بازگشت به صفحه اول

 

 
 

فاطمه کمالی، همسر عمادالدين باقی: به شکايت باقی رسيدگی کنيد! نگهداری در سلول بسته بدون هرگونه امکانات شکنجه است

گويا: طبق خبر دريافتی، خانواده عمادالدين باقی روز ۵ شنبه با او ملاقات کابينی داشتند. فاطمه کمالی همسر باقی گفت:« به دليل اينکه در ۱۰۲ روز گذشته هيچ قاعده منظمی در باره ملاقات و حتی تماس تلفنی باقی وجود نداشت ما برای پيگيری به زندان مراجعه کرديم و از آنجايی که روزهای ۵ شنبه روز ملاقات کابينی است خواستار ملاقات شديم که اين ديدار صورت گرفت و توانستيم باقی را از پشت شيشه ببينيم و با گوشی تلفن با او صحبت کنيم.»

کمالی روحيه باقی را بسيار عالی توصيف کرد اما نسبت به اينکه وی همچنان در بند ۲۴۰ در يک سلول بسته و بدون هرگونه امکاناتی نگهداری می شود ابراز تعجب کرد. به خصوص اينکه بازجويی باقی بيش از دو ماه است که تمام شده و قرار بود آزاد شود و او اکنون با قرار وثيقه و بدون هرگونه بازجويی در بازداشت موقت است.» او گفت:« باقی تاکيد داشته است که نگهداری در چنين شرايطی خلاف مصرح آيين نامه سازمان زندان ها و آيين نامه بازداشتگاههای امنيتی است و اين وضعيت که فرد يا افرادی را در يک محيط کوچک در بسته مدت ها نگه دارند و امکاناتی مانند روزنامه ، کتاب، تلوزيون و حقوقی که در قانون پيش بينی شده را از او بگيرند نوعی شکنجه آشکار است. »
همسر باقی افزود:« باقی گفت با زندانی شدن ما و وضعيتی که به وجود می آورند تنها حقانيت آنچه که قبلا در دفاع از حقوق بشر و حقوق زندانيان نوشته و انجام می دادم اثبات می شود و معلوم است تا اجرای حقوق شهروندان فاصله بسياری داريم.»
فاطمه کمالی گفت:« باقی دو ماه اخير را بدون ابلاغ قرار در بازداشت به سر می برد و در حالی که حدود دوهفته به پايان چهار ماه بازداشت مانده است هنوز برای تمديد قرار بازداشت دو ماهه دوم هيچ گونه قراری به باقی ابلاغ نشده است و طبيعتا حق اعتراض برای قرار بازداشت هم از او سلب شده است که اين هم غير قانونی و نقض آشکار حقوق متهم است .»
کمالی همچنين بار ديگر ياد آور شد همسرش شکايتی را درباره وضعيت خود نوشته که تاکنون هيچ گونه رسيدگی نسبت آن صورت نگرفته است. اين در حالی است که باقی تاکيد کرد« بر اساس ماده ۵۹۷ قانون مجازات اسلامی عدم رسيدگی به شکايت و تظلمات زندانی جرم است ومتخلف مجرم است و با يد مجازات شود.» همسر باقی محتوای شکايت را از نظر باقی بسيار مهم دانست و اظهار کرد:« او از محتوا چيزی نگفت و پيگيری آن را از سوی وکلا خواستار شد. اين در حالی است که به دليل انتقال دادسرا به داخل زندان اوين ، وکلا برای پيگيری پرونده با مشکل مواجه هستند.» کمالی افزود:« اميدواريم همانطور که فرايند رسيدگی بر توقف آزادی باقی در ابهام قرار دارد، عدم رسيدگی به شکايت او نيز به همان سرنوشت و ابهام دچار نشود.»

----

لغو حکم اعدام احمد کریمی از سوی دادگاه تجدید نظر

شنبه 21 فروردين 1389

خبرگزاری هرانا: حکم اعدام احمد کریمی، از قربانیان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری که در دادگاه های جمعی محاکمه و به اعدام محکوم شده بود به 15 سال حبس تقلیل یافت.

احمد کریمی که  پیشتر در دادگاه های فرمایشی پس از انتخابات به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی به اعدام محکوم شده بود از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به تحمل 15 سال حبس تعزیری محکوم شد.

لازم به یادآوریست، احمد کریمی، حامد روحی نژاد، محمد علی زمانی، آرش رحمانی پور و امیررضا عارفی پنج تن از متهمانی بودند که به اتهام ارتباط  با گروه های معاند نظام پیش از انتخابات از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و روانه زندان شدند و بعد ها در دادگاهی پس از انتخابات در کنار معترضین به نتیجه انتخابات، محاکمه و به اعدام محکوم شدند.

شایان ذکر است، محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور دو تن از متهمان این پرونده در تاریخ 8 بهمن ماه سال گذشته اعدام شدند و حامد روحی نژاد از دیگر متهمان این پرونده از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به 10 سال زندان محکوم شده است.

----

صدور احکام انضباطی برای دانشجویان دانشگاه مازندران

شنبه 21 فروردين 1389

خبرگزاری هرانا: کمیته انضباطی دانشگاه بابلسر مازندران روز پنج شنبه 19 فروردین ماه، برای 4 تن از دانشجویان دانشکده علوم پایه، احکام انضباطی صادر نموده است.

اکثر این دانشجویان به علت شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری پیش تر به کمیته انضباطی احضار شده بودند.

اسامی این دانشجویان به شرح زیر است:
سیاوش رضاییان 1 ترم تعلیق با سنوات
آلاله صدرایی توبیخ کتبی و درج در پرونده
سید شهاب معافی توبیخ کتبی ودرج در پرونده
مصطفی طورانداز توبیخ شفاهی

----

تجمع اعتراضی خانواده های دستگیر شدگان در مقابل زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، خانواده های دستگیرشدگان اخیر صبح امروز در مقابل دادسرای ویژه دادگاه انقلاب در زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی بی قید وشرط عزیزان خود شدند.

روز شنبه 21 فروردین ماه از ساعت 09:00 صبح تعداد زیادی از خانواده های دستگیر شدگان  اخیر مقابل دادگاه  انقلاب مستقر در  زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی عزیزان خود شدند این تجمع که تا پایان وقت اداری ادامه می یابد.

 بازپرسان امنیتی دادگاه انقلاب پس از منصوب شدن عباس جعفری دولت آبادی به دادستانی تهران  به زندان اوین نقل مکان کرده اند و در بازجوئیها و گرفتن اعترافات توسط بازجویان وزارت اطلاعات مستقیما نقش دارند و هر آنچه که بازجویان وزارت اطلاعات به دستگیر شدگان نسبت میدهند به عنوان اتهام علیه آنها بکار می برند.

درب دادسری ویژه دادگاه انقلاب در زندان اوین بر روی خانواده ها و وکلای آنها  بسته است و حق ورود و صحبت کردن مستقیم با بازپرسان امنیتی مسئول پرونده عزیزانشان به خانواده ها داده نمی شود و سئوالاتی که  خانواده دارند  از طریق نگهبانی که در مقابل آنجا مستقر است به درون برده می شود که در اکثر مواقع به آنها پاسخی داده نمی شود.

در میان تجمع کننددگان امروز تعداد زیادی از خانواده ها علیرغم اینکه مدتها است که وثیقه برای آزادی عزیزانشان  قرار داده اند ولی از آزادی آنها  خوداری می کنند و گاها با پاسخ های نگهبان درب دادسرای ویژه دادگاه انقلاب  مواجه می شوند که بروید به شما زنگ زده خواهد شد.اما هیچ وقت تماسی با آنها گرفته نمی شود.

در تجمع امروز خانواده ها ،مادری که با طی مسافتهای طولانی و صرف هزینه های زیاد از کرمانشاه خود را  به دادسرای ویژه دادگاه انقلاب در زندان اوین رسانده بود و 6 ماه است که از فرزند دستگیر شده اش می گذرد اما  تاکنون هیچ خبری از وضعیت و شرایط او ندارد دیده می شد.مادر سالخورده از این همه ظلم و بیعدالتی به خشم آمده بود و در حالی که  اشک از چشمانش جاری بود. باعث شد که سایر خانواده ها به حمایت از او برخیزند و خواستار رسیدگی به وضعیت این مادر شوند. پس از شدت یافتن  اعتراضات خانواده ها  یکی از افراد لباس شخصی از آن محل بیرون آمد و این مادر سالخورده خواستار اطلاع یافتن  از وضعیت  فرزندش شد. فرد مربوطه به او می گوید بروید ما به شما اطلاع میدهیم. اکثرا خانواده ها با چنین جوابهایی مواجه هستند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

21 فروردین 1389 برابر با 10 آپریل 2010

----

بی خبری از وضعیت صالح شلماشی

شنبه 21 فروردين 1389

خبرگزاری هرانا: از شرایط و محل نگهداری صالح شلماشی، فعال حقوق بشر اطلاعی در دست نیست.

صالح شلماشی 11 اسفند ماه و در پی یورش های گسترده و هماهنگ به فعالین حقوق بشر، در شهر محل اقامتش، سنندج، بازداشت و اندکی بعد به تهران منتقل شده است.

وی تحت فشار بازجویان، در تماس کوتاهی با خانواده اش، ایشان را از پیگیری وضعیت پرونده ی خود منع نموده است.

شایان ذکر است در حال حاضر ده ها تن از فعالین حقوق بشر بر اساس سناریو سازی دستگاه های امنیتی در زندان اوین خاصه بند 2 الف سپاه پاسداران و در شرایط نامطلوب، نگهداری می شوند.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران