دکتر ابراهیم
یزدی از سی سی یو به مکان نامعلومی منتقل شد
دوشنبه ، 19 بهمن 1388
شبکه جنبش راه سبز(جرس): در
پی فشارهای بازجویان بر دکتر ابراهیم یزدی که شامل بازجویی های شبانه و
مداوم و همچنین بازجویی چند نفره بوده است ، جمعه شب حال دکتر یزدی یه
وخامت گرایید و به بیمارستان آتیه در شهرک غرب منتقل شد.
بنابر گزارش شاهدان عینی دو ماشین حامل
ماموران امنیتی و یک آمبولانس ساعت 19 روز جمعه دکتر یزدی را به بخش
مراقبتهای ویژه بیمارستان آتیه انتقال دادند اما بر حسب همین گزارش ساعت 22
روز شنبه ماموران علیرغم مخالفت پزشکان دکتر یزدی را از CCU به محل
نامعلومی انتقال دادند.
شنیده می شود پزشکان بیمارستان اعتراض
شدیدی به رفتار ماموران کرده و نسبت به مخاطرات انتقال ایشان از بخش
مراقبتهای ویژه هشدار داده اند.
یزدی، 78 ساله روز هشتم دی ماه (28
ژانویه) در منزل شخصی خود در ساعت سه بامداد بازداشت شده است.
به گفته خانواده ابراهیم یزدی، او مبتلا به سرطان پروستات
است و نیاز به مراقبت دائم پزشک دارد. از بعد از انتخابات 22 خرداد این
دومین بار است که وی بازداشت می شود. بار اول وی را از بیمارستان به زندان
منتقل کردند.
----
یورش
مامورین وزارت اطلاعات به فعالین کودک و دستگیری تعدادی از آنها
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، در طی روزها
گذشته 2 تن از فعالین حقوق کودک با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به
نقطه نامعلومی منتقل شدند.
روز 7 بهمن ماه 2 فعال حقوق کودک به نام های خانم سعیده میرزائی 25 ساله
فوق لیسانس شیمی از دانشگاه تهران از فعالین ان. جی . او . دنیایی بهتر که
در حال کمک کردن به کودکان کار و خیابانی بود با یورش مامورین وزارت
اطلاعات دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
همچنین آقای بابک نظری 22 ساله از ان.جی .او. جهان شایسته برای کودکان بود
ولی بدلیل پلمپ کردن آن توسط وزارت اطلاعات مدتی است که برای یاری به
کودکان کار و خیابانی همکاری خود را با ان.جی. او. مولوی آغاز کرده بود. او
حوالی 10:00 صبح مورد یورش وحشیانه مامورین وزارت اطلاعات قرار گرفت و به
نقطه نامعلومی منتقل شد.
مامورین وزارت اطلاعات بعد از ظهر همان روز به منزل پدری آقای نظری در
اسلام شهر یورش بردند و ساعتها منزل آنها را مورد بازرسی قرار دادند. آنها
بعد بازرسی طولانی کامپیوتر،سی.دی و سایر وسائل شخصی او را با خود
بردند.بازرسی و یورش مشابهی به منزل خانم میرزائی صورت گرفت و بعضی از
وسائل شخصی او توسط مامورین وزارت اطلاعات ضبط گردید.
خانواده های میرزائی و نظری از زمان دستگیری عزیزانشان تا به حال روزانه در
طی روز مقابل دادگاه انقلاب و شبها در مقابل زندان اوین می باشند تا
بتوانند از عزیزان خود اطلاعی پیدا کنند.
در هفته های اخیر مامورین وزارت اطلاعات تعدادی از فعالین کودک را دستگیر و
در بازداشت خود قرار داده است که از جملۀ آنها خانم مریم ضیاء و آقای مهدی
آمیزش می باشند که در حدود 2 ماه است در بند 209 زندان اوین زندانی می
باشند. مامورین وزارت اطلاعات همچنین تعداد دیگری از فعالین کودک را برای
مدتی بازداشت کرده و پس از چند روز بازجوئی با ضمانت بطور موقت آزاد کرده
اند.
لازم به یادآوری است که اکثر افراد دستگیر شده فوق برای دفتر یونیسف در
تهران شناخته شده می باشند و بارها با مسئولین دفتر در مورد نحوه کمک به
کودکان و تغییر شرایط آنها ملاقاتهایی داشته اند. سکوت و بی عملی دفتر
یونیسف در تهران در قبال این مسئله شگفت انگیز می باشد.فعالین حقوق کودک
بارها بصورت کتبی و حضوری با مسئولین دفتر یونیسف تهران مذاکراتی در مورد
فشارها و تهدیدات وزارت اطلاعات داشته اند و بخصوص در مورد بستن دفتر ان
.جی. او جهان شایسته برای کودکان ولی دفتر یونیسف تهران تا به حال از انجام
مسئولیتهای خود شانه خالی کرده است و فعالین کودک را در معرض خطر شکنجه و
بدرفتاری در بند 209 زندان اوین بی دفاع رها کرده است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش مامورین وزارت اطلاعات به فعالین
کودک که قربانی بی عدالتی این رژیم می باشند را محکوم می کند و از کمیسر
عالی حقوق بشر و یونیسف می خواهد که برای آزادی آنها اقدامات عملی انجام
دهد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
19 بهمن 1388 برابر با 08 فوریه 2010
----
گزارش خلاصه فشار و آزار مسیحیان ایران در سال ۲۰۰۹
خبرگزاری هرانا: حكومت جمهوری اسلامی با شدت هرچه تمامتر در سال گذشته میلادی،از طریق دستگیری مبلغان مسیحی و فشار بر كلیساهای انجیلی، اقدام به محدود كردن بیش از پیش مسیحیان نموده است."
سال گذشته در دی ماه ۱۳۸۷ پس از پایان سال میلادی و همزمان با آغاز سال نو مسیحی ۲۰۰۹، در گزارش سالانه سازمان "درهای باز" كه برای معرفی بدترین حكومت های جفا كننده بر مسیحیان جهان كه هرساله منتشر میشود ، سال ۲۰۰۹ حكومت جمهوری اسلامی با یك مرتبه ترفیع از نظر افزایش فشار بر مسیحیان ، در مكان دوم پس از حكومت كمونیستی كره شمالی قرار گرفت و برای اولین بار از این نظر از كشور پادشاهی عربستان سعودی جلو افتاد. بررسی خلاصه ای از تهاجمات صورت گرفته علیه مسیحیان ایران در سال ۲۰۰۹ فقط نشان دهنده بخش آشكار و رسمی فشارهای وارده بر آنان در سال گذشته است. واقعیت در داخل كشور بسیار بدتر از آن است و با توجه به آن سازمانهای بین المللی مدافع حقوق مسیحیان حكومت فعلی ایران را یكی از بدترین سركوبگران مسیحیان در سراسر جهان دانسته اند . آنچه كه در فهرست سالانه جفا بر مسیحیان می آید فقط شامل اقداماتی میشود كه از سوی دستگاه قضائی یا تشكیلات امنیتی جمهوری اسلامی صورت گرفته است و رسانه ای شده. بخش عمده ای از جفاهای اعمال شده بر مسیحیان شامل فشارهای سیستماتیك نظیر تبعیض ، تهدید و تحقیر است كه از سوی سیستم حاكم به شكل زیركانه و نه چندان آشكار علیه آنان اعمال میشود . از طرفی بسیاری از موارد بازداشت و دستگیری و محدود كردن ها به علت وحشت و ترس اشخاص از تهدیدهای دستگاههای قضائی و امنیتی كه آنها را از لب گشودن درباره آنچه بر ایشان رفته برحذر میكنند ، هرگز رسانه ای نمیشوند . نقض قانون اساسی با آنكه در قانون اساسی جمهوری اسلامی تصریح شده است كه پیروان ادیان پیش از اسلام كه مسیحیت نیز یكی از آنهاست به عنوان اقلیت های دینی حمایت شده شناخته میشوند اما هرگز این اصل قانون اساسی از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی جدی گرفته نشده است و گویا در بین آنان توافق نا نوشته ای برای عدم اجرای آن وجود دارد . موارد اصلی و مصادیق نقض این اصل قانون اساسی در مورد جامعه مسیحی ایران به شرح زیر میباشند :
یكم – تحت نظر قرار دادن فعالیتها ، اجتماعات و كلیساهای مسیحیان به اشكال علنی و غیر علنی توسط وزارتخانه های اطلاعات و ارشاد اسلامی .
دوم – اجرای قاطعانه ممنوعیت تبلیغ دین مسیحی . حكومت به شدت در این مورد به مسیحیان سخت گیری میكند و در این رابطه تعهدات متعددی از رهبران كلیساهای رسمی ایران گرفته میشود . عدم تبلیغ مسیحیت و تعمید آب برای مسلمان زاده ای كه به مسیحیت می گرود، شرط اصلی صدور مجوز فعالیت برای كلیساها در ایران می باشد.
سوم – تعقیب ، آزار ، ارعاب و بازداشت غیر قانونی مسیحیان بدون رعایت موازین قانونی توسط ماموران رسمی و غیر رسمی حكومت .
چهارم – محدود كردن جلسات پرستشی كلیساها به بهانه های گوناگون . تلاش ماموران دولت برای جلوگیری از جلسات كلیسائی و آموزشی به زبان فارسی و مجبور كردن رهبران كلیسا به معرفی اعضاء و ارائه لیست شركت كنندگان در جلسات به ماموران امنیتی و دولتی . پنجم – عدم صدور مجوز ساخت برای ساختمان كلیسا و بستن تعدادی از كلیساهای فعال تحت فشار و با اعمال رفتارهای تهدید آمیز و ارعاب كننده .
ششم – برقراری تبعیضات شغلی. تبعیضات شغلی هم در رده مشاغل كشوری و هم مشاغل لشكری وجود دارد . این تبعیضات هم در سطوح شهرستان و استان و هم در كل كشور بی وقفه ادامه داشته است . دادن پست ریاست و فرماندهی به مسیحیان سالهاست در كشور متوقف شده. مسیحیان از گرفتن شغل در وزارتخانه های اطلاعات و ارشاد اسلامی و نهادهای قضائی و انتظامی محرومند .
هفتم - تبعیض قضائی بر اساس هر دو منبع مورد استناد در قضاوت دادگاههای ایران یعنی قوانین مدنی و شرع اسلام در مورد مسیحیان اعمال میشود . هرچند نابرابری مسیحیان با مسلمانان در مورد دیه برطرف شده است اما همچنان تبعیضات عمده ای در مورد قوانین ارث، ازدواج و ارتداد وجود دارد كه باعث ایجاد حس عدم امنیت قضائی برای مسیحیان ایران میشود.
هشتم – ندادن مجوز برای انتشار نشریات ویژه مسیحیان . این در حالی است كه حملات شدیدی در رسانه های محافظه كار بر علیه مسیحیان وجود دارد و بدون ارائه مدركی آنان به رابطه با بیگانه و جاسوس و مزدور بودن متهم میشوند . حق پاسخگوئی مسیحیان و دفاع از خودشان به علت عدم وجود نشریات مستقل ضایع شده و از بین رفته است . بطور اجمال میتوان بنا به این دلائل نقض قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد اقلیت های شناخته شده را آشكار ساخت . نكته قابل توجه این است كه در سالهای اخیر هیچگاه تهاجم از سوی مردم مسلمان ایران علیه مسیحیان صورت نگرفته است و این تنها دولت اسلامی و نهادهای رسمی و غیر رسمی وابسته به آن هستند كه همیشه دستی در آزار و اذیت مسیحیان داشته اند . خلاصه در كل با توجه به همه جوانب و اتفاقات میتوان اینگونه جمع بندی كرد كه حكومت اسلامی ایران همچون سی سال پیش از آن با اجرای عملی تبعیض و افزایش فشارهای اجتماعی همیشه سعی داشته است مسیحیان ایرانی را وادار به كوچ یا مهاجرت اجباری از ایران بكند . حکومت اسلامی ایران كه زمانی سیاست های دراز مدت پاكسازی بدون سر و صدای جمعیت مسیحیان ایران را در سر می پروراندند ، اكنون باید به فكر اقدامات بازدارنده برای جلوگیری از گسترش مسیحیت در ایران باشند و به همین دلیل ممكن است در آینده سطح خشونتها را تا حد بیشتری افزایش دهند . فشار بر مسیحیان و اذیت و آزار مردم برای جلوگیری از گرایششان به یك آئین و یا تفكر خاص در تناقض آشكار با حقوق انسانی و متن اعلامیه جهانی حقوق بشر است و به شدت محكوم میباشد .
در پایان فهرست وار به ترتیب تاریخ وقوع همه آنچه در سال گذشته میلادی ( ۲۰۰۹) بر مسیحیان ایران گذشت را ذكر میكنیم تا یاد آوری باشد بر آنچه در یك سال پر از جفا شاهد بودیم. با این توضیح مجدد كه این فقط بخش رسانه ای شده فشارها میباشد و ما از موارد دیگری نیز با خبر شده ایم كه بخاطر رعایت حریم خصوصی افراد و عدم تمایلشان به انتشار خبر مربوط به آنها از ترس تهدیدهای امنیتی ، قادر به ذكر آنها در اینجا نیستیم .
۳ بهمن ۱۳۸۷ ( ۲۲ژانویه ۲۰۰۹ ) – بازداشت همزمان ۳ تن از مسیحیان در تهران به اسامی آقای حامیك خاچكیان ۵۱ ساله خادم كلیسای فارسی زبان جماعت ربانی مركز ، نادره جوادی ۴۴ ساله و همسرش جمال قالی شورانی ۴۹ ساله .
۱۰بهمن ۱۳۸۷ (۲۹ ژانویه ۲۰۰۹) – ممانعت از ورود مسیحیان فارسی زبان به كلیسای آشوری شهرآرای تهران و جلوگیری از موعظه به زبان فارسی در سرویس های روز جمعه و یكشنبه آن كلیسا .
۱۱ بهمن ۱۳۸۷( ۳۰ژانویه ۲۰۰۹) – بازداشت آقای حسین كریمی ۲۷ ساله از مسیحیان فارسی زبان ساكن كرج كه در آن شهر دستگیر شد .
۴اسفند ۱۳۸۷( ۲۲ فوریه ۲۰۰۹) – بازداشت آقای مظاهر – ر وبلاگر و مبشر مسیحی در اصفهان به همراه خواهرش و یك دوست مسیحی به نام آقای حامد – س كه طی یك سناریوی برنامه ریزی شده توسط ماموران اطلاعات اصفهان به یك خانه كشیده، دستگیر شدند .
۱۵ اسفند ماه ۱۳۸۷ (۵ مارس ۲۰۰۹) – بازداشت ۲ تن از مسیحیان فارسی زبان به نامهای خانم مرضیه امیری ۳۰ ساله و مریم رستم پور ۲۷ ساله به جرم اقدام علیه امنیت ملی و انتقال آنها به زندان اوین .
۲۱ اسفند ۱۳۸۷( ۱۱ مارس ۲۰۰۹) – صدور حكم نا عادلانه برای سه مسیحی شیرازی به نام آقایان علاء الدین حسین ، همایون كاشانی و سید امیر حسینی باب اناری كه اردیبهشت ماه در فرودگاه شیراز بازداشت شده بودند .دادگاه انقلاب این افراد را به اتهام همكاری و تبلیغ برای شبكه های تلویزیونی محبت و و نجات و همچنین بشارت انجیل به ۸ ماه حبس تعزیری معلق تا ۵ سال محكوم كرد .
۵ فروردین ۱۳۸۸ ( ۲۴ مارس ۲۰۰۹) – تعطیلی كلیسای آشوری شهر آرای تهران از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به جرم تبلیغ و ترویج آئین مسیحیت در بین غیر آشوری ها ( ایرانیان مسلمان ).
۱۶ فروردین ۱۳۸۸( ۴ آوریل ۲۰۰۹) – اجرائی شدن دستورالعمل شعبه چهارم اجرای احكام دادگاه ارومیه درباره قطع حقوق بازنشستگی خانم فاطمه پاكی معلم بازنشسته و نوكیش مسیحی توسط اداره آموزش و پرورش آذربایجانغربی .
۵ اردیبهشت (۲۴ آوریل ۲۰۰۹) – مهران محمودی ۲۸ ساله از نوكیشان مسیحی بر حسب احضاریه ای از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان ارومیه احضار شد . در آن احضاریه آقای محمودی به توطئه بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی متهم شده بود .
۲۵ اردیبهشت ( ۱۴ می ۲۰۰۹) – یك نوكیش مسیحی ایرانی در انگلیس كه فعالیتهای حقوق بشری دارد اعلام نمود كه پدرش در بندر ماهشهر بازداشت شده است و بخاطر فعالیتهای او تحت فشار قرار گرفته است .
۳۱ اردیبهشت (۲۰ می ۲۰۰۹) – هجوم ماموران امنیتی لباس شخصی به یك منزل در شهرستان كرج و بازداشت آقای جواد ابطحی صاحب خانه به همراه ۴ نوكیش مسیحی دیگر .
۱ خرداد (۲۹ می ) – ضرب و شتم یك نوكیش مسیحی ایرانی پناه جو در تركیه كه به علت فعالیتهای مسیحی مورد شناسائی و هجوم عوامل وابسته به جمهوری اسلامی قرار گرفت.
۸ مرداد ( ۲۹ جولای ۲۰۰۹) – هجوم به یك كلیسای خانگی در رشت و دستگیری تعدادی از نوكیشان مسیحی . ۲ نفر از آنان بازداشت شدند و بقیه با سپردن تعهد آزاد گردیدند .
۹ مرداد (۳۰ جولای ۲۰۰۹) – حمله به یك كلیسای خانگی دیگر در شهرستان رشت و بازداشت ۶ نفر از نوكیشان مسیحی حاضر در آنجا .
۱۰ مرداد ( ۳۱ جولای ۲۰۰۹) – محاصره یك ویلا در منطقه فشم در نزدیكی تهران با تعداد كثیری از ماموران امنیتی و بازداشت ۲۴ نوكیش مسیحی . هفده نفر این افراد بلافاصله پس از انجام بازجوئی و سپردن وثیقه آزاد شدند و ۷ نفر آنها به اسامی شهنام یار محمد ، شاهین ، مریم ، موبینا ، مهدی ، اشرف و نریمان در بازداشت باقی ماندند .
۱۲ مرداد ( ۲ آگوست ۲۰۰۹) – هجوم به منزل یكی از شهروندان مسیحی به نام مرضیه فسائی در تهران و بازداشت و انتقال او به زندان اوین .
۱ و ۲ شهریور ( ۲۲ و ۲۳ آگوست ۲۰۰۹) – احضار گروهی از نوكیشان مسیحی جهت ارائه توضیحات به ستاد خبری اطلاعات كردستان . بیش از ۸ نفر در سنندج ، ۲ نفر در سقز ، ۱ نفر در قروه و ۱ نفر در كامیاران . همه این افراد در محل زندگی خود با كلیساهای خانگی و فعالیتهای بشارتی مسیحی در ارتباط بودند .
۱۲ آذرماه ( ۲ دسامبر ۲۰۰۹) – مراجعه ماموران امنیتی در مشهد به خانه یك نوكیش مسیحی به نام حمیده نجفی و بازداشت ایشان پس از تفتیش و بازرسی منزلش .این افراد خود را ضابطین دادگاه انقلاب مشهد مینامیدند . خانم نجفی در روز چهارشنبه ۹ دی برابر۲۹ دسامبر در دادگاه انقلاب مشهد بدون داشتن وكیل محاكمه شد و طی یك حكم ناعادلانه به جرم ارتباط با شبكه های تلویزیونی مسیحی و تماس با آنها محكوم به ۳ ماه حبس در خانه و سلب سرپرستی دختر ده ساله اش از او و شوهرش گردید .
۲۶ آذرماه ( ۱۶ دسامبر ۲۰۰۹) – هجوم عناصر امنیتی لباس شخصی به یك گردهمائی مسیحیان فارسی زبان در شهرستان كرج . این افراد برای برگزاری جشن كریسمس پیش از شروع محرم گرد آمده بودند تا جشن آنها با ایام عزاداری شیعیان همزمان نشود . در این هجوم ۷۰ نفر دستگیر شدند و بعد از یك بازجوئی مختصر بدون اینكه مجاز به ادامه مراسم خود باشند با سپردن تعهد و ثبت آدرس و مشخصاتشان آزاد شدند . ۲ تن از رهبران این گروه به نامهای آقایان كامبیز سقائی و علی كشور دوست بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
----
اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره بازداشت هفت شهروند ایرانی و واکنش رادیو فردا
۱۳۸۸/۱۱/۱۸
راديو فردا: وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیهای با اعلام دستگیری هفت نفر از کسانی که آنها را «مرتبطین تشکیلاتی شبکههای ماهوارهای ضدانقلاب و رسانههای صهیونیستی» خوانده است، مدعی شد که دستگیرشدگان با رادیو فردا در ارتباط بودهاند.
در اطلاعیه وزارت اطلاعات که در خبرگزاریهای مختلف ایران منعکس شده است، نامی از دستگیرشدگان به میان نیامده، اما افراد دستگیر شده متهم شدهاند که آموزشهایی در زمینه «شیوههای مختلف براندازی نرم شامل ایجاد اخلال در نظم و امنیت عمومی، شایعهسازی و سایر اقدامات خرابکارانه» دیدهاند.
----
ادامه بازداشت روزنامهنگاران و فعالان فرهنگی در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب
۱۳۸۸/۱۱/۱۸
راديو فردا:
تنها چند روز مانده به ۲۲ بهمن، سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، موج جدید بازداشت فعالان فرهنگی و مدنی در ایران آغاز شده است و در میان بازداشتشدگان نام چندین روزنامهنگار به چشم میخورد.
در میان خبرنگاران و روزنامهنگاران بازداشتشده اخیر بیش از خبرنگاران و روزنامهنگاران فعال در حوزه سیاست، خبرنگاران و روزنامهنگاران حوزه فرهنگی و هنری بازداشت شدهاند.
بر اساس گزارش سایتهای اینترنتی، اکبر منتجبی، روزنامهنگار سیاسی و همکار بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب، بامداد روز یکشنبه در منزلش بازداشت شد.
اکبر منتجبی سابقه همکاری با نشریاتی چون نوروز، مشارکت، وقایع اتفاقیه، یاسنو، بهار، شرق، هممیهن، اعتماد ملی، هفتهنامه شهروند امروز و ایراندخت را در کارنامه کاری خود دارد.
مأموران ساعت دو صبح روز یکشنبه با حضور در منزل شخصی آقای منتجبی، این روزنامهنگار را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی انتقال دادند. هنوز از اتهامات او خبری منتشر نشده است.
از سوی دیگر احمد جلالی فراهانی، دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری مهر، نیز یک روز پس از اخراج از خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، توسط نیروهای امنیتی که خود را ضابط قوه قضائیه معرفی کردند دستگیر و روانه زندان اوین شد.
به گزارش جرس، این افراد که هشت نفر بودند با یورش به خانه فراهانی بعد از دستگیری وی کیس کامپیوتر، کتابها و دستنوشتههای او را نیز همراه با خود بردند.
احمد جلالی فراهانی از اواسط سال ۱۳۸۷ به عنوان دبیر سرویس اجتماعی در خبرگزاری مهر مشغول بود و به صورت ناگهانی در روزهای گذشته از سوی مدیران خبرگزاری از وی خواسته شد رابطه خود با این خبرگزاری را قطع کند.
احمد جلالی فراهانی پیش از این و در زمان دولت سید محمدخاتمی در روزنامه ایران فعالیت میکرد که پس از پیروزی دولت نهم از این روزنامه اخراج شده بود.
گزارشهای دیگری نشان میدهد که مهسا جزینی، خبرنگارفرهنگی و هنری روزنامه ایران در اصفهان، نیز از جمله بازداشتشدگان روز یکشنبه است که در شهر اصفهان بازداشت شده است.
همچنین سمیه مومنی، خبرنگار هنری روزنامه تهران امروز، نیز بامداد روز یکشنبه ساعت سه صبح در منزل خود بازداشت شد. از محل نگهداری این روزنامهنگار و اتهامات او نیز اطلاع دقیقی منتشر نشده است.
زینب کاظمخواه، خبرنگار هنری خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نیز بامداد روز یکشنبه ساعت ۳ بامداد با حضور ۹ نفر از مأموران امنیتی در محل سکونتش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
بر اساس گزارش برخی سایتهای اینترنتی، مأموران امنیتی در مراجعه به منزل این خبرنگار با نشان دادن حکمی که در آن اتهام وی، شرکت در تجمعات عنوان شده بود بازداشت و تمام لوازم شخصی وی ضبط شد.
امید مهرگان، مترجم، نویسنده و روزنامهنگار حوزه اندیشه نیز در روزهای گذشته بازدداشت شده بود، که هنوز خبری از اتهامات وی منتشر نشده است.
پیش از این، جمیله دارالشفایی، فیلمنامهنویس و خواهرش بنفشه دارالشفایی فعال عرصه موسیقی، پس از احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند. جمیله دارالشفایی فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون است و با مجله فیلمنگار هم همکاری دارد.
ادنکی پیش از بازداشت خواهران دارالشفایی، یاشار دارالشفایی، دانشجوی دانشگاه تهران و پسرعموی این دو فعال عرصه هنری همراه با برادر و مادرش بازداشت شدند و بر اساس گزارشها با وجود اینکه کاوه دارالشفایی و مادرش توران کبیری شب شنبه آزاد شدند، اما یاشار دارالشفایی که پیش از این نیز در روز ۱۳آبان بازداشت شده بود، همچنان در بازداشت است.
بر اساس گزارش سایتهای خبری نزدیک به اصلاحطلبان، درآستانه برگزاری مراسم بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، سطح فشارها بر روزنامهنگاران، خبرنگاران، فعالان مدنی و حتی فعالان عرصه فرهنگی و هنری را به شدت افزایش دادهاست.
----
مریم قنبری وکیل دادگستری بازداشت شد
08.02.2010
دویچه وله: مریم قنبری وکیل دادگستری و از فعالان حقوق زنان ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه ۱۹ بهمن در منزلش توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. به گزارش فعالان حقوق بشر، مامورین امنیتی نخست زنگ همسایهها را زده و از این طریق وارد ساختمان شده و سپس وارد منزل خانم قنبری شدهاند. برخی وسایل این وکیل دادگستری از جمله کامپیوتر وی نیز توسط ماموران ضبط شده است. در روزهای اخیر دهها روزنامهنگار و فعال مدنی توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند. روز گذشته - یکشنبه ۱۸ بهمن - شش روزنامهنگار در تهران و اصفهان بازداشت شدند. اتهامهای هیچیک از این بازداشتشدگان اعلام نشده است.
----
یکی
از مدیران متروی تهران بیش از 40 روز که در بند 209 است
بنا
به گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،
یکی از مدیران متروی تهران که از روز عاشورا دستگیر شده است هیچ خبری از
وضعیت و شرایط او در دست نیست.
آقای رضا آزادی 54 ساله از مهندسین قبلی نیروی هوایی و از مدیران فعلی مترو
تهران است او روز عاشورا هنگامی که در خیابان کریم خان اتومبیل خودش را
مقابل سوپر مارکتی پارک می کرد و برای خرید وارد سوپر شد. هنگام بازگشت از
سوپر متوجه ربوده شدن ماشینش می شود. آقای آزادی به پلیس 110 ربوده شدن
ماشینش را اطلاع میدهد ولی بعد از مدتی طولانی انتظار از پلیس خبری نمی شود
و ناچار به بازگشت به منزل خود می شود. شب هنگام نیروهای لباس شخصی به منزل
او یورش می برند و وی را دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل می کنند.
زندانی سیاسی رضا آزادی از ناراحتی حاد قلبی رنج می برد و دارو مصرف می کند
. عدم رسیدگی پزشگی جدی و یا تحت شکنجه قرار دادن او باعث به خطر انداختن
جان وی خواهد شد.
خانواده آقای آزادی برای اطلاع یافتن از وضعیت و شرایط عزیزشان که بیش از
40 روز است از او بی خبر هستند به دادگاه انقلاب و زندان اوین، تقریبا بطور
روزانه مراجعه می کنند اما از دادن هرگونه پاسخی در مورد وضعیت و شرایط او
تا به حال خوداری کرده اند.
بازجویان وزارت اطلاعات فرزندان او را تهدید کرده اند که آنها را هم
بازداشت خواهند کرد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش به منازل مردم و دستگیری و
انتقال آنها به شکنجه گاه اوین را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و
سایر مراجع بین المللی خواستار تشکیل جلسه اصطراری شورای امنیت سازمان ملل
برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
19 بهمن 1388 برابر با 08 فوریه 2010
----
حسن ظهوري هم بازداشت شد
02/08/2010
به دنبال بازداشت گسترده روزنامهنگاران، نيمه شب گذشته حسن ظهوري روزنامهنگار باسابقه حوزه فرهنگ در خانهاش بازداشت شد.
ندای سبز آزادی: نیمه شب گذشته، ماموران با حضور در منزل این روزنامه نگار، ضمن بازداشت وی ، کامپیوتر و کتب او را نیز ضبط کردند.
اين روزنامهنگار باسابقه در حالي بازداشت شده كه هيچگونه سابقه فعاليت سياسي را در روزمه كاري خود ندارد. وی در زمان دستگیری در خبرگزاری میراث فرهنگی مشغول به کار بوده است.
حسن ظهوري سالها در حوزه فرهنگ و ميراث فرهنگي قلم زده و در حوزه ديگري از روزنامهنگاري وارد نشده است.
حسن ظهوري نارسايي قلبي داشته و خانوادهاش به شدت نگران وضع جسمي وي هستند.
گفته ميشود پدر و برادر اين روزنامهنگار بازداشت شده بيمار هستند و وي نگهداري آنها را به عهده داشته است.
----
علی کلايی بازداشت شد
علی کلايی، هشتمين عضو کميته گزارشگران حقوق بشر در ايران امروز صبح بازداشت شد.
رهانا: زندانيان: علی کلايی امروز صبح در دانشگاه افسری امام علی بازداشت شده است. ماموران دادستانی نظامی ساعاتی بعد از دستگيری اين فعال حقوق بشر با يورش به خانه پدری علی کلايی به بازرسی از خانه اين فعال حقوق بشر پرداخته و وسائل شخصی او را همراه خود بردهاند.
----
امیرصادقی عکاس خبری بازداشت شد
02/08/2010
ندای سبز آزادی:
روز گذشته امیر صادقی عکاس خبری در محل کار خود بازداشت شد.
نیروهای امنیتی روز گذشته با حضور در دفتر روزنامه فرهنگ آشتی ، امیر صادقی عکاس این روزنامه که در سایت های تهران 24 و تهران لایو نیز فعالیت می کرد را به اتهام انتشار عکسهای عاشورای خونین تهران بازداشت کردند.
گفتنی از روز گذشته و در آستانه برگزاری راهپیمایی بزرگ 22 بهمن جمع زیادی از فعالان عرصه خبر بازداشت شده اند.
|