بازگشت به صفحه اول

 

 
 

نسرین ستوده: وقتی نمی‌توانم برای موکلانم کاری کنم ترجیح می‌دهم با آنها اعدام شوم

28.01.2010

دویچه وله: آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی به جرم سازماندهی ناآرامی‌های پس از انتخابات اعدام شدند در حالی که این دو نفر، دو ماه قبل از انتخابات دستگیر شده بودند. رحمانی‌پور در زمان وقوع جرایم انتسابی ۱۷ ساله بوده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز پنج‌شنبه هشتم بهمن اعلام کرد محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور به اتهام محاربه، تلاش برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و عضویت در دو گروه مسلح "انجمن پادشاهی ایران" و "سازمان مجاهدین خلق" به دار آویخته شدند.

این دو تن در جلسات دادگاه‌های پس از انتخابات شرکت جسته و به سازماندهی اعتراضات مردمی اعتراف کردند. این در حالی است که هر دوی این افراد در فروردین ماه، یعنی دوماه قبل از انتخابات، دستگیر شده بودند.

پس از پخش اعترافات این دوتن از سیمای جمهوری اسلامی، مطالب مختلفی درباره آنها در سایت‌های داخل کشور منتشر شد. در این مطالب به این موضوع اشاره شده بود که ماموران اطلاعاتی و امنیتی از این دو خواسته‌اند به سازماندهی ناآرامی‌های پس از انتخابات اعتراف کنند تا در عوض در حکم آنان تخفیف داده شود.

در یکی از این مطالب که در سایت "نوروز" منتشر شد، فردی که با محمدرضا علی‌زمانی هم‌سلول بوده نوشته بود که محمدرضا از او در مورد انتخابات و وقایع پس از آن می‌پرسیده، زیرا هیچ خبری از بیرون نداشته است.

وی سپس شرح داده بود که چگونه هرروز از ساعت ۹ صبح تا شب هنگام، علی‌زمانی را برای تمرین آنچه که باید در دادگاه بگوید از سلولش خارج می‌کرده‌اند. به نوشته‌ی این فرد، علی‌زمانی امیدوار بوده که پس از اجرای نمایشی که از او خواسته شده آزاد شده و نزد خانواده‌اش بازگردد.

نسرین ستوده، وکیل آرش رحمانی‌پور نیز این سخنان را تایید می‌کند. ستوده در گفت و گو با دویچه‌وله می‌گوید: «علاوه بر همه ی فشارهایی که علیه آقای رحمانیپور در جریان بود، ایشان به من گفتند که ماموران مداوماً به او میگفته اند اگر به کارهای ناکرده اعتراف کنی، ما اعدام ات را تبدیل به ۱۰ سال حبس میکنیم که هرگز این اتفاق نیفتاد.»

خانم ستوده همچنین شرح می‌دهد که در جلسه دادگاه آرش رحمانی‌پور، ماموران اطلاعاتی پدر او را تحت فشار گذاشته‌اند تا پسرش را وادار به اعتراف کند. به او گفته‌اند اگر پسرت به چیزهایی که ما می‌گوییم اعتراف نکند، تو را هم دستگیر می‌کنیم.

به گفته‌ی این وکیل دادگستری حتی وی نیز در این پرونده مورد تهدید قرار گرفته است: «در تمام طول بازجویی و محاکمه، از حضور من در دادگاه جلوگیری به عمل آمد. در یکی از جلساتی که به حضور در داگاه برای دفاع از موکلم اصرار کردم، تهدید به بازداشت شدم و دست آخر مامور مربوطه با اخذ پروانهی وکالت من، موضوع را صورتجلسه کرد».

دستگیری قبل از انتخابات

نسرین ستوده می‌گوید، آرش رحمانی‌پور به همراه خواهر باردارش در فروردین‌ماه در منزل مسکونی‌شان بازداشت می‌شوند. خواهر او پس از آزادی از زندان فرزندش را از دست می‌دهد. به گفته‌ی ستوده مدارک پزشکی او به دادگاه تحویل داده شده بود.

او می‌گوید: «بر خلاف مطالبی که در سایت اطلاعرسانی دادسرای عمومی انقلاب اعلام شده بود، هم موکل من و هم آقای علی‌زانی در فروردین ماه امسال، یعنی دو ماه پیش از انتخابات، در منزلشان بازداشت میشوند. موکل من در زمان بازداشت بیش از ۱۹ سال سن نداشت.»

ستوده همچنین تاکید می‌کند که آرش رحمانی‌پور به هنگام وقوع جرائم انتسابی، ۱۶ تا ۱۷ سال داشته. او می‌گوید: «آرش از قربانیان اعدامهای زیر ۱۸ سال بود. بسیاری از اتهاماتی که علیه آرش در پرونده مطرح شده بود، به زمانی برمیگشت که او ۱۶ یا ۱۷ سال بیشتر نداشت. بنابراین متاسفم بگویم که این بار اعدام زیر ۱۸ سال از میان متهمان سیاسی قربانی گرفت».

اعدام در خفا

پرونده آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی در دیوان عالی کشور در حال بررسی مجدد بوده و به گفته‌ی نسرین ستوده به وکلا اعلام شده بوده که این پروند‌ه‌ها قرار است برای رفع نقص به دادگاه انقلاب پس فرستاده شود. اما صبح روز پنج‌شنبه خانواده و و کلای این دو تن از طریق رسانه‌ها از خبر اعدام آنها مطلع می‌شوند.

ستوده می‌گوید هیچ مدرکی دال بر گناهکاری آرش رحمانی‌پور وجود نداشته و فقط قوه قضائیه اراده کرده بود تا او را قربانی کند.

نسرین ستوده ابراز نگرانی می‌کند که حکم سایر محکومان به اعدام نیز به همین روش اجرا شود: «من از این فرصت استفاده میکنم و نگرانی خودم را نسبت به اجرای حکم اعدام دو تن دیگر از موکلانام؛ آقای ایوب پرکار و رضا خادمی، اعلام میکنم. من بسیار نگرانام که حکم اعدام آنها هم به همین ترتیب، مخفیانه و با پنهانکاری، از دیوان عالی کشور ارجاع شود و برای اجرا برود. نسبت به این موضوع هشدار کلی را اعلام میکنم».

خانم ستوده می‌گوید از دیدن این همه بی‌قانونی در پرونده‌های موکلانش به ستوه آمده و وقتی نمی‌تواند برای نجات آنها کاری کند ترجیح می‌دهد همراه آنان اعدام شود.

تلاش بین‌المللی برای جلوگیری از اعدام‌های بیشتر

فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر پیش از این در زمان صدور حکم اعدام برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات طی بیانیه‌ای نسبت به اجرای این احکام هشدار داده بود. روز هشتم بهمن پس از اجرای حکم اعدام دو تن از این افراد نیز فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر بیانیه‌ای در این زمینه صادر کرد.

دکتر عبدالکریم لاهیجی دبیر این فدراسیون به دویچه وله گفت: «ما همین امروز اطلاعیه ای صادر کردیم و گفتیم که اعلام خطری که ما از پیش کرده بودیم، متاسفانه تحقق پیدا کرد و نگرانی ما این است که طی روزهای آینده، آن چند تن دیگر هم به چوبههای دار سپرده شوند. به این دلیل در اطلاعیهی امروزمان نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی درایران، به جامعهی بینالملل اعلام خطر کردهایم».

دکتر لاهیجی که هم‌اکنون برای شرکت در جلسات مقدماتی شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به سر می‌برد، گفت: «در گفت وگوهایی که از امروز صبح با کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل شروع کرده ایم، این وضعیت را خاطرنشان کرده ایم و از آنان خواسته ایم از همین لحظه، سیاستی فعالتر از آنچه طی هفت ماه گذشته اتخاذ کرده اند، در قبال وضعیت وخیم و وحشتناک حقوق بشر در ایران، به خصوص در ارتباط با سیاست خشن سرکوب و اعدامهایی که متاسفانه از امروز آغاز شده است، نشان بدهند».

به اعتقاد لاهیجی مهمترین کار در حال حاضر ادامه اعتراضات بین‌المللی است. او می‌گوید: «باید به بسیج جامعهی بینالمللی ادامه داد و کشورهای دمکراتیک، کشورهای اروپایی عضو اتحادیهی اروپا وغیر اتحادیهی اروپا را در جریان وضعیت وخیم زندانیان سیاسی قرار داد. ما خاطرنشان کردهایم که طی ۲۰ سال گذشته، سرکوبی چنین خشن در ایران سابقه نداشته است. هماکنون بیش از سه هزار زندانی سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی هستند و اگر قرار شود دوباره سیاست اعدام و اعدامهای سیاسی در ایران شروع شود، جامعهی بینالمللی نمیتواند در واکنش نسبت به این مساله فقط به یک محکومیت لفظی اکتفا کند و باید واقعا ضمانت اجراهای بیشتری در قبال سیاست سرکوب جمهوری اسلامی اتخاذ کنند».

----

فعالین حقوق بشر و دمکراسی اعدام زندانیان سیاسی را به عنوان یک جنایت علیه بشریت محکوم می کند

بنابه گزارش خبرگزاریهای دولتی و در آستانه 22 بهمن و اعتراضات گسترده مردم  صبح امروز حکم قرون وسطائی  و ضد بشری  اعدام 2 زندانی سیاسی در تهران برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم  به اجرا در آمد.

روز پنجشنبه 8 بهمن ماه در یک اقدام ضد بشری دیگر  2 زندانی سیاسی به نام های محمدرضا علی زمانی و آرش رحمان پور  برای ایجاد رعب و وحشت اعدام شدند. در ادامه جنایات علیه بشریت در ایران که بصورت مستمر وسازمان یافته پیش برده می شود که تا به حال جان بیشماری از مردم ایران را گرفته است. این جنایتها که از خرداد ماه به او ج خود رسیده است و با گشودن آتش بر روی مردم بی دفاع  در اعتراضات خیابانی و به قتل رساندن آنها ادامه یافت. جنایتهای مانند؛ ترور  ندا آقا سلطان در معرض دید هزاران اعتراض کننده توسط بسیجیهایی  ،انتقال جوانان دستگیر شده اعتراضات به اردوگاه مرگ کهریزک و مورد شکنجه و تجاوز و قتل آنها  توسط فرماندهان نیروی انتظامی و بخصوص احمدی مقدم و احمد رضا رادان ، تجاوز به دختران و پسران زندانی و قتل آنها مانند ترانه موسوی که پس از تجاوز وحشیانه وقتل او پیکر وی را به آتش کشیدند ، به گلوله بستن و زیر خودروهای نیروی انتظامی گرفتن مردم در روز عاشورا ، که روزی  مذهبی و قابل احترام مردم ایران است و هزاران جنایت دیگر.

 دستور سرکوب خونین مردم  ایران طی یک سخنرانی رسمی توسط علی خامنه ای در روز 29 خرداد صادر شد. علی خامنه ای پس از آن مردم ایران را که خواهان آزادی و حقوق خود هستند اغتشاشگر و وابسته به خارجی نامید او با این سخنرانی زمینه ساز محاکماتی شد که با دستوردادن به صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه منصوب خودش به اجرا در آورد. قوۀ قضائیه ولی فقیه مردم و جوانانی که جنایتهایی مانند  قتل،زخمی شدن،ضرب وشتم و دستگیری را که با گرفتن فیلم و عکس به ثبت می رساندند و آنرا منتشر می کردند و در اختیار  مراجع حقوقی،حقوق بشری،سیاسیی و افکار عمومی جهان قرار می دادند را بر مبنی قانون محاربه مورد محاکمه و به  اعدام محکوم می کند.

سیاستهای سرکوبگرانه که افکارعمومی جهان نسب به آن حساس هستند  مانند اعدام زندانیان سیاسی و غیره با دستور مستقیم وی صورت می گیرد.

علی خامنه ای به خاطر جنایتهای گسترده مانند  قتل و کشتار ،شکنجه و زندان علیه مردم ایران مرتکب جنایت علیه بشریت شده اشت و قربانیان او از مردم عادی، دانشجویان ،زنان، زندانیان سیاسی ، هموطنان بهائی، مسیحی ،اهل تسنن،کلیمی،دارویش،اقوام مختلف مردم ایران کرد،بلوچ ،آذری،ترکمن و عرب و سایر اقشار جامعه می باشند.

اعدام 2 زندانی سیاسی و اعلام اینکه 9 نفر دیگر در آستانه اعدام قرار دارند برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه و سعی در مرعوب کردن مردم برای جلوگیری از شرکت در اعتراضات گسترده روز 22 بهمن می باشد.

دبیر کل و کمیسر علی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی جهان باید به مسئولیتهای خود عمل کنند و نباید نظارگر قتل و کشتار و اعدام مردم ایران باشند آنها برای پیشگیری از کشتارهای برنامه ریزی شده که حداقل 9 نفر در تهران و بیش از 17 نفر در کردستان می باشند باید دست به اقدامات عاجل و عملی بزنند  و از کشتار بیشتر مردم ایران توسط این رژیم جلوگیری نمایند

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، اعدام زندانیان سیاسی در ایران و بخصوص اعدامهای امروز و همچنین برنامه ریزی برای اعدام های بیشتر را محکوم می کند و از جهانیان استمداد می طلبد برای نجات جان زندانیان سیاسی به حمایت از آنها برخیزند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
08 دی 1388 برابر با 28 دسامبر 2009

----

از ايران آگاه

برای روزنبرگ ها

استاد هوشنگ ابتهاج

دوشنبه ۲۸ دسامبر ۲۰۰۹

خبر کوتاه بود :
- " اعدام شان کردند "
خروش ِ دخترک برخاست
لبش لرزید
دو چشم ِ خسته اش از اشک پر شد
گریه را سر داد ...
و من با کوششی پر درد اشکم را نهان کردم
- چرا اعدامشان کردند ؟
می پرسد ز من با چشم ِ اشک آلود
چرا اعدام شان کردند ؟
- عزیزم دخترم !
آنجا ، شگفت انگیز دنیایی ست : دروغ و دشمتی فرمانروایی می کند آنجا
طلا ، این کیمیای خون ِ انسان ها
خدایی می کند آنجا
شگفت انگیز دنیایی که همچون قرن های دور
هنوز از ننگ ِ آزار ِ سیاهان دامن آلوده ست
در آنجا حق و انسان حرف هایی پوچ و بیوده ست
در آنجا رهزنی ، آدمکشی ، خونریزی آزاد است
و دست و پای آزادی ست در زنجیر
عزیزم دخترم !
آنان
برای دشمنی با من
برای دشمنی با تو
برای دشمنی با راستی
اعدام شان کردند
و هنگامی که یاران
با سرود ِ زندگی بر لب
به سوی مرگ می رفتند
امیدی آشنا می زد چو گل در چشم شان لبخند
به شوق ِ زندگی آواز می خواندند
و تا پایان به راه ِ روشن ِ خود با وفا ماندند
عزیزم !
پاک کن از چهره اشکت را ز جا برخیز !
تو در من زنده ای ، من در تو ، ما هرگز نمی میریم
من و تو با هزاران ِ دیگر
این راه را دنبال می گیریم
از آن ِ ماست پیروزی
از آن ِ ماست فردا با همه شادی و بهروزی
عزیزم !
کار ِ دنیا رو به آبادی ست
و هر لاله که از خون ِ شهیدان می دمد امروز
نوید ِ روز ِ آزادی ست

----

گزارش سی ان ان در مورد اعدام آرش رحمانی پور (ویدئو)

----

واکنش های بین المللی به اعدام دو متهم «حوادث پس از انتخابات ايران»

۱۳۸۸/۱۱/۰۹

رادیو فردا: کاخ سفيد پنجشنبه، اعدام دو تن از متهمان «حوادث پس از انتخابات» را به شدت محکوم کرد و اين عمل را نشانۀ تازه ای از سرکوب بيرحمانه مخالفان دولت ايران دانسته است.

دادستانی تهران روز پنجشنبه اعلام کرد که آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی، دو نفر از محاکمه‌شدگان در دادگاه گروهی بازداشت ‌شدگان پس از انتخابات موسوم به دادگاه «کودتای مخملی» ، سحرگاه پنج‌شنبه اعدام شده‌اند.

در حالی که مقامات قضایی ایران می گویند این دو نفر در ارتباط با «اغتشاشات اخیر» اعدام شده اند، وکلای این متهمان می گویند آنها پیش از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شده بودند.

بيل برتن، معاون مطبوعاتی کاخ سفيد در واکنش به اين خبر گفت: « ايالات متحده، اين عمل را به شدت محکوم می کند.»

معاون مطبوعاتی کاخ سفيد اضافه کرده است: « ما اين اعدام ها را مرحلۀ تازه ای از حضیض جمهوری اسلامی در سرکوب بيرحمانه مخالفان مسالمت جو تلقی می کنيم. کشتار و به قتل رساندن زندانيان سياسی که در پی حقوق جهانشمول خود هستند، موجب هيچگونه احترام و مشروعيتی که جمهوری اسلامی طلب می کند، نخواهد شد.»

آقای بيل برتن افزود: « اين گونه اعمال، تنها انزوای بيشتر دولت ايران در ميان ايرانيان و جهانيان را گسترش می دهد.»

فیلیپ کرولی، سخنگوی، وزارت امور خارجه آمریکا نیز دواکنش به اعدام این دو متهم گفته است: مشخص نیست که این افراد اصلا ارتباطی با ناآرامی پس از انتخابات داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید واشینگتن از رویکرد دپیلماتیک در قبال ایران حمایت می کند، ولی به «سرکوب های بیرحمانه» نیز اعتراض می کند.

در همین حال، دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا تاکید کرده است این اعدام ها با انگیزه سیاسی و با هدف ساکت کردن مخالفان انجام شده است.

وزیر امور خارجه بریتانیا از ایران خواسته است تا به تعهداتش در زمینه رعایت حقوق بشر عمل کند.

نهادهای حامی حقوق بشر نیز با محکوم کردن اعدام دو تن به اتهام ارتباط با حوادث پس از انتخابات ایران، نسبت به «خطر اعدام های سیاسی » هشدار داده اند.

ارون رودز، سخنگوی کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران،  در خصوص وضعیت  متهمان حوادث پس از انتخابات گفته است:«از آنجا که تعداد زندانيان سياسی بسيار زياد است و پس از آغاز اعتراضات در ايران، اعدام ها شدت بيش از حدی پيدا کردند، می شود گفت که خطر اعدام های سياسی تعداد زيادی را تهديد می کند و اين يک وضعيت بحرانی و جدی است».

در همين زمينه، سازمان عفو بين الملل اعدام آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی را محکوم کرده و می گويد: اين دو نفر «غير منصفانه» محاکمه و «ناعادلانه» اعدام شده اند.

حسيبه حاج صحراوی، مدير بخش خاورميانه و شمال آفريقای عفو بين الملل، در اين زمينه گفته است: اين اعدام های «تکان دهنده» نشان می دهد که مقامات ايران برای مقابله با تظاهرات مسالمت آميز که پس از انتخابات آغاز شده است، دست به هرکاری می زنند.

مدير بخش خاورميانه و شمال آفريقای عفو بين الملل اضافه کرده است: «اين مردان ابتدا غير منصفانه در دادگاه مجکوم شدند و اکنون به صورت ناعادلانه ای اعدام شده اند. اين در حالی است که اصلا مشخص نيست اين دو با سازمانی که به ارتباط با آن «اعتراف » کرده اند، مرتبط باشند، اين اعترافات با اجبار از آنها گرفته شده است.»

محمدرضا علی‌زمانی مردادماه گذشته در دادگاه گروهی از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات که از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد محاکمه شد و نخستين کسی بود که به اعدام محکوم شد.

خبر محکوميت محمدرضا علی‌زمانی به اعدام که متهم به عضويت در گروه «انجمن پادشاهی ايران» بود، با اعتراض گروه های طرفدار حقوق بشر مواجه شده بود. اين گروهها تاکيد داشتند که آقای علی زمانی پيش از حوادث انتخابات ايران بازداشت شده است.

در همين زمينه، محمد سيف‌زاده، وکيل حامد روحی‌نژاد، هم‌پرونده‌ای محمدرضا علی‌زمانی، نيز مهرماه گذشته اعلام کرد که «پرونده اين دو هيچ ارتباطی با انتخابات و وقايع پس از آن ندارد.»

وی همچنين گفته بود که آقای علی‌زمانی پس از آشنايی با موکلش حامد روحی‌نژاد به عراق سفر کرده و بعد از پشيمانی با ميل خود به ايران بازگشته و «تمام مسائل» را در اختيار نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی قرار داده است.

نيروهای امنيتی اما در ارديبهشت‌ماه و پيش از انتخابات بار ديگر محمدرضا علی‌زمانی را بازداشت کرده و پس از مدت‌ها بی‌خبر ماندن خانواده‌اش، او در دادگاه گروهی بازداشت‌شدگان پس از انتخابات محاکمه و در مهرماه از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد.

در همين زمينه، وکيل آرش رحمانی پور نيز تاکيد می کند که وی نقشی در حوادث پس از انتخابات نداشته است چرا که موکل او در فروردين ماه سال ۱۳۸۸، يعنی حدود سه ماه پيش از انتخابات در منزلش بازداشت شده بود.

«عفو بين الملل» همچنين می گويد: قوه قضاييه ايران از محکوميت ۹ نفر ديگر از بازداشت‌شدگان اعتراضات پس از انتخابات که در «دادگاه های نمايشی» به اعدام محکوم شده اند، خبر داده است.

حسيبه حاج صحراوی در اين زمينه گفته است: «نگرانی ما اين است که اين سر آغاز موج اعدام کسانی باشد که به جرايم مبهم و مشابهی متهم شده اند.»

مدير بخش خاورميانه و شمال آفريقای عفو بين الملل همچنين گفته است: «اين اعدام ها بيانگر آن است که از قوه قضاييه ايران به عنوان ابزاری برای سرکوب استفاده می شود. مقامات (ايران) با اين اقدامات به کسانی که خواهان دستيابی به حقوق خود از طريق تظاهرات مسالمت آميز عليه حکومت هستند، هشدار می دهند که به خيابان ها نيايند.»

به گفته مقامات ايران، در جريان حوادث پس از انتخابات ايران دست کم ۴۰ نفر کشته و بيش از پنج هزار نفر نيز بازداشت شده اند. تعدادی زيادی از بازداشت شدگان اين حوادث نيز به زندان محکوم شده اند.

عفو بين الملل می گويد ايران بسياری از بازداشت شدگان را شکنجه کرده است.

----

واکنش شدید بین المللی نسبت اعدام دو تن ازمعترضان

واسع  محسن

خبرگزاری فرانسه: کشور های اروپایی، آمریکا، بریتانیا و سازمان عفو بین المللی اعدام دو نفر از معترضان به نتایج انتخابات اخیر در ایران را بشدت محکوم کردند.

بیل بورتون، سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه هشتم بهمن گفت: "آمریکا این اعدامهای ناموجه را بشدت محکوم میکند... اعدام زندان سیاسی که خواهان حقوق شناخته ای بشری خود هستند مشروعیت و  احترام مورد انتظار برای جمهوری اسلامی ایران را بدنبال نخواهد داشت. این امر فقط موجب انزوای بیشتر حکومت ایران از مردم این کشور و بقیه دنیا خواهد شد."

محمد رضا علی زمانی و آرش رحمانی، دو نفر از متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، صبح دیروز پنجشنبه به دار آویخته شدند.

حکم اعدام این دو نفر که ماه اکتبر سال گذشته میلادی 2009 به  اتهام "محاربه" به اعدام محکوم شده بودند، پس از تأیید این حکم توسط دادگاه تجدید نظر تهران، سحرگاه روز پنجشنبه به اجرا در آمد.

بعد از ظهر روز پنجشنبه 8 بهمن، 121نفر از اعضای پارلمان اروپا،  با امضای بیانیه ای، ضمن حمایت از مخالفان در ایران، از شورای امنیت سازمان ملل، شورای اروپا و اتحادیه اروپا خواستند تا اقداماتی فوری برای آزادی زندانیان سیاسی انجام بدهند و از سرکوب معترضین جلوگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،  بیانیه مذکور به ابتکار عضو انگلیسی محافظه کار پارلمان اروپا، "نایجل اوانس" تهیه شده و چند ساعت پس از بدار آویخته شدن این دو ایرانی منتشر گردید.

در یک واکنش دیگر، داوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا درباره اعدامهای دیروز در ایران گفت این اعدامها ادعای ایران در مورد رعایت حقوق بشر، عدالت و  ارزشهای دمکراتیک را تضعیف می کند.

وی این اعدام ها را تلاشی برای خاموش کردن مخالفان سیاسی در ایران توصیف کرد که بقول وی با "انگیزه سیاسی" صورت می گیرد.

سازمان عفو بین الملل و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران هم در واکنشهای جداگانه اعدامهای دیروز در ایران را محکوم کردند.

----

اجرای حکم اعدام دو تن از زندانیان برای جلوگیری از اعتراضات دوره ای مردم انجام شد

محمد حسین آغاسی وکیل پايه یک دادگستری انتساب اعدام شدگان روز پنج شنبه به وقایع اخیر را برای ایجاد جو خاص در بین مردم دانست.

خبرگزاری هرانا – حقوق شهروندان، اندیشه و بیان: یک وکیل دادگستری در گفتگو با مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت:مرتبط کردن اعدام های اخیر به ماجرای عاشورا برای ایجاد جو خاص در بین مردم است.

محمد حسین آقاسی،وکیل پایه یک دادگستری گفت:هر دو اعدام شدگان به تظاهرکنندگان روز عاشورا نسبت داده شده اند،این در حالی است که این افراد دو ماه پیش از جریان انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شده بودند و هیچ ارتباطی به معترضان در انتخابات ندارند.

وی ادامه داد: آنانکه تحت تاثیر عوامل موسوم به انجمن پادشاهی تصمیم به ساخت بمب و انفجار در برخی مراکز گوناگون داشتند بدون آنکه موفق به انجام این کار شوند دستگیر  و سرانجام در محاکمه ای بدون حضور وکلای خود و با وکلای انتخابی دادگاه (تسخیری) محکومیت یافته و بدون ابلاغ حکم صادره به کسانی که از ناحیه آنها برای وکالت انتخاب شده اند ،حکم مذکور به اجرا در آمد.

وکیل شجریان و چند چهره شاخص دیگر در جریانات پس از انتخابات افزود: این اعدام ها و وصل کردن اعدام شدگان به حوادث انتخابات به ویژه عاشورا برای ایجاد جوی خاص در میان مردم است.

وکیل متهم ردیف اول دادگاه ویژه پس از انتخابات تاکید کرد:برخی از افراد با انتشاراخبار کذب در میان مردم قصد دارند که جلوی اعتراضات مردم را به صورت دوره ای بگیرند.

----

نامه سرگشاده مخملباف به آیت الله وحید -دختر شما از امروز سر بر بالین قاتل رسمی مردم ایران می گذارد

اخبار حقوق بشر ايران: محسن مخملباف در رابطه با اعدام آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی نامه سرگشاده ای به آیت الله وحید خراسانی پدرهمسر آیت الله صادق لاریجانی نوشت و نسبت به این مساله معترض شد . در بخشی ازاین نامه آمده است: ” آیا مقلدین شما چنانچه سکوت شما را بر اعدام جوانان سبز ایران که از امروز صبح توسط داماد شما شروع شد ببینند، آیا باز هم از شما تقلید خواهند کرد؟”

متن نامه محسن مخملباف که به جرس رسیده به شرح زیراست:

جناب آقای ( آیت الله ) وحید خراسانی

اگر می دانستید روزی پدرزن یک قاتل خواهید شد آیا باز هم در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در شهر نیشابور به دنیا می آمدید؟
نه گمان نمی کنم.
آیا اگر می دانستید صادق لاریجانی روزی رئیس رسمی قوه قضائیه خواهد شد تا امروز صبح دستش را به خون دو جوانی که به دنبال رای خود بودند آلوده کند، آیا به وصلت دخترتان با او رضایت می دادید؟
نه گمان نمی کنم.

جناب آقای ( آیت الله ) وحید خراسانی

امروز روز تسلیت به شماست، نه تسلیت به دو مادری که داغدار فرزند خود شدند. برای انسان های با وجدان راحت تر است شاهد شهادت فرزند خود باشند تا شاهد قاتل شدن داماد خویش.

جناب آقای ( آیت الله ) وحید خراسانی

دختر شما از امروز سر بر بالین قاتل رسمی مردم ایران می گذارد. آیا شما از این بابت شرمنده نیستید؟
اگر میرزا مهدی اصفهانی و میرزا عبدالهادی شیرازی و سید ابوالقاسم خویی اساتید شما می دانستند حضرتعالی در چنین روزی در مقابل قاتل بودن دامادتان سکوت می کنید، آیا شما را به حوزه درس خود راه می دادند؟
نه، گمان نمی کنم.

جناب( آیت الله ) وحید خراسانی

شما که حاضر نشده اید هیچ یک از مقامات رسمی کشور جمهوری اسلامی، از رئیس جمهور تا رئیس مجلس را به منزل خود بپذیرید و در سایت رسمی خود به این امر افتخار می کنید آیا از امروز صادق لاریجانی قاتل رسمی ملت ایران را به منزل خود راه می دهید؟
نه، گمان نمی کنم.

حضرت استاد ( آیت الله ) وحید خراسانی

در دو، سه هزار طلبه ای که هر روز کلاس درس شما را به یکی از شلوغ ترین کلاس های درس حوزه علمیه قم تبدیل می کنند از آنروست که شما تا به حال حاضر نشده اید بر تئوری ولایت فقیه کتبا و شفاها صحه بگذارید. آیا این طلاب آگاه چنانچه در مقابل جلاد شدن دامادتان سکوت کنید باز هم در کلاس درس شما حاضر خواهند شد؟
نه، گمان نمی کنم.

جناب آقای ( آیت الله ) وحید خراسانی
آه مظلوم ملت سبر ایران، بیت رهبری که هیچ، عرش خدا را لرزانده است، آیا نفرین مردم بر دین و دنیا و خوشبختی دختر شما بی اثر خواهد بود؟
نه، گمان نمی کنم.

حضرت آیت الله وحید خراسانی

آیا مقلدین شما چنانچه سکوت شما را بر اعدام جوانان سبز ایران که از امروز صبح توسط داماد شما شروع شد ببینند، آیا باز هم از شما تقلید خواهند کرد؟
نه، نه، نه. گمان نمی کنم!

محسن مخملباف

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه