بازگشت به صفحه اول

 

 
 

زندانیان سیاسی کرد محبوس در زندان ارومیه اعدام زندانیان سیاسی را محکوم کردند

دوشنبه 20 ارديبهشت 1389

خبرگزاری هرانا: زندانیان سیاسی کرد محبوس در زندان مرکزی ارومیه با صدور بیانیه ای خواهان اعتراض به اجرای حکم 5 تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین شدند.

زندانیان سیاسی کرد محبوس در زندان ارومیه با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن اعدام زندانیان سیاسی به نامهای فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، علی حیدریان ، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان خواهان اعتراض گسترده به اعدام این زندانیان شدند.

زندانیان محبوس در زندان ارومیه اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی را اقدامی بسیار ناجوانمردانه و ضد بشریت و ضد تمام مکتب های سیاسی دانسته  و آن را با تمامی مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر مغایر دانستند.

در این بیانیه آمده است، اینک نتیجه میگیریم که نه تنها با شهادت این عزیزان بلکه با شهادت هزاران شهید دیگر هم مبارزان و قهرمانان کرد دست از دفاع و آزادی و دفاع از خاک و ناموس خود بر نداشته و بر نخواهند داشت.

این شهیدان با خون رنگین خود و شهادت در راه آزادی خاک، ناموس و وطن خود، راه آزادی و جانفشانی و مقاومت شرافتمندانه برای سایر ملت را هموار میسازند و این شهیدان شهدای پدر و مادر خوبش نیستند بلکه شهیدان و پسران و مردان تک تک ملتمان هستند و چه بسیارند چنین مردان و زنانی که حاضر هستند جان خود را در راه آزادی و ناموس و وطن خود دهند و تا آخرین قطره خونشان مبارزه کنند و راه شهیدان را همچنان ادامه دهند.

در ادامه این بیانیه آمده است در پایان از تمامی آزادی خواهان و مبارزین می خواهیم در مقابل ظلم و ستم روا شده بر ملتمان لحظه ای از مبارزه با آن باز نایستند و اعتراض خود را به هر وسیله ای به گوش جهانیان برسانند.

----

بیانیه جمع کثیری از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج به مناسبت اعدام 5 زندانی سیاسی

بسم الله الرحمن الرحیم

ان الذین یکفرون دعایات الله و یقتلون النبین غیر حق ویقتولنه الذین یمرون بل القسط من الناس فبشرهم به عذابا الیم (ال عمران 21)

همانان که آیات خدا را نادیده گرفته و پیامبران ونیز مردمی را که به عدالت فرا می خوانند به ناحق می کشند به عذابی دردناک بشرات ده.

همچنان که با خبر شده ایم رژیم حاکم بار دیگر به سلاح پوسیده ارعاب و اعدام روی آورده و روز یکشنبه 19 اردیبهشت با یک سبعیت ناگهانی 5 تن از فرزندان رشید و برومند این سرزمین را مظلومانه به اعدام سپرد.

 در چنین شرایطی طبیعی است چهره های علمی ،مذهبی، اساتید، نویسندگان، هنرمندان، ورزشکاران، کارگران، معلمان، دانشجویان و دانش آموزان و همۀ وجدانهای بیدار بشری در داخل و خارج کشور شرف خود را به نمایش گذاشته و بر علیه این بیدادگری ها فریاد خشم و اعتراض سر دهند.

بدون شک این خونها و تمامی خونهای به ناحق ریخته دوران حاکمیت ضد انسانی ضایع نبوده و طوفانها و سیلابها از آن بر خواهد خواست که بساط ننگین ستمگران و غارتگران را نابود خواهد ساخت.

و بسا که عامه مردم ایران چند صباحی کار و زندگی روزمره خود را رها کرده و تکلیف خود را با این سیستم ضد انسانی که به مردم اعلان جنگ داده یکسره کرده و این لکه ننگ را برای همیشه از دامان ایران و اسلام پاک سازند.

 تا خداوند کوتاهی های گذشته را بر ما ببخشاید و درهای رحمت و برکاتش را بر ما بکشاید و به مظنون گفته حسین بن علی باور کنید :که مرک در راه حق را جز سعادت نبینیم و زندگی ذلت بار با ستمکران را چون ننگ ندانیم.

جان ناچیز تک تک ما فدیه راه راهی مردم باد. که یک کشته به نام به از صد زنده به ننگ

درود بی پایان به روان پاک جان باختگان راه آزادی،

سلام بر جوانان غیور وطن

جمعی کثیری از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج

اردیبهشت 1389

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

----

کمپین بین‌المللی حقوق بشر: اعدام‌های اخیر، نشانه گسترش ترور حکومتی در ایران

۱۳۸۹/۰۲/۲۰

رادیو فردا: به دنبال اعدام پنج تن از زندانیان سیاسی در روزهای گذشته، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این اقدام نسبت به گسترش موج اعدام‌ها در آستانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری هشدار داده است.

به دنبال اعدام پنج نفر به اتهام «محاربه» در زندان‌های جمهوری اسلامی، کمپین بین‌المللی حقوق بشر روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای این اعدام‌ها را به شدت محکوم کرده و از آن به عنوان نشانه «گسترش ترور حکومتی» یاد کرده است.

در این بیانیه که در وب‌سایت اینترنتی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران منتشر شده آمده است: «اعدام ناگهانی پنج زندانی سیاسی نمایانگر سیاست دولت برای استفاده از ترور و خشونت حکومتی در مقابله با چالش‌های پیش رو و ارعاب مخالفان می‌باشد.»

جمهوری اسلامی ایران سحرگاه روز یک‌شنبه پنج زندانی متهم به عضویت در «گروهک‌های ضدانقلاب» را در زندان اوین تهران اعدام کرد که چهار تن از آنان، از جمله فرزاد کمانگر، مرتبط با گروه پژاک معرفی شده بودند.

یکی دیگر از اعدام‌شدگان روز یک‌شنبه نیز به مشارکت در انفجار حسینیه سیدالشهدای شیراز در سال ۸۷ متهم شده بود. فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌هولی و مهدی اسلامیان پنج نفری بودند که روز یک‌شنبه در زندان اوین اعدام شدند.

دادستانی تهران در اطلاعیه خود درباره اعدام این افراد از آنان به عنوان «عوامل گروه‌های ضدانقلاب» نام برده و آنها را به دست داشتن در «عملیات تروریستی» از جمله «بمب‌گذاری در مراکز دولتی و مردمی» در شهرهای مختلف ایران متهم کرده است.

بر اساس اطلاعیه دادستانی تهران، فرزاد کمانگر در مردادماه ۸۵ و در ارتباط با کشف مواد منفجره در یک خودرو در تهران بازداشت شده بود. علی حیدریان و فرهاد وکیلی، دو اعدام شده دیگر، نیز در ارتباط با همین پرونده بازداشت شده بودند.

چهارمین زندانی سیاسی که صبح یک‌شنبه اعدام شد، شیرین علم‌هولی متولد ۱۳ خرداد سال ۱۳۶۰ در روستایی در حوالی ماکو است که در اردیبهشت سال ۸۷ توسط نیروهای سپاه پاسداران در تهران بازداشت شده بود.

مهدی اسلامیان پنجمین اعدامی صبح یک‌شنبه بود که به اتهام دست داشتن در انفجار حسینه رهپویان شیراز در فروردین‌ماه ۸۷ اعدام شده است. وی برادر محسن اسلامیان جوان ۱۹ ساله‌ای است که پیشتر به همین اتهام بازداشت، محاکمه و به همراه دو تن دیگر به اسامی روزبه یحیی‌زاده و علی اصغر پشته در ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۸۸ اعدام شده بود.

دادستانی تهران مهدی اسلامیان را به مشارکت در بمب‌گذاری حسینیه رهپویان شیراز متهم کرده، اما افزوده بود که نوع همکاری وی با برادرش «تلاش برای فراری دادن» و «خارج کردن بردارش محسن اسلامیان» بوده است.

این در حالی است که هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، از «اعدام‌های ناگهانی» روز یک‌شنبه با عنوان «کشتار حکومتی» نام برده و آن را «بسیار تکان‌دهنده» خوانده است.

وی در گفت‌وگو با رادیوفردا با رد اتهام‌های وارد شده به اعدام‌شدگان و به‌ویژه به فرزاد کمانگر و شیرین علم‌هولی گفته است: «حتی مسئولین پرونده کمانگر چندین بار به خانواده وی گفته بودند که او به زودی آزاد خواهد شد.»

هادی قائمی با بیان این که اعدام این جوانان ایرانی به منزله زیر پا گذاشتن قوانین قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز هست، از رئیس قوه قضاییه و دادستان تهران به عنوان مسئول کشتار بی‌گناهان نام برده و افزوده است: «به نظر می‌رسد وزارت اطلاعات با کنترل قوه قضاییه تصمیم به ایجاد ارعاب و وحشت در میان مخالفان دولت دارد.»

سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران همچنین با ابراز نگرانی از احتمال اعدام‌های بیشتر در روزهای آینده و به‌ویژه در آستانه سالگرد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خردادماه گفت: «هم اکنون حداقل شانزده زندانی کرد در معرض اعدام هستند و می‌دانیم که یازده نفر از معترضان به انتخابات هم به اعدام محکوم شده‌اند و به خصوص تا فرا رسیدن سالگرد انتخابات خردادماه، دولت به دلیل هراسی که از اعتراض‌های مردمی دارد، ممکن است شروع به اعدام‌های فراگیر کند.»

بر اساس اعلام کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران زینب جلیلیان، حبیب‌الله لطیفی، شیرکو معارفی، رستم ارکیا، حسین خضری، مصطفی سلیمی، انور رستمی، رشید اخکندی، محمد امین اگوشی، احمد پولادخانی، سمی حسینی، جمال محمدی، حسن طلعی، ایرج محمدی، محمدامین عبداللهی و قادر محمدزاده شانزده زندانی کردی هستند که در معرض خطر اعدام قرار دارند.

همچنین محمد امین ولیان، جعفر کاظمی، محمدعلی آقایی، عبدالرضا قنبری، مطهره بهرامی، محسن دانشپور، احمد دانشپور، ریحانه حاج ابراهیم و هادی قائمی [این فرد ارتباطی با سخنگوی کمپین ندارد] از جمله کسانی هستند که در «دادگاه‌های نمایشی» پس از انتخابات به جرم اعتراض به نتایج انتخابات به اعدام محکوم شده‌اند.

----

اطلاعیه مجامع اسلامی ایرانیان در رابطه با اعدام (قتل) پنج تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین

 سحر گاه امروز، شیرین علم هویی، فرزاد کمانگر،علی حیدریان،فرهاد وکیلی و مهدی اسلامی . در زندان اوین اعدام شدند .رژیم مافیایی نظامی مالی حاکم بر ایران در حالی دست به این جنایت میزند که پرونده سه تن از این افراد در حال باز نگری بوده است .دستگاه قضایی نظام حاکم بر ایران بار دیگر بر این امر صحه گذاشت که تا زمانی که ولایت مطلقه بر این سرزمین حاکمیت دارد ،دستگاه قضایی از هیچ گونه استقلالی بر خوردارنیست و قضاء و قضاوت در خدمت قدرت حاکم و حکومت جور است. رژیم ولایت فقیه، در آستانه خرداد ماه و سالگرد کودتای خرداد شصت علیه منتخب مردم و همچنین تقلب بزرگ در سال 88وخس و خاشاک خواندن مردم و اعلام جنگ آقای خامنه ای به مردم، از سویی به بهانه ارتقاء امنیت اجتماعی و رعایت حجاب در کوچه و خیابان جو رعب و وحشت براه انداخته است واز دیگر سو با وسعت و سرعت بخشیدن به اعدامها تحت عنوان قاچاقچیان مواد مخدر و بالاخره با جنایت بزرگ اعدام پنج تن از زندانیان سیاسی قصد دارد که با ایجاد ترس در جامعه از حرکت و خیزش آنها در آستانه سالگرد این دو رویداد در خرداد ماه جلو گیری به عمل آورد . اما در واقع تمامی این اعمال حکایت از ترس بزرگ حاکمیت ازخیزش بزرگی دارد که او تاب و توان مقابله با آن را نخواهد داشت. ترس از خیزشی ناشی از نارضایتی عمومی جامعه که به سان آتشفشان آماده انفجار است.  آتش فرو خفته در زیر خاکستری که طی قریب به سی سال است که حاکمیت استبدادی با کودتا بر علیه ولایت جمهور مردم و با حاکم کردن فاسد ترین ها بر جان و مال و ناموس مردم  بر افروخته که هستی و خانمان مردم را سوزانده و می سوزاند است.

 مجامع اسلامی ایرانیان ضمن مخالفت خود با مجازات اعدام خواهان لغو این نوع  ازمجازات است .تا استبداد بر ایران حاکم است و ولایت مطلقه خویش را اعمال میکند ابزار حکومتی اودروغ و اختناق و ترور و اعدام و دستگاه قضایی  اش وسیله ای برای سرکوب مخالفین و معترضین است .تنها با بازگشت حق حاکمیت به مردم است که ایجاد جو اعتماد و دوستی و بر قراری عدالت امکان پذیر است. پایه های کاخ بر افراشته بر ظلم و ستم ولایت فقیه متزلزل است و تنها تکیه بر ایجاد ترس در جامعه داردتا بدین وسیله ترس خود از سرنگونی را پوشانده و بکاهد، با گسترش اعتراضات عمومی، ادامه جنبش را ممکن بگردانیم تا ترس رژیم از سرنگونی به واقعیت بگراید و ایرانی آزادی بیابد و ایران آبادی.

مجامع اسلامی ایرانیان این ضایعه را به خانواده قربانیان و همچنین مردم ایران تسلیت میگویند.

مجامع اسلامی ایرانیان

19 اردیبهشت 89 برابر با 9 مه 2010

----

اعلاميهء شبکهء جهانی سکولارهای سبز ايران در مورد اعدام های اخير

امروز، خبر اعدام پنج جان شيفتهء ديگر از خيل جوانانی که بجرم عقيده و مبارزه برای تغيير حکومت در زندان های حکومت مذهبی ايران بسر می برند دل های همهء مبارزان راه آزادی را ـ که وجود حکومت اسلامی را بزرگ ترين مانع وصول به آن می دانند ـ سخت به درد آورد.

از نظر ما سکولارهای سبز، اعدام، از جانب هر حکومتی که باشد، عملی بازمانده از دوران بربريت و توحش است که از منظر حاکمان جز بکار ايجاد و گسترش ارعاب مردمان نمی خورد و از نظر ما فقط روزگار آيندهء همين حاکمان را سياه تر از هميشه می کند.

در عين حال، هنگامی که اين عمل شرم آور از جانب دستگاه قضائی حکومتی صورت می گيرد که از هيچ منطق و قانون و اخلاقی جز «مصالح نظام» اش ـ که نظامی ضد کثرت گرائی و آزادی است ـ  تبعيت نمی کند، درد و هراس آدمی نسبت به سرنوشت نسل دگرگونی خواه و آرزومند جوان ايران صد چندان می شود.

در جهانی که داشتن زندانی سياسی ننگ هر جامعهء متمدن بوده و نشانی از سلطهء خفقان و زوال آزادی انديشه بشمار می رود، کشتن اين زندانيان معنائی ندارد جز مخالفت صريح با تک تک اصول تمدن جوامع انسانی و اعلاميهء حقوق بشر.

«سکولارهای سبز ايران» با اعلام نفرت و انزجار از عمليات غيرانسانی حکومت مذهبی ـ ايدئولوژيک در وطن مان، از همهء نيروهای آزاديخواه دعوت می کنند که صدای اعتراض خويش را بهرگونه که در توان شان است بلند کرده و اجازه ندهند که حکومت اسلامی با ارتکاب این همه جنایت بتواند ادامه یابد.

بخش مهمی از پشتوانهء آزاديخواهان، در مسير مشکل رسیدن به روزگاران بی تبعيض ِ برقراری آزادی و تنوع عقيده، آگاه ساختن و بسیج افکار عمومی جهانيان است؛ و اين وظيفهء ما است که با همهء توان در اين راه کوشا باشيم.

اعضاء شورای موقت هماهنگی سکولارهای سبز

خسرو بيات ـ عدلان پارسا ـ رضا حسين بر ـ اسفنديار منفرد زاده ـ آرمان نجم ـ اسماعيل نوری علا

يکشنبه 19 ارديبهشت 1389 ـ برابر با 9 ماه مه 2010

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران