بازگشت به صفحه اول

 

 
 

خانواده زندانی به قتل رسیده تحت فشار و تهدید برای عدم پیگیری علت قتل فرزندشان

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، کرمانی و فرجی به منزل خانواده خدا دوست که فرزند آنها چند روز اخیر در اثر شکنجه های  این 2 فرد به قتل رسیده مراجعه کردند و آنها را تهدید کردند که از پیگیری مسئله قتل فرزندشان خوداری کنند.

روز پنجشنبه 6 اسفند ماه کرمانی و فرجی به منزل خانواده یاور خدا دوست مراجعه کردند و این خانواده را تهدید کردند.کرمانی به این خانواده گفت: یاور بدلیل مصرف مقدار زیادی مواد مخدر از نوع  شیشه فوت کرده است. کرمانی در ادامه تهدیداتش به این خانواده گفت: به نفع شما است که سکوت کنیدو این مسئله را در هیچ جایی پیگیری نکنید. کرمانی همچنین با تهدید به این خانواده تاکید می کند:تحت هیچ شرایطی با جایی و یا کسی در این مورد صحبت نکنید . چونکه فرزند دیگر شما هم آنجاست. 

از طرفی دیگر روز پنجشنبه 6 بهمن ماه  زندانیان بند 1 زندان گوهردشت کرج برای محکوم کردن این جنایت و ابراز تنفر به قتل این زندانی مراسم ختمی برای یاور خدا دوست که با شکنجه های وحشیانه و قرون وسطائی کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان گوهردشت کرج به قتل رسید برگزار کردند. این مراسم از ساعت 16:30 آغاز و تا ساعت 17:30 ادامه داشت.در این مراسم بیش از 600 زندانی شرکت داشتند.این مراسم در حسینیه سالن 1 بند 1 زندان گوهردشت برگزار شد.

لازم به یادآوری است یاور و لطیف خدا دوست دو برادر زندانی  در سالن 3 بند1 زندان گوهردشت کرج در حال طی محکومیت خود بودند.آنها بعد از یورش گارد زندان به سلولهای انفرادی بند 1 زندان گوهردشت معروف به سگدونی منتقل شدند و مدتی بود که در آنجا در بازداشت بسر می بردند.روز دوشنبه 3 اسفند ماه یاور خدا دوست توسط کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان مورد شکنجه قرار می گیرد که در زیر شکنجه های آنها به قتل میرسد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،قتل زندانیان بی دفاع در زیر شکنجه های وحشیانه را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر خواهان اعزام یک هیئت بین المللی برای تحقیق در باره قتل زندانیان در ایران است و رسیدگی به جنایتهای این رژیم می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

08 اسفند 1388 برابر با 27 فوریه 2010

----

روز شمار نقض حقوق بشر شهروندان بهايي بهمن 88

گزارش ماهانه نقض حقوق بهائیان در ایران منتشر شد در این گزارش ماهانه به بازداشت، محاکمه، آزادی و مرخصی بهائیانی که از سوی حکومت تحت ستم قرار گرفته اند و همچنین تبلیغات گسترده رسانه های دولتی بر علیه آئین بهایی اشاره شده است.

خبرگزاری هرانا: گزارش ماهانه نقض حقوق بهائیان در ایران منتشر شد در این گزارش ماهانه به بازداشت، محاکمه، آزادی و مرخصی بهائیانی که از سوی حکومت تحت ستم قرار گرفته اند و همچنین تبلیغات گسترده رسانه های دولتی بر علیه آئین بهایی اشاره شده است.

3 بهمن : طبق گزارشي 10 شهروند بهايي بازداشت شده در 13 دي ماه اززندان اوين به زندان گوهردشت منتقل شده اند .
- دو شهروند بهايي ساكن قائمشهر به نامهاي علي احمدي و سيمين گرجي به اداره اطلاعات شهر مزبور احضار و پس از بازجويي آزاد شدند .
5 بهمن : دو شهروند بهايي ساكن مشهد به نامهاي وصال محمدي و بهمن يزداني توسط ماموران امنيتي شهر مذكور پس از تفتيش منازلشان بازداشت شدند .
6 بهمن :دادگاه  دو برادر بهايي اهل يزد به نامهاي سهيل و بهنام روحاني فرد كه نزديك به سه ماهست در بازداشت مي باشند تشكيل و نامبردگان هر كدام به اتهام تبليغ عليه نظام به 9 ماه حبس تعزيري محكوم شدند .( جلسه بعدي دادگاه براي رسيدگي به اتهامات ديگر اين دو فرد به 28 بهمن ماه موكول شد )
7 بهمن : به سه شهروند بهايي زندان ياسوج به نامهاي علي عسگر روانبخش ، زليخا موسوي و روحيه يزداني كه در حال گذراندن محكوميت 4 ساله خود هستند 5 روز مرخصي داده شد .
8 بهمن : تلويزيون ايران بدنبال پخش برنامه هايي تحت عنوان اعترافات دستگير شدگان حوادث اخير ،  به پخش اعترافات سه نفر بهايي دستگير شده روز 13 دي ماه مبادرت كرد ( هويت ايشان نامشخص بود )
9 بهمن : در اين روز شهرام صفاجو شهروند بهايي ساكن كرج احضاريه اي با تاريخ 27 دي ماه دريافت مي كند مبني بر اينكه در 18 بهمن در شعبه 28 دادگاه انقلاب حضور به هم رساند . نامبرده در بهار گذشته مدتي بازداشت بوده است .
10 بهمن : محاكمه يكي از دستگير شدگان بهايي 13 دي ماه تهران تحت عنوان پ – ف در جريان سومين جلسه دادگاه متهمان به آشوبگري در عاشورا برگزار شد .
12 بهمن : منزل يك شهروند بهايي ساكن در نظرآباد كرج به نام پيام ولي مورد بازرسي ماموران امنيتي قرار گرفت و چون نامبرده در منزل حاضر نبود فرداي آن روز به اداره اطلاعات احضار شد .
- پخش سريالي به نام " سالهاي مشروطه " به كارگرداني محمد رضا ورزي كه در آن به نمايش چهره اي موهن و دروغين از دو بنيانگذار دين بهايي نشان داده مي شد از تلويزيون ايران شروع گرديد  . اين اقدام در حالي صورت مي گيرد كه هر روزه رسانه ها ي مختلف حكومتي از تلويزيون و راديو گرفته تا مطبوعات و كتابها ، عليه اين ديانت و پيروانش مطالبي را چاپ مي كنند ولي به هيچ وجه اجازه چاپ پاسخهاي بهاييان را نمي دهند .
13 بهمن : پيام ولي پس از معرفي خود به اداره اطلاعات ، بازداشت گرديد .
- دو فرد بهايي زندان مشهد به نامهاي سونيا احمدي و امير قنواتي پس از سه ماه بازداشت به قيد وثيقه آزاد شدند .
14 بهمن : اداره نظارت بر اماكن عمومي شهر ماهشهر خوزستان به دو شهروند بهايي اين شهر به نامهاي شهرام افشار و پيمان نخلي فشار آورده كه مغازه هاي خود را كه مختص فروش لوازم بهداشتي و آرايشي بوده را تعطيل كنند .
- مدير كل دفتر مركزي حراست سازمان بهزيستي اعلام كرد به اشخاص معتقد به آئين بهايي اجازه تاسيس مهدكودك داده نمي شود .
- فريده رضايي ( حدودا 65 ساله ) شهروند بهايي ساكن تهران كه در 26 دي ماه در پارك لاله دستگير شده بود به قيد وثيقه آزاد شد .
17 بهمن : ذبيح الله رئوفي شهروند بهايي اهل سنندج پس از گذراندن دوره محكوميت شش ماهه در زندان تويسركان ، آزاد شد .
18 بهمن : دومين جلسه دادگاه مسئولين سابق جامعه بهايي ايران موسوم به ياران ايران به طور غيرعلني برگزار شد اسامي اين اشخاص عبارتند از فريبا كمال آبادي ، مهوش ثابت ، عفيف نعيمي ، سعيد رضايي ، جمال الدين خانجاني ، بهروز توكلي و وحيد تيزفهم
19 بهمن : وحيد اسماعيل زادگان شهروند بهايي اهل تنكابن كه بيش از دو ماه در بازداشت بود به قيد وثيقه آزاد شد .
- سايتهاي سرويس خبري جامعه بهايي ، دنياي بهايي ، آئين بهايي ، كتابخانه بهايي ، نگاه و شش سايت ديگر جامعه بهايي ايران همزمان فيلتر شدند .( بايد خاطر نشان كرد سايتهاي فوق تاكنون چندين بار فيلتر شده اند )
21 بهمن : در ساعات اوليه بامداد ، 6 شهروند بهايي ساكن تهران توسط ماموران امنيتي در منازلشان دستگير شدند اين اشخاص عبارتند از : علاء الدين خانجاني ، اشكان بصاري ، ماريا جعفري ، بشير احساني ( پسر ماريا جعفري ) ، هوتن سيستاني و رومينا ذبيحيان .
- در غروب اين روز هم دو شهروند  بهايي ديگر ساكن تهران به نامهاي ترانه و نغمه قانوني (دوخواهر) در منزلشان دستگير شدند .
-  بهمن يزداني و وصال محمدي دو شهروند بهايي ساكن مشهد پس از 16 روز بازداشت هر كدام به قيد وثيقه 50 ميليون تومان آزاد شدند .
- اشكان ابصري شهروند بهايي ساكن كرج در اين روز به اداره اطلاعات تهران احضار كه پس از بازجويي آزاد شد .
- در اين روز 6 شهروند بهايي ديگرساكن تهران به اداره اطلاعات احضار كه همه آنها بجز يك نفر بازداشت مي شوند اسامي اين اشخاص عبارتست از : شيدا يوسفي ، سيمين مختاري ، پدرام سنايي ، مونا ميثاقي ، آريا شادمهر و خانم شادمهر( نامبرده پس از ساعتي آزاد مي شود )
22 بهمن :  رياض فيروزمندي شهروند بهايي ساكن كرج در منزلش توسط ماموران امنيتي بازداشت شد .
- ملاقات حضوري گروه 7 نفره ياران سابق ايران به دليل تعطيل عمومي لغو گرديد به نامبردگان اجازه داده شد سه روز بعد با خانواده هاي خود تماس تلفني داشته باشند .
23 بهمن : آريا شادمهر پس از سه روز بازداشت ، آزاد مي شود .
25 بهمن : فريد روحاني يكي از 13 بهايي بازداشت شده در 13 دي ماه براي اولين دفعه با خانواده اش ملاقات كرد . ( ساير بازداشت شدگان تاكنون ملاقاتي نداشته اند )
26 بهمن : شيدا يوسفي پس از شش روز بازداشت ، آزاد مي شود.
29 بهمن : رياض فيروزمندي پس از يك هفته بازداشت ، آزاد شد .
30 بهمن : به وكيل گروه ياران سابق ايران اعلام مي شود كه جلسه سوم دادگاه ايشان در تاريخ 22 فروردين 1389 برگزار خواهد شد ( يعني دو ماه فاصله زماني بين دو جلسه دادگاه )
- سهيل و بهنام روحاني فرد دو زنداني بهايي يزد به قيد وثيقه آزاد شدند.

----

وضعیت سلامتی یک دانشجوی زندانی در خطر می باشد

یک فعال دانشجویی در زندان دست به اعتصاب غذا زده است و حال جسمی وی در پی اعتصاب غذای رو به وخامت گرائیده است.

خبرگزاری هرانا: پخشان عزیزی از دانشجویان زندانی در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش هرانا، پخشان عزیزی دانشجوی رشته مددکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی تهران که در تاریخ  بیست و پنج آبانماه به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی نسبت به اعدام احسان فتاحیان در دانشگاه تهران بازداشت شده بود، با وجود گذشت حدود سه ماه و ده روز از بازداشت همچنان به صورت بازداشت موقت در زندان اوین به سر می برد.

نامبرده در جهت اعتراض به فشارهای وارده و بلاتکلفی اش از چند روز پیش اقدام به اعتصاب غذا کرده است و به دلایل ناراحتی های روحی و ضعف جسمانی ، سلامتی وی در خطر می باشد.

----

ایران: به هر نوع سرکوب پایان دهید

ايران امروز: بیش از ۲۰ سازمان حقوق بشر عرب با ارسال نامه‌ای به دولت ایران خواستار پایان دادن به سرکوب معترضان مسالمت آمیز و فعالان جامعه مدنی در ایران شده‌اند. آنها هم‌چنین خواستار آزادی فوری همه بازداشت‌شدگان حوادص پس از انتخابات شده‌اند. این سازمان‌ها از دولت ایران خواستند اجازه دهد درباره افرادی که در حوادث ماه‌های اخیر کشته و یا محکوم به اعدام شده‌اند، تحقیقات مستقلی انجام شود.

دیده بان حقوق بشر مایل است توجه شما را به نامه‌ای که در روز ۲۲ فوریه ۲۰۱۰ توسط بیش از ۲۰ سازمان حقوق بشر عرب امضاء و ارسال گردیده و از دولت ایران درخواست نموده که به سرکوب معترضان مسالمت آمیز و فعالان جامعه مدنی پایان دهد و همچنین خواستار اقدامات فوری از سازمان ملل متحد شده جلب نماید. این نامه بیش از یک هفته بعد از حمله ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به معترضان در روز ۲۲ بهمن، مطابق با سالگرد انقلاب اسلامی، و نیز بعد از اینکه دولت ایران توصیه های شورای حقوق بشر سازمان ملل را در رابطه با بحران حقوق بشری این کشور نادیده گرفت ارسال گردید.

دیده بان حقوق بشر از سازمان های غیر دولتی و گروه های دیگر منطقه ای و یا بین المللی که در هشت ماه اخیر علیه عملیات غیر قانونی دولت ایران اقدام نموده و پا به پی مردم ایران ایستاده اند تشکر می کند.

ایران: به هر نوع سرکوب پایان دهید

۲۲ فوریه ۲۰۱۰

(قاهره) – یک گروه از سازمان های حقوق بشر کشورهای عربی امروز با صدور بیانیه ای گفتند مقام های ایران باید هر چه سریعتر کلیه حملات و عملیات امنیتی علیه تظاهرکنندگان ۲۲ بهمن را متوقف کنند و همه افرادی را که به اتهام توطئه برای «انقلاب مخملی» بدنبال انتخابات جنجالی ۱۲ ژوئن دستگیر شده اند آزاد کنند.

معتز الفجیری از موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره گفت: «ما از حملات خشن نیروهای امنیتی ایران بهت زده و خشمناک هستیم». وی افزود: «تهران بداند که جامعه مدنی دنیای عرب قاطعانه در کنار برادران و خواهران ایرانی خود که تنها به دلیل استفاده از حقوق بنیادینشان آنهم مطابق قانون اساسی خود ایران مورد حملات نامشخص، دستگیری های خودسرانه، حبس های طولانی و دادگاه های غیرعادلانه قرار گرفته اند، ایستاده و خواهد ایستاد».

گزارش های منتشر شده از تظاهرات ۲۲ بهمن حاکی از آن است که بسیاری از مردم در سراسر کشور با حملات طراحی و سازماندهی شده نیروهای ضد شورش و بسیجیان حکومتی به شرکت کنندگان در اعتراضات مسالمت آمیز دستگیر، زخمی و یا کشته شده اند. گفته می شود ده ها و شاید صدها نفر به زندانها و بازداشتگاه های ناشناخته که یادآور سرکوب های حکومتی روزها و ماه های پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری ۱۲ ژوئن است برده شده اند. دستگیر شدگان اخیر به صدها تن از هموطنانی می پیوندند که در بازداشتگاه ها و زندان های سراسر کشور در عذابند.

سرکوب های اخیر ایران چند روز پیش از آن صورت گرفت که عملکرد این کشور در زمینه حقوق بشر در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جریان نشست دوره ای این شورا بررسی شد. کمال جندوبی از کمیته احترام به آزادی و حقوق بشر در تونس گفت: «ما از اعضای شورا می خواهیم بر ایران فشار آورده تا همه توصیه های ارائه شده به حکومت این کشور در جریان نشست ۱۵ فوریه را بپذیرد، گرچه تهران اشاره کرده که چشمان خود را به روی همه آنها خواهد بست». وی افزود: «در غیاب عدم پیگیری جدی توسط ایران و با توجه به اقدامات فزاینده و خشونت آمیز حکومت ایران علیه مردم ایران، ما معتقدیم زمان آن فرا رسیده که همه اعضای جامعه جهانی در نشست ویژه شورای حقوق بشر بحران پس از انتخابات در ایران را در نظر بگیرند».

در ژوئیه گذشته ۴۲ سازمان حقوق بشری کشورهای عربی خواستار آزادی فوری همه افرادی شدند که بدنبال انتخابات جنجالی دستگیر شدند. این سازمان ها از دولت ایران خواستند اجازه دهد تحقیقات مستقلی درباره افرادی که کشته و یا محکوم به اعدام شده اند انجام شود. در اواخر سال ۲۰۰۹، ۱۰۸ سازمان غیر دولتی (که برخی از آنها عرب بودند) طی نامه مشترکی به سازمان ملل متحد از اعضای مجمع عمومی خواستار حمایت از قطعنامه ای برای محکومیت نقض جدی حقوق بشر در ایران شدند.

۱- موسسه مطالعات تساهل و عدم خشونت اندلس- مصر
۲- بنیاد جامعه مدنی و حمایت از حقوق بشر عرب – مصر
۳- شبکه مطالعات حقوق بشر عربی – مصر
۴- مرکز حقوق بشر بحرین
۵- کمیته احترام به آزادی و حقوق بشر در تونس
۶- کمیته های دفاع از دمکراسی، آزاد و حقوق بشر – سوریه
۷- مرکز مطالعات حقوق بشر دمشق – سوریه
۸- مرکز جمعیت تقویت مشارکت مصر – مصر
۹- موسسه مصری حقوق شخصی – مصر
۱۰- گروه حمایت قانونی حقوق بشر- مصر
۱۱- مرکز حقوق هشام مبارک – مصر
۱۲- سازمان حقوق بشر عراق – دانمارک
۱۳- کمیته حقوق بشر کردهای سوریه
۱۴- مرکز حقوق بشر لند – مصر
۱۵- سازمان حقوق بشر مراکش – مراکش
۱۶- مرکز معالجه و بهبود روانی قربانیان خشونت ندیم – مصر
۱۷- بنیاد بانوان نوین – مصر
۱۸- مرکز رسانه و آزادی بیان سوریه – سوریه
۱۹- موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره – مصر
۲۰- مرکز حقوق اقتصادی و اجتماعی مصر – مصر
۲۱- سازمان دفاع از حقوق بشر و آزادی های دمکراتیک یمن - یمن

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه