بازگشت به صفحه اول

 

 
 

سایه سنگین حبس و حذف بر سر استادان «تربیت مدرس»

شنبه, ۱۸م اردیبهشت, ۱۳۸۹

میرحسین موسوی کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری و یکی از رهبران جنبش اعتراضی پس از انتخابات از موسسان و اعضای هیات علمی تربیت مدرس است. رییس ستاد انتخاباتی او، دکتر بهزادیان‌نژاد، و برخی از مسئولین کمیته‌های مختلف ستاد انتخاباتی همگی از خانواده تربیت مدرس بودند و مشاور ارشد و سخنگوی وی نیز دکتر علیرضا بهشتی بود که سال‌ها عضویت هیات علمی و مدیریت گروه علوم سیاسی این دانشگاه را بر عهده داشت.

کلمه-ح. الف: دانشگاه تربیت مدرس دانشگاهی است که در بدو انقلاب و به منظور تربیت متخصصانی تاسیس شد که علاوه بر دانش آکادمیک از تعهدات اخلاقی و انقلابی لازم برای بر عهده گرفتن نقش استادی در دانشگاه‌های مختلف کشور برخوردار باشند. بر این اساس، در سال‌های آغازین، دانشجویان این دانشگاه علاوه بر گذراندن دروس مربوط به رشته خود درس‌هایی را در حوزه مطالعات اسلامی می گذراندند. این رویه البته با گسترش شتابان نظام دانشگاهی در سطح کشور به حاشیه رفت و پس از آن تربیت مدرس نیز در سطحی تقریبا مشابه با دیگر دانشگاه‌ها قرار گرفت با این تفاوت که دانشجویان این دانشگاه همچنان تنها در مقاطع تکمیلی تحصیل می‌کردند و از این‌رو، فضای کلی دانشگاه تا حدود زیادی به لحاظ سیاسی و اجتماعی توام با آرامش بود.

مرور حوادث دانشگاهی در سال‌های اخیر –که دوران پرتحرکی در تاریخ دانشگاه در ایران به شمار می‌رود- نشان می‌دهد که دانشجویان و اساتید دانشگاه تربیت مدرس غالبا پرداختن به امور علمی و پژوهشی خود را بر مشارکت و فعالیت مستقیم در فعالیت‌های سیاسی-اجتماعی ترجیح داده‌اند. نمونه بارز این امر را می‌توان در ماجرای محاکمه دکتر آقاجری در دوران اصلاحات دید که با وجود آنکه ایشان استاد دانشگاه تربیت مدرس بود، میزان اعتراضات و واکنش‌ها در این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌های کشور به شکل محسوسی پایین‌تر بود.

اما این تمام ماجرا نبود. انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری و حوادث پس از آن و نقش برجسته‌ای که اساتید و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در این رخدادها بر عهده گرفتند همگان را نسبت به اهمیت و جایگاه برجسته آن هوشیار ساخت. میرحسین موسوی کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری و یکی از رهبران جنبش اعتراضی پس از انتخابات از موسسان و اعضای هیات علمی تربیت مدرس است. رییس ستاد انتخاباتی او، دکتر بهزادیان‌نژاد، و برخی از مسئولین کمیته‌های مختلف ستاد انتخاباتی همگی از خانواده تربیت مدرس بودند و مشاور ارشد و سخنگوی وی نیز دکتر علیرضا بهشتی بود که سال‌ها عضویت هیات علمی و مدیریت گروه علوم سیاسی این دانشگاه را بر عهده داشت. در جمع همراهان مهدی کروبی دیگر کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات نیز اساتید و دانشجویانی از این دانشگاه به چشم می‌خورند که تا پیش از این شاید حتی کسی فکر هم نمی‌کرد که چنین متهورانه وارد عرصه سیاست و مشارکت شوند.

به نظر می‌رسد ظهور چنین افراد و گرایش‌هایی در دانشگاه تربیت مدرس و اتفاقات دیگری مانند نامه ۱۱۶ تن از اعضای هیات علمی این دانشگاه به رهبری+، توجه جریان حاکم را به این دانشگاه برگردانده است. انتخاب برادر رییس دانشگاه تربیت مدرس به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مزید بر علت شد تا دکتر فرهاد دانشجو که پیش از این تا حدودی سعی می‌کرد دانشگاه را از تاثیرات تحولات سیاسی برکنار دارد نیز تمام قد وارد میدان شود و در نقش نماینده متعصب جریان حاکم، مسئولیت اصلی فشار بر اساتید و دانشجویان را شخصا بر عهده گیرد. تلاش برای جمع‌آوری امضا از اساتید دانشگاه در نفی نامه ۱۱۶ نفر، که حتی با تهدید و ارعاب و تطمیع همراه بود؛ ممانعت از فعالیت اساتیدی چون دکتر بهشتی، دکتر بهزادیان‌نژاد، دکتر شکوری، و مهندس موسوی در دانشگاه +–که به شکل بی‌سابقه‌ای حتی تا ممنوعیت انتخاب آنها به عنوان استاد مشاور در رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها پیش رفت- ؛ و حتی دخالت در انتخاب اعضای هیات‌های ممیزه دانشکده‌ها –که تنها به امور علمی و پژوهشی هیات علمی می‌پردازد و قاعدتا ارتباطی با مسائل سیاسی و عقیدیتی ندارد- از جمله فعالیت‌های دکتر فرهاد دانشجو است که البته در بسیاری از موارد حتی سندی نیز در این زمینه وجود ندارد و فشارها بیشتر به صورت شفاهی بوده است و در نتیجه امکان اعتراض قانونی به آنها نیز وجود ندارد.

به نظر می‌رسد ادامه این روند و در صورتی که چاره‌ای عاجل برای مقاومت در قبال این رفتارها از سوی اعضای استادان و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس صورت نگیرد، می‌تواند پیامدهای خطرناکی را به همراه داشته باشد که مهم‌ترین آنها از میان رفتن فضای نشاط علمی و پژوهشی در دانشگاهی است که در طول عمر نه چندان طولانی خود، نقش برجسته‌ای را در شکل‌گیری تحولات اجتماعی و سیاسی بر عهده داشته است.

----

بلاتکلیفی کیارش کامرانی در بند

کیارش کامرانی، دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه پیام نور تهران که روز عاشورا بازداشت شده است علی رغم صدور حکم نهایی دادگاه همچنان محروم از مرخصی و در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی است.

به گزارش دانشجونیوز، این دانشجوی کارشناسی ارشد که دوره کارشناسی خود را در دانشگاه لرستان گذرانده است، در دادگاه بدوی از سوی قاضی صلواتی به با حکم سنگین ۶ سال حبس تعزیری روبرو شد که نهایتاً این محکومیت در دادگاه تجدید نظر به ۴ سال حبس کاهش یافت.

تلاش خانواده وی که به علت دوری راه از لرستان تا تهران برای ملاقات مسئولین قضایی با مشکلات فراوان روبرو هستند تاکنون برای صدور اجازه مرخصی بی نتیجه مانده و این دانشجو پس از ۱۴۰ روز همچنان در بازداشت به سر می برد.

----

تایید حکم سه سال حبس کوهزاد اسماعیلی مسئول شعبه گیلان سازمان ادوار تحکیم ظرف چند ساعت

شنبه، 18 اردیبهشت 1389

ادوارنیوز: حکم سه سال حبس تعزیری سید کوهزاد اسماعیلی، مسئول شعبه گیلان سازمان ادوار تحکیم وحدت تنها ظرف مدت چند ساعت مورد تایید قرار گرفت.

سید کوهزاد اسماعیلی در گفتگویی با ادوار نیوز با بیان این مطلب گفت: "اتفاق عجیب و منحصر به فردی رخ داده است. حکم سه سال حبس در شعبه اول دادگاه انقلاب گیلان در روز سوم اسفند به وکیل اینجانب ابلاغ گردید به این ترتیب تا روز 23 اسفند مهلت قانونی برای تجدیدنظرخواهی وجود داشته است وکیل بنده نیز در آخرین روز لایحه تجدید نظر را تقدیم دادگاه کرد و این لایحه را به ثبت رساند. از آن تاریخ و بعد آزادی از زندان هر روز برای پیش گیری از اتفاقات غیر عادی که در گیلان کم هم نیست به شعبه مورد نظر مراجعه می کردم و روند ارجاع را به دقت زیر نظر داشتم و نهایت در روز 27 اسفند پرونده به شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان به ریاست قاضی حشمتی ،رییس کل دادگستری استان گیلان و دادرسی قاضی احمدی گرمابدشتی ارجاع شد".

مسئول شعبه گیلان سازمان ادوار تحکیم وحدت ادامه داد: "چند روز پیش ماموران اجرای احکام دادسرای انقلاب رشت با حکم جلب اینجانب که توسط قاضی جاویدنیا، دادستان رشت صادر شده بود به منزل پدری من مراجعه می کنند در حالی که بنده نه تنها از صدور حکم در دادگاه تجدید نظر آگاه نبودم بلکه در دو نوبت با دیدار با رییس کل دادگستری گیلان در مورد پرونده صحبت کردم و ایشان هم نظر مثبتی داشتند به عبارتی حتی رییس کل دادگستری استان هم از صدور حکم بی خبر بود.سرانجام متوجه شدم شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان در اقدامی بی سابقه و عجیب تنها در چند ساعت در همان روز 27 اسفند رای دادگاه بدوی را تایید نموده است".

این عضو سازمان دانش آموختگان گیلان با انتقاد از بی عدالتی و رویکرد دادگستری گیلان و دادستان رشت افزود: "دادستان رشت در حالی که نه رای به رویت بنده رسیده و نه ابلاغ شده و نه فرصت دادخواهی در دیوان سپری شده حکم جلب اینجانب را صادر کرده است در ثانی چگونه ممکن است در یک دادرسی عادلانه یک پرونده سنگین که حجم آن بالغ در صد ها صفحه می باشد تنها و تنها ظرف مدت چند ساعت آن هم در آخرین روز کاری سال مورد تایید قرار گیرد؟ چگونه ممکن است خدا و قانون مد نظر قضات این شعبه قرار داشته باشد اما به هیچ کدام از اشکالات بنده به دادنامه دادگاه بدوی که به شکلی کاملا عجولانه انشا شده بود کوچکترین توجهی نشود؟

سید کوهزاد اسماعیلی با ارائه گزارشی از پرونده خود گفت : "اکنون با رد درخواست اعمال ماده 18 توسط حوزه ریاست قوه قضاییه و رییس کل دادگستری گیلان تنها راه قانونی ممکن برای از بین بردن این اجحاف اعاده دادرسی است و من امیدوارم قضات دیوان عالی خارج از اعمال نفوذ نهادهای غیر صالح و غرض ورزی های شخصی در گیلان حکم به اعاده دارسی بدهند و حق ضایع شده را باز پس بگیرند".

----

دیدار خانواده احسان عبده تبریزی با فرزندشان

بعد از گذشت بیش از چهار ماه از دستگیری احسان عبده تبریزی، فرزند حسین عبده تبریزی (دبیرکل اسبق بورس تهران و همچنین مدیر مسئول روزنامه توقیف شده سرمایه) خانواده وی موفق شدند که پنج شنبه گذشته با او ملاقات داشته باشند.

به گزارش کلمه، روز پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه عبده تبریزی و همسرش موفق شدند که فرزندشان را پس از چهار ماه ملاقات کنند. هر چند این دیدار از پشت شیشه های کابین سالن ملاقات زندان صورت گرفت، اما این دیدار برای خانواده سه نفری عبده تبریزی، غنیمت بود.

احسان عبده تبریزی حدود ۵۰ روز را در سلول انفرادی گذرانده و هم اکنون در یکی از سلول های بند ۲۰۹ با دو نفر دیگر به سر می برد.

بیش از چهار ماه پیش احسان عبده تبریزی دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه دورهام انگلستان زمانی که خواستار استفاده از فرصت تعطیلات کریسمس برای دیدار خانواده خود بود و به ایران بازگشت، در فرودگاه امام خمینی (ره) پاسپورت‌اش توقیف و سپس بازداشت شد.

حسین عبده تبریزی پدر احسان یکی از منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد است و بارها با نقدهای جامع در روزنامه سرمایه واکنش های دولت را برانگیخته بود. او از جمله ۷۰ اقتصاد دانی بود که در نامه هایی سرگشاده رفتار و عملکرد اقتصادی دولت را به نقد کشیده بودند.

----

بلاتکلیفی یک دانشجوی زندانی در زندان اوین

خبرگزاری هرانا: حامد امیدی، از فعالین دانشجویی شهرستان تکاب، بیش از 3 ماه است که در بازداشت نیروهای امنیتی در زندان اوین به سر می برد و تا به حال نیز هیچ نهادی خود را پاسخ گو به خانواده ی وی ندانسته است.

بچند روز قبل در پی یک تماس تلفنی به منزل پدری حامد امیدی در تکاب، به آنان اطلاع داده شد که فرزندشان با قرار وثیقه آزاد خواهد شد اما پس از مراجعه به نیروهای امنیتی در تهران انان حاضر به پاسخ گویی به پدر نامبرده نشدند.

این برای چندمین بار است که پدر سالخورده ی وی باوعده های دروغین به تهران عزیمت نموده و موفق به کسب اطلاع از فرزند در بندش نمی شود. این در حالیست که مسولان زندان به دلیل عدم تکلم وی و خانواده ایشان به زبان فارسی از تماس این زندانی ممانعت به عمل می آورند.

درهمین راستا برادر کوچکتر وی برای چندمین بار از سوی نیروهای امنیتی شهر تکاب احضار و مورد بازجویی قرارگرفته. به نحوی که وی شهر تکاب را ترک وبه مکان نامعلومی پناه برده است.

شایان ذکر است که حامد امیدی دانشجوی کارشناسی تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه تهران است که قبل عید نوروز دستگیر و تا به حال در بازداشت به سر می برد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران