دانشجویان: شما هم به زودی صدای ملت ایران را خواهید شنید!
سه شنبه، ۶ بهمن، ۱۳۸۸
علیرغم اینکه چندی پیش عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رسانه ها خاطرنشان کرده بود "بر اساس پیگیریهای ما به نظر می رسد در حال حاضر هیچ دانشجوی بازداشتی که به دلیل حوادث پس از انتخابات دستگیر شده باشد، وجود ندارد"، اکنون صدها دانشجو در بازداشت به سر می برند و نزدیک به هزار دانشجو مشمول صدور احکام حبس، تعلیق، تبعید، محرومیت از حقوق اولیه، شلاق و جریمه از سوی کمیته های انضباطی و مراجع قضائی هستند.
مجید توکلی بنا بر رای صادره از سوی قاضی صلواتی (رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران)، پنج سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام، یک سال حبس به اتهام تبلیغ علیه نظام، ۲ سال حبس به اتهام توهین به رهبری و ۶ ماه حبس به اتهام توهین به رئیس جمهور اعلام شده است. این عضو انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نه از سخنرانی ۱۶ آذر امسال و تبعات آن، بلکه از دو سال پیش که در جریان نشریات جعلی دانشجویی همراه با احمد قصابان و احسان منصوری ۱۵ ماه را در حبس سپری کرد و سال گذشته در مراسم سالگرد مرحوم مهندس بازرگان نیز دستگیر و سه ماه در بازداشت به سر برد، از نمادهای مقاومت جنبش دانشجویی نام گرفته بود.
حمایت از مجید توکلی
توکلی، بعد از سخنرانی پر شور و انتقادیش در مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجوی امسال، هنگام خروج از دانشگاه توسط سرنشینان یک خودروی ون سفید بدون پلاک و یک پژو پلاک دولتی، همراه با ضرب و شتم دستگیر شد. اما خبرگزاری فارس، فردای آنروز با انتشار عکسی از مجید توکلی اعلام کرد "لیدر اصلی اغتشاشات دانشگاه امیرکبیر که قصد داشت با لباس زنانه از دانشگاه بگریزد، دستگیر شد." نکته قابل ذکر این بود که تصاویر و فیلم های منتشره از توکلی در مراسم روز دانشجو و لحظات سخنرانی وی، بدون ریش بود؛ ولی عکس هایی که فارس، ایرنا و حامیان دولت باحجاب از وی منتشر کردند، با ریشی نتراشیده بود. لحظاتی بعد از این عمل غیرحرفه ای، فعالان جنبش سبز دست به واکنش زده و حجاب پوشاندن بر توکلی را "در بازداشتگاه و تحت زور" اعلام کرده و آنرا در جهت تحقیر وی و جنبش دانستند. آنها خاطرنشان کردند کسی که قصد فرار با لباس زنانه داشته، حتما ریش های خود را می زده تا طبیعی جلوه کند و این بار اول نیست که اقتدارگرایان سعی در تخریب و تحقیر مخالفین را دارند. واکنش هزاران مرد که با پوشیدن لباس زنانه و انتشار آن اعلام کردند "ما مجید توکلی هستیم"، رسانه ها و محافل جهان را به خود معطوف کرد.
اکنون با گذشت حدود یک ماه و نیم از این ماجرا و سپری شدن بیش از ۷ ماه از کودتای انتخاباتی که به سرکوب خونین مردم معترض و بازداشتهای چندین هزار نفری طی مقاطع مختلف در این ۷ ماه انجامیده، بازداشتگاههای کشور مملو از هزاران دانشجو ست که برای آزادی و احقاق حقوق شهروندی سکوت اختیار نکرده و احکام زندان، تعلیق از تحصیل، ستاره دار* شدن تبعید، اخراج و شلاق را نیز به جان خریده اند.
بازداشتهای گسترده بعد از عاشورای خونین
بعد از عاشورای خونین ایران و همزمان با آغاز مجدد موج سرکوب و دستگیری مردم و فعالان سیاسی، دانشجوئی، مدنی و روزنامه نگاران کشور، صدها دانشجو نیز، طی ماه اخیر به شمار بازداشت شدگان ماههای قبلی اضافه شدند.
هم اکنون ۱۲ تن از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران که از روز دانشجو بازداشت شده اند، کماکان در بازداشت به سر می برند و از وضعیت آنان خبری دقیق در دست نمی باشد.
دو هفته پیش نیز محمدرضا احمدی فعال سابق انجمن اسلامی دانشگاه چمران (جندی شاپور) اهواز نیز توسط گروهی لباس شخصی بازداشت شد .
کمی پیشتر میلاد ویسی دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه آزاد بندرانزلی و از فعالین ستاد مهندس موسوی در رشت و محمدامین ولیان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه دامغان و یکی از دوستانش –که نامش اعلام نشده- مقابل درب دانشگاه بازداشت شدند.
در ادامه سرکوب های بعد از عاشورا، محمد مرادی فعال دانشجوئی دانشگاه رازی کرمانشاه و مرتضی سیمیاری دبیر اجتماعی دفتر تحکیم از دانشگاه سیستان- بلوچستان نیز بازداشت شدند. در حال حاضر مهدی عربشاهی، بهاره هدایت، میلاد اسدی و سمیاری از اعضای شورای مرکزی دفترتحکیم به همراه چندین عضو شورای عمومی آن تشکل،در بازداشت به سر می برند.
همزمان خبرنامه امیرکبیر از بازداشت علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی از فعالین دانشجوئی دانشگاه زنجان خبر داد که سال گذشته از افشا کنندگان فساد اخلاقی معاون آن دانشگاه بوده و در همان رابطه ماهها در بازداشتگاه به سر برده بودند. این دو در جریان اعتراضات بعد از انتخابات نیز بازداشت و موقتا آزاد شدند. اکنون رسانه های دانشجویی از ربایش آنها ابراز نگرانی کرده اند.
در جریان اعتراضات دانشجویان مشهد به سرکوبهای خونین عاشورا، حداقل ۲۱۰ دانشجوی دانشگاه فردوسی، خیام و سجاد مشهد بازداشت شدند. لازم به ذکر است هنگام برگزاری مراسم سوم شهدای عاشورا در دانشگاه آزاد مشهد، شبه نظامیان بسیج وارد صحن دانشگاه شده و ضمن حمله به دانشجویان، بیش از ۷۰ تن را بازداشت و گروهی را نیز زخمی نمودند. در آن حادثه ۸ دانشجو به بیمارستان منتقل شدند و یکی از اساتید و یک دختر دانشجو نیز با ضربه چاقو لباس شخصی ها بشدت از ناحیه گردن و سر آسیب دیدند.
دانشگاه علم و صنعت نیز، صحنه حملات لباس شخصی ها به دانشجویان و ربایش و بازداشت حداقل ۲۰ دانشجوی آن دانشگاه بود.
همزمان تعدادی از دانشجویان دانشگاههای علوم - تحقیقات تهران و رازی کرمانشاه نیز دستگیر و نفیسه اصغری دانشجوی فوق لیسانس مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف نیز، بعد از احضار تلفنی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شد و همزمان کمیته گزارشگران حقوق بشر، از بازداشت نیلوفر هاشمی آذر، دانشجوی معماری دانشگاه تهران در روز عاشورا خبر داد.
از زمان درگذشت مرحوم آیت الله منتظری تا عاشورای خونین و حوادث بعد از آن نیز، هفت تن از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر بازداشت و یا ربوده شدند و همزمان رشید اسماعیلی فعال دانشجوئی ستاره دار و عضو ادوار تحکیم وحدت، در جریان مراسم سوگواری آیت الله منتظری در اصفهان بازداشت گردید.
در ادامه موج بازداشت دانشجویان دهها دانشجوی دانشگاه شیراز بازداشت شدند که هم اکنون راضیه جعفری، سعید آگنجی، سعید لطفی و سعید خسروآبادی، که بعد از برگزاری تجمع ۱۶ آذر دانشگاه شیراز دستگیر و به بازداشتگاه منتقل شده بودند، کماکان در بازداشت به سر می برند.
احسان بداغی، عضو ادوار تحکیم و از امضا کنندگان نامه مردم سیرجان خطاب به رئیس دستگاه قضائی که خواستار آزادی حسن اسدی زید آبادی و دکتر احمد زید آبادی شده بودند نیز، کماکان دو ماه است در بازداشت به سر می برد.
روز دانشجوی امسال؛ روز ملی «مبارزه با کودتا»
در مراسم روز دانشجوی امسال که توسط دانشجویان کشور روز ملی «مبارزه با کودتا» نامگذاری شد و در مسیر اعتراضات به کودتا و نتایج ریاست جمهوری قرار گرفت، دانشجویان در بیش از ۵۰ دانشگاه کشور دست به تجمعات اعتراضی زدند که منجر به بازداشت حدودا ۳۰۰ تن از دانشجویان تهران، پیام نور، شریف، قزوین، کرمانشاه، خواجه نصیر، امیرکبیر، شیراز، ایلام، علامه، آزاد، نجف آباد و بابل شد .
بعد از مراسم روز دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد که با موضوع «انتخابات و تاثیر آن بر رفتار مردم» برگزار شد، ۷۰ نفر از دانشجویان دستگیر شدند که گزارشهای تکمیلی از ادامه بازداشت ۱۳ نفر از آنها خبر می دهد. در تجمع روز دانشجوی دانشگاه آزاد کرمانشاه نیز، گروهی از دانشجویان پس از اتمام مراسم نیروهای امنیتی دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. مونا شایان دانشجوی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز، از بازداشت شدگان روز دانشجو بود تا تعداد دانشجویان بازداشتی آن دانشگاه به عدد ۱۱ برسد. همان زمان و در موج دستگیری های بعد از روز دانشجو، پنج دانشجوی دانشگاه همدان به نامهای رامین غیور، فرید زندی، وحید امیری، فائق شکوری، کیان مظفری و رضا جعفری بازداشت شدند .
دیاکو قصلانی دانشجوی کرد رشته مهندسی شیمی دیگر دانشجوی بازداشتی دانشگاه شریف در 16 آذر بود.....
در همین رابطه امین رجب پور نیکنا دانشجوی دانشگاه گیلان و میثم حسنی دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر نیز بازداشت شدند تا تعداد دانشجویان بازداشتی آن دانشگاه در روز دانشجو به ۶ نفر برسد. همزمان فرهاد فرنود دانشجوی عمران دانشگاه صنعتی شریف و عضو انجمن اسلامی آن دانشگاه نیز بازداشت شد تا علاوه بر وی، مهدی کلاری، حامد ترکزاده، محسن زارع و مهدی الله یاری از آن دانشگاه به زندان اوین منتقل شوند. کمیته گزارشگران همان روز از دستگیری فرزام معینی از فعالین دانشجوئی دانشگاه بین المللی قزوین در محوطه دانشگاه خبر داد.
از موارد دیگر می توان به بازداشت علیرضا مرادی، سجاد مرادی، امجد کردنژاد، ناصراحمدی و عباس کاکایی، پنج دانشجوی کرد دانشگاه تهران، ادریس مولودی دانشجوی کرد دانشگاه علامه، دکتر فرزاد کلبعلی دانشجوی کرد دکتری جامعه شناسی دانشگاه تهران، سهراب کریمی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد و همچنین مختار ارکان دانشجوی کرد و ترم آخر رشته فیزیک دانشگاه آزاد ایلام نیز اشاره کرد.
همزمان بعد از مراسمی که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، کامران برادر کیانوش آسا، دانشجوی نخبه دانشگاه علم و صنعت تهران و شهید وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز، هنگام خروج از دانشگاه به همراه دانشجوئی دیگر (بیژن رضائی) بازداشت شد.
در همین راستا، ۲۰ دانشجوی دانشگاه آزاد نجفآباد استان اصفهان و یک دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز بازداشت شدند.
در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو، مهدیه گلرو، وحید لعلی پور، یاشار امینی، میلاد فدائی، فواد شمس و محمد یوسف رشیدی، فعالان دانشجوئی دانشگاههای علامه، پلی تکنیک، آزاد و تهران نیز دستگیر و روانه بازداشتگاه شده بودند. رشیدی دو سال قبل و بعد از اعتراض علیه حضور احمدی نژاد در دانشگاه که پلاکارد "رئیس جمهور فاشیست، پلی تکنیک جای تو نیست" را در دست گرفته بود، از تحصیل معلق شده بود.
در اواسط آذر، تعدادی از دانشجویان لیبرال دانشگاههای ایران بنامهای مهرداد بزرگ، علیرضا موسوی، احسان دولتشاه، فرزان رئوفی، سینا شکوهی و البرز زاهدی بعد از نشستی مطالعاتی بازدشت شدند.
همزمان با سفر اخیر احمدی نژاد به اهواز نیز، سجاد پیرفلک، از فعالان دانشجوئی دانشگاه چمران بازداشت شده و تا کنون اطلاعی از وی در دست نیست.
قبل از ۱۶ آذر و در جریان دو مراسم ۱۳ آبان و روز قدس نیز بالغ بر یکصد دانشجوی معترض در سراسر کشور بازداشت و به خیل عظیم بازداشت شدگان به حوادث بعد از انتخابات پیوستند.
صدور احکام فلّه ای و دانشگاههایی در قامت زندان
بعد از سرکوب های خونین و دستگیری های گسترده در ماههای اخیر، تعدادی از دانشجویانِ بازداشت شده، با قرار وثیقه، اخذ تعهد، قرار کفیل یا التزام و بصورت موقت آزاد شدند تا دادگاه انقلاب و کمیته های انضباطی، شمشیر دموکلس خود را بالای سر دانشگاه نگاه دارند.
همزمان با صدور حکم برای مجید توکلی، دادگاه انقلاب علی پرویز دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر را نیز به سه سال حبس محکوم کرد و همزمان ده تن از دانشجویان دانشگاه قزوین بدین ترتیب مشمول صدور احکام سنگین انضباطی شدند: فرزام معینی اخراج از دانشگاه و محرومیت از شركت در آزمون های ورودی دانشگاهها به مدت ۵ سال، حامد هنرخواه اخراج از دانشگاه، سیدروح الله ترابی اخراج از دانشگاه، فرشید آذرنیوش، اخراج از دانشگاه، سعید سكاكیان و فرهاد كیاشمشكی ۴ ترم تعلیق، سید دانیال كرانیان و محمدرضا آقایاری ۳ ترم تعلیق، كاظمی و پیام حیدرقزوینی ۲ ترم تعلیق .
روز عاشورا هم 9 دانشجوی شریف بازداشت شدند از جمله خانم اصغری
حسن ترلانی دانشجوی محکوم به زندان و تبعید، برای اجرای حکم به کرمان تبعید شد و فرشاد عزیزی فعال دانشجوئی مشهد از دانشگاه اخراج گردید و پریسا رهنما دانشجوی دانشگاه خبر به کمیته انضباطی احضار شد.
در پی اعتراضات گسترده ای که بعد از عاشورا در دانشگاههای مشهد رخ داد نیز، کمیته انضباطی دانشگاه آزاد مشهد احکام قطعی برای گروه اول از دانشجویان آن دانشگاه را صادر کرد.
صدور این احکام پس از احضار ۸۰ دانشجو به حراست و کمیته انضباطی دانشگاه صورت گرفت : امیر بهراد متین راد، کریم اسلامی مقدم، علی زارع پیشه وری، بابک هاشمی، حسین رضاییان، مجتبی عشقی، احمد کیوانی، رامین رییسی، حانیه فداییان، شهناز هاشمی، فرید آسمان دره، صدرا میردامادی، عادل طائی نیا و عطایی فر، به یک تا دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شدند. در این میان فرشاد عزیزی عضو انجمن اسلامی آن دانشگاه و از اعضای مرکزی ستاد مهندس موسوی در استان خراسان نیز، از دانشگاه اخراج شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران نیز، مجید دُرّی فعال دانشجوئی ستاره دار و عضو شورای دفاع از حق تحصیل دانشجوئی را به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم کرد و علی شجاعی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه هرمزگان و رئیس ستاد دانشجوئی مهدی کروبی در استان هرمزگان به ۴ سال حبس محکوم شد.
کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت تاکنون برای حداقل ۱۳ دانشجوی آن دانشگاه حکم ۲ ترم تعلیق با احتساب سنوات صادر کرده است.
بعد از مراسم روز دانشجو،۳۵ دانشجوی دانشگاه هنر تهران نیز به کمیته انضباطی احضار شدند و همزمان ۱۸ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دزفول به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی ۱۳ آبان، ۱۶ آذر و ۲۵ آذر با احکام سنگین انضباطی محرومیت از تحصیل و تبعید روبرو شدند و در پی حوادث و اعتراضات خونین شهر نجف آباد در رابطه با درگذشت آیت الله منتظری نیز، کمیته انضباطی دانشگاه آزاد نجف آباد حدود صد حکم سنگین انضباطی صادر کرد. این کمیته برای ۲۶ دانشجو حکم تعلیق برای یک ترم، برای ۳۴ تن حکم توبیخ کتبی و درج در پرونده، ۸ نفر حکم تعلیق برای دو ترم متوالی و ۳۲ حکم مبنی بر محدودیت انتخاب واحد برای ترم آینده صادر نمود.
دادگاه انقلاب برای یاشار قاجار دبیر سابق انجمن دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک نیز، حکم زندان تعلیقی، جریمه و شلاق صادر کرد و سکینه فرسنگی و مسعود صالحی ۲ فعال دانشجوئی دانشگاه سیستان و بلوچستان، مشمول حکم محرومیت از تحصیل و تبعید شدند.
کمیته انضباطی دانشگاههای کرمان و آزاد کرج نیز، ۲۰۰ دانشجو را احضار کرد و برای ۶۵ تن از آنان حکم یک ترم محرومیت از تحصیل صادر کرد و بیش از یکصد نفر از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، بدلیل برگزاری و شرکت در تجمعات دانشجوئی، به کمیته انضباطی احضار شدند.
در همین رابطه اواخر آذر ماه ۸۴ تن از دانشجویان شیراز و اصفهان مشمول حکم تعلیق، اخراج و جریمه نقدی شدند و دادگاه انقلاب شیراز نیز سیدحامد کاووسی و محمد تابع محمدی را به ترتیب به ۳ و ۴ سال زندان محکوم کرد. همزمان ۱۱ دانشجوی دانشگاه آزاد شهرری به کمیته انضباطی احضار شدند.
احکام جزای نقدی، حبسهای کوتاهمدت و تعلیقی برای ۴۵ تن از دانشجویان فعال در مراسم ۱۳ آبان امسال صادر شد و رسانه های خبری از برخوردهای سنگین انضباطی با دانشجویان فعال در تجمعات اخیر دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان خبر دادند و به صدور احکام تعلیق برای ۳۰ تن و اخراج ۹ دانشجوی دیگر اشاره کردند.
با احضار ۱۳ تن از دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین به کمیته انضباطی، تعداد دانشجویان احضار شده آن دانشگاه به ۴۰ تن رسید و همزمان ملیکا امین توکلی،محمدرضا آقایاری و حامد هنرخواه،سه دانشجوی عضو تشکل "اصلاح طلب" آن دانشگاه به مراجع امنیتی احضار شدند.
بر اساس احکام صادره از سوی دادگاه انقلاب، پنج فعال دانشجوئی دانشگاههای تهران و همدان نیز به حبس محکوم و ۵۰ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی به کمیته انضباطی احضار شدند که برای ۱۵ تن از آنان حکم محرومیت از خوابگاه و امکانات رفاهی صادر گردید.
در اوایل آذر ماه ۲۰ دانشجوی دانشگاه تبریز احضار و برای تعدادی از آنان حکم محرومیت از تحصیل صادر شد و همزمان مسعود خیراتی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به سه سال حبس تعلیقی محکوم شد.
غلامرضا انصاری رئیس کل دادگستری اصفهان نیز، دو هفته پیش از ارسال پرونده ۱۸ دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان که در تجمعات پس از انتخابات بازداشت شده بودند، به دادگاه تجدیدنظر خبر داد و احکام آنها را جزای نقدی و حبس اعلام کرد و همزمان یاشار امینی به یکسال حبس تعزیری محکوم شد.
برای هشت تن از ۲۳ فعال دانشجوئی دانشگاه شهرکرد که حکم احضار دریافت کرده بودند نیز، احکام سنگین انضباطی دو تا چهار ترم تعلیق از تحصیل صادر شد .
طی روزهای اخیر، جواد علیخانی دانشجوی رشته دامپزشکی و فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با حکم کمیته انضباطی به تبعید از آن دانشگاه و عابد توانچه از فعالان دانشجویی طیف چپ به یک سال حبس تعزیری محكوم شد.
سرانجام اینکه شامگاه دیروز اتهام کوهیار گودرزی دانشجوی دانشگاه شریف و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر و مهرداد رحیمی عضو دیگر آن کمیته، محاربه و تبلیغ علیه نظام عنوان شد.
اتهامات واهی وارده بر دانشجویان بازداشتی طی ماههای اخیر، محاربه، ارتباط با سازمان مجاهدین و اتهاماتی از این قبیل بوده که دانشجویان و وکلای آنها این پروژه های اتهام زنی را در راستای "ارعاب" و "ایجاد خفقان" در دانشگاههای کشور ارزیابی کرده اند.
شما هم به زودی صدای ملت ایران را خواهید شنید
بعد از واقعه عاشورا، تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاههای شهر مشهد، پلی تکنیک و علم و صنعت تهران و همچنین دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان متحصن و معترض آن دانشگاهها، اعلام کردند که تا زمان آزادی همکلاسی های خود و توقف سرکوب دانشگاه، سر کلاسها و امتحانات حضور نخواهند یافت. این مسئله منتهی به ثبت نمره های صفر در کارنامه و هشدارهای مقامات دولت کودتا به دانشجویان شده است.
به فاصله چهار روز، ۵۶ تن از استادان دانشگاه علم و صنعت نیز، در نامهای سرگشاده خطاب به ریاست دانشگاه، از دانشجویان آن دانشگاه حمایت کردند.
پیش تر از این، ۸۸ تن از اساتید دانشکده فنی دانشگاه تهران نامه ای سرگشاده به آیت الله خامنه ای نوشته و خواستار جلوگیری از هرگونه "برخورد خشن و فراقانونی" با دانشگاهیان و دانشجویان کشور شدند.
در اعتراض به احکام صادره و ادامه بازداشت دانشجویان کشور، تشکل های متعددی از جمله دفتر تحکیم وحدت، شعبه گیلان سازمان ادوار، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه بین المللی قزوین و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر واکنش نشان داده و انجمن اسلامی دانشگاه پلی تکنیک طی بیاینه ای شدیداللحن، به حاکمان کشور هشدار داده است که "شما نیز به زودی صدای ملت ایران را خواهید شنید."
دانشجویان ستاره دار، دانشجویانی هستند که بدلیل فعالیتهای اعتراضی طی چهار سال اخیر از ادامه تحصیل محروم بوده و در لیست سیاه دولت احمدی نژاد قرار گرفته اند.
----
همکاری انتظامات و اعضای جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی در حمله به دانشگاه آزاد مشهد
دوشنبه، ۵ بهمن، ۱۳۸۸
همکاری انتظامات و اعضای جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی با لباس شخصی ها و انصار در حمله به دانشگاه آزاد مشهد و بازداشت دانشجویان دانشگاههای مشهد
برخی از دانشجویان بازداشت شده دانشگاه های مشهد طی ماههای اخیر، گفته اند که با كمك مستقیم انتظامات و چند عضو جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، تشکل حامی دولت کودتا، با حمایت لباس شخصی های و اراذل و اوباش انصار بازداشت و ضرب و شتم شده اند.
یكی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در این باره به خبرنامه امیرکبیر گفت: "در مقابل در اصلی این دانشگاه مهدی بادپا از اعضای جامعه اسلامی به دانشجویان حمله می كرده و با كمك چند لباس شخصی آن ها را بازداشت می كرده است."
همچنین طبق گزارشات رسیده از دانشگاه آزاد مشهد، مرتضی خواجی عضو جامعه اسلامی این دانشگاه و پسر معاون آموزشی دانشگاه فردوسی كه علیرغم چندین ترم مشروطی و اخراج آموزشی همچنان با رانت پدرش و به صورت غیرقانونی به تحصیل ادامه می دهد، گروهی از انصار مشهد را در حمله خونین نهم دی به دانشگاه آزاد مشهد رهبری می كرده و در بازداشت و مضروب کردن دانشجویان معترض این دانشگاه نقش مستقیم داشته است.
طبق گفته شاهدین فردی به نام محمدخانی از انتظامات دانشگاه فردوسی مشهد نیز در بیرون بردن یكی از دانشجویان این دانشگاه و تحویل وی به لباس شخصی ها نقش داشته است.
دانشجویان دانشگاه فردوسی ابراز امیدواری كرده اند، مسئولین جدید این دانشگاه رویه سابق را دنبال نكنند و با برخورد با كارمندان خاطی، جلوگیری از ورود و نمایش قدرت اوباش و بسیجیان از بیرون دانشگاه، تجدید نظر در احكام انضباطی صادر شده و آزادی سه دانشجوی دربند این دانشگاه، افتخار برزگریان، حسین قابل و علی معموی، فضایی امن برای تحصیل و فعالیت های فرهمنگی و اجتماعی دانشجویان فراهم نمایند.
گفتنی است دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در فراخوان هایی اعلام کرده اند تا آزادی همه دانشجویان زندانی دانشگاه های مشهد، خصوصا سه دانشجوی دربند این دانشگاه، افتخار برزگریان، حسین قابل و علی معموی و همچنین محاکمه مهاجمان به دانشگاه های آزاد، فردوسی و خیام مشهد، به اعتراضاتشان در صحن این دانشگاه ادامه خواهند داد.
----
تداوم بازداشت سه دانشجوی دانشگاه شریف/ برگزاری دادگاه و
صدور قرار بازداشت موقت برای فرهاد فرنود
سه شنبه، ۶ بهمن، ۱۳۸۸
مهدی اللهیاری، فرهاد فرنود و محمد کلاری سه دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف هستند که از 16 آذرماه در بازداشت نیروهای امنیتی به سر میبرند.
تنها یک جلسه دادگاه برای فرهاد فرنود برگزار شده و قاضی برای وی قرار بازداشت موقت صادر نموده است. از وضعیت دو دانشجوی دیگر، محمد کلاری و مهدی اللهیاری خبری در دسترس نیست.
فرهاد فرنود، دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف، روز شانزدهم آذر پس از تجمع روز دانشجو توسط مأموران امنیتی بازداشت شد و به بند امنیتی 209 انتقال یافت. مهدی اللهیاری، از دانشجویان طیف چپ و فارغ التحصیل مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف نیز در روز 16 آذر در خیابان 16 آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. مهدی کلاری دانشجوی مهندسی شیمی این دانشگاه که در همین روز توسط مأموران دفتر پیگیری وزارت اطلاعات به دفتر حراست دانشگاه احضار و مجبور به امضای تعهد شده بود، دیگر دانشجویی است که در زندان اوین نگهداری میشود.
کمیته گزارشگران حقوق بشر |