بازگشت به صفحه اول

 

 
 

ادامه فشارها بر استادان دانشگاه

۰۲ اسفند ۱۳۸۸

شبکه جنبش راه سبز(جرس): حقوق دکتر ستاری‌فر توسط دانشگاه علامه طباطبایی قطع شد. به گزارش خبرنگار ندای سبز آزادی،در پی تسویه های صورت گرفته از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی ، حکم بازنشستگی دکتر ستاری فر معاون رییس جمهور دولت اصلاحات و رییس اسبق سازمان منحله مدیریت و برنامه ریزی کشور با استناد مخدوش و بدون طی تشریفات مرسوم به طور شتابزده صادر شد و از 15 بهمن ماه 88 این استاد دانشگاه بازنشسته اعلام شده است. در عین حال تا زمان پرداخت حقوق بازنشستگی این استاد دانشگاه که 4 ماه دیگر است از پرداخت حقوق به وی ممانعت به عمل می آید. از سوی دیگر شنیده شده است در حوادث اخیر دانشگاه علامه طباطبایی وزارت اطلاعات یکی از اساتید دانشگاه را به اداره امور پیگیری واقع در خیابان برادران مظفر احضار کرده بود و تهدید کرده بود چنانچه امتحانات این دانشگاه برگزار نشود 6 نفر از اساتید این دانشگاه را بازداشت می کند. به گزارش ندای سبز آزادی، در پی بازداشت دکتر علی عرب مازار استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور ارشد میرحسین موسوی، تعدادی از اساتید طی نامه‌ای به رییس این دانشگاه خواستار پیگیری آزادی ایشان شدند که با اتهامات واهی مبنی بر تلاش در جهت برهم زدن نظم دانشگاه از سوی صدرالدین شریعتی رییس روحانی این دانشگاه و احکام غیرقابل انتظار بازنشستگی و ممنوع التدریسی مواجه شدند. گفتنی است پیش از این نیز عبدالله رمضانزاده ممنوع‌التدریس و حقوق محسن میردامادی قطع شد. این دو از اساتید دانشگاه تهران هستند.

----

یک ماه بی خبری از مجید توکلی

یک ماه بی خبری از وضعیت مجید توکلی فعال دانشجویی که در روز دانشجو با ضرب و شتم بازداشت شد.

خبرگزاری هرانا: علیرغم پیگیری خانواده، حدود یک ماه است از مجید توکلی، فعال دانشجویی در بند اطلاعی در دست نیست.

از مجید توکلی فعال دانشجویی دربند بیش از یک ماه است هیچگونه اطلاعی در دست نیست، خانواده آقای توکلی در این مدت علیرغم مسافت دور، تردد و پیگیری مستمر از دادگاه انقلاب و زندان اوین، موفق به کسب خبری از وضعیت این دانشجوی زندانی نشده اند.

هر چند این دانشجوی دربند از ابتدای بازداشت خود در 16 آذرماه تاکنون امکان تماس مناسبی در اختیار نداشته است اما به طور کامل از یک ماه قبل تاکنون هیچگونه تماس یا خبری از سرنوشت وی حاصل نشده است، آخرین محل نگهداری این دانشجوی دربند، بند 240 زندان اوین اعلام شده بود. با توجه به اینکه برای آقای توکلی حکم زندان صادر شده است و در مرحله بازجویی یا تحقیقات قرار ندارد مشخص نیست چرا نیروهای امنیتی مانع خروج وی از شرایط امنیتی می شوند.

لازم به ذکر است مجید توکلی، 16 آذرماه سال جاری پس از سخنرانی در دانشگاه امیرکبیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و کمی بعد تصاویری از وی در حالی که با پوشش زنانه بود از سوی ارگانهای خبری نزدیک به دولت منتشر شد که این اقدام موجی از اعتراضات اجتماعی را در پی داشت، نهایتاً دادگاه انقلاب این فعال دانشجویی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل هشت سال و شش ماه حبس، ۵ سال محروميت از فعاليت سياسی و ۵ سال ممنوعيت خروج از کشور محکوم کرد.

باید اشاره کرد که مجید توکلی دو سال پیش نیز به مدت 15 ماه به اتهام چاپ نشریات جعلی در زندان بود که پس از این مدت از اتهامات وارده تبرئه شد. او در مدت زندان 70 مورد از شکنجه‌های صورت گرفته بر روی خود را افشا کرد.
هم‌چنین او بار دیگر در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان که لغو شده بود بازداشت و مدت 115 روز را در سلول‌های انفرادی بند 209 زندان اوین گذراند و نهایتا با تودیع وثیقه سنگین آزاد شده بود.

----

تفهيم ۱۶ مورد اتهام و ادامه فشار ها به بهاره هدايت

30/11/1388

خبرگزاری هرانا: بهاره هدايت عضو شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت و مسوول روابط عمومي اين اتحاديه دانشجويي که در تاريخ 10 دي ماه بازداشت شده است، توسط دادستان تهران تفهيم اتهام شد.
يکي از اعضاي بازداشتي دفتر تحکيم وحدت که چهارشنبه مورخ 10 دي ماه بازداشت شده بود،توسط دادستان تفهيم اتهام شد و با 16 مورد اتهام روبرو شد.
به گزارش کمپين بين المللي حقوق بشردر ايران، يک منبع موثق و از فعالان دانشجويي به کمپين بين المللي حقوق بشر در ايران گفت که طي روزهاي گذشته ۱۶ مورد اتهامي به بهاره هدايت يکي از فعالان جنبش دانشجويي ايران تفهيم شده است. برخي از موارد اتهامي بهاره هدايت که دادستان تهران جعفري دولت‌آبادي آن‌ها را «خيلي سنگين» به او اعلام کرده، عبارتند از: «تبليغ و سياه نمايي عليه نظام، شرکت فعال در تجمعات بعد از انتخابات، مصاحبه و خبر رساني با خبرگزاريهاي بيگانه، توهين به رهبري، توهين به رئيس جمهور، تباني و تجمع و اقدام عليه امنيت ملي.» همزمان مرتضي سمياري فعال دانشجويي و عضو شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت نيز به شش سال زندان محکوم شده است. هدايت روز ۱۰ دي ماه دستگير شد.
به گفته اين منبع مقامات امنيتي به بهاره هدايت و ديگر اعضاي زنداني تشکل دانشجويي دفتر تحکيم وحدت فشار وارد کرده اند تا از انحلال اين تشکل دانشجويي سخن بگويند. به گفته اين منبع بهاره هدايت اين اتهامات را رد کرده است و تا کنون فشارهاي صورت گرفته براي وادار کردن وي به مصاحبه تلويزيوني نتيجه اي نداشته است. هدايت روز گذشته از طريق کابين دقايقي با خانواده خود ملاقات داشته است. وزارت اطلاعات مسووليت دستگيري و بازجويي از وي را به عهده دارد.

----

خانواده پورعبداله در نامه ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل و نهادهای مدافع حقوق بشر خواسته اند نسبت به وضعیت خطرناک فرزندشان و تدوام محکومیت ۶ ساله ی وی واکنش نشان دهند

رهانا: محمد پورعبداله، دانشجوی زندانی که از ۲۴ بهمن ۸۷ در زندان به سر میبرد. طی نامه یی به دبیر کل سازمان ملل و نهادهای بین المللی حقوق بشر خواستار کمک آنان برای نجات وی از شرایط خطرناک زندان قزلحصار و تباه نشدن ۶ سال از جوانی اش شده اند.

لازم به ذکر است که زندان قزلحصار محل نگهداری معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر، اشرار و قاتلان است. بر اساس اصل تفکیک زندانیان نگهداری محمد پورعبداله در بین این زندانیان اقدام خلاف قانون است که همچنان تداوم یافته است

این نامه در اختیار خبرگزاری رهانا قرار گرفته است که در زیر میآید:

خطاب به دبیر کل سازمان ملل،آقای بان کی مون و نهاد ها و گروههای بین المللی حقوق بشر
با سلام
به استحضار می رسانیم فرزندمان، محمد پورعبداله، دانشجوی دانشگاه تهران در رشته مهندسی شیمی نخستین بار در منزلش در تاریخ ۲۴ دی ماه سال ۸۶، به اتهام شرکت در تجمعات روز دانشجو در آذر همان سال بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و در تاریخ ۵ اسفند ماه پس از گذراندن ۴۱ روز بازداشت موقت با قرار وثیقه ۸۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
آزادی او شروع روزهای پر تشویش زندهگی ما بود، محمد به طور مداوم از طریق تلفن تحت بازجویی قرار میگرفت و بارها تهدید شده بود؛ این تهدیدها روز به روز جدی تر می شد تا سر انجام کار به جایی رسید که دامنه تماسها و تهدیدها به خانواده هم رسید.این امر موجب اضطراب شدید مادر محمد شد و او زیر فشار این ترس و وحشت مبتلا به بیماری اعصاب شد به طوری که هم اکنون تحت درمان دارویی قرار دارد.
در زمستان سال۸۷ این تماسها بیشتر شد، محمد بارها به علت مقالاتی که صرفا برداشتهای شخصی او از مسائل جامعه بود مورد تهدید قرار میگرفت. تا اینکه در نهایت در ساعت ۷ صبح روز ۲۴ بهمن سال۸۷ ماموران امنیتی به عنوان پستچی وارد خانه محمد شدند و پس از تفتیش تمام منزل و ضبط وسایل شخصی، کتابها و کامپیوتر، او را مجددا بازداشت کردند.
ما که ساکن شهر رشت هستیم با شنیدن این خبر خود را به تهران رساندیم، بهم ریختگی اتاق اش موید خبر بازداشت او بود. چندین روز را در بیخبری مطلق سپری کردیم. در تمام این روزها کابوس عملی شدن تمام تهدیدهای یک ساله لحظهای ما را رها نمیکرد تا اینکه محمد در تماس کوتاهی خبر داد که در زندان اوین و در سلول انفرادی به سر میبرد.
پسرمان ۳۰ روز را در سلول انفرادی و تحت بازجوییهای طولانی و شکنجه شدید گذراند بی آنکه حتی اتهام خود را بداند. در این مدت مادر محمد اجازه آن را پیدا کرد که محمد را در حضور بازجوی پرونده ملاقات کند.او در آن روز محمد را با موها، صورت و ابروهای کاملا تراشیده ملاقات کرد این امر نگرانی جدیدی برای ما که در بیخبری مطلق از وضعیت واقعی محمد بودیم ایجاد کرد و باعث تشدید بیماری مادر محمد شد.
در تاریخ ۲۸ اسفند ماه در حالی که فقط چند روز از اتمام بازجوییها و انتقال محمد به بند عمومی میگذشت و ما به امید آزادی او در روزهای نزدیک سال نو به هر دری می زدیم، تلفن خانه به صدا در آمد، و محمد به ما اطلاع داد که به زندان قزل حصار منتقل شده است. در واقع ظهر آن روز بازجوی پرونده به بهانه آزادی از محمد خواسته بود لباسهایاش را بپوشد اما از نشان دادن اسم او در لیست آزادی امتناع کرده بود، هنگامی که محمد با خوشحالی لباس به تن کرد ناگهان چند نفر از نگهبانان به بهانه واهی شروع به کتک زدن او کردند و او را پس از اینکه به شدت مضروب و مجروح ساختند، با چشم بند به زندان قزل حصار منتقل کردند.
محمد ۴۸ ساعت در قرنطینه زندان بود و لحظه تحویل سال نو را در سالنی کوچک با ۱۵۰ نفر مجرم گوناگون گذراند.
پسرمان در تاریخ ۲۳ فروردین ۸۸ و در پایان ۲ ماه بازداشت موقت به دادسرای انقلاب منتقل شد تا زیر برگه اتهاماتش را امضا کند اما او به دلیل واهی بودن اتهامات از این کار سر باز میزند و این امر بهانهای برای تمدید زمان بازداشت او میشود.
پس از آن محمد مجددا به سلول انفرادی زندان اوین منتقل میشود تا برای امضای اتهاماتش تحت فشار مضاعف قرار بگیرد. پس از ۱۰ روز مقاومت، وی را دوباره به زندان قزل حصار برده و بلاتکلیف رها میکنند.علی رغم پیگیری وکلا قاضی پرونده از صدور وثیقه برای او سر باز زد و با وجود اینکه از پیش، روز دهم خرداد را برای رسیدگی به اتهاماتش تعیین کرده بود در آن روز جلسه دادگاه تشکیل نشد و جلسه بعدی به تاریخ نامعلومی موکول شد.
سرانجام پس از ۸ ماه بلا تکلیفی در زندان مخوف قزلحصار در تاریخ ۲۰ مهرماه دادگاه محمد در شعبه ۱۵ به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد و بعد از ۲ ماه انتظار کشنده درست دو روز پس از ۱۶ آذر، روز دانشجو، شعبه ۱۵ او را به استناد ماده ۵۰۰ به جرم تبلیغ علیه نظام و ماده ۶۱۰ به جرم شرکت در تجمعات روز دانشجو در سال ۸۶ به اشد مجازات یعنی ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد. این در حالی است که علت دستگیری مجدد او در سال ۸۷ هنوز بر ما نامعلوم است.
هم اکنون با و جود گذشت یکسال محمد هم چنان بلاتکلیف روزها را در زندان سپری میکند و در انتظار حکم دادگاه تجدید نظر است تا سرنوشت بهترین دوران زنده گی اش را رقم بزند.
با توجه به اینکه زندان قزل حصار زندانی ویژه مواد مخدر است و از نظر امکانات بهداشتی نیز در سطح پایینی قرار دارد، ما به شدت نگران وضعیت سلامت جسمی، روحی و به خصوص امنیت جانی محمد در بین انواع مجرمان خطرناک هستیم.
از جنابعالی به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد، و از تمامی نهاد ها و گروههای بین المللی حقوق بشر برای نجات فرزندمان از این شرایط خطرناک و تباه شدن شش سال از زندهگیاش در زندان تقاضای کمک داریم.
با احترام
لطف اله پور عبداله و سیما سالنو، پدر و مادر دانشجوی زندانی محمد پورعبداله

----

بازداشت گسترده فعالان سیاسی و دانشجویی خرم آباد

طی روزهای گذشته فرهاد شرفی از فعالان مدنی و پژوهشگر، عباس دالوند روزنامه نگار، سیامک نادعلی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه لرستان، و سه تن دیگر از فعالان دانشجویی به نام های کاوه آزادی، مسعود نصیری و سیامک بیرانوند؛ در خرم آباد بازداشت شده اند.

خبرگزاری هرانا: وضعیت فعالان سیاسی و دانشجویی در خرم آباد در حالی رو به وخامت می رود که جریان اخبار و پیگیری وضعیت زندانیان در این شهر به دشواری صورت می گیرد.

به گزارش «تا آزادی زندانیان سبز» فرهاد شرفی، از فعالان مدنی و پژوهشگر لرستانی است که بنابه گزارش های رسیده، روز چهارشنبه 11 آذر در پی مراجعه نیروهای امنیتی به محل کارش بازداشت شد.

شرفی دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تربیت مدرس تهران است که در زمینه حقوق زنان فعالیت دارد و تاکنون مقالات پژوهشی متعددی از وی در حوزه زنان منتشر شده است.
با وجود پیگیریهای فراوان، تاکنون از وضعیت وی و نیز یکی از بستگان او به نام فرشاد خبری دریافت نشده است.

همچنین عباس دالوند، روزنامه نگار اصلاح طلب لرستانی و مدیر مسوول هفته نامه توقیف شده «لرستان» نیز در تاریخ 14آذرماه بازداشت و به زندان "پارسیلون" خرم آباد منتقل شد. بر اساس خبرهای رسیده پس از بازداشت این روزنامه نگار وی زیر فشار شدید قرار گرفته بود.
گفتنی است که دالوند در سال78 نیز به مدت دو ماه در زندان پارسیلون خرم آباد زندانی بود. در جریان این بازداشت، نشریه لرستان توقیف و او نیز به پنج سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی و مطبوعاتی محکوم شده بود. از وضعیت دالوند نیز هیچ خبری منتشر نشده است.

از سوی دیگر، سیامک نادعلی، دبیر سابق انجمن اسلامی لرستان، کاوه آزادی و مسعود نصیری نیز در آستانه 22بهمن بازداشت شدند که نادعلی همچنان دربازداشت به سر می برد.
ماموران بلافاصله پس از بازداشت نادعلی، منزل پدری و خانه یکی از دوستان نزدیک وی را مورد بازرسی قرار دادند. این دانشجوی محروم از تحصیل نیز پیش از بازداشت ضمن دریافت اخطار از سوی اطلاعات سپاه مورد بازجویی قرار گرفته بود. پیگیری های خانواده نادعلی تا کنون بی نتیجه بوده و خبری از وضعیت این فعال سیاسی در دست نیست.

پس از آن نیز سیامک بیرانوند دیگر فعال سیاسی خرم آباد، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی علوم تحقیقات و از فعالان ستاد میرحسین موسوی نیز بازداشت شده است.

----

بازداشت ۷ دانشجوی پزشکی در هفته گذشته

جمعه, ۳۰م بهمن, ۱۳۸۸

یکی از این دانشجویان بنام فرشاد شیبانی در کلاس درس در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی و بقیه پس از احضار توسط ضابطان قضایی بازداشت شدند.

کلمه: هفت نفر از دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی هفته گذشته بازداشت شدند.

به گزارش نوروز، این دانشجویان همگی ورودی سال ۸۳ بوده و در مقطع بالینی و در بیمارستان مشغول به تحصیل بوده اند.

یکی از این دانشجویان بنام فرشاد شیبانی در کلاس درس در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی و بقیه پس از احضار توسط ضابطان قضایی بازداشت شدند.

این بازداشت ها سیاسی بوده ولی از اتهام مشخص و محل نگهداری این هفت نفر اطلاع دقیقی در دست نیست.

----

تبعید دانشجویان دانشگاه آزاد نجف آباد

۰۲ اسفند ۱۳۸۸

شبکه جنبش راه سبز(جرس): حراست وكميته انضباطي دانشگاه آزاد نجف آباد اقدام به تبعید دانشجویان نمود.

بر اساس احضارهاي بي رويه و بيشمار ودرپي آن صدور احكام سنگين انضباطي براي دانشجويان دانشگاه آزاد نجف آباد به مناسبت روزهاي 13آبان، حركت صنفي 24 آبان و روز دانشجو(16آذر) وديگر اعتراضات آرام دانشجويي در دانشگاه،حراست و كميته انضباطي اين دانشگاه درحركتي جديد و ناباورانه اقدام به تبعيد دانشجويان و ادامه تحصيل پس از محروميت دوترم متوالي در دیگر استانهاي ايران نموده است .

لازم به ذكر است تعداد اين دانشجويان تاكنون بيش از 15نفر گزارش شده است.

دانشجويان اين اقدام جديد و غير منطقي دانشگاه را ناشي از ضعف مديريت به دليل دخالت نيروهاي امنيتي و نظامي در مسائل داخلي دانشگاه مي دانند.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه