بازگشت به صفحه اول

 

 
 

5 زنداني سرفراز اعدام شده

خبرگزاری هرانا: مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسب وظیفه و رسالت خود در حوزه ی اطلاع رسانی نقض حقوق بشر و حسب خواست تعدادی از خانواده های جان باختگان، تحقیقات میدانی خود را که از مجموع زندانیان و شاهدان در خصوص چگونگی اجرای حکم اعدام ۵ زندانی سیاسی و به قصد ارسال به سازمان های مدافع حقوقبشر صورت گرفته است منتشر میکند. امید است این گزارش که سعی شده فارغ از مسایل عقیدتی کمترین رویدادها نیز در آن حذف نشود؛ به تنویر افکار عمومی کمک نماید .
در اولین قدم از اجرای این احکام، زندانی سیاسی، مهدی اسلامیان در ساعت ۱۰ صبح روز ۱۸ اردی بهشت ماه تحت عنوان نقض حکم و لزوم حضور در بخش اجرای احکام زندان رجایی شهر کرج از بند ۱ محل استقرار خود خارج و سپس به یگان حفاظت انتقال آماده براى اعزام ایشان به زندان اوین، تحویل داده شد .
نامبرده حوالی ظهر بدون طی قرنطینه، در حالی که براى چندمین بار درخواست تلفن به خانواده خود را داشت، مستقیما به یکی از سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شد .
ساعت شش و نیم عصر همان تاریخ ابتدا علی حیدریان از هواخوری سالن ۶ و سپس فرزاد کمانگر تحت عنوان احضار به بند ۲۰۹ در حالی که تلفن های زندان اوین از ساعت چهار عصر قطع شده بود از کتابخانه اندرزگاه ۷ این زندان به بند ۲۴۰ منتقل شدند.
فرهاد وکیلی نیز از بند ۳۵۰ زندان اوین تحت عنوان احضار به بند امنیتی ۲۰۹ در عصر همان روز خارج و به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شد .
همچنین شیرین علم هولی، دیگر زندانی سیاسی این زندان نیز غروب همان روز از بند ۳ نسوان تحت عنوان سؤال و نقص پرونده و نهایتا احضار به بند ۲۰۹ خارج و به بند ۲۴۰ این زندان منتقل شد .
به گواه شاهدان پس از جمع شدن زندانیان سیاسی مذکور در بند ۲۴۰ و در زمانی که تقریبا محرز شده بود که اجرای حکم اعدام این زندانیان مدنظر است، از حدود ساعت یازده شب در موارد متعددی صدای بلند آواز خواندن ۵ زندانی مورد اشاره به گوش سایر زندانیان این بند می رسید .
گفته مى شود تا ساعت ۴ صبح حداقل دو بار افرادی با هويتهای نامعلوم در معیت نماینده دادستان به سلولهای زندانیان سیاسی مراجعه کردند که در مواردی دوربین فیلمبرداری همراه آنها مشاهده شده است اما از شرح ماوقع و دیالوگ های صورت گرفته کماکان اطلاعی در دست نیست .
حدود ساعت چهار صبح روز ۱۹ اردی بهشت ماه، حداقل ۲۵ تا ۳۰ مأمور با فرماندهی فردی به نام ”کورگل“ براى انتقال زندانیان به پای چوبههای دار در بند ۲۴۰ این زندان حاضر شدند.
در این هنگام فرزاد کمانگر به عنوان یکی از ۵ زندانی سیاسی در آستانه ی اعدام، که تعدادی شکلات به همراه خود داشت، به سربازان حاضر شکلات تعارف میکند که با برخورد توهین آمیز فردی به نام ”انارکی“ از مسولان تیم حاضر روبه رو مى شود و سرانجام پس از بحث و جدل با دخالت تعداد دیگری از مسولان حاضر اجازه توزیع شکلاتها را بین چهار زندانی سیاسی دیگر مییابد.
سرانجام زندانیان پس از دستبند و پابند شدن به سمت محوطه اصلی زندان اوین مابین درهای اول و دوم منتقل میشوند. این در حالی بود که فرهاد وکیلی و فرزاد کمانگر هر دو از مشکل جسمی حاصله از شکنجه های سابق در زمان راه رفتن در رنج بودند.
درر محدوده محوطه اصلی جنب پارکینگ موتوری این زندان، محل اعدام پیشتر آماده شده بود؛ و زندانیان بدون مقدمه بر روی نیمکت های حاضر برده شدند.
دقایقی پیش از اجرای حکم تعدادی از زندانیان خواستار باز کردن دستبند یا پابند خود و اجازه انداختن طناب به گردن خود به عنوان آخرین خواسته شدند که با توهین مسولان حاضر اقدام به شعار دادن و پاسخگویی نموده و همچنین به سرود خوانی جمعی پرداختند . (با توجه به عدم اطلاع شهود از زبان کردی، تاکنون تنها مشخص شده است، یکی از سرودهای سرداده شده سرودی است کردی به نام ای رفیق یا احتمالا ای رقیب )
قبل از ساعت ۵ صبح روز ۱۹ ازدی بهشت ماه ۱۳۸۹ حکم اعدام ۵ زندانی سیاسی بدون طی کمترین روال قانونی و انسانی به اجرا درآمد .
پس از اجرای حکم و پایین آوردن پیکرها و معاینه پزشکی توسط فردی به نام ”شاه ویسی“ ، اجساد به محل نامعلومی منتقل شده و تاکنون نیز دستگاه قضایی-امنیتی از تحویل دادن پیکرها به خانوادهها بر خلاف حداقل موازین حقوقی و انسانی خودداری نموده است.

تداوم خودداری از تحویل اجساد اعدامیان نوزده اردیبهشت

 آمادگی خانواده ها برای تحصن

خبرگزاری هرانا: پس از اعدام مخفیانه ی 5 زندانی سیاسی در سحرگاه نوزده اردی بهشت، دستگاه قضایی-امنیتی هم چنان از تحویل پیکرهای ایشان خوداری می کند.

صبح روز جاری مورخ بّیست و پنج اردی بهشت ماه، خانواده های اعدام شدگان اخیر برای تحویل پیکر عزیزانشان طبق روال روزهای گذشته به تهران آمده و به زندان اوین مراجعه کردند.

خانواده ی فرهاد وکیلی در گفتگویی با گزارشگر هرانا در این باره گفتند: صبح امروز از سنندج به تهران آمده اما دستگاه قضایی-امنیتی بار دیگر از تحویل پیکر آقای وکیلی خودداری کرده و مدعی شده که وی را دفن کرده اند.

این در حالیست که دادستانی هم چنان نسبت به تحویل اجساد، به خانواده ها قول مساعد می دهد.

هم چنین عبدالله حیدریان، برادر علی حیدریان، زندانی سیاسی کرد اعدام شده در نوزده اردی بهشت، ضمن سردرگمی از رفتار مسئولان، در جواب سوال گزارشگر هرانا نسبت به تحویل پیکر برادرش، ابزار امیدواری کرد علی رغم دریافت پاسخ های متناقض، با توجه به وعده های مسئولین نسبت به تحویل پیکر برادرش اقدام شود.

خانواده های زندانیان سیاسی جان باخته خصوصا خواهران و مادران داغدار آنان اعلام کردند در صورت تداوم خودداری دستگاه قضایی - امنیتی از تحویل پیکر عزیزانشان، آن ها در مقابل استانداری کردستان در شهر سنندج دست به تحصن خواهند زد.

----

سه ماه بی خبری از سرنوشت عزیر محمد زاده، زندانی کرد محکوم به اعدام

يكشنبه 26 ارديبهشت 1389

خبرگزاری هرانا: از وضعیت عزیر محمد زاده، زندانی کرد محکوم به اعدام که به سقز منتقل شده است، اطلاعی در دست نیست.

عزیز محمدزاده مهرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی شهر بانه دست‌گیر و به بازداشتگاه  این شهر منتقل شد و پس از اعتراض به حکم اعدام خود، در بهمن ماه سال قبل دست به اعتصاب غذا زده بود که به این دلیل به سلول های انفرادی زندان شهر سقز در حالی که از خون ریزی دستگاه گوارشی در رنج بود؛ انتقال یافت.

طی سه ماهه اخیر و علی رغم مراجعات مستمر خانواده ی این زندانی سیاسی، هیچ نهادی محل نگهداری کنونی وی را فاش نمی کند و مسئولان حتی از عدم وجود پرونده ی این زندانی سیاسی محکوم به اعدام سخن به میان می آورند. ن

زدیکان آقای محمد زاده، اعتقاد دارند این رویه بسیار نگران کننده و در عین حال مشکوک است تا حدی که پنهان کاری های مسئولین مربوطه گمانه زنی هایی مبنی بر کشته شدن وی به میان آورده است.

لازم به توضیح است، عزیر محمد زاده، 26 ساله، پیش تر به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و" محاربه با خدا" در دادگاه انقلاب شهر سقز به اعدام محکوم شده است.

----

هشدار وبلاگ‌نویسان علیه اعدام نسبت به اجرای حکم اعدام 6 نفر از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات

پس از اعدام مخفیانه پنچ زندانی سیاسی در 19 اردی‌بهشت، و خودداری از تحویل اجساد زندانیان به خانواده ‌های داغدار آنها برای انجام مراسم عزاداری از طرف حکومت ایران ، دادستان جمهوری اسلامی ایران عباس جعفری دولت آبادی از تائید شش حکم اعدام دیگر خبر داد

شش حکم اعدام صادر شده برای زندانیان احمد دانشپور مقدم ، محسن دانشپور مقدم، عبدالرضا قنبری، محمد علی صارمی، جعفر کاظمی، محمد علی حاجی آقایی، مورد تائید قرار گرفته است

اتهامات این متهمین محاربه و افساد فی الارض، اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق می‌باشد

بنا به گزارشات رسیده، در زندان اوین دوباره امکان هر گونه ارتباط زندانیان با خانواده‌ها لغو گردیده و حق تماس تلفنی وجود ندارد و همان‌گونه که مسئولان زندان اوین با قطع تلفن‌های این زندان از دو روز قبل ، اقدام به اجرای حکم اعدام پنج زندانی سیاسی نمودند، خطر اجرای احکام اعدام این شش نفر نیز افزایش یافته است و بیم آن می‌رود این احکام اعدام نیز همچون دیگر اعدام‌های صورت گرفته بدون اطلاع خانواده و وکیل آن‌ها به اجرا در آید .

دستگاه قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی از بیم سر کشیدن دوباره اعتراضات در سالگرد انتخابات مصادره شده 22 خرداد، و برای مقابله با اعتراضات احتمالی، ایجاد فضای رعب و وحشت را در دستور کار خود قرار داده است

حکومت ایران با صدور احکام اعدام و با افزایش طرح مبارزه با بدحجابی و یا مانورهایی مثل انفجار در میدان منیریه تهران و اشاعه جو رعب و وحشت در میان مردم سعی در به رخ کشیدن قدرت خود در جامعه را دارد و در تلاش برای تحکیم موقعیت متزلزل سیاسی است غافل از این‌که با این اعدام‌ها و مانورها ترس خود را بیشتر آشکار می‌کند !

ما وبلاگ نویسان علیه اعدام ضمن این‌که نگرانی عمبق خود را نسبت به سرنوشت این زندانیان سیاسی ابراز داشته، از همه آزادیخواهان و فعالان حقوق بشر در سراسر جهان دعوت می‌کنیم به طور فوری و عاجل با مقامات زیر تماس گرفته و خواهان توقف فوری همه احکام اعدام در ایران باشند

آدرسهای تماس

The UN (سازمان ملل)
Telephone: +41 22 917 9220
Email: InfoDesk@ohchr.org

Email: nationalinstitutions@ohchr.org
gmagazzeni@ohchr.org

بان کی مون
Ban Ki Moon
sg@un.org

Navi Pillay
ناوی پیلای ( رییس کمیسیون حقوق بشر)
registry@ohchr.org
-------------
عفو بین الملل
Amnesty International

International Secretariat

Telephone: +44-20-74135500
E-mail:
http://www.amnesty.org/en/contact

وبلاگ نویسان علیه اعدام

http://nabeedam.blogspot.com/

----

استمدادخانواده زندانی سیاسی محکوم به اعدام از دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل برای نجات جان عزیزشان

اینجانب رودابه اکبری خانه دار و همسرزنداني سياسي جعفر کاظمی, دارای 2 فرزند می باشم.

همسرم را در تاریخ 27 شهریور ماه 1388 در خیابان هفت حوض درشهر تهران ساعت 6 صبح  دستگیر و به مدت 2 هفته خبری از او نداشتم و 3 روز تحت شکنجه بوده و 74 روز در سلول انفرادی در شرایط بدی به سر می برد.

اتهام وارده به همسرم هواداری و تبلیغ از سازمان مجاهدین و دیدار با فرزندمان در اشرف بوده است.

وضعیت او در داخل زندان به این نحو بوده که پس از 3 روز شکنجه و 3 ماه انفرادی ایشان را تحت فشار براي انجام مصاحبه تلویزیونی کردند و وقتی با مقاومت وي روبه رو شدند اقدام به شکنجه و ضرب شتم شدید نمودند به طوری که منجر به شکسته شدن 3 دندان او گردید هم اکنون همسرم در شرایط جسمی و روحی نگران کننده ای به سر می برد.

بعد از دادگاه اول که حکم اعدام از سوی قاضی مقيسه اي صادر شد وکیل همسرم شفاها اعتراض نمودند که حکم صادره برای اتهام موجود که فقط تبلیغ علیه نظام بوده بسیار سنگین و غیر قانونی است که همان جا قاضی پرونده اعلام می دارد : من  تحت فشار مقامات بالا مجبور شدم چنین حکمی صادر نمایم. طبق گفته وکیل همسرم لایحه تنظیم شده جهت دادگاه دوم که 3 صفحه بوده و اختصاس به تبليغات عليه نظام بود , اصلا در دادگاه اشاره ای به آن نگردید و درحد 2 خط کوتاه حکم اول (اعدام) را تایید کردند. نام قاضی دوم برای دادگاه تجدید نظر ( زرگر ) می باشد.

بازجو به همسرم گفت که ما برای حفظ نظام احتیاج به چندقربانی داریم که یکی از قرعه ها به نام تو افتاده است. مجددا از همسرم می خواهند که مصاحبه برای درگیری روز عاشورا انجام بدهد که با  مخالفت وي روبرو ميشوند  چرا كه همسرم 3 ماه قبل از عاشورا دستگیر شده بود بازجويان اورا تهديد ميكنند  در صورت عدم موافقت جهت انجام مصاحبه همسرو فرزندت را جلوي چشمانت تحت شکنجه قرار میدهيم وعليرغم تهديد بازجويان مبني براينكه همسرت را جلویت قطعه قطعه می کنیم ولی باز اودرمقابل انجام هرگونه مصاحبه مقاومت ميكند ودرمقابل مقاومت همسرم به وي اعلام ميكنند كه  اعدام وي لازم الاجرا و قطعی می باشد . بعد از 74 روز که در بند 209 در انفرادی بودند ایشان را يك هفته  به جائی به نام سوئیت منتقل و بعد از آن به بند 350 منتقل می کنند .

مدت سه هفته عليرغم مراجعات مكرر من وفرزند كوچكم به زندان براي ديدار پدرش ميرفتيم هيچ ملاقاتي ندادند.

در کدام قانون  وقاموس و در کدام کشور دیدار با فرزند جرم محسوب میشود؟ اگر دیدار با فرزند از نظر جمهوری اسلامی جرم است و گناهی است که حکمش اعدام باید باشد,بله همسر من گناهکار می باشد.

با توجه به وضعیت وخیم زندانیان سیاسی و با توجه به عدم رسیدگی به احکام ضد حقوق بشری و غیر قانونی  و بی گناهی عموم زندانیان سیاسی درخواست رسیدگی فوری و عملی در باب عدم اجرای احکام صادره اعدام را دارم

شرايط بالا فقط خاص همسر من و خانواده ما نمي باشد بلكه همه خانواده هاي زندانيان سياسي درشرايط بد روحي هستند وخانواده هاي زندانيان سياسي خواهان اقدام عملی و فوری سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر هستیم.

با تشکر رودابه اکبری

همسر زندانی سیاسی جعفر کاظمی

اردیبهشت 1389

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

----

سوزاندن اعضای بدن زندانی بی دفاع برای گرفتن اعترافات دروغین

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"،یکی از جوانان شهریار به اتهام واهی دستگیر می شود و برای گرفتن اعتراف اجباری به کار نکرده کمر،دستها و پاهایی او را می سوزانند.

زندانی مجتبی حاجی نیا 23 ساله،روز 23 فروردین ماه در منزل پدرش در شهریار کرج دستگیر و به پاسگاه صبا شهر از توابع شهریار منتقل می شود.فردی به نام ستوان مجید گلشن از او می خواهد که به جرم نکرده اعتراف کند ولی آقای حاجی نیا  به او می گوید  که من کاری نکردم که به آن اعتراف کنم و بی گناه هستم. گلشن به او می گوید هر کسی که اینجا آورده می شود بیگناه هم باشد باید به چیزی که بهش گفته می شود اعتراف کند و نه تنها به یک جرم بلکه به چند جرمهای دیگر هم باید اعترف کند.

ستوان مجید گلشن نوعی شکنجه به نام جوجه کباب علیه این زندانی بی دفاع  بکار می برد این شیوه شکنجه در آگاه های ایران یک شکنجه معمول برای گرفتن اعتراف از متهمین می باشد. مجید گلشن علاوه بر این نوع  شکنجه کمر و پا و دستان او را به بنزین آغشته می کند  به مرور هربار قسمتهایی از بدن اورا می سوزاند و این شکنجه تا زمانی که این زندانی به اغما فرو می رود ادامه می یابد. سپس زندانی مجتبی حاجی نیا به بهداری منتقل می شود و مدتی را در بهداری به خاطر سوختگی شدید کمر،پاها و دستانش بستری بوده است.

زندانی مجتبی حاجی نیا در حالی که هنوز سوختگی بدنش درمان نیافته است در روزهای اخیر به بند 4 زندان گوهردشت کرج منتقل شده است.

آقای مجتبی حاجی نیا علیرغم شکنجه های و حشتناک و ضدبشری به اتهامات نسبت داده شده اعتراف نمی کند و در تمامی مراحل اعلام می کند که بی گناه است و جرمی مرتکب نشده است ولی در حال حاضر در بلاتکلیفی و شرایط دردناک جسمی بسر می برد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیریهای خودسرانه و شکنجۀ قرون وسطائی جوانان بی گناه برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه را محکوم می کند واز کمیسر عالی  حقوق بشر سازمان ملل متحد وسایر مراجع بین المللی خواستار شکست سکوت خود در مقابل جنایت علیه بشریت و اقدام عملی برای متوقف کردن این جنایتها  در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

26 اردیبهشت 1389 برابر با 16 می 2010

----

محسن آرمین بازداشت شد

٢٦ ارديبهشت ١٣٨٩

پارلمان‌نیوز: سخنگو و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، صبح امروز بازداشت شد.

دختر محسن آرمین در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، درباره جزئیات بازداشت پدرش گفت:« صبح امروز بعد از دقایقی که از خروج پدر از منزل می‌گذشت، پدرم همراه با چند مامور به منزل مراجعت کرد.»

وی افزود:« ماموران که حکم بازداشت و تفیش منزل که گویا از دادستانی بود را به همراه داشتند بعد از دقایقی که همکاران آن‌ها برای تقتیش خانه آمدند در منزل ماندند و بعد از آن پدرم را به همراه خود بردند.»

فرزند آرمین خاطر نشان کرد: «تیم تفیتش به همراه خود لپ تاب، اوراق و کارت‌های شناسایی را به همراه خود بردند.»

گفتنی است، پیش از این نیز دوبار، یکبار بعد از انتخابات و یک‌بار بعد از حوادث عاشورا، ماموران برای بازداشت محسن آرمین به منزل وی مراجعه کرده بودند که در آن مقاطع وی در منزل حضور نداشت.

----

تداوم بازداشت عضو نهضت آزادی ایران به صورت غیر قانونی

شنبه ، 25 ارديبهشت 1389

میزان: عضو شاخه جوانان نهضت آزادی به صورت غیر قانونی در بازداشت به سر می برد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی «میزان خبر» امیر حسین کاظمی، وبلاگ نویس و عضو نهضت آزادی که از اسفند ماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد با وجود گذشت 10 روز از اتمام قرار بازداشت همچنان در بازداشت به سر می برد.

وبلگ کاظمی با عنوان «با مردم» یکی از وبلاگهای فعال و پر ببینده در زمینه خبری-تحلیلی بود.

امیر حسین کاظمی، عماد بهاور و فرید طاهری سه عضو نهضت آزادی هستند که از سال گذشته همچنان در بازداشت به سر می برند

----

مسعود حیدری بازداشت شد

پارلمان‌نیوز: مدیرعامل سابق خبرگزاری ایلنا، صبح امروز بازداشت شد.

بر اساس گزارش‌های رسیده به پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، مسعود حیدری که پیش از این به دلیل شکایت وزارت کار و وزارت علوم در مورد مسائل کارگری و دانشجویان ستاره‌دار به 91 روز حبس و یک میلیون و 500هزار تومان جزای نقدی محوم شده بود به این حکم اعتراض کرده بود اما حکم دادگاه بدوی تائید شد و این حکم امروز در دادسرای کارکنان دولت به او ابلاغ شد.

این فعال رسانه‌ای اصلاح‌طلب بلافاصله به کلانتری بازار معرفی شد تا روانه زندان شود.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران