بازگشت به صفحه اول

 

 
 

تجمع نزدیک به 1000 نفر از خانواده های زندانیان سیاسی و مردم در مقابل زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تعداد زیادی از خانواده های زندانیان سیاسی و مردم و همچنین مادران عزادار در مقابل درب اصلی زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط زندانیان سیاسی و پایان دادن به صدور و اجرای احکام اعدام شدند.

 دوشنبه غروب 12 بهمن ماه  خانواده های زندانیان سیاسی و تعداد زیادی از مردم در مقابل درب اصلی زندان اوین تجمع کردند. تعداد جمعیت تا ساعت 22:15 دقیقه نزدیک به 1000 نفر می رسید و همچنان بر تعداد آنها افزوده می شد.جمعیت به حدی زیادی است که از قسمت پایین پله ها تا نزدیک درب اصلی مملو از جمعیت است.

در اثر تجمع گسترده و پافشاری مردم برای آزادی زندانیان سیاسی تا ساعت 22:10 نزدیک به 30 نفر آزاد شدند. زندانیان سیاسی دختر و پسر وقتی که از درب اصلی زندان اوین  خارج می شوند با روحیه ای بالا و شاداب به آغوش گرم استقبال کنندگان می پیوستند.

 خانواده ها و مردم با سوت کشیدن و هورا سر دادند وصلوات فرستادن احساسات خود را بیان و ابراز شادمانی می کردند و از فرزندان دلیر خود استقبال می کردند. این استقبالها به حدی شور انگیز است که زندانبانان را به وحشت انداخته بود و گاها چند لحظه ای از آزادی زندانیان سیاسی خوداری می کردند و شیوه آزادی قطره ای را در پیش  می گرفتند.

نیروهای سرکوبگر ولی فقیه از ایستادن مردم جلوی درب اصلی اوین ممانعت می کنند و خانواده ها و مردم را به قسمت پایین هدایت می کنند تا انبوه جمعیت در معرض دید خودروها قرار نگیرد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

12 بهمن 1388 برابر با 01 فوریه 2010

----

دیروز دادگاه عيسي سحرخيز برگزار شد

دوشنبه، 12 بهمن 1388

ادوارنیوز: بنابه اخبار رسیده ديروز دادگاه آقاي عيسي سحرخيز در شعبه 1059 دادگاه كاركنان دولت با حضور وكلاي ايشان تشكيل شد. اين پرونده ایشان مربوط می شود به يكي از مصاحبه هاي ايشان با دوويچه وله با عنوان "من الان در زنداني به نام ايران محبوس هستم".

در سال 85 كه به اتهام هاي فعاليت تبليغي عليه نظام و نشر اكاذيب منجر به صدور راي غيابي 7 ماه زندان و يك روزبراي ايشان شد.

پس از بازداشت ايشان در تيرماه امسال اين پرونده در مرحله اجراي احكام بود و آقاي سحرخيز را براي اجراي به حكم زندان دعوت كرده بودند در حالی که ایشان در بازداشت بودند. در نهايت ديروز ايرادهايي از سوي وكلا و موكل از جمله مطبوعاتي و سياسي خواندن موضوع پرونده و عدم حضور هيات منصفه مطرح شد كه مورد قبول قاضي قرار نگرفت و در نهايت با توجه به ايراد قانوني وكلا مبني بر ارايه اصل فايل صوتي دوويچه وله از سوي دادستان، ‌دادگاه تجديد شد.

شایان ذکر است که وضعيت جسمی ایشان مساعد به نظر نمی رسید و ایشان از شرایطه زندان راضي نبودند.

----

نیلوفر لاری پور، شاعر، ترانه سرا و روزنامه نگار بازداشت شد

راديو فردا: نیلوفر لاری پور، شاعر، ترانه سرا و روزنامه نگار آزاد، فعال در نشریه «چلچراغ» بازداشت شد.

به گزارش پارلمان نیوز، پایگاه خبری فراکسیون خط امام مجلس، به نقل از یکی همکاران خانم لاری پور، وی هیچ گونه فعالیت سیاسی و حزبی نداشته است و تنها فعالیت وی به دوران انتخابات و هواداری از میرحسین موسوی مربوط می شود.

بنا بر این گزارش نیلوفر لاری پور درباره ترانه های مذهبی و ریشه آن در ایران باستان مطلب می نوشته است.

----

کیوان صمیمی به شش سال زندان و محرومیت مادام العمر از فعالیتهای سیاسی محکوم شد

راديو فردا: کیوان صمیمی بهبهانی، مدیر مسوول ماهنامه توقیف‌شده « نامه » و عضو شورای مرکزی « انجمن دفاع از آزادی مطبوعات » به تحمل شش سال زندان و محرومیت مادام العمر از فعالیت های سیاسی محکوم شد.

کیوان صمیمی که یک روز پس از انتخابات در روز ۲۳ خرداد ماه بازداشت شده است، به تبلیغ علیه نظام، و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت ملی متهم شده بود.

به گزارش وبسایت کلمه، پایگاه اطلاع رسانی میر حسین موسوی، از دیگر اتهامات این عضو شورای ملی صلح، شرکت در تظاهرات و صدور بیانیه علیه سلامت انتخابات اعلام شده است، در حالیکه وی در آن زمان در بازداشت به سر می برد.

----

32 روز محروميت فروغ ميرزايي از حقوق قانوني و شهروندي در بند 209 اوين

32 روز از بازداشت فروغ ميرزايي وكيل پايه يك دادگستري به همراه همسر روزنامه نگارش، روزبه كريمي، مي گذرد و هنوز بازجويان اوين اجازه تماس تلفني وي با خانواده اش را نداده اند. برادر وي در گفتگو با واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در اين باره مي گويد: متاسفانه امروز خواهرم ركورددار عدم تماس تلفني با منزل و عدم ملاقات با خانواده است. ركوردي كه هيچ افتخاري براي او ندارد چرا كه فقط ظلمي را كه ديگران بر او روا كرده اند نشان مي دهد.

برادر فروغ ميرزايي با اشاره به فعاليت خواهرش در كسوت يك وكيل مي گويد: قاعدتاً وكيل حسب وظيفه از حقوق شهروندي و قانوني افراد دفاع مي كند اما وقتي يك وكيل خود از حقوق قانوني و شهروندي محروم است سمبل و نشانه اي مي شود از نقض حقوق شهروندي در مقياسي بزرگ تر. وي ادامه مي دهد: وضعيت خواهرم امروز نشانه وضعيت زناني است كه حقوق شهرونديشان در  بند 209 اوين ناديده گرفته مي شود؛ زناني كه حتي از حق ابتدايي تماس تلفني با منزل و ملاقات با خانواده و وكلايشان محروم هستند.

برادر فروغ ميرزايي با بيان اينكه دفاع ركن اساسي دستگاه قضايي يك كشور به شمار مي رود از زنداني بودن 8 وكيل دادگستري اظهار تاسف مي كند و مي گويد: تضعيف شأن وكلا به عنوان كساني كه مقوله شرعي، قانوني و انساني دفاع را به انجام مي رسانند، در نهايت به تضعيف دستگاه قضايي مي انجامد و جا دارد رييس قوه قضاييه از شأن وكيلان دادگستري به عنوان اعضاي دستگاه قضايي صيانت كند. وي مي افزايد: براي كانون وكلا متاسفم كه علي رغم بازداشت 8 عضو اين كانون، تاكنون حتي اعلام موضع مختصري هم نكرده است.  هيات مديره اين كانون متوجه نيستند كه دفاع از همكار، دفاع از خود آن حرفه محسوب مي شود. سكوت كانون وكلا در اين شرايط موضع شرم آوري است كه در تاريخ اين كانون ثبت خواهد شد.

حسين ميرزايي در ادامه مختصري از فعاليت هاي حرفه اي خواهرش را در كسوت وكيل شرح مي دهد، او مي گويد: فروغ از جمله وكلايي بود كه به اين حرفه به عنوان شغلي آب و نان دار نگاه نمي كرد بلكه آن را حرفه اي براي احقاق حقوق شهروندي مردم مي ديد. عمده پرونده هايي كه خواهرم به عهده مي گرفت پرونده هاي مربوط به زنان آسيب ديده و مورد خشونت قرار گرفته يا بي سرپرست و همينطور كودكان آزارديده بود. البته فروغ حسب وظيفه وكالت تعدادي از فعالان سياسي و دانشجويي را هم به عهده داشت و برايش چپ يا راست بودن متهم فرقي نمي كرد. فروغ فارغ از عقيده به دفاع از حقوق قانوني متهمان مي پرداخت. علاوه بر اين خواهرم در روزهاي خاصي در هفته پذيراي زنان بي سرپرست و آسيب ديده بود و به آنان مشاوره حقوقي رايگان مي داد. هنوز هم بعضي از موكلانش و زناني كه از مشاوره هاي حقوقي او بهره مي بردند به دفترش سر مي زنند اما با درب بسته مواجه مي شوند.

برادر اين وكيل زنداني با اشاره به مظلوميت خواهرش در زندان و رنج مضاعفي كه بدين ترتيب بر او و خانواده اش تحميل شده، مي گويد: با جلوگيري از تماس تلفني و ملاقات خواهرم با خانواده نه تنها حقوق او پايمال شده بلكه حقوق ما خانواده وي نيز براي كسب اطلاع از وضعيت عزيز دربندمان نيز ناديده گرفته شده است.

برادر فروغ ميرزايي در پايان مي گويد: ما هر روز در انتظار شنيدن صداي خواهرم و ديدن روي او هستيم. ما جاي كسي را كه با عشق و علاقه به دفاع قانوني از حقوق شهروندي افراد مي پرداخته در زندان نمي دانيم و در انتظار آزادي هر چه زودتر وي هستيم و علي رغم آنچه در اين مدت بر خواهرم و خانواده اش گذشته هنوز اميدواريم وعده رييس قوه قضاييه براي حركت دستگاه قضايي در چارچوب قانون و عدالت سرانجام روزي تحقق يابد. 

----

برگزاری دادگاه حسن ارک روزنامه نگار آذربایجانی در تبریز

ساوالان سسی: جلسه رسیدگی به اتهامات حسن ارک روزنامه نگار آذربایجانی روز دوشنبه ۱۲ بهمن ٨٨ در شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی بیات برگزار شد.

این روزنامه نگار آذربایجانی ٣۰ شهريور ٨٨ توسط ماموران اداره اطلاعات در تبریز بازداشت و پس از ۳۹ روز بازداشت موقت به قید وثیقه های ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود.

اتهامات ارک تبلیغ علیه نظام، افترا به رهبری و نیروی انتظامی و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی از طریق مصاحبه با تلویزیون ماهواره ای گوناز تی وی عنوان شده است.

دادگاه انقلاب از میان اتهامات وارده اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی را مورد رسیدگی قرار داد و اتهام افترا به رهبری و نیروی انتظامی را جهت رسیدگی به شعبه ۱۰۶ جزائی ارجاع نمود.

قاضی بیات رئیس دادگاه در جریان  محاکمه این روزنامه نگار آذربایجانی صرف مصاحبه با تلویزیون ماهواره ای گوناز تی وی را تبلیغ علیه نظام قلمداد نموده است. اظهارات این مقام قضائی در حالی صورت می گیرد که طبق قوانین ایران صرف مصاحبه با رسانه های خارجی تبلیغ علیه نظام تلقی نمی شود.

جلسه دادگاه حسن ارک به صورت غیر علنی برگزار شده و نقی محمودی وکیل دادگستری در تبریز وکالت ارک را بر عهده داشته است.

حسن ارک نویسنده عضو هیات تحریریه نشریه توقیف شده شمس تبریز و نویسنده آذربایجانی است.

----

احضار، بازجوئی و مورد تهدید قرار دادن اعضای خانواده زندانیان سیاسی توسط بازجویان وزارت اطلاعات

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،بازجویان وزارت اطلاعات همسر و دختر بازاری زندانی محمد بنازاده امیر خیزی را به ستاد پیگیری وزارت اطلاعات فرآخواندند و آنها را برای چندین ساعت مورد بازجوئی و تهدید قرار دادند.

روز دوشنبه 5 بهمن ماه خانم شهلا زرین فر و خانم الناز بنازاده امیر خیزی همسر و دختر بازاری در بند محمد بنازاده امیر خیزی  را به ستاد پیگیری وزارت اطلاعات احضار کردند. آنها  توسط سر بازجوی وزارت اطلاعات که با نام مستعار علوی ویک بازجوی دیگر در 2 سلول جداگانه برای چندین ساعت مورد بازجوئی و تهدید قرار دادند. سربازجو علوی خطاب به خانم الناز بنازاده امیر خیزی گفت: که اگر با ما همکاری نکنی تو را به بند 209 خواهیم برد و آنجا ترا به حرف خواهیم آورد. سئوالات و تهدیدات این بازجو در رابطه با ارتباط خانوادگی او با خواهرش که در قرارگاه اشرف و در عراق است بود.آنها در طی مدت بازجوئی همسر و دختر آقای بنازاده امیرخیزی را مورد تهدید و تحت فشارهای روحی قرار دادند.

از طرفی دیگر بازاری زندانی محمد بنازاده امیر خیزی از زمان دستگیری تا به حال هیچ خبری از وضعیت و شرایط او در دست نیست. پیگیری و مراجعات مکرر خانواده بنازاده به دادگاه انقلاب و زندان اوین برای اطلاع یافتن از وضعیت و شرایط آقای بنازاده امیر خیزی بدون پاسخ باقی مانده است و این خانواده را در نگرانی فزآینده ای قرار داده است.بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولت آبادی و بیگی رئیس شعبه 3 امنیت تقریبا بطور مستمر در بند 209 زندان اوین در بازجوئی و شکنجه زندانیان سیاسی نظارت و نقش دارند.آنها با شکنجه های وحشیانه قصد دارند که زندانیان سیاسی را به اعترافات تلویزیونی وادرا کند تا برای پرونده سازی و صدور و اجرای احکام اعدام بکار ببرند.

لازم به یاداوری است که آقای محمد بنازاده امیرخیزی 63 ساله در 9 آذرماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات به محل کارش دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد و از آن زمان تاکنون از وضعیت و شرایط او هیچ خبری در دست نیست.آقای امیرخیزی پیش از این مدتی در بازداشت بسر برده بود.برادر او جانباخته راه آزادی علی بنازاده امیر خیزی  در دهۀ 1360 بخاطر هواداری از سازمان مجاهدین اعدام شد. همسر وی خانم شهلا زرین فر بدلیل دیدار با فرزندش در قرار گاه اشرف به یک سال زندان محکوم شد که محکومیت او مدتی پیش به پایان رسید. در حال حاضر خواهر او  زندانی سیاسی کبری بنازاده امیر خیزی  بدلیل دیدار با فرزندان خود در قرارگاه اشرف در زندان گوهردشت کرج زندانی  است . پیش از این برادران او آقایان اصغر و حمید بنازاده بدلیل دیدار با فرزندان خود در قرارگاه اشرف به 2 سال زندان محکوم شده بودند که در روزهای اخیر پس از پایان یافتن محکومیتشان آزاد شدند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، احضار ، بازجوئی، تهدید و تحت فشار قرار دادن اعضای خانواده زندانیان سیاسی و بی اطلاع نگه داشتن آنها از وضعیت و شرایط عزیزانشان را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار تشکیل جلسه اصطراری شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به جنایتهای مستمر و سازمان یافته رژیم ولی فقیه علیه مردم ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

13 بهمن 1388 برابر با 02 فوریه 2010

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه