بازگشت به صفحه اول

 

 
 

ادامه یافتن تجمع اعتراضی شبانه خانواده ها و مردم در مقابل زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، خانواده های زندانیان سیاسی و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به صدور و اجرای احکام اعدام شدند.

روز دوشنبه 19 بهمن ماه از ساعت 19:00 خانواده های زندانیان سیا سی و مردم تهران در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند.این تجمع گسترده که از قسمت پایین تا مقابل درب اصلی زندان اوین ادامه داشت  و علیرغم تذکر ممتد به خانواده که مقابل درب اصلی نباید بستند در جواب به آنها می گفتند که عزیزان ما را آزاد کنید تا ما از اینجا برویم. تعداد تجمع کنندگان صدها نفر تخمین زده می شود.

این تجمع همانند شبهای گذشته باعث شد که تعدادی از زندانیان سیاسی در بند ولی فقیه علی خامنه ای آزاد شوند.زندانیان که آزاد می شدند با خنده و روحیۀ شاد از زندان مخوف اوین خارج می شدند و برخورد آنها باعث می شد که موجی از شور شعف در بین خانواده ها و مردم ایجاد کند. زندانیان با دست تکان دادند و لبخند زدن از حضور استقبال کنندگان تشکر می کردند.

خانواده ها و مردم با آزادی هر زندانی سیاسی با دست زدن،هورا کشیدن ، سوت زدن و صلوات فرستادن استقبال می کردند . استقبال گرم خانواده ها باعث خشم زندانبانان ولی فقیه می شد و با تاخیر در آزادی زندانیان سیاسی از خانواده ها و مردم اینگونه انتقام می گرفتند و سعی در وارد کردن فشار روحی علیه آنها بودند و یا اینکه اعلام می کنند که دیگر زندانی آزاد نخواهیم کرد.خانواده ها همچنین در بین مردم شیرینی پخش می کردند  و ابراز شادمانی می کردند. این تجمع اعتراضی تا ساعت 11:45 ادامه دادشت.

عوامل وزارت  اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران که همراه با تعدادی زن در بین خانواده ها حضور دارندو سعی در ایجاد رعب و وحشت هستند. هنگام نزدیک شدن به جمع خانواده و مردم با نفرت از آنها استقبال می کردند. 

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

19 بهمن 1388 برابر با 08 فوریه 2010

----

فراخوان روشنفکران جهان برای دفاع از مردم ایران

08.02.2010

دویچه وله: بیش از ۱۵۰ تن از روشنفکران سراسر دنیا طی فراخوانی از چهره‌های شاخص فرهنگی و سیاسی دنیا خواسته‌اند تا با مردم ایران اعلام همبستگی کنند. دکتر عبدالکریم لاهیجی یکی از امضاکنندگان این فراخوان در مورد آن توضیح می‌دهد.

در فراخوانی که به امضای بیش از ۱۵۰ متفکر، اندیشمند و چهره‌های سرشناس دانشگاهی از سراسر دنیا رسیده، از تمامی روشنفکران و آزاداندیشان جهان خواسته شده تا به پشتیبانی از مردم ایران برخیزند.

 

این بیانیه  به زبان‌های فارسی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی منتشر شده و امضاکنندگان آن همچنین خواهان آزادی همه روشنفکران، روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی در ایران شده‌اند.یرواند آبراهمیان، داریوش آشوری، انتونیو نگری، علی بنوعزیزی و عبدالکریم لاهیجی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

 

دویچه‌وله: شما به همراه ۱۵۰ تن از روشنفکران و دانشگاهیان ایرانی و غیرایرانی سراسر دنیا، فراخوانی در دفاع از آزادی بیان داده‏اید و از همه‏ی روشنفکران جهان خواسته‏اید که به پشتیبانی از مردم ایران برخیزند. خواست مشخص شما از روشنفکران چیست؟ آن‏ها الان دقیقا چه کاری می‏توانند برای مردم ایران انجام بدهند؟

 

دکتر عبدالکریم لاهیجی: متاسفانه طی هفت ماه گذشته با وجود ابعاد روزافزون خشونت، سرکوب، آدم‏کشی، شکنجه و گسترش روزافزون دستگیری‏ها (طبق آخرین خبرهای تایید شده از ایران، بیش از سه هزار تن الان در ارتباط با وقایع هفت ماه گذشته، در زندان‏های جمهوری اسلامی هستند)، سیاست‏ کشورهای دمکراتیک غربی و در صدر آن‏ها اتحادیه‏ی اروپا، امریکا و کانادا به صورتی نبوده که جمهوری اسلامی را زیر فشار بگذارد. طی روزهای اخیر، وزیر خارجه‏ی جمهوری اسلامی در آلمان و معاون رییس دفتر احمدی‏نژاد در سوییس بودند. این‏جاست که ما مخاطب خود را جامعه‏ی مدنی بین‏المللی قرار داده‏ایم و بیش از ۸۰ درصد امضاکنندگان این بیاینه هم خارجی هستند تا ایرانی. به این ترتیب، می‏خواهیم بگوییم ما پشتیبانی دیگری به غیر از جامعه‏ی جهانی بین‏المللی، یعنی مردم و نیروهای مدنی، برای انعکاس آن‏چه در ایران می‏گذرد؛ از ترور، سرکوب، محاکمه‏های غیرعلنی هر روزه و محکومیت‏های سنگین نداریم. به این صورت خواسته‏ایم جامعه‏ی بین‏المللی دولتی را از طریق جامعه‏ی جهانی روشنفکری و دانشگاهی زیر فشار بگذاریم. به خصوص که می‏دانیم از روز ۱۵ فوریه‏ وضعیت حقوق بشر در ایران، در شورای حقوق بشر سازمان ملل مورد بررسی قرار می‏گیرد.

 

آیا جامعه‏ی مدنی در کشورهای اروپایی و امریکا و کانادا، از این میزان قدرت برخوردار هستند که بتوانند روی تصمیمات دولتمردانشان تاثیرگذار باشند؟

 

در دمکراسی‏ها نقش رسانه‏های خبری و جوامع مدنی طوری است که  هرگاه بسیج بزرگی صورت بگیرد، دولت‏ها ناگزیرند توجه کنند. چون دولت‏ها خود را برخاسته از آرای مردم می‏دانند و شرایط در این کشورها خوشبختانه مانند کشورهایی نظیر ایران نیست.

جامعه‏ی مدنی وسیله‏ی دیگری غیر از استفاده از رسانه‏های خبری، روزنامه‏ها و سایر نهادهای رسانه‏ای ندارد. بنابراین ما به جز این طریق و هم‏چنین برگزاری گردهمایی‏هایی که به خصوص در روزهای آینده، در ارتباط با سالگرد انقلاب ایران گسترش بیشتری خواهد یافت، وسیله‏ی دیگری نداریم که پیام مردم ایران را به جامعه‏ی بین‏المللی برسانیم. امیدمان این است که  این بسیج، گردهمایی‏ها و فراخوان‏هایی از این دست روی سیاست کشورهای غربی هم اثر بگذارد و مثلا اتحادیه‏ی اروپا فقط به صدور یک اطلاعیه در ارتباط با دستگیری‏ها یا اعدام‏های اخیر اکتفا نکند و یک بار  بیانیه‏ها  و گفتار خود را با عمل و سیاستی درآمیزند که بتوانند از آن طریق جمهوری اسلامی را ناگزیر کنند دست از سیاست سرکوب، اعدام و خشونت بردارد. امیدواریم طی روزهای آینده به چنین نتایجی برسیم.

 

آقای لاهیجی، به جلسه‏ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اشاره کردید که قرار است روز پانزده فوریه (۲۶ بهمن) در ژنو وضعیت حقوق بشر در ایران را مورد بررسی قرار بدهد. فراخوان‏ها و بیانیه‏هایی از این دست تا کنون کم نبوده‏اند؛ نهادهای بین‏المللی از این بیانیه‏ها زیاد صادر کرده‏اند، فدراسیون بین‏المللی جوامع حقوق بشر که خود شما عضو آن هستید، چندین بیانیه در مورد وضعیت نگران کننده‏ی حقوق بشر در ایران صادر کرده است. آیا  این بیانیه‏ها و فراخوان‏ها ممکن است بتواند بر جلسه‏ی دوشنبه‏ی آینده تاثیرگذار باشد؟

 

ما این امید را داریم؛ البته جلسه‏ی دوشنبه پانزدهم فوریه در ارتباط با وقایع هفت ماه گذشته‏ی ایران نیست، بلکه از قبل تعیین شده و در چهارچوب رسیدگی دوره‏ای به وضعیت حقوق بشر است که شامل حال تمام کشورها می‏‏شود.

ولی با توجه به آیین رسیدگی این شورا، نماینده و هیأت نمایندگی کشور مورد بحث یک ساعت حق صحبت دارد.  پس از آن سایر کشورهای عضو شورا هر کدام سه دقیقه و کشورهایی که عضو شورا نیستند، دو دقیقه حق سؤال دارند.

در گفت‏وگوهایی که با بسیاری از هیأت‏های نمایندگی طی دو هفته‏ی گذشته داشتیم، این قول را گرفته‏ایم که آن‏ها دست‏کم پرسش‏ها را در اجلاس شورا طرح کنند و بعد ببینیم از فردای آن روز هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی چه پاسخی برای جامعه‏ی بین‏المللی جهانی دارد. کوشش‏ها و تلاش‏های ما نیز هم‏چنان ادامه خواهد داشت؛ روز جمعه‏ی این هفته (۲۳ بهمن) یعنی پیش از آغاز کار اجلاس، کنفرانسی در ژنو خواهیم داشت که  سه سازمان بزرگ حقوق بشری، فدراسیون بین‏المللی حقوق بشر، عفو بین‏الملل و دیده‏بان حقوق بشر، در آن شرکت خواهند کرد. خانم شیرین عبادی نماینده‏ی فدراسیون بین‏المللی جوامع حقوق بشر در این کنفرانس خواهد بود. بعد از ظهر روز دوشنبه هم درست پس از نخستین اجلاس شورا، باز این سه نهاد بین‏المللی حقوق بشری کنفرانسی خواهند داشت که من در آن شرکت خواهم کرد. تمام کوشش ما در فاصله‏ی پانزدهم تا هفدهم فوریه‏ این است که شورای حقوق بشر به وخامت روزافزون و خطرناک وضعیت حقوق بشر در ایران توجه کند و واقعا شیوه‏ها و راه‏کارهایی را انتخاب کند که جمهوری اسلامی ناگزیر شود از این سیاست دست بردارد.

 

با توجه به تغییری که در ترکیب شورای حقوق بشر داده شده و بسیاری از فعالان حقوق بشر هم از این تغییر ناخرسند بودند، شما چقدر به نتیجه‏ی این شورا امیدوار هستید؟

 

ترکیب شورای حقوق بشر روی قاره‏هاست  و ترکیب این دوره، ترکیب ایده‏آلی برای ما نیست، ولی با توجه به کوشش‏ها و تلاش‏هایی  که تاکنون داشته‏ایم، امیدواریم لااقل سؤال‏های اساسی در اجلاس شورا طرح شود. منتها نمی‏دانیم که جلسه به صدور یک قطعنامه و این که حداقل جمهوری اسلامی در برخی مسایل متعهد شود دست از این سیاست بردارد منتهی می‏شود،  یا این که موکول به جلسه‏ای فوق‏العاده در ماه مارس برای رسیدگی به وضع وخیم کنونی حقوق بشر در ایران خواهد شد. امروز در موقعیتی نیستم که بتوانم نتیجه‏ی آن را به اطلاع شما برسانم. تمام این‏ها مستلزم آن  است که روز دوشنبه کشورهایی که به ما قول داده‏اند، این سؤال‏ها را مطرح کنند و بعد ببینیم روز سه‏شنبه جمهوری اسلامی چقدر آمادگی دارد به این سؤال‏ها پاسخ واقعی بدهد و متعهد شود که دست از این سیاست بردارد.

 

مصاحبه‌گر: میترا شجاعی

تحریریه: شهرام احدی

----

نگرانی آمریکا و اروپا از خشونت دولت ایران در 22 بهمن

بی بی سی: اروپا و امریکا در بیانیه مشترک خود از دولت ایران خواستند حق آزادی بیان شهروندان خود را محترم بشمرد

آمریکا و اروپا در بیانیه ای مشترک، نگرانی خود را از احتمال برخوردهای خشونت‌بار با معترضان در مراسم سالگرد انقلاب ایران که روز پنجشنبه (11 فوریه) برگزارخواهد شد اعلام کردند.

در این بیانیه ای که امروز 19 بهمن (8 فوریه) منتشر شد، "بازداشت های گسترده، محاکمه های دسته‌جمعی، خطر اعدام معترضان، ارعاب اعضای خانواده دستگیرشدگان و تداوم جلوگیری از آزادی بیان" مخالف هنجارهای حقوق بشر اعلام شده است.

امریکا و اروپا در این بیانیه مشترک، "ادامه نقض حقوق بشر در ایران" را محکوم کردند.

در این بیانیه آمده است "ما از دولت ایران می خواهیم به وظایف حقوق بشر بین المللی پایبند باشد، بدرفتاری با مردم کشور خودش را خاتمه بدهد، کسانی را که مسوول این بدرفتاری ها هستند محاکمه کند، و کسانی را که در پی دفاع از حقوقشان بوده‌اند آزاد گرداند."

این بیانیه در واکنش به تداوم بازداشت های فعالان سیاسی، روزنامه نگاران، و فعالان عرصه های فرهنگی، اجتماعی و هنری صادر شده است.

در تازه ترین موج بازداشت ها، سایت کلمه روز دوشنبه ۱۹ بهمن (۸ فوریه) از بازداشت حسن ظهوری، خبرنگار تخصصی میراث فرهنگی، امیر صادقی، عکاس روزنامه فرهنگ آشتی، احسان مهرابی، خبرنگار پارلمانی روزنامه فرهیختگان، و علی کلایی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر خبر داده است.

این در حالی است که کمیته حمایت از روزنامه نگاران چند روز پیش گفته بود که شمار روزنامه نگاران محبوس در ایران از سال ۱۹۹۶ - چهارده سال پیش - تا کنون در هیچ کشور دیگری در جهان سابقه نداشته است.

براساس این گزارش، شمار روزنامه نگاران زندانی در ایران حتی از تعداد مشابه در جمهوری خلق چین، با نظام کمونیستی و جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، هم بیشتر شده است.

اما همزمان با انتشار اخبار مربوط به بازداشت فعالان سیاسی و روزنامه نگاران طی روز های اخیر، گزارش های دیگری از بازداشت فعالان عرصه های فرهنگی، اجتماعی و هنری هم حکایت دارد.

همزمان با دستگیری، امید مهرگان، نویسنده و مترجم آثار فلسفی و یاشار دارالشفایی، خبرها حاکی از آنند که جمیله دارالشفایی، فیلمنامه‌نویس و خواهر او بنفشه دارالشفایی، فعال عرصه موسیقی، نیز روز پنج‌شنبه (۱۵ بهمن) بازداشت شده‌اند.

روابط عمومی وزارت اطلاعات هم یکشنبه (۱۸ بهمن) در اطلاعیه ای از دستگیری هفت نفر از "عناصر ماهواره ای ضد انقلاب و صهیونیستی" خبر داده بود.

با نزدیک شدن به ۲۲ بهمن، مخالفان دولت برای شرکت و حضور در راهپیمایی این روز اعلام آمادگی کرده اند.

در چنین شرایطی پیش بینی می شود موج جدید بازداشت ها که در روزهای اخیر بیشتر شده، تا روز ۲۲ بهمن همچنان ادامه پیدا کند.

----

صف مستقل ایران در تظاهرات ضد کنفرانس امنیت

 مونیخ 6 فوریه 2010 (17 بهمن 1388)

مونیخ همیار ایران (http://www.m-h-i.org) به محض اطلاع از شرکت منوچهر متکی، وزیر امور خارجه رژیم جمهوری اسلامی در کنفرانس امنیت اروپا در مونیخ، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در تظاهرات سالانه ضد این کنفرانس در روز 6 فوریه 2010 (17 بهمن 1388)، صف مستقل ایران را تشکیل خواهد داد و از همگان خواست که به این صف بپیوندند. تشکیل این صف از ساعت 1 بعدازظهر شنبه 6 فوریه در مارین پلاتز، میدان مرکزی شهر مونیخ، از پشتیبانی بسیاری از ایرانیان و آلمانی های شرکت کننده در تظاهرات بهره مند شد. این تظاهرات که سالانه با شرکت چندین هزار نفر برگزار می شود، در حقیقت برزگترین تظاهرات صلح خواهان در مونیخ به شمار می رود. روز شنبه، حضور  3700 مامور ورزیده پلیس از سراسر آلمان برای حفظ نظم نشانه روشنی از اهمیت این تظاهرات بود.

 فیلم تظاهرات در یو تیوب:
http://www.youtube.com/watch?v=RqdCIPHKfwg

شرکت کنندگان با برپایی پرچم بزرگی که نام ایران با سه رنگ سبز و سفید و سرخ روی آن نوشته شده بود و نیز چوبه داری که در بالای آن شعار «به اعدام ها در ایران پایان دهید» به چشم می خورد و پخش اعلامیه به افشاگری در باره کشتار و سرکوب در ایران پرداختند.

پس از سخنرانی نمایندگان گروه های مختلف شرکت کننده، یکی از اعضای «مونیخ همیار ایران» نیز با اعلام همبستگی و بیان مخالفت با جنگ و حمله نظامی به ایران، گفت: دولت ایران با پیشنهادهایش در باره مساله اتمی قصد دارد توجه به سرکوب حقوق بشر را منحرف کند. نگرانی ما از این است که دولت های غربی پس از سازش با جمهوری اسلامی در باره مساله اتمی، حقوق بشر را به فراموشی بسپارند.

پس از سخنرانی نمایندگان گروه های مختلف شرکت کننده، یکی از اعضای «مونیخ همیار ایران» نیز با اعلام همبستگی و بیان مخالفت با جنگ و حمله نظامی به ایران، گفت: دولت ایران با پیشنهادهایش در باره مساله اتمی قصد دارد توجه به سرکوب حقوق بشر را منحرف کند. نگرانی ما از این است که دولت های غربی پس از سازش با جمهوری اسلامی در باره مساله اتمی، حقوق بشر را به فراموشی بسپارند.

 

روزنامه معتبر فرانکفورتر آلگماینه با حضور در محل و انجام مصاحبه، فیلمی از این تظاهرات را در وبسایت خود قرار داد (مصاحبه و لحظاتی از این حرکت اعتراضی از دقیقه 1:10 به بعد در پیوند زیر قابل مشاهده است):

http://www.faz.net/s/Rub0D783DBE76F14A5FA4D02D23792623D9/Doc

~E020EC59D66B042D0A90E4DC36514CFFF~ATpl~Ecommon~SMed.html

در عین حال، رادیو فردا با یکی از اعضای «مونیخ همیار ایران» در باره این حرکت اعتراضی در پشتیبانی از مبارزات مردم مصاحبه ای ترتیب داد که بخش های از آن را می توان در پیوند زیر (از دقیقه 13 به بعد) شنید.

http://www.radiofarda.com/audio/program/154808.html 

حرکت به سوی ژنو

در طی تظاهرات، اعضای «مونیخ همیار ایران» اعلامیه ای در باره اعدام زندانیان سیاسی در ایران و نیز اطلاعیه ای در باره حرکت گروهی به سوی ژنو در روز دوشنبه 15 فوریه برای تظاهرات در هنگام بررسی پرونده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل پخش کردند. اتوبوسی شرکت کنندگان را از مونیخ به ژنو خواهد برد و باز خواهد گرداند. علاقمندان می توانند برای رزرو جا با شماره تلفن 8503477-0172 یا شماره فکس 278351-08131 تماس بگیرند.

www.m-h-i.org

E-Mail: info@m-h-i.org

----

مراسم دهه فجر رژیم در دانمارک با تظاهرات گسترده ایرانیان روبرو شد

امروز مراسم دهه فجر رژیم اسلامی که به صورت مخفی در یک سالن در کپنهاک برگزار میشد با تظاهرات گسترده ایرانیان در دانمارک روبرو شد و شرکت کنندگان مراسم رژیم که به عده معدود سفارتیها و اعوان و انصارآنها تقلیل یافته بود با اسکورت پلیس و نگهبانان اجاره ای که سفارت اجاره کرده بود وارد ساختمان میشدند. پلیس برای اسکورت مامورین سفارت و چند نفر فرصت طلب و مزدور مجبور شد خیابان منتهی به محل را ببندد و چندین وان پلیس با سگهایشان در محل برای مقابله با تظاهراکنندگان حاضر شدند. هر مامور سفارت و هر فرصت طلب و مزدور شرکت کننده در مراسم رژیم با شعارهای کوبنده مزدور برو گم شو، جاسوس برو گم شو و شعارهای مرگ بر جمهوری اسلامی، مرگ بر حزب الله ومرگ بر اسلامیستها و مرگ بر تروریستها به زبانهای فارسی و دانمارکی روبرو میشد. تظاهرکنندگان با پرتاب تخم مرغ به طرف مامورین سفارت و شعارهای کوبنده خواهان اخراج آنها از دانمارک میشدند. تظاهرکنندگان با شعارهای آزادی زندانی سیاسی و مرگ بر جمهوری اسلامی، مرگ بر رژیم شکنجه، مرگ بر رژیم ضد زن، توپ، تانک، بسیجی دیگر اثر ندارد و.......به مدت چهار ساعت در سرمای شدید همبستگی خود را با مبارزات مردم ایران اعلام داشتند.
یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات توسط پلیس دستگیر شد و پلیس قول داد تا چند ساعت دیگر او را آزاد کند.

کمیته همبستگی با مبارزات مردم ایران
٧ فوریه ٢٠١٠
Etehad2009@gmail.com

برای دیدن فیلمهای این تظاهرات به لینک زیر مراجعه کنید
http://eshterak3.blogspot.com/2010/02/blog-post_1867.html

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه