سحرخیز خبر داد: اعتصاب غذای زندانیان سیاسی بنـــد ۳۵۰ اوین در نوروز
حمید تکاپو
۲۸ اسفند ۱۳۸۸
شبکه جنبش راه سبز (جرس): عیسی سحرخیز، روزنامهنگار و از بنیانگذاران انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران که از هشت ماه پیش با وضعیتی نامعلوم در بازداشت و تحت فشارهای مضاعف قرار دارد، از صبح پنجشنبه (۲۷ اسفندماه) دست به اعتصاب غذا زده و خاطرنشان کرده است که زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین نیز، روز اول فروردین (نوروز) دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
عیسی سحرخیز که هفته گذشته از بند انفرادی زندان اوین به بند عمومی ۳۵۰ منتقل شده است، طی گفتگوئی دو دقیقه ای با خانوادۀ خود و ذکر دلایلی همچون "وضعیت بسیار وخیم بنــد ۳۵۰ و عدم وجود حداقل امکانات زیستی در آن محل، بلاتکلیفی قریب به اتفاق بازداشتی ها، عدم اعزام به مرخصی های استحقاقی و استعلاجی و ..."، از آغاز اعتصاب غذای خود و پیوستن زندانیان سیاسی بند مذکور در اول فروردین (یکشنبه) به این اعتصاب خبر داد.
این نویسنده و فعال مطبوعاتیِ دولت اصلاحات، از ادامه اعتصاب غذای خود تا رسیدن به خواسته های زیر سخن گفت و خاطرنشان ساخت "اعطای مرخصی های استحقاقی به زندانیان، آزدی بی قید و شرط بازداشت شدگان اخیر، لغو یا تقلیل احکام صادره در دادگاههای فرمایشی و همچنین بهبود سریع و ضعیت زندان"، مطالبات این اعتصاب می باشد.
خانوادۀ این بازداشتیِ سیاسی، طی این گفتگوی کوتاه، همچنین از وضعیت بسیار نامناسب جسمی وی آگاه شده و در گفتگو با خبرنگار جرس، نگرانی خود را پیرامون وضعیت او و دیگر زندانیان آن بند اعلام کردند.
سحرخیز وضعیت بند مذکور اوین را، از نظر بهداشتی، داروئی، گرمایشی و تمام موارد، بسیار فاجعه بار خواند و از عدم رسیدگی مسئولین به این معضلات خبر داد.
خانواده سحرخیز در پاسخ به پرسشی پیرامون اینکه "آیا دوست داشتید عزیزتان در آستانه نوروز و عید نزد خانواده به سر می برد؟"، خاطرنشان نمودند "با اینهمه زندانی و بازداشتی بیگناه و جوانان دربند کشورمان، بودن ایشان در حال حاضر هم خون به دل ما می کرد و هم نمی توانست آرامشی واقعی به ما باز گرداند."
این فعال سیاسی- مطبوعاتی که از هشت ماه قبل در بازداشت به سر می برد،
کماکان پرونده ای نداشته، تفهیم اتهامی نشده و مسئولین و مقامات قضائی در این زمینه تکلیفی نیز معین نکرده و اطلاعات خاصی هم در اختیار وکیل ایشان (خانم نسرین ستوده) قرار نداده اند.
کماکان تعداد زیادی از بازداشت شدگان حوادث ماههای اخیر، در بازداشتگاههای مختلف کشور به سر می برند.
----
اعلام اعتصاب غذای
سه روزه در همبستگی با زندانيان سياسی
پنجشنبه ، 27 اسفند 1388
میزان: تعدادی از فعالان سیاسی و مطبوعاتی خارج از کشور در همراهی
با اعتصاب غذای عیسی سحر خیز و مسعود لواسانی، به حمایت از ایشان و دیگر
زندانیان سیاسی پرداختند و اعتصاب غذا کردند.
متن این بیانیه بدین شرح است:
ما تعدادی از انسان های خواهان تامین حقوق بشر و برقراری دموکراسی در کشور
ايران، به نشان همبستگی با روزنامه نگاران زندانی، مسعود لواسانی که اکنون
ششمين روز اعتصاب غذای خود را آغاز کرده است و عیسی سحرخيز که از امروز
پنجشنبه دست به اعتصاب غذا زده است و ديگر زندانیان سياسی که برای دسترسی
به خواست هایشان در زندان های گوناگون کشور راهی را جز اقدام به اعتصاب غذا
نيافته اند، با خواست آزادی تمامی زندانيان سياسی در آخرین روزها و ساعات
سال پرحادثه 1388، از آغاز روز پنجشنبه 27 اسفند ماه تا لحظه سال تحويل در
ساعت 21:02:13 روز 29 اسفند ماه، دست به اعتصاب غذا زده ایم و در این مدت
به همراه گرامی داشت ياد جانباختگان جنبش آزادیخواهانه میهنمان در تمام
اعصار و به ويژه سی و یک سال گذشته و به طور اخص جنبش اعتراضی ضدکودتایی
امسال و به امید آنکه تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی در سال نو در کنار
عزيزانشان باشند، از ایشان می خواهیم که همچون ما همزمان با تحويل سال نو
به اعتصاب غذای خود پايان دهند.
27
اسفند ماه
1388
حميرا آجودان قره کانی، اصغر آزاد، سامناک آقائی، محمد آوخ، سايه ايرانی،
سولماز ایکدر، دنا بابا احمدی،شهلا باور، شهلا بهاردوست، رحمان جوانمردی،
ژيلا حسن پور،علی خردپیر، روشنک دانشخواه، میترا درويشيان، سعيد ريزوندی،
مریم سحرخیز، مهدی سحرخیز، سعید شبانی، فرشته شيرازی، بانو صابری، عیسی
صفا، پويان فخرایی، الهه قهرمان، کامران کانیرش، سارا کریمی، نينا کيا، حسن
ماسالی، کيانا مالکی، مليحه محمدی، منیره محمدی، مهسا مردانی، انور
ميرستاری، مهران میرعبدالباقی، هما ميرنيا، احمد ميناب، مریم ن.ی.، حسن
نایب هاشم، امیرحسین نصرت، میترا يوسفی
----
مراسم پنجشنبه آخر سال بر
مزار شهید کیانوش آسا و بازداشت چند ساعتۀ برادرش مهندس عزیز دانشور آسا
مراسم
پنجشنه آخر سال شهید کیانوش آسا بر مزار وی در کرمانشاه برگزار شده و این
در حالی بود که این بار سنگ مزار وی بعد از گذشت حدود 9 ماه بر مزار وی
قرار داده شده بود. در این مراسم جمعیت انبوه مردم به کرات بر سر مزار وی
آمده و ابراز همدردی میکردند و خانواه مرحوم احسان فتاحیان(جوان اعدامی
چندی پیش) هم حضور به هم رساند. در ادامه برادر بزرگ شهید کیانوش به نام
مهندس عزیز دانشور آسا به سخنرانی پرداخته و با خواندن شعر سوزناکی در مورد
شهادت کیانوش یاد آن شهید را گرامی داشته و بعد هم نهالی به یاد وی بر سر
مزارش کاشته شد که این مسائل توام با ناراحتی و شیون شدید خانوادۀ او به
خصوص خواهر آن شهید به نام پرستو آسا و ناراحتی سایرین شده بود. در اواخر
مراسم هم با گسترش حضور مردم بر مزار، سرهنگ ایزدی فرماندۀ انتظامی شهرستان
کرمانشاه در محل حاضر شده و بعد نیروهای انتظامی هم تقریباً به حالت آماده
باشد در آمده و سه مینی بوس یگان امداد هم در محل حاضر شدند که با خاتمه
مراسم خوشبختانه برخوردی ایجاد نشد اما بعد در انتهای مراسم مهندس دانشور
را به دستور سرهنگ ایزدی بازداشت و به اداره اماکان انتظامی کرمانشاه منتقل
کردند که خوشبختانه بعد از چند ساعت نامبرده آزاد گردید. ضمناً از نکات
تاسف بار این حادثه آن بود که سرهنگ ایزدی به نحو بسیار نامناسبی با
خانوادۀ شهید صحبت کرده و گفته بود که 200 به سان کیانوش به خاک پای شهدای
انقلاب نخواهند شد و ... که این مساله موجب ناراحتی مردم و خانوادۀ شهید
آسا شده بود.
----
کاوه
قاسمی کرمانشاهی فعال حقوق بشر کرمانشاه همچنان در انفرادی
کاوه
قاسمی کرمانشاهی فعال حقوق بشر کرمانشاه هم تا کنون در وضعیت مبهمی قرار
داشته و بیش از 45 روز است که در انفرادی به سر میبرد که این مسائل موجب
ناراحتی شدید خانواده وی شده است
----
شرایط دردناک خانوادههای زندانیان سیاسی
«بلاتکلیف، بیخبر و با کوله باری از مشکلات»
18.03.2010
دویچه وله: بعض گلویش را گرفته است. به سختی حرف میزند. میگوید: « در این چهارماهه، من واقعاً از زندگی کردن ساقط شدهام. در نظر بگیرید که من در این چهارماه مادرم را از دست دادهام و با یک بچهی کوچک بلاتکلیفم»
شیرین فیروزی از چهارماهی میگوید که دربدر بدنبال روشن شدن وضع همسرش است. دکتر اکبر کرمی پزشک و فعال مدنی در شهر قم. دردی مشترک میان او و بسیاری خانوادههای زندانیان سیاسی دیگر که شب و روز را در راهروهای دادسراها، جلوی زندانها و ... سرمیکنند، فقط به امید یک خبر، یک ملاقات. بنا بر گزارشها شب گذشته صدها نفر از خانواده های دستگير شدگان و مردم تهران در مقابل زندان اوين تجمع کردند و خواستار آزادی عزيزانشان در آستانه عيد نوروز شدند. تجمع از ساعت ۱۷:۳۰ شروع شد و تا ساعت ۲۱:۴۵ دقيقه عده کسانی که به تجمع پیوستند به ۵۰۰ نفر رسید. هم چنین گفته شده است که با پافشاری و ايستادگی خانواده ها تا ۲۱:۳۰ دو نفر از حامیان مادران عزادارآزاد شدند. ولی وضع خیلیهای دیگر این روزها تاسفبار است. شیرین فیروزی همسر دکتر اکبر کرمی میگوید: « اصلا حکم رسمیای نه به من و نه به خودشان اعلام نشده که جرمشان چیست. تقریباً ۳۵ روزی در انفرادی اطلاعات نگاهداری میشدند. بعد از آن حدود ۲۰ روز در انفرادی زندانی به نام "زندان لنگرود" در قم بهسر میبردند. بعد هم به بند عمومی منتقل شدند. چون قم زندان سیاسی ندارد، در کنار یک سری افرادی که جرمهای خیلی سنگین دارند؛ با سابقههای ۱۵ سال حبس، سابقهی قتل و کلا زندانیان سابقهدار زندانی شدهاند. در حال حاضر هم همانجا هستند و شرایط زندانشان اصلا شرایط خوبی نیست.»
او فقط امیدواراست که تکلیف شوهرش زودتر روشن شود. «با کولهباری از مشکلات ماندهام که چهکار کنم. به هر ارگانی هم که مراجعه میکنم، دستبهسر میکنند. دادگاه انقلاب میگوید که به دادستان مربوط میشود، دادستان میگوید به اطلاعات مربوط میشود و… به هرجا مراجعه میکنم، چنین جوابی میشنوم. فقط تنها چیزی که میتوانم بگویم، این است که امیدوارم تکلیف همه زودتر روشن شود و طوری بشود که من هم به زندگی عادی برگردم.»
اگرچه او و خیلیهای دیگر در ایران آرزوی بازگشت زندگی عادیشان را دارند، اما روند رویدادها در آخرین روزهای سال جاری با عادی شدن فاصله بسیار دارد.
شکنجه زندانیان گوهردشت
درکرج مردم چهارشنبه سوری را در مقابل زندان گوهردشت کرج برگزار کردند. گزارش شده است که اين مراسم به حدی گسترده بود که زندانیان هم صدای ترقه ها و نور فشفشه ها شنیده و دیدهاند. اين اولين باری بود که مردم در مقابل زندان گوهردشت تجمع کردند. فعالين حقوق بشر میگویند از چند روز قبل از چهارشنبه سوری فشارها عليه زندانيان سياسی و ساير زندانيان بند ۴ زندان گوهردشت شدت گرفته است. از جمله این زندانیان منصور اسانلو رئيس هيئت مديره سنديکای شرکت اتوبوس رانی واحد تهران و حومه است که گفته میشود باردیگر تحت شکنجه قرار گرفته است.
گزارش شده است که هفته گذشته او را به بند عمومی ۵ زندان گوهردشت کرج معروف به بند متادون منتقل کردهاند. فعالین حقوق بشری میگویند جان منصور اسانلو در خطر جدی است. همزمان، بنا به گزارش مدافعان حقوق بشر، چهار نفر دیگر از زندانيان گوهردشت را تحت شکنجه های وحشيانه قرار دادند و از آنها خواسته شده که عليه منصور اسانلو اعتراف کنند که برای اجرای مراسم چهارشنبه سوری پتوها را قرار بود به آتش بکشند.
بازهم حکم اعدام
به گزارش «هرانا» عبدالرضا قنبری به خاطر شرکت در تجمعات روز عاشورا به اعدام محکوم شده است. کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران میگوید عبدالرضا قنبری از حق دادرسی عادلانه محروم بوده و امکان انتخاب و گفتگو با وکيل و تنظيم لايحه دفاعيه را نداشته است. هم چنین گزارش شده است که عمادالدین باقی نیز عید را در زندان بسر خواهد برد. مادر حسین درخشان وبلاگ نویس که هفده ماه پیش بازداشت شد در نامهای خطاب به رئيس قوه قضايیه خواستار روشن شدن وضع و جرم او شده است. او نوشته است: « دومين عيد دربند بودن حسين ما در حالی رقم میخورد که هنوز از شرح اتهامات او بیاطلاعيم، نمیدانيم قرار است در چه تاريخی و در کجا پرونده او به کدام دادگاه تقديم شود و تا کی قرار است دامنه وعدههای مکرر مسوولان قضايی در محيط صبر و حوصله ما وسعت بگيرد... بيش از ۵۰۰ روز است حسين در زندان شماست. و ما بيرون زندان هر روز منتظرش بودهايم. چون شما هر روز به ما وعدهای جديد دادهايد.»
چند آزادی
اکبر منتجبی روزنامه نگار و محسن ميردامادی دبيرکل حزب مشارکت روز گذشته آزاد شدند. خبر دیگری هم حاکی از مرخصی کیوان صمیمی مدیر مسئول «نامه» است. او به ۶ سال زندان و محرومیت دائمی از فعالیت های سیاسی محکوم شده است. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان دادند. زندانیان بند ۳۵۰ در اعتراض به عدم رسیدگی به پروندههایشان و انتقال پنج تن از زندانیان به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بودند. عصر دیروز محمد رسول¬اف، از سینماگران ایران با قرار وثيقه از زندان اوين مرخص شد ولی وضعيت جعفر پناهی هنوز نامشخص است. کمیته گزارشگران حقوق بشر همچنین گزارش داده است که علاءالدین خانجانی و مهران روحانی، دو شهروند بهایی شامگاه سهشنبه ۲۵ اسفندماه با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شدند. هنوز تعداد زیادی از شهروندان بهایی و هفت مدیر جامعه بهایی نزدیک در زندان اوین به سر میبرند. و در آخرین روزهای سال جاری مهدی عربشاهی، دبير تشکيلات دفتر تحکيم وحدت، مجددا بازداشت شد.
----
سازمان عفو بین الملل خواستار آزادی
طبرزدی شد
سازمان عفو بین الملل خواستار آزادی بی قید و شرط حشمت الله طبرزدی شد و
برای او کمپین اقدام فوری راه انداخت
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی:
سازمان عفو بین الملل در بیانیه که
روز چهارشنبه در لندن منتشر شد ضمن اعتراض به بازداشت و شکنجه حشمت الله
طبرزدی، خواستارآزادی بی قید و شرط رهبر جبهه دمکرانیک ایران از زندان اوین
شد. این سازمان حقوق بشری در بیانیه خود که برای برای آزادی فوری طبرزدی
منشر کرده از همگان خواست تا با تماس با مقامات جمهوری اسلامی در سراسر
دنیا نگرانی و اعتراض خود را نسبت به بازداشت و شکنجه طبرزدی ابراز دارند.
حشمت الله طبرزدی (معروف به حشمت) ، روزنامه نگار و رهبر یک
حزب سیاسی ممنوع در ایران، در معرض خطر شکنجه در زندان اوین در پایتخت
ایران ، تهران، است. او در مدت کوتاهی پس از نوشتن مقاله ای برای یک
روزنامه بین المللی در ایالات متحده دستگیر شد که ممکن است دلیلی برای
بازداشت او باشد. سازمان عفو بین الملل معتقد است که او یک زندانی عقیدتی
است. حشمت الله طبرزدی ، 53 ساله
، رهبر جریان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی یعنی جبهه دموکراتیک ایران، مخالف
ایران، در روز 27 دسامبر 2009 در خانه اش در تهران دستگیر شد. آن روز انبوه
تظاهرات ضد دولتی سراسر ایران را فرا گرفته بود. او توسط ماموران امنیتی
سپاه پاسداران انقلاب با حکم بازداشتی که معتبر نبود، دستگیر شد. ماموران
کامپیوتر ، دفترچه تلفن ، آلبوم عکس ، نوار ویدئو ، فکس و تلفن همراه او را
ضبط کردند. حشمت الله طبرزدی له "توهین به رهبر جمهوری اسلامی" ، "توهین به
نظام جمهوری اسلامی" و "اقدام علیه امنیت ملی" متهم شده است. او اجازه
نیافته است تا با وکیل خود ملاقات کند. او تا به حال حداقل دو بار با
خانواده اش ملاقات کرده و چند بار توانسته با انها تماس تلفنی برقرار کند،
اگرچه نماس های او در کنترل ماموران بوده است. او در دوره بازجویی و در
حالیکه چشم بند داشته مورد ضرب و شتم قرار گرفته ، و ماموران اطلاعاتی او
را به مجازات مرگ تهدید کرده اند. پس از ملاقات همسر او در تاریخ ۱۰ مارس
۲۰۱۰، همسر او گفته است که طبرزدی از زمان بازداشت به بعد لاغر شده و
موهایش نیز سفید شده است. بازداشت
حشمت الله طبرزدی ممکن است در ارتباط با مقاله او در ۱۷ دسامبر ۲۰۰۹ در
روزنامه وال استریت ژورنال باشد، که او در آن چنین نتیجه گرفت : "اگر دولت
همچنان به خشونت ادامه دهد، به خوبی ممکن است انقلاب دیگری در ایران بوجود
آید. یک طرف باید عقب نشینی کند و آن طرف دولت است نه مردم ". در ۲۷ دسامبر
۲۰۰۹ وی از سوی بخش فارسی صدای امریکا ( رادیو و تلویزیون دولتی ایالات
متحده آمریکا) مورد مصاحبه قرار گرفت، و اعلام کرد که تظاهرات در ایران
بزرگترین تظاهراتی بوده که او تا کنون دیده است. طبرزدی معترضان را به عدم
استفاده از خشونت فراخواند.
موکدا تاکید داشته باشید بر اینکه مطمئن
شویم او از اعمال شکنجه و سایر بدرفتاری ها محافظت می شود، که گزارش ها
مبنی بر ضرب و شتم وی تحت بررسی قرار می گیرد و هر کسی که در نقض حقوق او
مسئول شناخته شود به عدالت سپرده شود، و همچنین او به طور منظم به وکیل ،
خانواده اش و هر نوع درمان پزشکی مورد نیاز اش دسترسی داشته باشد؛
سازمان عفو بین الملل در ادامه می نویسد:
حشمت الله طبرزدی رهبر جبهه دموکراتیک
ایران است که در سال ۲۰۰۰ برای ترویج یک نظام دموکراتیک سکولار در ایران
تاسیس شده است... او همچنین عضو "همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در
ایران" ، ائتلافی از گروه ها و افراد ، از جمله وکلا ، روزنامه نگاران ،
حقوق بشر ، حقوق سیاسی و فعالان مدنی با هدف ارتقاء و بهبود وضعیت دموکراسی
و حقوق بشر در ایران است، که در ۲۵ ماه مه ۲۰۰۹ شکل گرفته بود. بسیاری از
اعضای این سازمان دستگیر شده اند. برخی از آنها هنوز در بازداشت هستند، در
حالی که دیگران به قید وثیقه آزاد شده است. حشمت الله طبرزدی قبلا یکی از
رهبران دانشجویی بود که چندین بار بازداشت شده است و نیز بیش از هشت سال را
در زندان به سر برد.
از انتخابات مورد مناقشه ریاست جمهوری در ژوئن ۲۰۰۹ ، بیش
از ۵۰۰۰ نفر دستگیر شده اند ، از جمله بیش از ۱۰۰۰ نفر پس از تظاهرات مردمی
در مراسم مذهبی عاشورا در روز ۲۷ دسامبر. بازداشت شدگان عبارتند از چهره
های سیاسی و فعالان ، دانشجویان ، مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران. از
آغاز مارس ، موج دستگیری های گسترده مدافعان حقوق بشر آغاز شده ، به ویژه
از اعضای گروه فعالان حقوق بشر در ایران ، که اخبار منتشر در مورد نقض حقوق
بشر در ایران است. این دستگیری در پی حداقل هشت نفر از اعضای کمیته
گزارشگران حقوق بشر از دسامبر 2009 ، چهار نفر از آنها در بازداشت باقی می
ماند.
----
اعلام ممنوع الملاقاتی و بی خبری کامل از وضعیت محمد نوری زاد
حمید تکاپو
۲۷ اسفند ۱۳۸۸
شبکه جنبش راه سبز (جرس): با گذشت سه ماه از بازداشت محمد نوری زاد، نویسنده و فیلم سازِ منتقد دولت، وضعیت جسمی - روحی وی و همچنین اتهامات وارده به او کاملا نامشخص بوده و هرگونه ملاقات و کسب اطلاع پیرامون این نویسنده منتقد - حتی برای خانواده و وکیلِ وی - غیرممکن می باشد.
مطلب فوق بخشی از اظهارات خانم فاطمه ملکی، همسر این نویسندۀ صریح القلم، در گفتگو با خبرنگار جرس در پنجشنبه آخر سال است.
محمد نوری زاد، سینماگر، نویسنده و بلاگر منتقد عملکردِ دولت و حکومت، عصر روز یکشنبه ۲۹ آذرماه امسال، پس از احضار به دادگاه انقلاب، به اتهام آنچه توهین به "مسئولین و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی" عنوان شده بود بازداشت گردید. این مستندساز و نویسندۀ سالهای نه چندان دور کیهان، که سابقا به اصولگرایی مشهور بود، بعد از سرکوب خونین اعتراضات مردم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، در وبلاگ خود، بارها رهبر نظام، رئیس دولت و رئیس قوه قضاییه را مورد انتقاد و حمله قرار داده و خواستار "عذرخواهی" آنها از مردم و "برکناری احمدی نژاد شده بود.
خانم ملکی، امروز ضمن بیان این نکته که "با گذشت سه ماه از بازداشت ایشان، هیچگونه ملاقات حضوری یا گفتگوی تلفنی با ایشان برقرار نشده است"، عدم تماس و بی اطلاعی فعلی را "کاملا مشکوک" خواند و خاطرنشان نمود "امروز (پنجشنبه) نیز که برای ملاقات مراجعه کردیم، به ما اعلام کردند که ایشان ممنوع الملاقات می باشد."
همسر محمد نوری زاد همچنین محل نگهداری وی را بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین و اتهام یا اتهامات وارده به همسر خود را نیز نامعلوم ذکر کرد و خاطرنشان نمود "حتی وکیل ایشان نیز که برای پیگری پروندۀ احتمالی و وضعیت وی مراجعه نموده بود، متوجه گردید که نه پرونده ای برای نوری زاد تشکیل شده و به چیزی به مراجع قضائی ارجاع گردیده و دلیل آن را نیز عدم همکاری ایشان با بازجویان و درنتیجه عدم ارسال هرگونه گزارشی در این زمینه اعلام کرده اند."
خانم ملکی (همسر نوری زاد) در ادامۀ مصاحبۀ خود منتقدانه خاطرنشان کرد "ما هنوز نمی دانیم جرم یا اتهام ایشان چیست"، "این چه مسئله ای است که ایشان را سه ماه در سلول انفرادی نگاه داشته و خانواده وی را در بی خبری کامل نگاه دارند."
لازم به ذکر است محمد نوری زاد پس از خطبه های نماز جمعۀ ۲۹ خردادِ آیت الله علی خامنه ای، نامه ای سرگشاده خطاب به وی نوشت که یکی از نامه های ماندنی تاریخی خواهد ماند. نوری زاد خطاب به ولیّ فقیه یادآور شد "در طول سالیان دراز، ما هرگز لذت یک روزنامه مستقل و صدا و سیمای مردمی را نچشیدیم، سابقا ما برای دشمن خط و نشان می کشیدیم، حالا کارمان بجایی رسیده است که باید برای بخشی از مردم خودمان خط و نشان بکشیم. این روند کار را بجایی می رساند که در فردای این نظام، جز دشمن، مردمی در کار نباشد..." وی آقای خامنه ای را دعوت کرد تا شاهد "مسئولینی را که به راحتی نوشیدن یک شربت گوارا دروغ می گویند" و کشوری که به "دام روسیه و چین" افتاده است، باشد.
----
حسین مرعشی، از اقوام هاشمی رفسنجانی، روانه اوین شد
۱۳۸۸/۱۲/۲۸
رادیو فردا: حسین مرعشی، عضو ارشد و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی و همین طور
برادر همسر اکبر هاشمی رفسنجانی، روز پنجشنبه «با شکایت مدعیالعموم» و برای
«اجرای حکم یک سالهاش» بازداشت و روانه زندان اوین شد.
در ده ماه گذشته
یعنی از زمان آغاز اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، حسین مرعشی
نخستین عضو از بستگان آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، نیست
که بازداشت شده است.
پیش از آقای مرعشی، همسر و دختر و خواهر همسر او نیز
به دلیل شرکت در راهپیمایی میلیونی روز دوشنبه، ۲۵ خردادماه، به همراه فائزه
هاشمی، دختر آقای رفسنجانی، دستگیر شدند، اما بازداشت این افراد چندان به طول
نینجامید.
اما اکنون خبرگزاری
فارس، از حامیان دولت محمود احمدینژاد، میگوید حسین مرعشی به زندان اوین فرستاده
شده است تا حکم حبس یک سالهاش اجرا شود. با این حال این خبرگزاری اشاره نکرده است
که آقای مرعشی برای چه پروندهای مجازات یک سال حبس گرفته است.
حسین مرعشی
که همواره از زمان روی کار آمدن محمود احمدینژاد از منتقدان سرسخت و صریحاللهجه
او بوده سخنگوی حزبی، کارگزاران سازندگی، است که در انتخابات دهمین دوره ریاست
جمهوری ایران از میرحسین موسوی حمایت کرد، انتخاباتی که در نهایت آقای احمدینژاد
پیروز آن اعلام شد.
آقای مرعشی علاوه بر یک سال زندان همچنین به شش سال
«محروميت از شركت در هرگونه حزب و موسسه كه به كارهای سياسی و فرهنگی و اجتماعی
بپردازد» محکوم شده است.
اما در ادامه روند آزاد شدن بازداشتشدگان پس از
انتخابات ریاست جمهوری، روز پنجشنبه بهمن احمدی امویی، روزنامهنگار، نیز پس از ۹
ماه بازداشت و بازجویی با پرداخت وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین به مرخصی
رفت.
آقای احمدی امویی که از روز ۳۰ خردادماه یعنی یک هفته پس از انتخابات
بازداشت شده بود در دادگاه تجدیدنظر به پنج سال حبس قطعی محکوم شد.
از دیگر
آزادشدگان روز پنجشنبه همچنین میتوان به علی معظمی، روزنامهنگار حوزه اندیشه،
اشاره کرد که در اواسط اسفندماه جاری روانه زندان شده بود.
پیش از این
افراد نیز روز چهارشنبه محسن میردامادی و محمد رسولاف از زندان به تعطیلات نوروزی
رفتند، اما جعفر پناهی همچنان در اوین است.
محسن میردامادی، دبیرکل حزب
اصطلاحطلب جبهه مشارکت، روز چهارشنبه پس از گذراندن ۲۷۰ روز در بازداشت با وثیقه
۴۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین روانه خانه شد تا پس از تعطیلات عید به این زندان
بازگردد.
----
یک
زندانی سیاسی بدون اطلاع و حضور در دادگاه به حکم سنگین و غیر انسانی
محکوم شد
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، زندانی سیاسی
یدالله رحمانی بدون اطلاع از تشکیل دادگاه و حق حضور در آن و برخورداری از
حق دفاع و وکیل به حکم سنکین و غیر انسانی 1 سال زندان و جریمه 300 هزار
تومان محکوم و به زندان جوبین قزوین منتقل شد.
آقای یدالله رحمانی 60 ساله بدلیل دیداری که 6 سال پیش با فرزندش در
قرارگاه اشرف در عراق داشته است در دادگاه انقلاب قزوین به 1 سال زندان و
مبلغ 300 هزار تومان جریمه محکوم شد.آقای رحمانی بدون اینکه به دادگاه
انقلاب قزوین فرا خوانده شود و از حق دفاع و وکیل برخوردار باشد بصورت
غیابی محاکمه شده است.
اتهامی که دادگاه انقلاب قزوین به او نسبت داده است خروج غیر قانونی از مرز
عنوان شده است این در حالی است که او دارای پاسپورت معتبر بوده . هنگامی
که برای دیدار با فرزندش عازم قرارگاه اشرف در عراق شده بود با پاسپورت
معتبر و ویزای عراق و بصورت قانونی از ایران خارج شده بود و بعد از دیدار
با فرزندش مجددا به ایران بازگشته است.
در حالی که طبق قوانین موجود اگر هم کسی غیر قانونی از مرز خارج شود
محکومیت او فقط 50 هزار تومان جریمه نقدی می باشد
آقای رحمانی 16 اسفند ماه احظاریه ای از اجرای احکام دادگاه انقلاب قزوین
دریافت نمود که در آن قید شده بودکه باید خود را به زندان جوبین قزوین
معرفی کند. هنگامی که به اجرای احکام مراجعه کرد و اعلام کرد که من به هیچ
دادگاهی فرا نخوانده نشده ام و در جایی محاکمه نشده ام پس چگونه می شود
حکمی علیه من صادر شود. آنها بدون توجه به اعتراض وی ، او را دستگیر و به
زندان جوبین قزوین منتقل کردند.
آقای یدالله رحمانی از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 می باشد و از سال 1361 تا
سال 1363 بدلیل هوادری از سازمان مجاهدین خلق در زندان جوبین قزوین تحت
شکنجه های وحشیانه بسر برد و در اثر این شکنجه ها مهره های کمر او دچار
آسیب شدید شد. او همچنان از ناراحتی مهره های کمرش رنج می برد و براحتی
قادر به راه رفتن نیست.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،محاکمه غیابی که حق برخورداری از دفاع
و داشتن وکیل را محروم می کند و صدور احکام سنگین و غیر انسانی که بر خلاف
قوانین آنها می باشد را محکوم می کند واز کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع
بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایتهای سازمان یافته
و سیستماتیک در ایران است.
فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران
28
اسفند 1388 برابر با 19 مارس 2010
|