بازگشت به صفحه اول

 

 
 

انتقال محمد اولیایی فرد به شعبه 15 دادگاه انقلاب

چهارشنبه 05 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: محمد اولیایی فرد حقوقدان، وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر، روز یکشنبه مورخ دو خردادماه جهت ارائه ی لایحه ی دفاعیه جهت تجدید نظرخواهی برای موکلش، سلمان سیما از بند 350 زندان اوین به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران منتقل شد.

این در حالی ست که بنا به شنیده ها اخبار ناموثقی هم از فشارهایی به کانون وکلای دادگستری جهت لغو پروانه ی وکالت این حقوقدان برجسته شنیده می شود. با این وجود اولیایی فرد در حالی که دستبند به دست داشت و به سختی  قادر به نوشتن بود، اعتراض به حکم صادره جهت موکلش، سلمان سیما را به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران اراده کند.

لازم به ذکر است که قاضی صلواتی، ریاست شعبه مذکور، که خود در پرونده ی دیگری شاکی محمد اولیایی فرد است، در حال ثبت اعتراض وی به رای صادره، بارها با تمسخر و شوخی از بازداشت این وکیل پایه یک دادگستری ابراز خرسندی کرده است.

----

بازداشت دو شهروند بهایی ساکن همدان

سه شنبه 04 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: دو شهروند بهایی زن ساکن همدان به نام های صهبا خادمی و سرور سرورِِیان بازداشت شدند.

این دو شهروند بهایی که طبق حکم دادگاه بدوی و رای دادگاه تجدید نظر استان همدان در اسفند ماه سال گذشته به اتهام "تبلیغ بهائیت" به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند، روز یک شنبه مورخ 2 خرداد ماه خود را به دایره ی اجرای احکام معرفی کردند.

گفتنی است ایشان در همان محل بازداشت و برای سپری کردن دوره ی محکومیت خود به زندان همدان منتقل شدند.

----

آخرین اخبار زندانیان سیاسی و مطبوعاتی

آزادی جعفر پناهی، اعتصاب حسین رونقی

آکام مکری

سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۸۹

روز: وضعیت نامساعد جسمانی حسین رونقی ملکی به دلیل ادامه اعتصاب غذا، آزادی جعفر پناهی، بعد از چندین روز اعتصاب غذا، به همراه رنج نامه همسر عماد بهاورتازه ترین اخبار زندانیان سیاسی بودند. حسین رونقی ملکی، [بابک خرمدین] وبلاگ نویس زندانی، در اعتراض به ادامه بازداشت و شرایط نگهداری خود در زندان، از سه روز پیش دست به اعتصاب غذا زده است.وی شش ماه است در بازداشت بسر می برد و بر اساس اخبار رسیده در این مدت تحت  فشارهای روحی و جسمی شدیدی قرار داشته است.

جعفر پناهی فیلمساز سرشناس ایرانی که در اعتراض به ادامه بازداشت خود هشت روز در اعتصاب غذا به سر برده بود، پس از 88 روز بازداشت با تودیع وثیقه 200 میلیونی آزاد شد. او پس از آزادی، بلافاصله به بیمارستان رفت تا وضعیت جسمانی اش مورد بررسی قرار بگیرد.

وضعیت نامساعد داوود سلیمانی

اما داوود سلیمانی، استاد زندانی دانشگاه تهران که اخیرا به زندان رجایی شهر منتقل شده، در زندان دچار بیماری شده است. به گزارش کلمه، داوود سلیمانی لرزش دست شدیدی گرفته است و شرایط جسمانی نامساعدی دارد.

مرعشی: مرخصی نمی خواهم

به گزارش "تحول سبز"  سید حسین مرعشی، سخنگوی دربند حزب کارگزاران، طی دیدار دادستان تهران از زندان اوین، خطاب به جعفری دولت آبادی گفته: "نه خواسته ای از شما دارم و نه طلب مرخصی دارم، بلکه کماکان بر مواضع خویش استوارم و تا پایان دوران محکومیت صبور خواهم بود".

وی در حال حاضر دوره محکومیت یکساله خود را در زندان اوین سپری می کند.

رنج نامه همسر عماد بهاور

همسر عماد بهاور، روزنامه نگار طی نامه ای به همسر دربندش نوشت: "این اشکی که هر روز بر گونه‌های من جاری می‌شود از دوری تو نیست؛ اشک خوشحالی است از اینکه تو، زیر بار شکنجه کسانی که به آن‌ها عشق می‌ورزی در صلح زندگی می‌کنی و زیباترین تصاویر زندگی‌ات را نقش کرده‌ای".

همسر این فعال دربند همچنین نوشته: "عماد عزیز، آرامشت دو چندان باد که تمام مسئولان از آنچه با تو و دوستانمان می‌کنند، سر در گریبان برده‌اند و هیچ پاسخی ندارند، نه دادستانی هست که بگوید چه می‌کند نه قاضی  پرونده‌ای و نه…"

به گزارش سایت کلمه عماد بهاور پس از گذشت بیش از هفتاد روز بازداشت در سلول‌های انفرادی و چندنفرة بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منتقل شده است.وی که پس از ۵۱ روز انفرادی هم‌سلولی جعفر پناهی شده‌بود در یک تماس تلفنی که بعد از دو هفته صورت گرفته‌ همچنین خبر داده است که در این مدت بی‌خبری برای فشار بیشتر به او گفته‌اند که همسرت را هم بازداشت کرده‌ایم و مادرت هم سکته کرده است و با این اخبار کذب او را بسیار نگران کرده‌ و برای مصاحبة تلویزیونی تحت فشار قرار داده‌اند که مورد پذیرش وی قرار نگرفته‌است. وی پیش‌بینی کرده‌است که طی چند روز آینده از قرنطینه به بخش عمومی زندان رجایی‌شهر منتقل شود.

هادی قابل: احمد قابل را زنجیر به پا آوردند

هادی قابل، پس از ملاقات با احمد قابل، برادر زندانی اش، به نقل از او نوشت: "این مدال افتخاری است که جمهوری اسلامی برایمان داده است!"

هادی قابل در خصوص این ملاقت می نویسد: "چهارشنبه 29/2/89 ساعت 30/9 صبح در دادسرای انقلاب مشهد جلوی شعبه 5 دادگاه انقلاب منتظر برادرم احمد قابل ایستاده بودم تا پیش از ورود او به جلسه دادگاه، پس از پنج ماه بتوانم ببینمش. ناگهان جمعی زندانی به همراه سربازان وارد شدند، احمد آقا را دیدم که با زنجیر به پا، کشان، کشان، می آید، بغض گلویم را گرفت!"

وی در ادامه می افزاید: "خدایا این بود امیدها و آرزوهای مان برای تحقق استقلال، آزادی جمهوری اسلامی؟! این بود حاصل رنج شکنجه های دوران ستم شاهی و خون شهدا؟! این رفتار را با کدامین حکومت در تاریخ اسلام می توان مقایسه کرد؟! آیا با فرزندان انقلاب و هزینه داده ها باید اینگونه رفتار شود؟!"

----

گزارشی از وضعیت حمزه کرمی، فعال سیاسی دربند

سه شنبه 04 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: حمزه کرمی، فعال سیاسی و مدیر سایت جمهوریت در دادگاه تجدید نظر به تحمل یازده سال حبس قطعی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شده است. وی در دوران مرخصی تحت فشار شدید ماموران امنیتی به منظور اخذ مصاحبه ی تلوزیونی علیه هاشمی رفسنجانی قرار داشته و هم اکنون نیز در اندرزگاه 7 زندان اوین به سر می برد.

حمزه کرمی از سال 74 الی 80 مدیر کل سیاسی دفتر ریاست جمهوری دوره سازندگی و اصلاحات بود. وی در زمان جنگ نیز فرمانده ی سپاه پاسداران انتقلاب اسلامی منطقه ی 2 استان تهران بود. هم چنین از سال 68 تا 74 فرماندار ورامین بود و در مجموع دارای 29 سال سابقه ی اجرایی و مدیریتی در حاکمیت جمهوری اسلامی است.

آقای کرمی از سوی شعبه ی 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی با تودیع وثیقه ی 2 میلیارد تومانی، 5 روز مرخصی دریافت کرد. ماموران امنیتی از وی در ایام مرخصی خواستند که بر علیه رهبران جنبش سبز و خصوصا هاشمی رفسنجانی و پسرش مصاحبه نماید که وی از این امر استنکاف نمود.

ماموران امنیتی به کرمی در برابر مصاحبه علیه هاشمی رفسنجانی قول عدم بازگشت به زندان را داده بودند.

حمزه کرمی، که مورخ 28 خرداد 88 و بعد از حوادث انتخابات توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد 4 و نیم ماه در بندهای امنیتی و در سلول انفرادی بود که طی این مدت به شدت تحت فشار و شکنجه ی جسمی قرار داشته است.

موارد اتهامی وی که در نهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری (سال84) رئیس ستاد مطبوعاتی هاشمی رفسنجانی بود، همکاری با مهدی هاشمی بوده است.

گفتنی است وی در ماه های اولیه ی بازداشت و در دادگاه بدوی از داشتن وکیل مدافع محروم بود و وکیل وی تنها توانست در دادگاه تجدید نظر با تنظیم لایجه ای عنوان کند که تمام اعترافات کرمی در دادگاه بدوی تحت شکنجه و غیرواقعی بوده است.

----

انتقال نصور نقی پور به سلول انفرادی

سه شنبه 04 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: نصور نقی پور، فعال حقوق بشر که از اسفندماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد، بار دیگر به سلول انفرادی منتقل شده است.

نقی پور به دلیل عدم پذیرش مصاحبه ی تلویزیونی از سلول دو نفره ای که اخیرا به آن منتقل شده بود مجدداْ به سلول انفرادی بازگردانده شد.

در حالی قریب به سه ماه از بازداشت این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر می گذرد که قرار بازداشت موقت وی دوماهه بوده و در 11 اردی بهشت ماه مهلت آن به سرآمده است.

پیگیری های خانواده، آشنایان و وکیل نصور نقی پور تاکنون بی نتیجه بوده و مقامات اتهام مشخصی برای وی عنوان نمی کنند. وی از 11 اردی بهشت ماه تاکنون تنها یک بار و آن هم در ایام نوروز موفق به ملاقات با خانواده ی خود شده است و به دلیل افزایش فشارها 10 روز است که موفق به برقراری تماس با خانواده ی خود نیز نشده است.

گفتنی است مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در آخرین بیانیه ی خود از تشدید فشارها و اخذ اعترافات تلوزیونی از فعالان حقوق بشر خبر داده بود.

نصور نقی پور وبلاگ نویس، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، 11 اسفندماه سال گذشته و در پی یورش های گسترده به فعالین حقوق بشر، در منزل پدری اش در شهر قزوین بازداشت و مستقیما به بند2 الف زندان اوین منتقل شد.

----

شرح محاکمه و اتهامات واهی دو زندانی گمنام سیاسی/ سینا گلچین و کیارش کامرانی

سه‌شنبه، 4 خرداد 1389

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مطلع شده است که در ادامه صدور احکام برای معترضان پس از انتخابات و نیز دستگیر شدگانی که حتی درتجمعات صورت گرفته نیز حضور نداشته اند دو تن از زندانیان با اتهاماتی سنگین همچون براندازی و اجتماع و تبانی برعلیه نظام مواجه شده اند. ادله وشواهدی که بر علیه این دو تن یعنی سینا گلچین ۲۰ ساله و کیارش کامرانی ۲۶ ساله ارایه شده است آنچنان مضحک و غیرقابل باور است که هیچ جای تردیدی درخصوص سیاسی بودن برخورد با این دو تن باقی نمی گذارد.

سینا گلچین که یک هفته پس از عاشورا بازداشت شد در دادگاهی علنی به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد. او دردادگاه گفته بود که دستانش را به صورت علامه V نمایش داده بود و با « بوق زدن درماشین» قصدبراندازی نرم داشته است. اتهاماتی که دادگاه برای وی مطرح کرد درنهایت منجر به صدور حکم هشت ونیم سال زندان برای وی شد. با این وجود شرح موارد اتهامی وی نشان دهنده کیفیت ونحوه دادرسی در دادگاه های برگزار شده برای معترضان پس از انتخابات می باشد. قاضی صلواتی به همراه قاضی مقیسه دو تن از قاضیانی بوده اند که در دادگاه های نمایشی بعد از انتخابات علاوه براحکام مرگ، احکام سنگین زندان برای متهمین صادر کرده اند بدون آنکه مدارک و شواهد واتهامات مطرح شده هیچ تناسبی با حکم صادر شده داشته باشد و تنها نشان دهنده پرونده سازی و صدور احکام بی پایه به منظور ارعاب شهروندان و به علاوه ناآگاهی قضات مرتبط با این پرونده ها از مسایل مربوط به فن آوری های ارتباطی و به خصوص اینترنت است.

یک منبع مطلع به کمپین گفت که سینا گلچین، ۲۰ ساله، یک ماه را در سلول انفرادی گذرانده و در بازجویی ها بارها تهدید به اعدام شده است. اتهاماتی که درکیفرخواست علیه وی مطرح شده به نحوی که هشت سال و نیم زندان در دادگاه بدوی و چهار وسال ونیم زندان را در دادگاه تجدیدنظر برای وی به همراه آورده است به به شرح زیر است:

۱-عضویت در شبکه فیس بوک مصداق اتهام اجتماع و تبانی
۲- استفاده از سرویس اینترنتی گوگل ریدر و خواندن سرخط اخبار و پست های سایت بالاترین
۳- عضویت در خبرنامه اینترنتی محسن سازگارا و دریافت اخبار از طریق این گروه اینترنتی. مقامات دادگاه دریافت خبرها به صورت اینترنتی را مصداق اتهام تبلیغ علیه نظام دانسته اند.
۴- ارسال اس ام اس به این محتوا” عاشورای امسال را سبز می کنیم” وی به دلیل ارسال این اس ام اس در دادگاه محکوم شده است.

اتهام بعدی که در دادگاه مطرح شده امضای یک پتیشن اینترنتی در تابستان است که به صورت اینترنتی برای آن امضا جمع شده است و در آن از دادگاه لاهه خواسته شده است تا مقام رهبری را به محاکمه بکشد. بازپرس پرونده او را به دلیل وجود این ایمیل در جعبه ایمیل هایش به طراحی ، تنظیم و جمع آوری امضا این پتیشن متهم کرده و به دو سال زندان به اتهام تو هین به رهبری محکوم کرده است.

موردبعدی که منابع حقوق بشری در اختیارکمپین قرار داده انددرباره  کیارش کامرانی، ۲۶ ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران، متولد وساکن شهرالیگودرز در استان لرستان است که اخیرا برای تحصیل در دوره فوق لیسانس به تهران آمده است و خانواده وی در الیگودرز ساکن هستند.

کیارش کامرانی در روز عاشورا در حالی که در یک کوچه فرعی وبه دور از تجمعات در حال تردد بوده با دو متور سوار بسیجی مواجه می شود که شلوار یکی از آنها آغشته به خون بوده است، وی با مشاهده این صحنه به این ماموران کنایه ای می زند که در پی آن با واکنش شدید آن دو مامور بسیجی مواجه می شود و پس از ضرب و شتم شدید به نهادهای امنیتی تحویل داده می شود. این دو مامور بسیجی در گزارشی که از نحوه بازداشت وی تهیه می کنند واقعیت را واژگونه کرده و گزارشی سراسر کذب و حاوی اتهامات سنگین از جمله تخریب اموال عمومی، سنگ پرانی، درگیری با ماموران دولتی و توهین به رهبری و … با مقامات قضایی می دهند.

در ادامه وی به اوین منتقل می شود وپس از چند روز درحالی که خانواده وی بی خبر از او به پزشکی قانونی مراجعه کرده بودند، کیارش از اوین تماس می گیرد و می گوید که به زودی آزاد خواهد شد، این وضعیت و امکان تماس با خانواده تا چند روز ادامه می یابد اما به ناگاه تمامی تماس ها قطع شده و وی به انفرادی های ۲۴۰ منتقل می شود و سخت شدیدترین بازجویی ها توام با ضرب و شتم قرار می گیرد تا به اتهامات واهی اعتراف کند. سپس وی در دادگاه نمایشی “اغتشاشگران عاشورا” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی حاضر می شود و درحالی که نه از سوی قاضی بلکه از سوی نماینده دادستان محاکمه می شود، نهایتا به ۶ سال حبس محکوم می شود و علیرغم پی گیری های مکرر خانواده هم اکنون این حکم (علیرغم برخی اخبار منتشر شده) عینا در دادگاه تجدید نظر تایید می شود. در حالی که در تمامی مراحل دادرسی وی فاقد وکیل (حتی تسخیری) بوده و معرفی وکیل از سوی خانواده نیز با مخالفت دادگاه مواجه شده است.

این دانشجو سابقه عضویت درهیچ گروهی را ندارد و به گفته خانواده اش در تهران بیش از سه یا چهار نفر از هم دانشگاهی هایش را نمی شناسد. با این وجود به دلیل گزارش یاد شده توسط بسیجیانی که او را دستگیر کردند ودرحالی که وی فرصت هیچ دفاعی از خود را نداشته اتهام « اجتماعی وتبانی علیه نظام وسردستگی گروه های اغتشاشگر» نسبت داده اند. جالب توجه آنکه کیارش کامرانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ از حامیان وفعالان ستاد انتخاباتی محموداحمدی نژاد بوده و در دوره کارشناسی نیز عضو بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان بوده است. پی گیری های مکرر خانواده این زندانی گمنام سیاسی که همکنون در بند ۳۵۰ اوین محبوس است، تاکنون بی نتیجه مانده و وی حتی از حق مرخصی و تبدیل قرار نیز محروم مانده است.

کمپین بین المللی حقوق بشر همچنین خواستار آن است که قاضی صلواتی از ادامه کار تعلیق شده و پرونده هایی که توسط وی بررسی  و حکم قضایی درمورد آنها صادر شده است مورد بررسی مجدد قرار گیرد. به گفته یکی از وکلای حقوق بشر که با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت وگو می کرد « هیچ قاضی شریفی درقوه قضاییه که تنها ملاحضات قضایی را بدون نفوذ دستگاه های اطلاعاتی وسیاسی درنظر می گیرد زیر پای احکامی که وی صادر می کند را امضانخواهد کرد.»

اتهامات مطرح شده برای آقایان گلچین و کامرانی تنها نشانه عجز و ناتوانی قوه قضاییه ایران دربرقراری عدالت و دادخواهی عادلانه متهمان است و بیش از پیش نشان دهنده آن است که چگونه دستگاه قضا بدون توجه به مدارک و شواهد پرونده متهمان به دلیل نفوذ دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی بر برخی قضات خاص به صدور احکام ناعادلانه اقدام می کند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ضمن محکوم کردن روند دادرسی پرونده هایی همچون پرونده سیناگلچین و کیارش کامرانی دردادگاه انقلاب که نمونه هایی از صدور احکام سنگین و بی منطق و بدون توجیه قوه قضاییه برای معترضان و دستگیر شدگان پس از انتخابات است، خواستار آزار و اذیت و ارعاب سیستماتیک شهروندان و نیز توقف دادرسی های غیرقانونی است.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران