بازگشت به صفحه اول

 

 
 

هفت ماه شکنجه برای انکار مستندات تجاوز در کهریزک

امروز: محمد داوری را از روزنامه همبستگی می شناسیم، که یک معلم ساده و صادق و صمیمی بود که وارد تحریریه شد برای کار در حوزه رسانه. بعد ها هم در سایت حزب اعتماد ملی همکاری می کرد . او هم همانند آریا آرام نژاد ناشناس نیست اما در مقایسه با زمان و نحوه بازداشت و اعتصاب غذا و فشارهای روحی که او در دوران بازداشت بدون مرخصی خود طی می کند تقربیا می شود مدعی شد که او هم گمنام مانده است.

محمد داوری در سایت سهام نیوز همراه کروبی بود و او را به بهانه جمع آوری و تهیه مدارک مربوط به تجاوزات جنسی در کهریزک هفت ماه پیش دستگیر کردند و از آن تاریخ تا کنون زیر سخت ترین شکنجه ها و فشارها قرار دارد. طی این مدت هر سه ماه یکبار تنها به مادر پیر او که از شهرستان بجنورد به تهران می آید اجازه دیدار و ملاقات داده می شود و از هرگونه مرخصی و دیدار با همسر و دیگر اعضای خانواده خود محروم است.

با اعمال این فشارها بر محمد داوری قصد دارند تا او را وادار کنند در یک مصاحبه خبری و جنجالی صحت ادعاهای مهدی کروبی در خصوص تجاوزات جنسی را زیر سوال ببرد. در حال حاضر شرایط جسمی و روحی محمد داوری بسیار وخیم است. این درحالیست که وی پیش از این در بند عمومی بوده است اما به دلیل اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی در گفت و گو با معاون وزیر اطلاعات که چندی پیش از بند ایشان دیدار داشته است بلافاصله و پس از خروج این مقام دولتی از بند عمومی به سلول انفرادی منتقل شده است . پس از آن بود که داوری برای دومین مرتبه اقدام به اعتصاب غذای نمود. در حال حاضر هیچ گونه اطلاعی از وضعیت داوری در دست نیست.

مادرش در تهران می گوید یا پسرم را آزاد کنید یا مرا هم پیش پسرم ببرید. . محمد کاری نکرده است به جز روزنامه نگاری.

----

از وضعیت و شرایط یکی از دستگیر شدگان چهارشنبه سوری هیچ خبری در دست نیست

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، رسول حردانی از دستگیر شدگان چهارشنبه سوری که توسط نیروی سرکوبگر دستگیر کننده  بشدت مورد ضرب وشتم قرار گرفته بود،از زمان دستگیری تا به حال هیچ خبری  از محل بازداشت وشرایط و وضعیت او در دست نیست.

رسول حردانی 27 ساله در جریان برگزاری مراسم سنتی چهارشنبه سوری همراه با 2 نفر از دوستانش توسط نیروهای سرکوبگر دستگیر و به بازداشتگاه آگاهی شاپور منتقل شد.او هنگام دستگیری بشدت مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود. او همچنین در طی مدت 24 ساعتی که در بازداشتگاه آگاهی شاپور تهران بسر می برد با باتونهای برقی ،شوک الکتریکی مورد شکنجه قرار گرفته بود. آقای حردانی بدلیل کشاندن او بر روی آسفالت پشت وی زخمی شده بود. او پس از 24 ساعت بازداشت در آگاهی شاپور به نقطه نامعلومی منتقل می شود.

بنابه گفته خانواده اش یکی از دستگیر شدگان روز چهارشنبه سوری،  که هنگام بازداشت رسول حردانی در آگاهی شاپور هم سلول او بوده  شاهد شکنجه های وحشیانه و زخمی شدن پشت او بوده است . این زندانی  به این خانواده گفته است که او در شرایط بد جسمی بسر می برد. از زمان دستگیری تا به حال با  خانواده اش هیچگونه تماسی نداشته است و خانواده حردانی از محل بازداشت و شرایط و وضعیتش فرزندشان  هیچ اطلاعی ندارند.

لازم به یاد آوری است رسول حردانی در سال 1379 هنگامی که با خانواده اش قصد پناهندگی داشتند سعی کردند که هواپیما را به کنترل خود در آورند و به سوی مقصدی که مد نظر آنها بود تغییر مسیر دهند که این مسئله ناکام ماند و باعث دستگیری او و سایر اعضای خانواده شد و تعدادی از آنها ابتدا محکوم به اعدام و سپس به حبس های طولانی مدت شدند .بنابه گفته خانواده اش رسول حردانی بعد از 10 سال زندانی بودند  سال گذشته با سپردن وثیقه به او مرخصی استعلاجی داده شد و در بیمارستان گلستان اهواز تحت 2 عمل جراحی قرار گرفت.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری،شکنجه ، انتقال به نقطه نامعلوم و عدم اطلاع خانواده از محل بازداشت و شرایط فرزندشان  به صرف شرکت در برگزاری مراسم سنتی چهارشنبه سوری که یک سنت ملی است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ،گزارشگر ویژه دستگیریهای خودسرانه سازمان ملل متحد  و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای ارجاع دادن  پرونده نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

17 فروردین 1389 برابر با 6 آپریل 2010

----

مقاومت استاد دانشگاه بابل در برابر بازجو ها

سه شنبه 17 فروردين 1389

خبرگزاری هرانا: علی اکبر سروش، استاد دانشگاه بابل روز شنبه 14 فروردین در ملاقات با اعضای خانواده اش بار دیگر بر دفاع از اندیشه های خود در برابر بازجویان تأکید کرد.

به گزارش نوروز، اين استاد دانشگاه با بیان اینکه در بیست روز گذشته متحمل فشار سنگین بازجویی و اتهامات بی اساس بوده، اظهار داشت:" در این بازجویی ها همواره از هرگونه نو انديشي مبتنی بر دین تأکید کرده ام و هنوز تنها راه برون رفت از فضای غبارآلود ناشی از انسداد سیاسی را احترام به حقوق شهروندان و تضمین آزادی های مدنی می دانم.

سروش در این ملاقات با توصیه به صبر و استقامت به ویژه به دانشجویان، تأکید کرد: پیروزی نهایی از آن ملت ایران خواهد بود.

گفتنی است، علی اکبر سروش پس از دریافت احضاریه از طرف دادسرای انقلاب بابل، روز شنبه 22 اسفند 88 خود را معرفی كرد که از آن تاریخ در بازداشت انفرادی به سر می برد.

----

آغاز اعتصاب غذای چهار زندانی سیاسی در زندان اردبیل

ساوالان سسی: بهروز علیزاده، ودود سعادتی، رحیم غلامی زندانیان سیاسی آذربایجانی در زندان اردبیل به همراه عمر چاپراز زندانی سیاسی کرد از روز چهارشنبه ۱۲ فرودین ۸۸ دست به اعتصاب غذا زدند.

این زندانیان سیاسی طی نامه ای از بند ۷ زندان اردبیل با اشاره به مواردی از نقض حقوق اولیه خود به عنوان یک زندانی و شکنجه روحی زندانیان سیاسی در این بند ۷ زندان اردبیل اعلام کرده اند تا رسیدن به حقوق یک زندانی عقیدتی و سیاسی و رفع فشارهای مسئولین زندان به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد. 

علیزاده، سعادتی و غلامی پیش از عید نوروز نیز در اعتراض به پایمال شدن حقوقشان دست به اعتصاب غذا زده بودند اما پس از درخواست خانواده ها و قول مساعد رئیس زندان اردبیل مبنی بر برآوردن خواسته های آنها پس از گذشت چهار روز اعتصاب غذای خود را به صورت موقت متوقف کرده بودند.

ماموران اداره اطلاعات اردبیل در روزهای اخیر با مراجعه به زندان اردبیل از علیزاده، سعادتی و غلامی خواسته اند تا توبه نامه امضا کرده و آزاد شوند اما این فعالین نوشتن توبه نامه و عفو مشروط را رد کرده اند.

پیشنهاد ماموران امنیتی مبنی بر عفو مشروط سه زندانی سیاسی آذربایجانی در زندان اردبیل در حالی مطرح می گردد که همزمان فشار بر این فعالین افزایش یافته و آنها از حق داشتن ابتدایی ترین حقوق یک زندانی همچون مرخصی، ملاقات حضوری،تماس تلفنی با خانواده، امکانات ورزشی محروم هستند و مسئولین زندان اردبیل این زندانیان را مورد هتک حرمت قرار داده و آنها را در کنار زندانیان با جرائم سنگین زندانی می کنند.

شایان ذکر است که بر اساس آئین نامه اجرایی سازمان زندانها و قوانین ایران مسئولین قضایی وظیفه رسیدگی به مشکلات روحی و جسمی و محافظت از زندانیان را بر عهده دارند و شرع اسلام نیز حقوق زندانیان را به رسمیت شناخته است.

فشار بر زندانیان سیاسی آذربایجانی در زندانهای ایران افزایش یافته و آنها به خاطر عقایدشان از سوی مسئولین زندان تحت فشار قرار گرفته و از حقوق اولیه یک زندانی محروم می شوند.

----

مصطفی نوروزی قربانی ارتباط بدهکار با فرمانده ارشد پلیس

سه شنبه 17 فروردين 1389

خبرگزاری هرانا: مصطفي نوروزي  كه روز 16 آذر براي دريافت طلب مالي خود  از خياباني در حوالي ميدان انقلاب عبور كرده بود، نیمه شب با هجوم ماموران پليس امنيت به منزلش بازداشت شد.

بنابر اطلاع گزارشگران هرانا، او در زندان متوجه مي شود كه فرد بدهكار با يكي از فرماندهان ارشد پليس امنيت ارتباط فامیلی داشته و با سوء استفاده از این مساله و با استناد به تردد، این فرد در روز 16 آذر در حوالي خيابان انقلاب به اتهام واهي دستگیرشده است.

گفتنی است،اتهامات وی توهین به مقدسات و اقدام علیه امنیت ملی از طریق شركت در تجمع 16 آذر عنوان شده است.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران