اسامی ۳۲ دانشجوی زندانی همراه با وضعیت محکومیت
May 6, 2010
بامدادخبر: درحالیکه هفتهی گذشته، معاون دانشجویی وزارت علوم دولت احمدینژاد در پاسخ به سئوال خبرنگار ايلنا، تعداد دانشجویان سیاسی بازداشت شده را تعدادی محدود اعلام کرده بود، بامدادخبر لیستی از دانشجویان زندانی را که در جریان اعتراضات پس از انتخابات بازداشت شدهاند و بعضا ماهها است که در شرایط بلاتکلیف در زندان اوین محبوس میباشند، منتشر میکند. این لیست که شامل تاریخ دقیق بازداشت، وضعیت محکومیت، دانشگاه و رشته تحصیلی این دانشجویان میباشد، در داخل زندان اوین تهیه شده و در اختیار بامدادخبر قرار گرفته است. با این توضیح که نام برخی از این دانشجویان زندانی، برای اولین بار است که منتشر میشود.
۱ جهانگير عبدالهی کارشناسی ارشد علوم سياسی دانشگاه تهران ۶/۱۱/۸۸ بلاتکليف
۲ علی عجمی حقوق دانشگاه تهران ۱/۱۱/۸۸ بلاتکليف
۳ ميلاد اسدی کامپيوتر - سخت افزار خواجه نصيرالدين طوسی ۹/۹/۸۸ بلاتکليف
۴ سهيل محمدی کامپيوتر - سخت افزار خواجه نصيرالدين طوسی ۱۲/۸/۸۸ سه سال قطعی
۵ علی پرويز کامپيوتر - سخت افزار خواجه نصيرالدين طوسی ۱۲/۸/۸۸ سه سال بدوی
۶ عباس کاکايی علوم اجتماعی دانشگاه تهران ۱۶/۹/۸۸ يک سال بدوی
۷ محمد يوسفی مهندسی کشتی سازی اميرکبير تهران ۱۶/۹/۸۸ چهار سال بدوی
۸ نيما لطيف التجار مهندسی پزشکی اميرکبير تهران ۶/۱۰/۸۸ سه سال بدوی
۹ مجيد توکلی مهندسی کشتی سازی اميرکبير تهران ۱۶/۹/۸۸ هشتونيم سال بدوی
۱۰ مهدی کلاری مهندسی شيمی شريف ۱۶/۹/۸۸ سه سال بدوی
۱۱ ميثم بيگ محمدی مترجمی زبان انگليسی علامه طباطبايی ۶/۱۰/۸۸ سه سال بدوی
۱۲ ارسلان ابدی مهندسی عمران دانشگاه بين المللی قزوين ۶/۱۰/۸۸ سه سال بدوی
۱۳ محسن عبدی باستان شناسی بوعلی همدان ۶/۱۰/۸۸ دو سال بدوی
۱۴ اردشير فرزی گرافيک سوره تهران ۶/۱۰/۸۸ دو سال بدوی
۱۵ کيانوش کامرانی اقتصاد پيام نور تهران ۶/۱۰/۸۸ شش سال بدوی
۱۶ محمدامين وليان علوم کامپيوتر علوم پايه دامغان ۲۲/۱۰/۸۸ اعدام بدوی
۱۷ ميلاد فدائی اصل مهندسی معدن آزاد تهران جنوب ۱۰/۹/۸۸ يک سال بدوی
۱۸ سينا گلچين مهندسی عمران آزاد تهران مرکز ۶/۱۰/۸۸ هشت سال بدوی
۱۹ محمدعلی الهی مهندسی کامپيوتر آزاد تهران جنوب ۱۷/۱۲/۸۸ بلاتکليف
۲۰ عليرضا ايرانشاهی معماری غيرانتفاعی قزوين ۶/۱۰/۸۸ سه سال بدوی
۲۱ شهاب اکبرزاده معماری آزاد شهر ری ۶/۱۰/۸۸ دو سال بدوی
۲۲ حميد پيروزفام معماری آزاد قزوين ۶/۱۰/۸۸ يک سال بدوی
۲۳ اميرحسين توکلی مهندسی کامپيوتر سخت افزار قزوين ۲۰/۸/۸۸ يکونيم سال قطعی
۲۴ مسعود باباپور مهندسی صنايع ايوانکی ۱۲/۹/۸۸ دو سال بدوی
۲۵ سعيد ملکی شيمی آزاد ورامين ۱۶/۱۱/۸۸ بلاتکليف
۲۶ امين کشاورز دانشگاه آزاد ۶/۱۰/۸۸ دو سال بدوی
۲۷ پويا قربانی بازرگانی آزاد تهران شمال ۳۰/۱۰/۸۸ سه سال بدوی
۲۸ فرامرز عبدالله نژاد حقوق دانشگاه آزاد ۳۰/۳/۸۸ دو ونيم سال بدوی
۲۹ مهران صفری مترجمی زبان انگليسی ورامين ۶/۱۰/۸۸ دو سال بدوی
۳۰ آرش قاسمی حسابداری آزاد رودهن ۶/۱۰/۸۸ دو سال قطعی
۳۱ علی مليحی مهندسی برق آزاد تهران جنوب ۱۹/۱۱/۸۸ بلاتکليف
۳۲ کوهيار گودرزی مهندسی هوا فضا شريف ۳۰/۹/۸۸ بلاتکليف
----
بررسی آماری سالهای 86-87 و 87-88 نشان میدهد:
بيكاري 50 درصد دانشآموختگان كشاورزي
65 درصد دانش آموختگان بخش کشاورزي عضو سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي جوياي کار هستند/ مسئولين دولتي بدون توجه به تقاضای بازار پذیرش دانشجوی رشتههای کشاورزی را حدود 140 درصد رشد دادهاند.
ايلنا: در حالي كه آمار دقيقي از تعداد فارغ التحصيلان جویای کار بخش كشاورزي وجود ندارد اما برآوردها نشان ميدهد طی سالهای اخیر سالانه 25 تا 52 درصد فارغ اتحصیلان اين بخش بيكار هستند.
بر اساس اين برآورد تعداد افراد فارغ التحصيل در بخش كشاورزي طي چهار سال تحصيلي 83-84 تا 87-88 هر سال بین 36 تا 120 هزار نفر و در مجموع این سالها نزديك 220 تا 460 هزار دانش آموخته كشاورزي بيكار باقی میمانند.
طي سالهاي تحصيلي 83-84 تا 87-88 حدود 890 هزار فارغ التحصيل در بخش كشاورزي از دانشگاههاي دولتي و آزاد فارغ التحصيل شدهاند كه بخش عمدهاي از اين تعداد يا بيكارند يا در بخشهاي غير كشاورزي به كار اشتغال دارند.
بر اساس تازهترين گزارش بانك مركزي تعداد فارغ اتحصیلان بخش كشاورزي و دامپروري طي دوره مذكور از دانشگاهها و مراكز دولتي معادل 482 هزار و 308 نفر و دانشگاه آزاد 408 هزار و 405 نفر بوده است.
گزارشهاي موجود نشان ميدهد مسئولين دولتي بدون توجه به تقاضای بازار پذیرش دانشجوی رشتههای کشاورزی را حدود 140 درصد رشد داده و در نتیجه در پایان سال تحصیلی 86- 87 دانش آموخته رشتههای کشاورزی و دامپروری از 62 هزار نفر به نزدیک 150 هزار نفر در سال رسیده است.
در پاییز سال 87 که هنوز آمار رشد 140 درصدی فارغ التحصیلان کشاورزی از دانشگاههای دولتی و 57 درصدی کل فارغ التحصیلان رشتههای کشاورزی اعلام نشده بود، محسن موحديان عطار رئيس سازمان نظام مهندسي كشاورزي كشور اعلام کرد حدود 25 درصد دانش آموختگان این بخش جویای کار هستند.
بر اساس آمار قبل از سال تحصیلی 86-87 تعداد دانش آموختهها سالانه 145 هزار نفر بود که بر اساس گفته موحد 25 درصد از این افراد معادل 36 هزار نفر بیکار باقی میماندند. این تعدا بیکار به معنای آن است که نیاز بازار کار کشاورزی سالانه حداکثر 110 هزار نفر دانش آموخته بوده است اما درحالی که طی سال 87 اتفاقی در حوزه کشاورزی رخ نداده حتی با خشکسالی نیز مواجه شدهایم سالانه 230 هزار نفر از رشتههای کشاورزی دانش آموخته میشوند و این به معنای آن است که 130 هزار نفر حدود 52 درصد فارغ التحصیلان کشاورزی طی سالهای اخیر بیکار میمانند.
در سال 83-84 تعداد دانش آموختههای کشاورزی از دانشگاههای دولتي 59 هزار و 35 نفر بوده كه نزديك 6 درصد كل دانش آموختگان را در سطح كشور در سال مذكور را تشكيل داده است.
در اين سال تعداد فارغ اتحصیلان دانشگاه آزاد نيز 80 هزار و 786 هزار نفر بودهاند كه 7.3 درصد كل فارغالتحصيلان اين دانشگاه را تشكيل دادهاند. در سال تحصيلي مورد اشاره مجموعا 139 هزار و 821 نفر در در رشتههاي كشاورزي و دامپروري دانش آموخته شدهاند که 25 درصدشان به گفته موحد بیکار باقی ماندهاند.
همچنين تعداد فارغ التحصيلان از رشتههاي كشاورزي و دامپروري در سال 85-84 از بخش دولتي 62 هزار نفر و 308 نفر بوده كه نزديك 5.2 درصد كل دانش آموختگان از دانشگاهها و موسسات دولتي در سال مذكور را تشكيل داده است.
در سال مورد اشاره تعداد فارغ اتحصیلان دانشگاه آزاد نيز 83 هزار و 623 هزار نفر بودهاند كه 6.9 درصد كل فارغ التحصيلان اين دانشگاه را تشكيل دادهاند. در سال تحصيلي مورد اشاره مجموعا 145 هزار و 302 نفر در در رشتههاي كشاورزي و دامپروري دانش آموخته شدهاند که 25 درصدشان بیکار باقی ماندهاند.
در سال 86-85 تعداد فارغ اتحصيلان از رشتههاي كشاورزي و دامپروري از دانشگاهها و مراکز دولتي 62 هزار نفر و 257 نفر بوده كه نزديك 4 درصد كل دانش آموختگان از دانشگاهها و موسسات دولتي در سال مذكور را تشكيل داده است.
در اين سال تعداد فارغ اتحصیلان دانشگاه آزاد نيز 82 هزار و 994 هزار نفر بودهاند كه 6.5 درصد كل فارغ التحصيلان اين دانشگاه را تشكيل دادهاند. در سال تحصيلي مورد اشاره مجموعا 145 هزار و 880 نفر در در رشتههاي كشاورزي و دامپروري دانش آموخته شدهاند که حدود 25 درصد معادل 35 هزار نفر بوده است.
در سال تحصیلی 86-87 اتفاق جدیدی رخ میدهد و تعداد فارغ التحصيلان از رشتههاي كشاورزي و دامپروري در سال مذکور از دانشگاههای دولتي به يكباره رشد 140درصدي را تجربه كرده و از مرز 149 هزار نفر و 356 نفر ميگذرد كه اين ميزان نزديك 4.4 درصد كل دانش آموختگان از دانشگاهها و موسسات دولتي در سال مذكور را تشكيل داده است. در این سال تعداد کل فارغ التحصیلان نیز رشد 120درصدی را تجربه میکند و به 3 ميليون و 392 هزار فارغ اتحصيل افزايش مییابد.
در اين سال تعداد فارغ اتحصیلان دانشگاه آزاد اما كاهش يافت و به 80 هزار و 116 هزار نفر رسيد كه اين ميزان 6.1 درصد كل فارغ اتحصیلان اين دانشگاه در سال مذکور را تشكيل میدهند. در سال تحصيلي مورد اشاره مجموعا 229هزار و 472 نفر در در رشتههاي كشاورزي و دامپروري دانش آموخته شدهاند که با توجه به محاسبات پیش گفته 52 درصد معادل 120 هزار نفرشان بیکار باقی میمانند.
در سال تحصيلي 87-88 آمار فارغ التحصيلان دولتي اعلام نشده بنابراين تعداد فارغ التحصیلان سال قبل يعني 149 هزار و 356 هزار نفر معيار قرار گرفته است.
در اين سال تعداد فارغ اتحصیلان دانشگاه آزاد 80 هزار و 886 هزار نفر بودهاند كه 5.8 درصد كل فارغ التحصيلان اين دانشگاه را تشكيل دادهاند. در سال تحصيلي مورد اشاره مجموعا بیش از 230 هزار نفر در در رشتههاي كشاورزي و دامپروري دانش آموخته شدهاند که باز هم حدود 52 درصد معادل 120 هزار نفر بیکار باقی میمانند یا در رشتههای دیگر جذب میشوند.
آمار نشان ميدهد در سالهاي تحصيلي 83-84 تا 88-87 از دانشگاه دولتي جمعا بالغ بر 482 هزار و 307 نفر و از دانشگاه آزاد 408 و 405 نفر و مجموعا بیش از 880 هزار نفر دانش آموخته شدهاند.
چگونگی محاسبه
ميزان بيكاري فارغ اتحصيلان در بخش كشاورزي بر اساس گفته محسن موحديان عطار رئيس سازمان نظام مهندسي كشاورزي كشور محاسبه شده است.
وی در پاییز سال 87 از بیکاری 25 درصد از دانش آموختگان بخش کشاورزی در سراسر کشور خبر داد.
وی افزود: هم اکنون( پاییز 87) در سراسر کشور 103 هزار و 415 فارغ التحصیل رشته کشاورزی در مقاطع مختلف تحصیلی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی هستند که 53 درصد از این تعداد جویای کار هستند.
حدود یک سال ونیم بعد یعنی در روزهای آغازین اردیبهشت سال جاری وي اعلام کرد: از 133 هزار عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی بالغ بر 60 هزار مهندس معادل 45 درصد كل اعضا جوياي كار در بخش كشاورزي وجود دارد. اين گفته از آن رو اهميت دارد كه 45 درصد اصليترين نهاد صنفي دانش آموختگان بخش كشاورزي بيكار هستند و اين ميتواند به عنوان محكي براي برآورد تعداد بيكاران اين بخش به كار رود.
به گفته وي هر ساله حدود 26 هزار و 500 فارغالتحصيل در بخش كشاورزي يعني رقمي معادل 18 درصد فارغ اتحصیلان سال 86-87 وارد سازمان نظام مهندسي ميشوند.
موحديان عطار ميگويد: سازمان نظام مهندسي كشاورزي كشور داراي 133 هزار عضو است كه 19 هزار نفر در بخش دولتي، 27 هزار نفر غيردولتي و بيش از 60 هزار نفر جوياي كار در بخش كشاورزي هستند.
وي در عين حال يادآور ميشود: در قانون جامع نظام دامپروري فعاليتهاي زيادي انجام شده است و فضاي خوبي براي اشتغال تحصيلكردهها را به وجود آورد كه در اين بخش كارشناس بيكار نداريم.
اما معيار ديگر ميزان بيكاري در يكي از استانهاي داراي كشاورزي پيشرو در كشور يعني خراسان است.
بر اساس گفته رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي 65 درصد دانش آموختگان بخش کشاورزي عضو اين سازمان جوياي کار هستند.
البته جهرمي معتقد است تنها يك درصد بيكاري معادل تنها 27 هزار نفر از دو ميليون و 70 هزار نفر بيكاران در بخش كشاورزي است. یک معیار بررسي آماري نشان ميدهد دانشگاه آزاد بر اساس تقاضاي بازار طي چهار سال گذشته تعداد دانش آموختگان را در مرز 80 تا 83 هزار نفر نگه داشته است.
اما در بخش دولتي به دليل اينكه ارتباطي بين عرضه و تقاضاي دانش نيست در سال 86 تعداد فارغ التحصيلان كشاورزي 140درصد رشد كرده بدون اينكه اتفاقي افتاده باشد.
گزارش محمود فراهاني |