجعه کرده ایم ولی همانطور که گفتم اسامی آنها در هیچ یک از این جاها نیست و هیچ مقامی هم در این خصوص پاسخی نمیدهد. البته از منبع محلی و غیر موثق مطلع شدیم که به زندان اوین منتقل شده اند ولی زندان این را تایید نمیکند.
• نظر خود شما چیست؟ فکر میکنید واقعا علیرضا و سورنا دستگیر شده اند؟
همه شواهد و مدارک به ما میگوید که پسرم و دوستش در بازداشت هستند و متاسفانه من مادر از آنها بیخبرم. من اکنون به جایی رسیدهام که فقط می خواهم خبر سلامتی فرزندم را بشنوم. نمیدانم این چه کاری است که با ما میکنند. چرا من مادر باید از فرزندم نزدیک به سه هفته بیخبر باشم؟
• چه برنامه ای برای پی گیری وضعیت آنها دارید؟
هر روز از صبح تا عصر بدنبال پسرم از این اداره به آن اداره می روم ولی انگار ارادهای وجود دارد که ما را از آنها بیخبر نگه دارد. الان هم دست به دامن نهادهای حقوق بشری و بین المللی شده ایم.
• چه در خواستی از مسئولین و مجامع بین المللی دارید؟
من انتظار دارم در وهله اول مسئولین قضایی و امنیتی در این زمینه پاسخگو باشند و از همه گروهها و نهادهای حقوق بشری و دانشجویی هم میخواهیم که پیگیر وضعیت این دو نفر باشند. ما روزهای بسیار سختی را میگذرانیم، بیخبری از فرزندم، بدترین اتفاقی است که با آن روبهرو شدهایم.
• امید واریم علیرضا و سورنا هر چه زود تر آزاد شوند و شما از این نگرانی رهایی یابید.
سپاسگزارم از همکاری شما من هم امیدوارم.
----
میلاد اسدی، 55 روز در زندان انفرادی
شنبه، 3 بهمن 1388
ادوارنیوز: میلاد اسدی دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت علبرغم گذشت 55 روز از زمان بازداشت همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شود.
به گزارش خبرنگار ادوارنیوز، میلاد اسدی در آخرین ملاقات با خانواده اش از انتقال خود به بند 240 زندان اوین خبر داده و تصریح کرده است از ابتدای بازداشت در یک سلول دو در دو نگهداری می شده و از چند روز قبل به سلول انفرادی بند 240 که از سلول قبلی نیز کوچک تر است منتقل شده است.
بازجویی ها از میلاد اسدی حول فعالیت های دانشجویی در دانشگاه خواجه نصیر و همچنین دفتر تحکیم وحدت صورت گرفته و بازجویان او را برای استعفا از دفتر تحکیم یا غیرقانونی و منحله دانستن این اتحادیه دانشجویی تحت فشار قرار داده اند. اسدی خطاب به خانواده خود تصریح کرده"زیربار چنین درخواست هایی نخواهد رفت اگرچه ممکن است او را ماه ها در زندان انفرادی تحت فشار قرار دهند" گفته می شود سایر اعضای بازداشت شده دفتر تحکیم وحدت از جمله بهاره هدایت،مهدی عرب شاهی و مرتضی سمیاری تحت فشارهای مشابهی قرار دارند.
میلاد اسدی در روز نهم اذرماه امسال در منزل پدری اش بازداشت شد و گفته می شود یکی از عوامل حراست دانشگاه خواجه نصیر نیز هنگام بازداشت وی توسط ماموران امنیتی حضور داشته است.
----
بی خبری از وضعیت دو دانشجوی نخبه دانشگاه تهران
يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۸۸
کلمه:
بیش از ۴۰ روز از بازداشت علیرضا و سجاد مرادی دو برادر دانشجوی دانشگاه تهران می گذرد،تاکنون هیچ خبری از وضعیت این دو دانشجوی نخبه دانشگاه تهران منتشر نشده است.
به گزارش کلمه علیرضا و سجاد مرادی در جریان اعتراضات شانزدهم آذر ماه از مقابل خوابگاه خود بازداشت شده و تاکنون خبری از وضعیت آنها منتشر نشده است.
----
پرونده ۴۰ دانشجوی دانشگاه اصفهان در دادگاه انقلاب
يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۸۸
بی بی سی: غلامرضا انصاری، رییس کل دادگستری اصفهان می گوید پرونده بیست نفر از بازداشت شدگان حوادث دانشگاه اصفهان به دادگاه تجدید نظر فرستاده شده و پرونده بیست نفر دیگر هم در دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است.
آقای انصاری در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است که حکم 20 نفر از دانشجویان صادر شده و محکومان به رای صادر شده اعتراض کرده اند برای همین پرونده آنها به دادگاه تجدید نظر فرستاده شده و پرونده بیست نفر دیگر نیز در دادگاه انقلاب در دست بررسی است.
رئیس دادگستری اصفهان به زمان بازداشت و اتهام این افراد اشاره ای نکرده است اما به نظر می رسد اشاره او به دانشجویانی است که در روز ۲۴ خرداد (۱۴ ژوئن ۲۰۰۹) بعد از حمله نیروهای امنیتی به دانشگاه اصفهان بازداشت شده بودند.
پس از اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به نتایج انتخابات ۲۲ خرداد، نیروهای امنیتی وارد این دانشگاه شدند و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و گزارش هایی از دستگیری دانشجویان منتشر شد.
محمد رضا حبیبی، دادستان اصفهان پس از این حمله اعلام کرد که نیروی انتظامی به درخواست مسئولان دانشگاه صنعتی اصفهان، وارد این دانشگاه شدند.
در جریان اعتراض دانشجویان و حمله نیروهای امنیتی، برخی از بخش های دانشگاه اصفهان از جمله تالارها و بانک ملی به آتش کشیده شد و خسارت هایی هم به خوابگاه دانشجویان وارد آمد.
آقای انصاری در ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر ۲۰۰۹) به خبرگزاری ایسنا گفته بود که پس از حمله به دانشگاه اصفهان برای چهل دانشجو پرونده قضایی صادر شده است. او همچنین اعلام کرد که همه این دانشجویان در روزهای اول بازداشت با قید وثقه آزاد شدند.
حمله به دانشجویان
همزمان با این حمله، گروهی از افراد موسوم به لباس شخصی نیز به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران حمله کردند و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در یکی از این حملات که تنها سه روز پس از اعلام نتیجه انتخابات انجام شد، نیروهای لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران حمله ور شدند که تصاویر منتشر شده و صحبت های شاهدان عینی حکایت از خشونت بیش از حد در برخورد با دانشجویان داشت.
انتقادات از خشونت های انجام گرفته در این حملات به حدی زیاد شد که مجلس شورای اسلامی هم هیاتی را مسئول تحقیق و بررسی بیشتر در مورد این موضوع کرد و حتی رهبر ایران هم در یکی از سخنرانی های خود ضمن اشاره به این موضوع از مسببان این حمله انتقاد کرد.
دفتر تحکیم وحدت، یکی از گروه های دانشجویی مخالف دولت، در پی حمله به کوی دانشگاه با صدور بیانیه ای از حملات مشابه به دانشجویان دانشگاههای فردوسی مشهد، رازی کرمانشاه، علامه طباطبایی و دانشگاه هایی در بابل و شاهرود خبر داد.
در پی حمله به کوی دانشگاه تهران، فرهاد رهبر، رییس این دانشگاه وعده داد که عوامل بروز ناآرامی ها و حملات را شناسایی و مجازات کند.
در گزارشی که توسط هیأت ویژه مجلس برای پیگیری حوادث بعد از انتخابات ارائه شد به حمله به کوی دانشگاه تهران اشاره نشد. این هیأت اعلام کرده که عدم بررسی حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران به دلیل تشکیل کمیته ای جداگانه توسط رئیس مجلس ایران برای رسیدگی به این موضوع بوده است.
روز چهارشنبه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد)، "هیات ویژه مجلس که از سوی رئیس مجلس مامور رسیدگی به اقدامات تخریبی علیه اموال مردم و همچنین حمله به کوی دانشگاه شده بود، گزارش خود را در یک جلسه غیر علنی و غیر رسمی مجلس ارائه کرد.
علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه در مرداد ماه از تشکیل پرونده ای در این رابطه در سازمان قضایی نیروهای مسلح خبر داد اما تا کنون گزارشی از پرونده حمله به کوی دانشگاه منتشر نشده است.
|