بحران 2 هزار واحد تولیدی و اخراج
سالانه 200 هزارکارگر
دبیر کل خانه کارگر: تخلف دولت در مورد بیمه کارگران ساختمانی احراز شده است
سه شنبه 31 فروردین
1389 خبرآنلاین: دبیر کل خانه کارگر در آستانه هفته کارگر در مورد وضعیت اشتغال کشور بحران مالی دو هزار واحد را مسجل دانست و اعلام کرد که سالانه 200 هزار کارگر بیکار می شوند. طبق برآورد وی با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها این وضعیت تشدید خواهد شد.
علی رضا محجوب در نشستی خبری وقتی با سوالی در مورد تعداد واحدهای تعطیل شده کشور مواجه شد هرچند در این مورد آماری نداد اما در مورد واحدهای بحران زای کشورعنوان کرد: شک نکنید که به طور متوسط سالانه 500 واحد بزرگ و متوسط در کشور بحران زا هستند. حتی وزیر سابق کار هم ابتدای کارش می گفت این رقم درست نیست اما در پایان کار فهمید که این میزان از این رقم هم بیشتر است.هم اکنون نیز در برخی از جلسات که ما شرکت می کنیم این میزان را بالای هزار واحد اعلام می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بحران مالی داشتن دو هزار واحد مسجل است که تعداد کارگران آن 200 هزار نفر می شوند. به عبارتی به طور متوسط سالانه 200 هزار کارگر بیکار می شوند و یا با مشکلات صنفی ناشی از مشکلات مالی واحدها درگیر هستند.
این فعال کارگری در مورد این که با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها این ارقام چه تغییری خواهند کرد؟ متذکر شد: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها هرچند نمی توان عدد مشخصی در مورد بیکاران و واحدهای بحران زا ذکر کرد اما پیش بینی ما تشدید رکود است.
وی در این مورد با تشبیه رکود به سرطان بیان کرد: از من می خواهید که در مورد این وضعیت اظهار نظر کنم اما حتی دکترها هم در مورد سرطان و مرگ اظهارنظر نمی کنند. آن چه که قطعی است تشدید مسائل است.
طبق برآورد او، چون با اجرای این طرح تورم دست کم دو برابر می شود، بنابراین طبیعی است که رکود هم دو برابر شود.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح یک شوک است که شوک درمانی نیز یک شیوه درمانی است اما پاسخ دادن به این شوک همیشه مبهم و مجهول است. البته بعضی از اقتصادها به ندرت توانسته اند با شوک درمانی به این شوک پاسخ دهند اما عمده دولت هایی که این را مدنظر قرار دادند آن را نتوانسته اند حل کنند، هیچ ، دچار مشکلاتی نیز شده اند.
او در کسوت یک نماینده مجلس نیز اظهار نظر متفاوتی در این مورد کرد و گفت: در اجرای این طرح دولت می گوید به ما اعتماد کن که ما هم می گوییم به دولت اعتماد داریم اما علم می گوید اعتماد نکن. به هر ترتیب خسارت قطعی است.
*تخلف دولت در مورد بیمه کارگران ساختمانی احراز شده است
محجوب در ادامه در مورد بیمه کارگران ساختمانی توضیح داد: طرح بیمه شدن کارگران ساختمانی از سال 1305 در کشور ما مطرح بود و این موضوع در سال 67 مصوب و در سال 86 به مدت 15 روز اجرا شد اما پس از اعتراضات کارفرمایان که ما باور نداشتیم این اعتراض ها بزرگ بود، مجلس این بحث را مسکوت گذاشت و در پایان سال 87 اصلاحاتی در مورد آن انجام شد.
وی ادامه داد: پس از آن اصلاحات دولت مهلت داشت تا 24 فروردین سال 88 آیین نامه مربوط به این موضوع را تهیه کند که انجام ندادن این کار تخلف است. به همین دلیل کمیسیون اجتماعی مجلس در بهمن ماه سال گذشته گزارشی را در این مورد آماده کرد که در روزهای آتی در مجلس قرائت خواهد شد.
وی با تصریح اینکه در این مورد تخلف دولت احراز شده است، افزود: در زمانی که این طرح مطرح شده بود، قرار بود یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر مشمول آن شوند اما اکنون 400 هزار کارگر ساختمانی می توانند مشمول آن شوند که از این تعداد 256 هزار نفر دارای پروانه مهارت هستند. با وجود این، کارگرانی هم که دارای پروانه مهارت نیستند می توانند ثبت نام کنند.
*60 درصد کارگران ساختمانی غیرایرانی هستند
دبیر کل خانه کارگر در همین مورد با انتقاد به کاهش تعداد کارگران ساختمانی آمار داد که 40 درصد شاغلان بخش ساختمانی کشور نیروی کار داخلی و باقی نیروی کار غیرایرانی هستند.
وی همچنین در مورد اصلاح قانون کار نیز که مدتی است وزیر کار ادعا می کند لایحه آن به مجلس ارسال شده است، یاد آور شد: هنوز من چیزی در این مورد ندیدم و هنوز واصل نشده است. اگر در این اصلاحیه رویکرد بین مجلس و دولت دو طرفه نباشد، مطمئن باشید که این دیر یا زود پایدار نخواهد بود.
----
اخراج و بیکار سازی کارگران و اخبار کارگری در
آستانه اول ماه مه
یکی از کارگران کارخانه نیمه تعطیل ایران ترمه و تهران پتو گفت: هر روز اشتغال های کشور از بین می رود و کسی به این موضوع توجه نمی کند، اما اگر کوچکترین اشتغالی که آن هم شاید ناپایدار باشد، به وجود بیاید در بوق و کرنا می شود. تقی نصیری، یکی از کارگران کارخانه ایران ترمه قم در گفتو گو با خبرنگار ایلنا در قم، گفت: آدم دلش می سوزد، کارخانه ای که روزی ٣هزار نفر به طور مستقیم و ۲۰هزار نفر به طور غیر مستقیم از آن کسب روزی می کردند، با وضعیت فعلی در حال نابودی است. وی در تشریح روند رسیدن کارخانه ایران ترمه قم، به نقطه فعلی گفت: سال ٨۲ که مالک اصلی این کارخانه فوت کرد و متعاقب آن فرزندان ایشان مدیریت کارخانه را در دست گرفتند که مدیریت فرزندان چندان مطلوب نبود ولی بازهم، تا سال ٨۴ هم وضعیت خوب بود. مسوول سابق شورای اسلامی کارایران ترمه قم ادامه داد: یکی از فرزندان مالک اصلی کارخانه، برای به دست گرفتن مدیریت کارخانه اقدام کرد، اما بنابر گفته خود او هر روز از طرف مسوولین استانی برای او مشکلی را ایجاد کردند. وی افزود: در سال٨۴، در پی به وجود آمدن یک بحران، ۵۰۰ کارگر این کارخانه توسط شورای تأمین استان قم از کار اخراج شدند، که دیگر برگشت به کاری برای آن ها وجود نداشت. نصیری ادامه داد: بعد از آن کارخانه با مشکلات عدیده ای روبه رو شد، که از آن جمله می توان به عدم پرداخت حقوق کارگران، عدم تولید به موقع و عدم ارسال مواد اولیه به موقع اشاره کرد، که امروزه بحران را به جایی رسانیده که کارخانه ای که روزی ٣هزار کارگر داشت، امروزه تنها ۲۰۰کارگر آن باقی مانده است که همین ۲۰۰کارگر هم ۲۶ماه است که حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند.
----
٣٠٠٠ کارگر بودیم/ ۲۰۰ نفر مانده ایم/ ۲۶ ماه است
حقوق نگرفته ایم!
ایلنا: یکی از کارگران کارخانه نیمه تعطیل ایران ترمه و تهران پتو گفت: هر روز اشتغال های کشور از بین می رود و کسی به این موضوع توجه نمی کند، اما اگر کوچکترین اشتغالی که آن هم شاید ناپایدار باشد، به وجود بیاید در بوق و کرنا می شود.
تقی نصیری، یکی از کارگران کارخانه ایران ترمه قم در گفتو گو با خبرنگار ایلنا در قم، گفت: آدم دلش می سوزد، کارخانه ای که روزی ٣هزار نفر به طور مستقیم و ۲۰هزار نفر به طور غیر مستقیم از آن کسب روزی می کردند، با وضعیت فعلی در حال نابودی است.
وی در تشریح روند رسیدن کار...
----
تعطیلی کارخانههای چرمسازی در مشهد
۳۱ فروردین ۱۳۸۹
جرس: تعطیلی کارخانههای چرمسازی در مشهد ادامه دارد و این تعطیلیها موجب بیکار شدن حداقل هزار و پانصد کارگر شده است.
به گزارش پایگاه خبری سفیر، از سال ۸۲ تاکنون ۴۵ کارخانه چرمسازی در مشهد به دلائلی از جمله ثابت نبودن نرخ ارز برای تولیدکنندگان، قاچاق روزافزون کفشهای چینی و تایلندی با قیمت بسیار پائین تعطیل شده است.
به گفته یکی از مسئولان صنفی این صنعت، این مشکلات بارها با مسئولان در میان گذاشته شده اما به دلیل تصورات اشتباه مسئولان و ایجاد این تلقی که تولیدکنندگان به دنبال سودبیشتر هستند تاکنون راه حلی برای رفع این معضل دامنهدار اندیشیده نشده است
----
اخراج گسترده كارگران و بحران معيشتى كارگران بيكار
شهرزادنیوز: بحران در واحدهای تولیدی گسترش بیشتری مییابد. در برخی واحدها بسیاری از کارگران اخراج شدهاند. کارگران برخی کارخانه ها نیز ماههاست دستمزد دریافت نکرده اند و در معرض اخراج قراردارند.
در تبریز بیکارسازیها هر روز گسترش بیشتری مییابد. تراکتورسازی، کبریتسازی و موتوژن تبریز به مرور بسیاری از کارگران خود را اخراج کرده اند. تراکتورسازی تبریز در آستانه ی تعطیل قرار دارد و 2300 کارگر آن درمعرض اخراجند.
در ورامین 50 واحد صنعتی تعطیل شدهاند. خبرگزاری ایلنا، به نقل از امامجمعهی خیرآباد ورامین نوشت: در اثر رسيدگي نكردن مسوولان حدود 50 درصد واحدهاي صنعتي خيرآباد تعطيل شده اند.
ایلنا در گزارش دیگری از دو کارخانه نیمه تعطیل ایران ترمه و تهران پتو، به نقل از یکی از کارگران نوشت که کارگران این شرکتها 26 ماه است که حقوق دریافت نکردهاند.
یک کارگر کارخانهی ترمهی قم با اشاره به کاهش تدریجی تعداد کارگران این کارخانه از 3000 به 200 کارگر، افزود: بعد از اخراج بسیاری از کارگران کارخانه، تنها به عده معدودی از کارگران بیمه بیکاری تعلق گرفته است و بیشتر کارگران حتی از بیمه بیکاری هم محروم شده اند.
طبق قانون کسی که 6 ماه سابقه کار داشته باشد، بیمه بیکاری به او تعلق می گیرد، اما با بخشنامههای داخلی بسیاری از کارگران را از این حق محروم کردهاند.
----
بیکاری یک هزار کارگر در ایلام
علی غیاثی یک فعال کارگری در استان ایلام از میزان بالای تورم و گرانی در سطح
کشورخبر دادوگفت: اینکه حقوق کارگران کم تعیین شود و آنان نزد خانواده شرمنده باشند
به هیچ وجه درست نیست بلکه باید آبروی کارگر حفظ شود.
رهانا: وی با اعلام اینکه زندگی کارگران در شرایط مناسبی نیست،گفت:
گمان میکنندکه وضع کارگران مناطق محروم به دلیل هزینههای کمتر بهتر است اما این
تفکر درست نیست.
غیاثی با اعلام اینکه کارگران در شهرهای بزرگ
میتوانند کار دوم و سوم داشته باشند به ایلنا گفت: درمناطق محروم یک کار هم به
سختیگیر میآید بنابراین درآمد نیز پایین است و امکان در آمد حاشیهای وجود ندارد
و لازم است دستمزد برای مناطق محروم بیشتر باشد.
وی با اعلام اینکه درحال حاضر شرکتهای پیمانکاری
بدترین ظلم را درحق کارگران میکنند،گفت: امروزه یک لیسانسیه عمران که تحت پوشش
شرکت پیمانکاری در شهرداری ایلام کار میکند ماهیانه ۳۲۰ هزار تومان میگیرد وای به
احوالات افرادی که سواد و تجربه لازم را ندارند.
وی با اعلام اینکه شرکتهای پیمانکاری حداقل مصوب
دستمزد قانونکار را نیز نمیپردازند،گفت: این شرکت به صورت آشکار حقوق کارگران را
تضییع میکند و دست کارگر به هیچ جا بند نیست.
غیاثی با تاکید بر اینکه درصد بالای میزان بیکاری
تاثیرات بدی بر دستمزدها گذاشته است،گفت: کارگر در شرکت پیمانکاری حق اعتراضی ندارد
در صورتی که اعتراضی کنند به آسانی اخراج میشود.
وی با اعلام اینکه ایلام استانی محروم است،گفت: د
راین استان کار به سختی گیر میآید در نتیجه کارگر رسمی وجود خارجی ندارد و کارگر
قراردادی نیز با حداقل حقوق استخدام میشود.
غیاثی با تاکید بر اینکه در ایلام چیزی به نام
امنیت شغلی وجو ندارد،گفت: بین عرضه و تقاضای کار تعادلی نیست به همین دلیل کارفرما
هرگونه که دلش میخواهند با کارگران رفتار میکند و چنانچه مایل به ادامه همکاری
نباشد بدون هیچ دلیل منطقی کارگران اخراج میشوند.
وی از بحران واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: طی
سالهای ۸۷ و ۸۸ تعداد ۲۰ واحد استان تعطیل شده و بیش از هزارکارگر بیکار شدهاند
که همه این موارد حکایت از نبود امنیت شغلی کارگران دارد.
|