بازگشت به صفحه اول

 

 
 

معلم زندانی پس از یورش وحشیانه دیروز به نقطه نامعلومی منتقل شد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"،رسول بداقی معلم زندانی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران به نقطه نامعلومی انتقال داده شد.

رسول بداقی معلم زندانی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران در پی یورش وحشیانه روز گذشته و ضرب و جرح و توهین توسط افسر کشیک پاسدار اکبری سلیم با نام مستعار شیخ و 2 پاسداربند دیگر بنام های قاسم محمدی و عقوائی، روز یکشنبه از بند 6 زندان گوهردشت خارج و به نقطه نامعلومی منتقل شد.آقای بداقی صبح امروز همچنین به بازرسی زندان گوهردشت برده شد و توسط فردی بنام رضا ترابی مورد بازخواست قرار گرفت که چرا خبر ضرب و جرح او در رسانه انعکاس یافته است و چه کسی این خبر را به بیرون انتقال داده است.

رضا ترابی که در تهدید و انصراف زندانیان از شکایت علیه شکنجه گران نقش فعالی دارد خود بارها در شکنجه زندانیان بیدفاع بخصوص در بند زنان نقش داشته است. این فرد همچنین در انتقال مواد مخدر به درون زندان  و تجاوز به دختران و زنان زندانی عادی نقش دارد.او بجای اینکه در باره آمرین و عاملین ضرب وشتم معلم زندانی سئوال کند در صدد کتمان کردن حقایق بر آمده بود و از انتشار اخبار جنایت غیر انسانی و وحشیانه ضرب و جرح این معلم از او  بازخواست می کرد.

همچنین روز گذشته علی محمدی معاون زندان گوهردشت کرج زندانیانی که به حمایت از معلم زندانی آقای بداقی برخواسته بودند را احضار کرد و آنها را تهدید به تبعید به بند 1 نمود. این فرد با تهدید سعی داشت که به زندانیان وانمود کند که چنین ضرب وشتمی اتفاق نیافته است و چشمان آنها چیزهای غیر واقعی دیده اند. همین مسئله را روز گذشته وقتی که احمد زیدآبادی به شکری رئیس بند 6 نسبت به این رفتار وحشیانه اعتراض کرده بود با وقاحت تمام به او می گفت چنین چیزی نیست در صورتیکه آقای زیدآبادی با چشمان خود شاهد ماجرا بود.

تهدید و ارعاب زندانیان حاکی از آن است که ضرب و جرح معلم زندانی با طراحی بازجویان وزارت اطلاعات صورت گرفته است  و توسط مسئولین زندان به اجرا گذاشته شده است. همچنین سهراب سلیمانی رئیس سازمان زندانهای تهران  به بند 6 زندان گوهردشت کرج حاضر شد  که با اعتراض شدید آقای بداقی مواجه شد این فرد در صدد رفع و رجوع یورش وحشیانه بر آمده بود.

از طرفی دیگر احمد زید آبادی امروز از بند 6 به بند 2 زندان گوهردشت منتقل شد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورش وحشیانه به معلم زندانی و نسبت به انتقال او به نقطه نامعلوم هشدار میدهد و آنرا محکوم می کندو از کمیسر عالی حقوق بشر خواستار پایان دادن به سکوت و بی عملی که باعث درنده خویی بیشتر این رژیم علیه زندانیان سیاسی شده است می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

09 خرداد 1389 برابر با 30 می 2010

----

محکومیت  دکتر سارا توسلی به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق به دلیل تسلیت به خانواده شهید موسوی

میزان: خانم دکتر سارا توسلی به اتهام حضور در حوادث عاشورا و تسلیت به خانواده شهید موسوی به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق  محکوم شد.

بنابر رای شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیربابایی ، خانم دکتر سارا توسلی به اتهام حضور کوتاه مدت در حوادث عاشورا و حضور در منزل شهید موسوی و تسلیت به خانواده این شهید به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق  محکوم شد.

ساراتوسلی در پی حوادث انتخابات در تاریخ 13 دیماه بازداشت شد و مدت 50 روز در بند 209 زندانی بود.

دکتر سارا توسلی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی و فرزند مهندس محمد توسلی رئیس دفتر سیاسی و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است.

همسر وی مهندس فرید طاهری نیز درپی حوادث عاشورا بازداشت شده و همچنان در بند 350 زندان در بازداشت بسر می برد.

بنابر حکم بدوی ابلاغ شده توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب وی به اتهام اجتماع و تبانی به قصذ ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی  مجموعاً به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شده است.

----

آغاز انتقال زندانیان سیاسی از بندهای مختلف زندان گوهردشت به بند 3  این زندان

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، برای کنترل و تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج قرار است که زندانیان سیاسی به بند 3 زندان گوهردشت کرج منتقل شوند.

از روز یکشنبه 9 خرداد ماه تعدادی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج از بندهای مختلف به بند 3 زندان گوهردشت که معروف به بند کارگری است منتقل شدند.گفته می شود شرایطی مانند بند 350 زندان اوین برای زندانیان سیاسی زندان گوهردشت که به بند 3 منتقل خواهند شد بوجود خواهند آورد.

گزارشات حاکی از آن است که هدف از انتقال زندانیان سیاسی به بند 3 (بند کارگری) زندان گوهردشت کرج  برای تحت فشار و کنترل شدید قرار دادن آنها است و همچنین مطلع نشدن زندانیان سیاسی از جنایتهایی که بر علیه زندانیان عادی و اسیر که در بندهای دیگر روی می دهد می باشد.

روز گذشته زندانیان سیاسی منصور رادپور،احمد زیدآبادی و رسول بداقی و امروز ارژنگ داودی  از بند 4 به بند 3 زندان گوهردشت کرج منتقل شدند.

 معلم زندانی رسول بداقی صبح امروز از بند 3  خارج و گفته می شود به زندان پردیس کرج منتقل شد.

زندانیان سیاسی که به بند 3 منتقل می شوند در حسینیه این بند نگهداری می شوند این حسینیه در حال حاضر فاقد امکانات اولیه است. در آن تخت خواب و حتی پوشش مانند پتو وجود ندارد همچنین در حدود 120 زندانی عادی در این بند نگاهداری می شود. 

هنوز از هدف و قصد  اصلی جابجایها زندانیان سیاسی نامشخص است و در این باره تاکنون هیچ توضیحی به زندانیان سیاسی داده نشده است و به صورت ناگهانی به آنها گفته م شود که باید به بند 3 منتقل شوند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

10 خرداد 1389 برابر با 31 می 2010

----

در پی انتشار اسناد، انتقال جمعی از زندانیان زندان رجایی شهر کرج به سلول انفرادی

دوشنبه 10 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: تعدادی از زندانیان بند یک زندان رجایی شهر کرج در پی انتشار دو فیلم مستند از شکنجه و تجاوز به  زندانیان، به انفرادی منتقل شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی به همراه تعدادی از زندانیان بند یک زندان رجایی شهر و بهرام تصویری یکی از قربانیان تجاوز در این زندان به سلول انفرادی منتقل شدند.

مسئولین زندان در زمان انتقال این زندانیان مدعی شده بودند آنان را برای بررسی و تایید شکنجه ها به پزشکی قانونی خواهند برد اما برخلاف این ادعا تمامی زندانیان به سلولهای انفرادی معروف به سوییت منتقل شدند.

در این رابطه لازم به یادآوریست، زندانی محسن بیک وند پیش از سایرین به سلول انفرادی منتقل شده بود.

شایان ذکر است، افرادی که به سلولها منتقل شده اند در معرض خطر شکنجه با توجه به مشی مدیریتی و قانون گریزی مسولان این زندان قرار دارند ، به خصوص که دستگاه امنیتی با اعزام یک تیم از تهران به این زندان درصدد یافتن چگونگی ضبط و انتقال اسناد به خارج از زندان است.

----

عدم درمان زندانی سیاسی که در شرایط حاد جسمی است

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی رضا جوشن در شرایط حاد جسمی است ولی درمان او را منوط به نوشتن ندامت نامه کرده اند.

زندانی سیاسی رضا جوشن 25 ساله از دو هفته پیش دچار ناراحتی حاد ریه و برونشیت است ولی از درمان و انتقال او به بهداری زندان خوداری می کنند و شرایط او روز به روز حادتر می شود.

در روزهای اخیر قاضی ناظر بر زندان در سلول این زندانی حاضر شد و به او گفت فقط با توبه نامه می تواند از این شرایط خارج شود. زندانی سیاسی رضا جوشن در جواب به این فرد گفت:« اگر می خواستم توبه نامه بنویسم که تا به حالا اینجا نبودم»که با برخورد وحشیانه این فرد که خود را قاضی ناظر زندان می نامید مواجه شد.در آستانه سالگرد قیام مردم ایران قوۀ قضائیه دست به تحرکات مختلفی زده است که از جمله آنها حضور جعفری دولت آبادی دادستان تهران  و افراد تحت عنوان قاضی زندان در زندان اوین و گوهردشت می باشد.  آنها دست به  احضارهای گروهی و فردی زندانیان سیاسی می زنند و از آنها می خواهند که توبه نامه بنویسند تا موجب آزادی و یا تخفیف در مدت زندان آنها شود که تا به حال با جواب رد و قاطع زندانیان سیاسی مواجه شده است. 

 زندانی سیاسی رضا جوشن  از نیم های فروردین ماه از سلولهای انفرادی بند سپاه که در اختیار بازجویان وزارت اطلاعات است به فرعی بند 6 منتقل شد.از این فرعی برای شکنجه و تحت فشار قرار دادن زندانیان بکار برده می شود.در این فرعی تعدادی از زندانیان عادی و خطرناک در بازداشت بسر می برند و اکثر آنها بدلیل طولانی مدت بودن در این شرایط دچارناراحتی حاد روحی هستند و همچنین با تجویز قرصهای اعتیاد آور آنها را در شرایط غیر انسانی نگه داشته اند. زندانیان در این فرعی از داشتن ملاقات و یا تماس تلفنی با خانواده های خود محروم هستند.وضعیت بهداشتی و غذایی ورسیدگی پزشکی فاجعه بار است. زندانی حق هیچگونه ارتباطی با سایر زندانیان ندارد.هواخوری آنها بسیار محدود است.

انتقال زندانی سیاسی رضا جوشن به فرعی بند 6 بدستور سر بازجوی وزارت اطلاعات  محبی و دادستان کرج صورت گرفته است. اقدامات سرکوبگرانه مردم در شهر کرج و حومه توسط فردی بنام محبی از سربازجویان وزارت اطلاعات در بند سپاه واز مسئولین اداره اطلاعات کرج می باشد صورت می گیرد. این فرد در دستگیری ،بازجوئی و شکنجه دانشجویان تربیت معلم ،بهائیان،دراویش، زنده یاد امیر حسین حشمت ساران، دستور تبعید یاسر مجیدی به زندان بجنورد ،دستگیری علی معزی و شرکت کنندگان در اعتراضات اخیر و صدها نفر در سالیان گذشته شخصا شرکت داشته است. او همچنین افراد دستگیر شده اعتراضات چند ماه اخیر را در بند سپاه زندان گوهردشت کرج مورد بازجوئی و تحت شکنجه های غیر انسانی قرار می دهد. مشخصات ظاهری سربازجوی وزارت اطلاعات محبی حدودا 52 ساله ،دارای چشمانی آبی،قد بلند ،موهای جوگندمی،چهره ای سفید می باشد.محل کار او درمسلم بن عقیل نرسیده به سه راه گوهردشت است. شماره تلفن محل کار این فرد در اداره اطلاعات کرج 0261.4410163 می باشد.شیوه بازجوئی این فرد از دستگیر شدگان وارد شدن به مسائل خصوصی آنها است و از این طریق فشارهای روحی و جسمی را بر زندانیان سیاسی افزایش می دهد تا شاید آنها را وادار به اعترافات دروغین کند. این فرد همراه با بازجوی دیگری بنام رضا عارفی بازجوئی از دستگیر شدگان را به عهده دارد

لازم به یادآوری است که رضا جوشن 10 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات در منزل دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل شدو پس از 2 ماه از بند سپاه به بند 4 منتقل شد.مامورین وزارت اطلاعات همچنین در روز16 آذرماه به منزل خانواده جوشن یورش بردند و خانم زهرا اسدپور گرجی مادر این خانواده را دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل کردند و پس از چند هفته بازجویی و شکنجه های جسمی و روحی به بند زنان زندان گوهردشت کرج منتقل کردند. زندانی سیاسی زهرا اسد پور گرجی و فرزندش پیش از این بدلیل دیدار خانوادگی با فرزندش در قرار گاه اشرف در عراق دستگیر و 16 ماه در زندان گوهردشت کرج بسر بردند و پس از پایان محکومیت غیر انسانی خود آزاد شدند. آنها 19 بهمن ماه 1388 در شعبه 1 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس این شعبه به حکم سنگین و غیر انسانی 1 سال تبعید به زندان زنجان و 4 سال تبعید به روستای قیلار زنجان محکوم شدند.همچنین محمدسلام جوشن پدر این خانواده 5 خرداد ماه دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری خودسرانه 3 عضو این خانواده ،عدم درمان و تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی برای گرفتن توبه نامه را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به شرایط قرون وسطائی در زندانهای این رژیم است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

09 خرداد 1389 برابر با 30 می 2010

----

شدت یافتن فشارها و محدودیتهای غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی بند 350

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" فشارها و وضعیت حاد درمان و کیفیت بسیار بد غذای زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین تا حد زیادی شدت یافته است.

زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین تحت فشارهای غیر انسانی و وضعیت حاد درمان ، کمیت کم وکیفیت بسیار بد غذا باعث شده است که بدن آنها در مقابل بیماریها  مقاومت نکند و دچار بیماریهای مختلفی شوند. در حال حاضر تعداد زیادی از آنها دچار سوزش معده و عفونت روده شده اند و بعضی از آنها که به آنفولانزا مبتلا هستند مدتها است که بهبود نیافته اند.

غذایی که به زندانیان سیاسی داده می شود غیر قابل مصرف است و زندانیان اسیر و بیدفاع راه حلی غیر از استفاده از این غذا را ندارند و به این دلیل تعداد زیادی از آنها دچار سوزش معده وعفونت روده شده اند.

وضعیت و شرایط درمان زندانیان سیاسی فاجعه بار است وتعداد بسیار محدودی اجازه رفتن به بهداری را دارند. زندانیان سیاسی سعی می کنند که بنابه وضعیت وخیم تر هر زندانی اولویت را به او بدهند.با وجود بیماری و شرایط حاد آنها از درمان شدن محروم هستند. هنگام مراجعه به بهداری برخورد افراد بهداری غیر انسانی است و به زندانیان قرص مسکن داده می شود و از توجه جدی به ناراحتی آنها به عمد خوداری می کنند.

دادستانی تهران فشارها را بر زندانیان سیاسی افزایش داده است که ندامت نامه بنویسند . این فشارها از چند هفته پیش آغاز شده است و بصورت گروهی وانفرادی پیگیری می شود.بخصوص علیه جوانانی که در اعتراضات گسترده یک سال گذشته شرکت داشته اند بیشتر است. ابتدا با برخوردی خوب و با تطمیع به اینکه اگر ندامت نامه بنویسید شما را آزاد خواهیم کرد شروع می شود و و قتی زندانیان سیاسی تن به خواسته های آنها نمی دهند با برخورد و لحن تهدید آمیزی ادامه می یابد. خانواده های زندانیان سیاسی نسبت به این فشارها قرار است دست به اعتراضاتی بزنند و خواهان آزادی بی قید و شرط عزیزانشان شوند.

از طرفی دیگر مدتی است که برنامه های سرکوبگران آمار توسط مصطفی بزرگ نیا رئیس وشکنجه گر معروف بند 350 که در پرونده سازی و انتقال زندانیان سیاسی به سلولهای انفرای و سایر زندانها نقش دارد  دوباره از سر گرفته شده است و زندانیانی که  ازشرکت کردن در آن خوداری کنند از داشتن ملاقات حضوری با خانواده هاشان محروم می شوند.که امروز تعداد زیادی از زندانیان سیاسی که در برنامه سرکوبگرانه شرکت نداشتند از داشتن ملاقات با خانواده های خود محروم شدند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،شدت یافتن اعمال سرکوبگرانه ،عدم درمان و وضعیت حاد غذایی زندانیان سیاسی اسیر و بی دفاع را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران خواستار ارجاع پرونده نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

10 خرداد 1389 برابر با 31 می 2010

----

کتک زدن پسرجلوی چشمان پدر: اتهام رابطه با مجاهدین برای حکم اعدام دانشپورها و ادامه عدم دسترسی به وکیل

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: یک منبع موثق شرایط دشوار زندانی سیاسی محسن دانش پور از ابتدای بازداشت تا کنون را تشریح کرده است. وی  از ضرب و شتم شدید احمد دانش پور مقدم در مقابل پدرش خبر داد و گفت: «پیش از آن که آقای دانش پور به سلول … منتقل شوند در جایی بودند که به گفته خودش پسرش را جلوی ایشان به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده بودند به شکلی که تحمل دیدن این صحنه را نداشته است. اما خود او را کتک نزده بودند.»

بر اساس اطلاعات این منبع آگاه تا دو هفته پیش، احمد دانش پور مقدم به مدت ۶۵ روز از پسر و همسرش کاملا بی خبر بوده است و تا شب عید با پسر و همسر و یا وکیل تسخیری خود دیداری نداشته است. او به نقل از آقای دانش پور گفت که نه خودش و نه پسرش احمد، عضو سازمان مجاهدین نیستند و ادامه داد: «محسن می گفت که اصلا هوادار مجاهدین نیست و قبلا در دهه ۶۰ توبه کرده بود و۳  سال زندان بوده است. به اعتقاد او به احتمال زیاد انتقام پسرش را از آن ها خواهند گرفت چون یکی از پسرانش در اشرف بوده است. ایشان در دهه ۶۰  در زندان لاجوردی بودند و از خاطرات آن زمان تعریف می کرد که در مدت سه سال کارهای بنایی برای ساخت سلول در اوین انجام می داد و پس از توبه آزاد شده بود.»

کمپین بین المللی حقوق بشردر ایران از مقامات قوه قضاییه می خواهد که شرایط دسترسی خانواده دانشپور و دیگر دستگیرشدگان بعد از انتخابات را به وکیل اختیاری و روند دادرسی عادلانه فراهم آورد. با توجه به ماهیت سیاسی بسیاری از احکام صادر شده توسط چند قاضی ای که نحوه صدور احکام توسط آنها طی ماه های گذشته بسیاری از وکلای مستقل مورد پرسش قرارگرفته است قوه قضاییه باید با انتصاب هیاتی مستقل زمینه بررسی مجدد پرونده های یاد شده را فراهم آورد.

با توجه به اینکه برطبق گفته های وکلای دوتن از اعدام شدگان پس از انتخابات هیچ مدرکی برای صدور چنین حکمی در پرونده های موکلانشان وجود نداشته است و درمورد احکامی مانند حکم اعدام محمدامین ولیان که به سه سال زندان تقلیل پیداکرد نشانه های بارزی از ضعف دستگاه قضا در انجام دادرسی عادلانه است. کمپین همچنین نگرانی عمیق خود را اتهام رابطه با گروه مجاهدین به عنوان بهانه ای برای مجازات افرادی که به اتهامات سیاسی دستگیر می شوند ابراز می کند.

این منبع موثق، در ادامه با تاکید بر این که اعضای خانواده دانش پور مقدم از دسترسی به وکیل تسخیری محروم بوده و امکان دسترسی به وکیل تعیینی را نیز نداشته اند ادامه داد: « به دلیل آن که حدس می زدم برای این خانواده چه خوابی دیده باشند کنجکاو بودم که بدانم با آنها که یک پسرشان مجاهد است چه رفتاری خواهند داشت. اطلاع موثق دارم که تا شب عید این خانواده با هیچ وکیلی دیدار نداشته اند. آقا دانش پور  که حدود ۷۰ سال سن دارد وکیل نداشت و پول وکیل گرفتن و حتا سواد اولیه حقوقی برای درخواست وکیل هم نداشت. یادم می آید که وقتی یک برگه آوردند درب سلول که امضا کند بدون خواندن امضا کرد و گفت که من نه عینک دارم که بتوانم چیزی را بخوانم و نه سواد زیادی دارم. من متوجه شدم که برگه مربوط به وکیل تسخیری بود و ایشان حتا اسم وکیل تسخیری خود را نمی دانست.»

محسن دانش پور مقدم به همراه همسرش مطهره بهرامی و پسرش احمد دانش پور مقدم از جمله کسانی هستند که پس از اعتراضات روز عاشورا در منزل خود بازداشت شده و حکم اعدام دریافت کردند. هواداری و همکاری عامدانه و مصممانه با سازمان مجاهدین خلق، تجمع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به نفع معاندین اتهاماتی است که بر اساس آن برای اعضای این خانواده حکم اعدام صادر شد و دادگاه تجدید نظر حکم مطهره بهرامی را به ده سال حبس تعزیری تقلیل داد و حکم اعدام محسن و احمد دانش پور مقدم را تایید کرد. گفته می شود سفر مطهره و محسن به عراق برای دیدار پسرشان در کمپ اشرف، ارسال عکس و تصاویر ویدئویی به این سازمان و شرکت در تظاهرات از جمله مواردی هستند که مبنای اتهامات و صدور حکم اعدام برای آنها قرار گرفته است. این درحالی است که حکم اعدام بدون طی مراحل دادرسی عادلانه و برخورداری از وکیل تعیینی در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.

* کمپین از آنرو که اشاره به جزییات هویت منبع ممکن است با مخاطراتی برای وی همراه باشد از به ذکر «منبع موثق» اکتفا کرده است.

----

همسرسعیدملکپور: برای اعتراف کردن او را شکنجه کردند، درخواست ارسال به پزشک قانونی هم ردشد

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: همسر سعید ملک پور از انتقال او به سلول انفرادی بند دو- الف سپاه خبر داد. او که از طریق تماس تلفنی یکی از دوستان سعید ملک پور از زندان اوین از انتقال همسرش به سلول انفرادی در بند دو – الف سپاه مطلع شده است، گفت : «گویا در همان روز دادستان تهران در اوین، با بسیاری از زندانیان از جمله همسر من دیدار داشته. من از این اتفاق بسیار نگرانم، مخصوصاً اینکه مرحله بازجویی از سعید مدتهاست تمام شده و همچنین با توجه به اینکه قاضی مقیسه بازجویان سعید را به عنوان کارشناسان فنی‌ پرونده برای جلسه بعد دادگاه احضار کرده، احتمال اینکه همسرم تحت فشار و شکنجه دوباره جهت قبول اتهامات و پس گرفتن شکایتش علیه بازجویان به علت اعمال شکنجه در دوران بازجویی بسیار زیاد است. مقاومت هر کسی‌ حدی دارد، تحمل یک سال انفرادی برای کمتر کسی‌ قابل تصور است، من واقعا نمیدانم که همسرم بتواند انفرادی را دوباره تحمل کند.»

سعید ملک پور از تاریخ  ۱۳ مهر ۸۷ بازداشت شده و تا کنون در بازداشت موقت در اوین به سر می برد. به گفته ی همسر این زندانی از زمان انتقال ملک پور به بند۳۵۰ به طور مرتب از طریق تماس تلفنی از حال او با خبر بوده است. افتخاری در عین حال تاکید کرد همسرش در طی ۳۶۸ روز، یعنی‌ بیش از ۱۲ ماه از ۲۰ ماه دوران بازداشت موقت را در انفرادی، بدون دسترسی‌ به کتاب، روزنامه و یا هرگونه ارتباط با دنیای خارج سلول، تنها بوده است که این خود از شدیدترین شکنجه‌ها بدتر است.

اتهامات سعید ملک پور اقدام علیه امنیت ملی از طریق راه اندازی سایت های مستهجن، تبلیغ علیه نظام، ارتباط با بیگانگان، توهین به مقدسات اسلام، توهین به رهبر، توهین به رئیس جمهور عنوان شده است. فاطمه افتخاری به کمپین گفت: «همسرم با اذعان به این که اعترافات تحت فشار و شکنجه جسمی‌ و روانی‌ از وی کسب شده، اتهامات خود را در دادگاه رد کرده است. او همچنین جهت اثبات این ادعا از قاضی مقیسه در خواست نموده که ایشان را به پزشکی‌ قانونی‌ ارجاع دهند، که تا الان این درخواست مورد موافقت قرار نگرفته است.»

به گفته  او «شکنجه فیزیکی متهم دیگری از پرونده‌های جرایم رایانه ایی به نام آقای وحید اصغری، که ماه ها توسط گروه پدافند سایبری سپاه مورد بازجویی قرار گرفته بود، توسط پزشکی قانونی‌ تائید شده است.» افتخاری با تاکید بر این که دادگاه بعدی سعید ملک پور قرار است در تیرماه برگزار شود گفت : « تا کنون ۲ جلسه دادگاه ایشان در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه تشکیل شده است، اما نه تنها همچنان اجازه دسترسی به وکیل به ایشان داده نمی‌شود، بلکه به او اجازه مطالعه کیفرخواست هم داده نمی شود که بتواند از خود در دادگاه دفاع کند. به عنوان مثال، در دادگاه اخیر یکی‌ از موارد اتهامی سعید، عضو بودن در ۱۰ گروه مخالف نظام عنوان شده، که وقتی‌ سعید از قاضی درخواست توضیح بیشتر و ذکر نام این گروه ها را می‌کند، قاضی به این جمله بسنده می‌کند که خود بهتر می‌دانی.»  همسر سعید ملک پور همچنین با اشاره به امضای برگه های سفید در بازجویی های سنگین توسط همسرش گفت: « وقتی همسرم از جزئیات پرونده و موارد جزئیتر اتهامات و مستندات ارائه شده اطلاعی ندارد، چگونه از خود فی البداهه در دادگاه دفاع کند؟»

همسر این زندانی سیاسی همچنین تاکید کرد همسرش به روند دادگاه امیدوار است و گفته است در صورتی که قاضی به دفاعیات او و نظر کارشناس فنی قوه قضاییه اعتنا کند امیدوار است که آزاد شود. او گفت وکیل همسرش نیز بر اساس مطالعه پرونده اظهار داشته است که در اکثر موارد اتهامی عنوان شده، دلایل و مستندات کافی وجود ندارد و او نیز به روند دادگاه امید وار است.

سعید ملک پور متولد سال ۱۳۵۴، فارغ التحصیل رشته مهندسی متالوژی از دانشگاه صنعتی شریف است که از سال ۲۰۰۵ با اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ویکتوریا در کانادا به این کشور مهاجرت کرد و در این کشور به طراحی وبسایت اشتغال داشته است. ملک پور پیش از این با انتشار نامه ای از زندان اوین شکنجه هایی که در دوران بازداشت توسط “گروه پدافند سایبری سپاه “متحمل شده است را تشریح کرده و نوشته بود : «بخش زیادی از اقاریر من، در اثر فشار، شکنجه روحی، روانی و جسمی ، تهدید خود و خانواده ام و وعده آزادی سریع در صورت اقرار به مطالب خلاف واقع، مطابق خواسته و دیکته بازجوها انجام گرفته است. اقرارها در حضور بازپرس نیز با حضور بازجوها و تهدید به وخیم‌تر شدن شدت شکنجه‌ها، جهت جلوگیری از اعلام اقرار تحت فشار به بازپرس صورت می‌گرفت…شکنجه‌ها گاهی در دفتر فنی که خارج از زندان است و گاهی در اتاق بازجویی بازداشتگاه دو – الف انجام می‌شد.»

بازداشت ملک پور در رابطه با پرونده ای موسوم به “مضلین ۲” و در ارتباط با جرایم سایبری صورت گرفته است و از او در گزارش سایت گرداب و سایت های وابسته به حکومت به عنوان یکی از اعضای شبکه فساد اینترنتی یاد شده است. در بخشی از گزارش مذکور آمده است: «این شبکه با شناسایی، جذب و گزینش تعداد ۲۰ مدیر اصلی و تعدادی مدیر میانی اقدام به گسترش فعالیت های خود در ترغیب کاربران ایرانی به تولید محتوای مستهجن فارسی زبان داشته و علاوه بر ارائه محتوای ضد اخلاقی محلی برای ارائه مطالب ضد دینی، توهین به اعتقادات اسلامی، اقدام بر علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی، راه اندازی جنبش های تحریم انتخابات، ارائه کتب ضاله و ضد دینی، پوشش اخبار ضد انقلاب،ترویج انواع بی بند و باری های اخلاقی با هدف قبح زدایی از مسائل ضد اخلاقی و فروپاشی بنیان های اجتماعی از این طریق، عادی جلوه دادن روابط نامشروع، استحاله افکار کاربران ایرانی در خصوص اعتقادات اسلامی و ارائه خوراک فکری در پوشش مطالب مستهجن و ضد دینی و … نموده است.»

----

حکم قطعی ۵ سال حبس تعزیری برای محسن امین زاده

محسن امین زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران و از متهمان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته این کشور، در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای امین زاده که در دولت محمد خاتمی معاون وزیر خارجه بود، در دادگاه بدوی به ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

اتهام محسن امین زاده که ریاست ستاد ائتلاف اصلاح طلبان حامی میرحسین موسوی در رقابت های انتخاباتی سال گذشته را بر عهده داشت، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با شبکه های خارجی عنوان شده بود.

آقای امین زاده روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۸، سه روز بعد از انتخابات، به همراه تعداد زیادی از رهبران احزاب اصلاح طلب بازداشت شد و هفته های اول بازداشت را در سلول انفرادی گذراند.

آقای امین زاده تا ۲۲ بهمن در زندان بود و بعد از آن با سپردن وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد. او هنوز در مرخصی است و به زندان اوین بازنگشته است.

شش سال زندان برای یک فعال مدنی

همچنین رسانه های نزدیک به معترضان در ایران از محکوم شدن امید شریفی دانا، از فعالان مدنی بازداشت شده در دی ماه سال گذشته، به ۶ سال حبس تعزیری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی خبر داده اند.

اتهام آقای شریفی دانا، که در موج بازداشت های بعد از حوادث عاشورای سال ۸۸ در تهران دستگیر شد، اجتماع و تبانی به قصد جرایم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی با شرکت مستمر در اکثر تجمعات غیرقانونی و اغتشاشات پس از انتخابات به‌خصوص عاشورا، شعار دادن علیه نظام اسلامی، توهین به رهبری و استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره عنوان شده است.

آقای شریفی دانا از جمله متهمانی بود که در دادگاه هایی که بعد از حوادث عاشورا برگزار شد حضور یافت و اعترافاتی را علیه خود مطرح کرد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران