بازگشت به صفحه اول

 

 
 

تجمع خانواده ها در مقابل زندان اوین علیرغم محدودیتها و حضور گسترده نیروهای سرکوبگر

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، علیرغم محدیدویتها و حضور تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر خانواده های دستگیر شدگان همانند شبهای گذشته در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی بی قید و شرط عزیزان خود شدند.

روز سه شنبه 25 اسفند ماه از حوالی ساعت 18:00 تعداد زیادی از خانواده ها در مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی عزیزان خود شدند.خانواده های دستگیر شدگان  سعی کردند که ساعتهای چهارشنبه سوری را در کنار حصارهای زندان اوین بگذرانند تا خود را نسبت به عزیزانشان نزدیکتر حس کنند.هر چه به روزهای آغاز سال نو نزدیک تر می شویم تلاش و کوششها خانواده ها برای آزادی عزیزانشان فزونی می یابد.

برخلاف شبهای گذشته برای خانواده ها محدودیتهایی ایجاد کرده بودند و خانواده ها می بایست در درون حصارهای که ایجاد کرده بودند قرار می گرفتند و یک حالت بازداشت غیر رسمی برای خانواده ها ایجاد کرده بودند.خانواده همانند شبهای گذشته حق ایستادن خارج از حصارها را نداشتند. همچنین بر خلاف معمول تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر را در آنجا مستقر کرده بودند و جو امنیتی شدیدی را ایجاد کرده بودند.

ولی خانواده به حصارها و حضور تعداد زیادی از نیروها سرکوبگر توجه نمی کردند و بر خواست خود که آزادی عزیزانشان بود پافشاری می کردند. با ایستادگی و پافشاری خانواده ها  از ساعت 18:30 شروع به آزادی دستگیر شدگان نمودند و تعداد زیادی از دستگیر شدگان آزاد شدند.

همانند شبهای گذشته زندانیان سیاسی که آزاد می شدند با سوت کشیدن،دست زدن از آنها استقبال می شد و موجی از شادی بین خانواده ها ایجاد می کرد. تجمع خانواده ها تا ساعت 23:00 ادامه یافت.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

26 اسفند 1388 برابر با 16 مارس 2010

----

احکام هشتاد و شش بازداشتی اعتراضات پس از انتخابات 'قطعی شد'

احکام قطعی گروهی از متهمان اعتراضات پس از انتخابات صادر شده است.

بی بی سی: روز چهارشنبه، 26 اسفند (17 مارس)، روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که احکام صادره علیه هشتاد و شش تن از "متهمان اغتشاشات پس از انتخابات قطعی و پرونده های آنان برای اجرا به احرای احکام ارسال شد."

مقامات حکومتی جمهوری اسلامی واژه اغتشاش را برای نامیدن اعتراضات به نتیجه انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری به کار می برند و کسانی را که در خلال ماههای پس از انتخابات در ارتباط با شرکت در تظاهرات اعتراضی و یا مخالفت وانتقاد از دولت بازداشت کرده اند "اغتشاشگر" می نامند.

در اطلاعیه دادسرای انقلاب اسلامی تهران "اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام، عضویت در گروهک های معاند و ضد انقلاب، شرکت در تجمع های غیرقانونی و اختلال در نظم عمومی" از جمله اتهامات محکومان عنوان شده است.

دادسرای تهران در مورد اسامی محکومان، نوع اتهامات، میزان محکومیت و یا تبرئه احتمالی برخی از آنان جزئیاتی انتشار نداده اما به گفته برخی سایت های متعلق به مخالفان دولت، ظاهرا احکام صادر شده علیه این متهمان عمدتا شامل حبس تعزیری است.

قطعیت احکام صادره قاعدتا به معنی آن است که احکامی که دادگاه های بدوی علیه معترضان به نتیجه انتخابات صادر کرده بودند به دادگاه تجدید نظر ارسال و در این دادگاه مورد تایید قرار گرفته است.

برخی از محاکمات به صورت دستجمعی و تلویزیونی برگزار شده است

بر اساس قوانین آئین دادرسی در جمهوری اسلامی، به محکومان دادگاه های بدوی و وکلای آنان حق درخواست ارسال پرونده به دادگاه تجدید در مدتی معین داده می شود با امید اینکه مجازات های صادر شده در دادگاه بدوی تقلیل یابد هر چند دادستان هم در موارد مشخصی می تواند به منظور افزایش مجازات، خواستار تجدید نظر در حکم دادگاه بدوی شود.

از زمان اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، اعتراضات گسترده به نتیجه این انتخابات ادامه داشته و معترضان حکومت را به تخلفات و تقلب گسترده در مراحل مختلف برگزاری انتخابات متهم ساخته اند.

این اعتراضات برخورد شدید و کم سابقه ماموران دولتی با تظاهرکنندگان و همچنین بازداشت صدها تن از شرکت کنندگان در تجمع های اعتراضی، فعالان سیاسی، دانشجویان، شخصیت های فرهنگی و روزنامه نگاران معترض و منتقد دولت و محاکمه دهها تن از آنان را در پی داشته است.

آمار نامعلوم زندانیان

تا کنون برای تعدادی از بازداشت شدگان احکام زندان و برای چند نفر نیز به اتهام مخالفت با حکومت حکم اعدام صادر شده و به اجرا در آمده است و چند تن دیگر نیز، معمولا پس از پذیرش اتهامات و آنچه مقامات دولتی اعتراف به جرم خوانده اند، آزاد شده اند.

در مورد شمار دقیق زندانیان و محل نگهداری آنان گزارش های متفاوتی از سوی منابع متفاوت حکومتی و مخالفان انتشار یافته که امکان تایید مستقل آنها نبوده است.

همچنین، با نزدیک شدن سال جدید شمسی، در روزهای اخیر مقامات قضایی با اعطای مرخصی برای شماری از محکومان زندانی، معمولا با پرداخت وثیقه های سنگین، موافقت کرده اند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران - ایلنا - غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان های جمهوری اسلامی، گفته است که به شماری از زندانیان مرخصی داده شده تا ایام عید را در کنار خانواده های خود بگذرانند هر چند، به گفته وی، به دلیل "آسایش و آرامش" مردم در طول تعطیلات و سفرهای نوروزی، افرادی که به جرم سرقت زندانی هستند مشمول این مرخصی ها نمی شوند.

حکومت ایران در ماههای اخیر صدها تن را به دلیل مخالفت با نتیجه انتخابات زندانی کرده است

آقای اسماعیلی گفته است که برای این سازمان، "بحث زندانیان سیاسی و غیرسیاسی" مطرح نیست و برای تمامی زندانیان برنامه ریزی می شود هر چند افزوده است که این مرخصی تنها ویژه محکومان است و زندانیان تحت قرار را شامل نمی شود.

به گفته وی، این گروه از زندانیان تنها با پذیرش قرار وثیقه یا کفالت از سوی مراجع قضایی می توانند آزاد شود.

پیشتر، همین خبرگزاری از مرخصی بیست روزه بهزاد نبوی، از فعالان اصلاح طلب و وزرا و نمایندگان پیشین مجلس در جمهوری اسلامی که به پنج سال حبس قطعی محکوم شده، خبر داد و نوشت که آقای نبوی از مرخصی خود برای پیگیری درمان بیماری های کلیوی، قلبی، ریوی و ستون فقرات استفاده خواهد کرد.

سعید لیلاز، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی که به پنج سال حبس محکوم شده، و آذر منصوری، معاون سیاسی جبهه مشارکت و محکوم به سه سال حبس نیز هرکدام بیست روز مرخصی سال نو دریافت کرده اند.

در همانحال، سایت کلمه، که اخبار و گزارش های مربوط به میرحسین موسوی را منتشر می کند، گزارش کرده که عبدالله یوسف زادگان، برنده مدال طلای المپیاد ادبی سال 1380 و دانشجوی رشته حقوق، در محل مسکونی خود بازداشت شده و در تماس تلفنی کوتاهی به خانواده خود از انتقال به زندان مشهد خبر داده است.

براساس این گزارش، آقای یوسف زدادگاه یک چهره فرهنگی است و فعالیت سیاسی نداشته و در نتیجه، علت بازداشت او مشخص نیست.

----

اتهام بی اساس ساسان آقایی، تبلیغ علیه نظام

ساسان آقایی را آزاد کنید: محمد مصطفايي كه وكالت ساسان آقايي را نيز برعهده دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، اتهام تفهيم شده به ساسان آقایی را تبليغ عليه نظام عنوان كرد.
گفت:‌ طبق اصول حقوقي ، مدت قرار بازداشت موقت نبايد از حداقل مجازات مقرر براي آن جرم بيشتر باشد . طبق ماده 500 قانون مجازات اسلامي ،مجازات جرم تبليغ عليه نظام سه ماه تا يكسال است در حاليكه ساسان آقايي در حدود 4 ماه است كه در بازداشت به سر مي‌برد.
مصطفايي در بازداشت به سر بردن آقايي را خلاف مقررات دانست و گفت:‌چندين بار اين موضوع را به رييس شعبه 28 دادگاه انقلاب اعلام كرده‌ام اما رييس شعبه با تبديل قرار بازداشت به قرار سبك تر موافقت نمي‌كند.
وكيل ساسان آقايي در پايان از رييس قوه قضاييه در خواست كرد كه با اتخاذ تدابيري شرايط آزادي موكلش با قرار مناسب‌تر فراهم و وي بتواند در آستانه نوروز در كنار خانواده خود باشد.
در آخرین ملاقاتی که خانواده آقایی هفته گذشته با ساسان داشتند، حال و روحیه او را همچنان عالی توصیف کرده و سلام و شادباش نوروزی ساسان را از سوی او به دوستان و همکارانش رساندند. ساسان آقایی، روزنامه نگار جوان ایرانی،  از روز اول آذر ۱۳۸۸ تاکنون بدون تفهیم اتهام قانونی در بازداشت به سربرده بود.

 ----

اعتصاب غذای چهار فعال آذربایجانی در زندان اردبیل و فشار مسئولین زندان بر آنها

ساوالان سسی: ودود سعادتی، بهروز علیزاده، علی عباسی و رحیم غلامی زندانیان سیاسی آذربایجانی در زندان اردبیل از روز شنبه ۲۲ اسفند ۸۸ در اعتراض به فشارهای وارده از سوی رئیس زندان و تضییع حقوق اولیه شان دست به اعتصاب غذا زده اند.

ماموران اداره اطلاعات اردبیل در روزهای اخیر با مراجعه به زندان اردبیل از این فعالین خواسته اند با نوشتن توبه نامه زمینه آزادی خویش را فراهم آورند. بدنبال مخالفت زندانیان سیاسی آذربایجانی با خواسته ماموران امنیتی، مسئولین زندان اردبیل فشار بر این زندانیان را افزایش داده اند.

منابع موثق از زندان اردبیل خبر می دهند مسئولین زندان ضمن ممانعت از تماس تلفنی این چهار زندانی سیاسی آذربایجانی با خانواده، موی سر این زندانیان سیاسی آذربایجانی را با حالتی تحقیر آمیز کچل کرده و با وارد کردن فشارهای مختلف روحی و روانی سعی در آزار و اذیت این زندانیان دارند.

چندی پیش نیز مسئولین زندان با انتقال زندانیان خطرناک و ضرب و شتم فعالین آذربایجانی به دست این زندانیان و توهین به افکار آنها این چهارزندانی سیاسی را تحت فشار قرار داده بودند.

فشار و آزار و اذیت زندانیان سیاسی آذربایجانی و عدم اعطای مرخصی به این زندانیان در حالی صورت می گیرد که بر طبق آئین نامه اجرایی سازمان زندانها و قوانین ایران مسئولین قضایی وظیفه رسیدگی به مشکلات روحی و جسمی و محافظت از زندانیان را بر عهده دارند و شرع اسلام نیز حقوق زندانیان را به رسمیت شناخته است.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه