بازگشت به صفحه اول

 

 
 

ادامه بلاتکلیفی میترا عالی

13.04.2010

دویچه وله: کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، تداوم بازداشت میترا عالی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شریف را نگران کننده خوانده و از فشار به او به قصد اعتراف‌گیری خبر می‌دهد. میترا عالی از میانه اسفند در بند ۲۰۹ اوین است.

میترا عالی ۲۳ سال دارد و  دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه شریف است. او لیسانس خود را از دانشگاه امیرکبیر گرفته و در زمان تحصیل در این دانشگاه، سردبیر نشریه انتقادی سیمرغ بوده است. این نشریه از سوی اعضای انجمن اسلامی پلی‌تکنیک منتشر می‌شد. مسئولان وزارت علوم پس از قبولی خانم عالی در کنکور کارشناسی ارشد با رتبه ممتاز، ثبت‌نام وی را مشروط به تعهد پرهیز از فعالیت سیاسی  کردند.

میترا عالی در انتخابات دور دهم، در ستاد آقای کروبی فعالیت می‌کرده و نخستین بار در روز ۲۴ خرداد توسط ماموران امنیتی در منزل دستگیر و به فاصله یک روز آزاد شده است. این دانشجو روز ۲۱ بهمن برای بار دوم توسط لباس‌شخصی‌ها دستگیر شد و پس از ۵ روز با قرار کفالت به خانه بازگشت.  این بار، لباس‌شخصی‌ها وسایل شخصی و کاری او را ضبط کردند.

دستگیری غیرمعمول

اواسط اسفند ماه ۸۸، ماموران امنیتی از خانم عالی خواسته‌اند که برای گرفتن وسایل خود به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه کند. این مراجعه بازگشتی به دنبال نداشت و میترا عالی که در این زمان سرگرم تدوین پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود بود، برای سومین باربازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.  این دانشجو از آن زمان تاکنون تنها یک‌بار تماسی تلفنی با خانواده‌اش داشته و به دلیل حضور بازجو در کنار خود، فرصت توضیح شرایط و اتهامات را نیافته است.

یک فعال دانشجویی که مایل به افشای نام خود نبود در باره دستگیری و شرایط میترا عالی به دویچه‌وله گفت: «ما از طریق زندانیان آزاد شده خبر گرفته‌ایم که خانم عالی تحت فشار است. خانواده‌ی او هنوز امیدوارند که کاربه دادگاه نکشد و در نتیجه وکیل نگرفته‌اند. او را برای پس دادن کیس کامپیوتر و کتاب‌ها و فلاش مموری و چیزهای دیگر که روز ۲۱ بهمن ضبط کرده بودند، صدا کردند. میترا عالی گفته بود من عجله ندارم و چون الان مشغول درس هستم، پس از عید می‌آیم. آنها اصرار کرده بودند که ما صورتجلسه کرده‌ایم و لازم است شما آن را امضا کنید. پدرش و چند نفر از دوستانش هم همراه او رفته بودند ولی کسی را در دفتر پیگیری راه نمی‌دهند. هیچکس باور نمی‌کرد که او را به این شکل غیرمعمول و غیراخلاقی بازداشت کنند.»

این فعال دانشجویی می‌گوید که میترا عالی به دلیل تحصیل در امیرکبیر و شریف، دوستان زیادی در هر دو دانشگاه داشته است اما  در احضارهای قبلی وی را متهم کرده بودند که حلقه‌ی ارتباطی  فعالان دانشجویی است.

بی‌خبری و بلاتکلیفی

خانواده میترا عالی با وجود مراجعات مکرر به دادگاه انقلاب، هنوز توضیح مشخصی در باره علت تداوم بازداشت این دانشجوی ممتاز نگرفته‌اند و تنها از طریق زندانیان آزاد شده می‌دانند که فرزندشان در سلول انفرادی و تحت بازجویی به‌سر می‌برد.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی اعلام کرده که لغو ملاقات میترا عالی با خانواده‌اش توسط بازجو و نگاهداری او در سلول انفرادی، احتمال بدرفتاری با وی را دامن می‌زند. این کمیته، بازداشت میترا عالی را غیرقانونی و غیرانسانی نامیده و خواهان آزادی این دانشجو شده است.

مهیندخت مصباح
تحریریه: فرید وحیدی

----

وضعیت وخیم دانشجویان زندانیِ دانشگاهِ صنعتیِ بابل

۲۵ فروردین ۱۳۸۹

جرس: بنا به آخرین گزارش های رسیده از منابع خبری جرس در بابل، صبح سه شنبه ۲۴ فروردین ماه، ایمان صدیقی دانشجوی زندانیِ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بر اثر فشارهای وارده، راهی بهداری زندانِ متی کلای بابل شد.

ایمان صدیقی به همراهِ محمد اسماعیل زاده و محسن برزگر، سه دانشجوی فعال و آزادیخواهِ دانشگاه بابل هستند که در حال گذراندن مدت زمان حبسِ خود در زندانِ آن شهر هستند.

گزارش ارسالی به جرس خاطرنشان کرد یکی از مسئولین زندان بابل که خواست نامش فاش  نشود اعلام کرد "ایمان صدیقی به علت خونریزی شدید معده راهی بهداری زندان شد که پزشک زندان پس از معاینه اولیه وی به مسئولین زندان تاکید کرد که باید هر چه سریعتر او را به یک بیمارستان مجهز انتقال دهند."  این مقام مسئول زندان همچنین افزود: طی روزهای گذشته، مامورانِ اداره اطلاعات شهرستان بابل، به مدت چندین ساعت در روز ایمان صدیقی را تحت بازجوئی قرار می دهند و وی در اثر فشارهای بازجویان حال وخیمی دارد و همچنین اداره اطلاعات مسئولین زندان متی کلا را تحت فشار قرار می دهد که از انتقال وی به بیمارستان جلوگیری شود.

برزگر، دبیر فرهنگی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایمان صدیقی دیگر عضو انجمن اسلامیِ و همچنین محمد اسماعیل زاده، دانشجوی معترضِ آن دانشگاه، در جریان اعتراضات گسترده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و بعد از مدتی بازداشت، توسط دادگاه انقلاب به حبس محکوم شده بودند. آنها ۱۷ اسفندماه با بدرقۀ تلخ دانشجویان و کادر علمی آن دانشگاه، جهت سپری نمودن دوران حبس به زندان مرکزی بابل منتقل شدند.

برزگر دو هفته پیش در زندان توسط چند تن از مجرمین خطرناک مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شده بود و وضعیت جسمانیِ وی کماکان رضایت بخش نمی باشد.

میزان محکومیت این سه دانشجو، ده ماه حبس و یک سال محرومیت از تحصیل برای محسن برزگر و ایمان صدیقی و نود و سه روز حبس و پنجسال تعلیق و یک سال محرومیت از تحصیل  برای محمد اسماعیل زاده می باشد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران