اعتراض کارگران شرکت صنایع اراک به
دلیل عدم پرداخت حقوق پنجشنبه 19 فروردين 1389
خبرگزاری هرانا: بیش از 150 کارگر شرکت صنایع اراک به دلیل عدم پرداخت حقوق شش ماهه اخیر و معرفی تعدادی از آنها به بیمه بیکاری در آستانه بازنشستگی و اجرا نشدن تعهدات کارفرما معترضند و قصد تجمع در برابر نهاد ریاست جمهوری را دارند. بنابر گزارشگران هرانا، مهمترین دلیل اعتراض بسیاری از کارگران شرکت صنایع اراک این است که اکثر آنها تا سه سال آینده بازنشسته خواهند شد اما کارفرما در اقدامی نادرست آنها را به بیمه بیکاری معرفی کرده است.
کارگران به بیمه بیکاری سبب خواهد شد که کارگران در موعد مقرر بازنشسته نشوند و برای بازنشستگی آنان مشکلاتی ایجاد شود که این خواست کارگران نیست. همچنین در طول شش ماه اخیر، این 150 کارگر هیچگونه دستمزد و مزایایی دریافت نکرده اند.
----
افزایش اخراج کارگران در ایران
اعتراضات کارگری در ایران در سال های اخیر بیشتر شده است
بی بی سی:
یک مسئول خانه کارگر ایران از افزایش هفتاد درصدی اخراج کارگران در این کشور در سال جدید خورشیدی ابراز نگرانی کرد.
حسن صادقی، معاون استان های خانه کارگر روز پنجشنبه ۱۹ فروردین (۸ آوریل) به خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت که اخراج کارگران فقط در استان تهران در تعطیلات نوروز امسال نسبت به سال ۸۷ رشد ۴۹ درصدی داشته است.
او گفت که اگر بخواهد این آمار را به کل کشور تعمیم دهد بیش از ۵۰ درصد خواهد شد.
آقای صادقی همچنین به کارگران اخراجی اشاره کرد که به اداره کار مراجعه نمی کنند و مشکلات پس از اخراج خود را به صورت توافقی حل می کنند و افزود: "اگر این مورد را هم در نظر بگیریم تعداد اخراج ها از رشد ۷۰ درصدی برخوردار بوده است."
نخستین روزهای کاری سال جدید خورشیدی ایران (سال ۸۹) برای گروهی از کارگران این کشور با اخراج از کار و بیکاری همراه بوده است.
حسن صادقی دلیل این مسئله را نگرانی بخش صنعت ایران از سیاست های اقتصادی دولت و اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها عنوان کرد و گفت که ریسک سرمایه گذاری در بخش صنعت بالا رفته است.
او تغییر در قانون بازنشستگی، افزایش هزینه های واحدهای تولیدی، نگرانی از آینده صندوق بیمه بیکاری، عمل نکردن دولت ایران به تعهدات خود در قبال این صندوق و واردات بی رویه را از دلایل نگرانی بخش صنعت در این کشور دانست.
دو روز پیشتر، اصغر برشان، عضو سابق شورای عالی کار ایران هم گفته بود که در سال ۸۹ ممکن است موضوع هدفمند کردن یارانه ها به بهانه دیگری برای اخراج کارگران تبدیل شود.
او گفت که خیلی زود است که بتوان درباره تعداد اخراجی های سال ۸۹ اظهار نظری کرد اما اخراج کارگران به دلیل افزایش ۱۵ درصدی دستمزدها را "بهانه ای به دور از واقعیت دانست."
آقای برشان با تاکید بر عملکرد دولت ایران گفت :"تجربه نشان داده است که هرگونه اشتباهی به زیان کارگران خواهد شد."
سال ۸۹ به دلیل اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها که به گفته کارشناسان به افزایش تورم در این کشور منجر خواهد شد، به ویژه برای تولیدکنندگان و بخش صنعت سالی دشوار پیشبینی می شود.
احمدی نژاد: نرخ بیکاری ۵ درصد
در این حال محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه ۱۸ فروردین (۷ آوریل) در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که با اجرای طرح بنگاه های زودبازده، نرخ بیکاری سه درصد کاهش یافته و با ادامه این روند، در سه چهار سال آینده نرخ بیکاری در این کشور به پنج درصد می رسد.
رئیس جمهوری ایران در حالی درباره نرخ بیکاری ۵ درصدی سخن گفته است که طرح بنگاه های زود بازده که با تبلیغات بسیاری همراه بود بر اساس برآورد وزارت کار ایران ۹۰۰ هزار شغل در این کشور ایجاد کرده است.
چندی پیش وزارت کار ایران دوباره طرح تازه ای را برای مقابله با بیکاری مطرح کرد و گفت که با اجرای طرح "مشاغل خانگی" یک میلیون شغل ایجاد می شود.
درباره میزان بیکاری در ایران اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و با وجود این که رئیس مرکز آمار ایران بهار سال گذشته (۱۳۸۸) این میزان را ۱۱و یک دهم درصد اعلام کرده است، کارشناسان این رقم را بالاتر تخمین زده اند.
کمبود منابع مالی از مشکلاتی است که در سر راه اجرای طرح بنگاه های زود بازده وجود دارد.
خبرهای منتشر شده مبنی بر اخراج کارگران به دلیل ورشکستگی کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و حقوق های معوقه و پرداخت نشده، همه از مشکلات جدی بخش صنعت ایران و روند افزایش میزان بیکاری در این کشور حکایت دارد.
|