بازگشت به صفحه اول

 

 
 

اعتصاب غذای بیش از 700 نفر از زندانیان بند 1 زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" در آستانه قیام مردم ایران  از صبح امروز تمامی  زندانیان بند 1 زندان گوهردشت در اعتراض به شکنجه های و حشیانه و مستمر زندانیان توسط  گارد زندان و قطع کامل ارتباط زندانیان با خانواده و دنیای خارج از بند دست به اعتصاب غذا زدند.

در آستانه قیام مردم ایران روز پنچشنبه 20 خرداد ماه زندانیان بند 1 زندان گوهردشت کرج که تعداد آنها به بیش از 700 نفر تخمین زده می شود دست به اعتصاب غذای جمعی زدند. اعتصاب غذای آنها در اعتراض  به شکنجه های گروهی و قطع ارتباط کامل با خانوادهدهایشان صورت می گیرد.

  در روزهای اخیر گارد زندان  بصورت روزانه به زندانیان بی دفاع و اسیر این بند یورش می برند و آنها را آماج باتونها و سایر ابزار شکنجه خود قرار می دهند در اثر این یورشها تا به حال  تعداد زیادی از زندانیان  زخمی و بدن آنها کبود شده است. برای مخفی نگه داشتن شکنجه ها و جنایاتی که در این بند صورت می گیرد تمامی ارتباط زندانیان با خانواده هایشان و جهان خارج از بند را قطع کرده اند.

شرایط و وضعیت مصدومین زندانیان شکنجه شده حاد می باشد و برای اطلاع نیافتن سایر زندانیان آنها را از انتقال به بهداری و درمانشان خوداری می کنند

 زندانیان بند1 که از 3 سالن تشکیل شده است و عبارتند از سالنهای 1 ،2 و 3  می باشند. این بند محل شکنجه زندانیان سیاسی و عادی است و به بند آخر خطیها معروف است. همچنین در سالن 2 این بند سلولهای انفرادی در آن قرار دارد که معروف به سگدونی هستند و در آن زندانیان مورد شکنجه های وحشیانه جسمی و تجاوز جنسی قرار می گیرند.در این سلولهای انفرادی است که زندانیان بی دفاع و اسیر دستبند ،پابند و چشم بند زده می شوند و تا آستانه مرگ شکنجه می شوند و دستها و پاههای آنها شکسته می شوند.

شکنجه های وحشیانه و غیر انسانی بدستور وزارت اطلاعات پس از افشای شکنجه های قرون وسطائی صادر شده است و مجریان آن علی حاج کاظم و علی محمدی رئیس و معاون زندان،کرمانی و فرجی  رئیس و معاون اطلاعات زندان و حسن آخریان رئیس بند 1 همراه با افسرا ن پاسدار مانند میرزا آقایی و دو پاسداربند به نام های یوسفی و شیرخوانی به اجرا در اورده می شود. یورشها و شکنجه زندانیان با حضور و نظارت علی حاج کاظم و علی محمدی صورت می گیرد شکنجه های وحشیانه با شرکت کرمانی،فرجی،حسن آخریان وافسران پاسدار ، پاسداربندها و انبوهی از افراد گارد زندان صورت می گیرد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،جنایت علیه بشریت که در بند 1 زندان گوهردشت کرج در حال وقوع است که مقارن با اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو  است را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از دبیر کل ،کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگران شکنجه سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری برای نجات جان بیش از 700 زندانی در زندان گوهدشت کرج است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

20 خرداد 1389 برابر با 10 ژوئن 2010

----

زندان گوهردشت کرج، فاجعه انسانی در حال اتفاق است

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: زندان رجائی شهر کرج ( گوهر دشت) این روزها محلی برای نگهداری بسیاری از زندانیان سیاسی تبدیل شده است که نسبت به چند سال اخیر قابل توجه است. در این زندان، بسیاری از زندانیان با انواع بیماری ها و ناراحتی های روانی و جسمی دست و پنجه نرم می کنند. تعدادی نیز جان خود را از دست داده اند. در حال حاضر زندان رجائی شهر کرج به قتلگاه و تبعیدگاه معروف شده است. دو زندانی سیاسی محبوس در این زندان در تماسی با کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی گزارشی از وضعیت آن ارایه کرده اند که بیانگر وقوع فاجعه ای انسانی است.

بر اساس گزارش های دریافتی کمیته دفاع از زندانیان سیاسی از زندانیان زندان رجائی شهر کرج، وضعیت این زندان بسیار اسفناک است و علی حاج کاظم رئیس زندان و علی محمدی معاون او با هماهنگی دستگاه قضائی و امنیتی، نقش مهمی در تشدید فشارها علیه زندانیان سیاسی دارند. تشدید وضعیت غیر بهداشتی بندها، جلوگیری از ورود داروهای مورد نیاز زندانیان، ضرب و شتم و شکنجه زندانیان، قطع آب، قرار دادن زندانیان سیاسی در کنار زندانیان بیمار و شرور، از جمله تلاش هایی است که مدیریت زندان برای سرکوب زندانیان سیاسی انجام می دهد.

به دستور رئیس زندان، حسینیه ویژه ای در بند یک افتتاح شده و تعدادی زندانی از جمله احمد زیدآبادی به آن منتقل شده اند. این حسینیه که تنها حدود ۱۱۰ متر است فاقد هرگونه امکانات اولیه زندگی در زندان است و تنها مزیت آن دور بودن زندانیان آن از دیگر زندانیان زندان رجائی شهر است که اکثر آنها را زندانیان جرایم عمدی از قبیل شرارت و قتل تشکیل می دهند. در این حسینیه حدود ۷ نفر بر روی موکت زندگی می کنند.

در اکثر بندهای زندان رجائی شهر به علت تراکم بیش از حد زندانی، عده زیادی در سالن می خوابند که به کف خواب معروف شده اند. به عنوان نمونه در بند ۴ بیش از ۸۰۰ زندانی جا داده شده اند در حالیکه ظرفیت آن بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ زندانی است. بند ۴ فاقد حمام است و فقط هشت دستشوئی دارد و زندانیان در صف های طولانی می نشینند تا پس از مدتها امکان استفاده از دستشوئی را بدست آورند.  از سویی در این بند آب از ساعت ۷ و نیم صبح تا ۱۱ شب قطع می شود.

علی صارمی، محمد علی منصوری، صالح کهندانی، سعید ماسوری، هود یازرلو، میثاق یزدان نژاد، علی معزی، افشین بایمانی، کریم عزیز، مهدی فطرت و حسن طفاح از جمله زندانیان سیاسی بند ۴ به شمار می روند که در شرایط سختی به سر می برند.

یکی دیگر از روش های برخورد با زندانیان سیاسی، جلوگیری از دسترسی به دارو و درمان است که در کنار وضعیت غیر بهداشتی این زندان، شرایط بسیار دردناک و طاقت فرسایی برای زندانیان فراهم کرده است. منصور اسانلو، خالد هردانی، علی صارمی و منصور رادپور از جمله زندانیان سیاسی امنیتی به شمار می روند که ماموران زندان از ورود داروهای آنها به زندان جلوگیری بعمل می آورند.

بهروز جاوید تهرانی و تعدادی دیگر را در بند یک در کنار زندانیان خطرناک قرار داده اند تا آنها را تحت فشار بگذارند. بند یک را که از سه سالن تشکیل می شود به یکی از بدترین بندهای زندان می شناسند. سالن شماره ۲ بند یک را سلول های انفرادی تشکیل می دهند که به سگدونی معروف است و در آنجا زندانیان را تحت شکنجه قرار می دهند. بهروز جاوید تهرانی در این بند به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است. در روزهای گذشته، گارد زندان به زندانیان بند یک حمله کرده و بسیاری را زیر ضرب و شتم گرفته اند. مدیریت زندان برای جلوگیری از درز خبر حمله به زندانیان، مانع انتقال مصدومین و زخمی شدگان به بهداری زندان شده است.

بند ۵ معروف به بند متادون، که در آن زندانیان معتاد به مواد مخدر و بیماران عفونی نگهداری می شوند، یکی از بندهای خطرناک زندان رجائی شهر است که هر زندانی تازه وارد به این بند خیلی سریع دچار بیماری می شود. منصور اسانلو رهبر سندیکای شرکت واحد که برای تحت فشار گذاشته شدن به این بند منتقل شده بود دچار بیماری تنفسی شده است. اگرچه او تحت فشارهای بین المللی به بند ۳ که به بند کارگری معروف است، منتقل شده است. این در حالی است که منصور اسانلو از بیماری های متعددی رنج می برد و انتقال او به بند ۵ موجب افزایش رقم بیماریهای او شده است.

وضعیت غیربهداشتی، حضور معتادان و بیماران عفونی و ایدزی و نیز شکنجه های اعمال شده در این زندان موجب شده است تا زندانیان سیاسی نسبت به جان خود در این زندان ابراز نگرانی کنند. آنها از جمله نگران سلامتی بهروز جاوید تهرانی هستند که گفته می شود مسئولان زندان می خواهند او را سربه نیست کنند.

برای جلوگیری از فاجعه انسانی در زندان رجائی شهر کرج ، اطلاع رسانی و اعتراضات ایرانیان و نیز دخالت نهادهای بین المللی لازم است و کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی در این زمینه کوشش می کند.

 کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

----

جان زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در معرض خطر جدی قرار دارد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در سلولها انفرادی معروف به سگدونی تحت شکنجه های وحشیانه قرار دارد.

زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی از زمان انتقال به سلولهای انفرادی بند 1 معروف به سگدونی تحت وحشیانه ترین شکنجه جسمی قرار دارد و بعضی از گزارشات تایید نشده حاکی از آن است که در اثر این شکنجه های وحشیانه  دسته ها و پاهای آقای بهروز جاوید طهرانی شکسته شده است و بدن او زخمی و کبود شده است.

زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی چند بار به سلولی که محل شکنجه زندانیان است و حسن آخریان  از زمان منصوب شدن او به ریاست بند 1 بر پا کرده است برده شد . حسن آخریان رئیس بند 1 زندان گوهردشت کرج پس از پابند و دستبند و چشم بند زدن به زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی همراه با تعدادی پاسداربند او را مورد شکنجه وحشیانه جسمی قرار دادند. در تمامی سلولهای انفرادی دوربینهای مداربسته تعبیه شده است اما این سلول فاقد هر گونه دوربین نظارتی است.

هنگام شکنجه جسمی بهروز جاوید طهرانی یکی از بازجویان وزارت اطلاعات در آنجا حضور داشته و  بر شکنجه های و حشیانه وغیر انسانی نظازت می کرد.

علاوه بر زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی تعداد زیادی از زندانیان عادی در سلولهای انفرادی معروف به سگدونی تحت شکنجه های وحشیانه بسر می برند.که اسامی بعضی از آنها به قرار زیر می باشد احمد اشکان،رضا جلاله ،مجید افشار ،نقی نظری،مهدی سورانی (در اثر شکنجه فکش را شکسته شده و در سلولهای انفرادی است)، قیصر اسماعیلی ،مجید محمودی،ناصر قوچان لو ،حمید اشکی ،شیر محمد محمدی،حسن شریفی می باشند.

شرایط و وضعیت سلولهای انفرادی بند 1  زندان گوهردشت کرج به قرار زیر می باشد ،زندانیان بی دفاع به سلولها انفرادی معروف به سگدونی انتقال داده  می شوند.آنها را تحت شکنجه های وحشیانه قرار می دهند که منجر به شکسته شدن دستها و پاهای آنها می شود که تا به حال چند مورد آن گزارش شده است  که از جمله آنها سامان محمدیان و محسن بیگوند ،بهرم تصویری ،حسن شریفی و .... می باشند.عمل ضد بشری و جنایتکارانه دیگری  که علیه تعداد زیادی از زندانیان بکار برده شده است تجاوز جنسی و یا استعمال باتون به زندانی بی دفاع در حالی که به آنها دست بند،پابند و چشم بند زده شده است و پس از شکنجه طولانی و شکستن پا و دستان آنها  این شکنجه جنایتکارانه  صورت می گیرد. تماس حسن آخریان با خانواده های زندانیان و اعلام دروغین خبر مرگ عزیزشان  ،زندانیان در سلولهایی نگهداری می شوند که فاقد سرویس بهداشتی است و به آنها  اجازه استفاده از سرویس بهداشتی  داده نمی شود.آنها برای مدتی طولانی گاها تا چند هفته با این وضعیت مواجه هستند/عریان کردن زندانی  و گرفتن پتو و تمام امکانات پوششی و مرطوب نگه داشتن کف سلول که سیمانی است و باید زندانی بر روی آن استراحت کند /قطع کامل داروهای زندانی برای مدت طولانی/به صورت روزانه مورد شکنجه قرار دادن زندانی با باتون و پاشیدن گاز فلفل و اشک آورد به درون سلول/پاشیدن محتویان کپسول آتش نشانی به صورت زندانی / توهین خانوادگی به زندانی/ زندانیانی که دست و پای آنها شکسته شده است برای مدتی طولانی نگه داشتن در سلول تا دچار عفونت شدید شوند و حتی در آستانه مرگ قرار گیرند/قطع ارتباط کامل زندانی با خانواده و جهان خارج از سلول/ غذا دادن به زندانی در حد زنده ماندن/شکنجه زندانی بدلیل شکایت وی و یا خانواده اش از شکنجه گران و گرفتن رضایت اجباری ازآنها / قتل زندانیان در زیر شکنجه و اعلام علت آن بعنوان خودکشی و یا مصرف بیش از حد مواد مخدر و موارد متعدد دیگر.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،نسبت به خطری که جان زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی و سایر زندانیان را تهدید می کند هشدار می دهد و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات فوری برای نجات جان زندانیان است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

20 خرداد 1389 برابر با 10 ژوئن 2010

----

دویست تن از فعالان مدنی با انتشار بیانیه ای خواستار آزادی نصور نقی پور شدند

پنجشنبه 20 خرداد 1389

دویست تن از فعالان مدنی با انتشار بیانیه ای خواستار آزادی نصور نقی پور، فعال حقوق بشر در بند که بیش از سه ماه از بلاتکلفی وی می گذرد، شدند.

متن بیانیه ی مذکور را در زیر می خوانید.

این که بی گناهی را بگیرند و به بند بکشند، حدیث تازه ای نیست.‏

این که پشت میله هایی سرد پناه گرفته باشی، در حالی که بی پناه ترینی و ثانیه های درد که تمامی ندارند را ‏بشماری و حسرت آزادی را بکشی، حتی اگر آزادترین انسان جهان باشی؛ حدیث تازه ای نیست.‏

این که مادری شب و روز نگاهش به در خشک شود و به امید آزادی فرزندش هردم آهی سینه سور که دودمان بر ‏باد می دهد، کشد؛ حدیث تازه ای نیست...

و این ها تماما عمری به بلندای تاریخ دارند؛ ولی چشمان ما هنوز با ‏پلشتی ها خو نگرفته و با اینکه هر روز و هر روز شاهد این قصه هاست اما هنوز برایش تکراری نشده.‏

در پی یک سناریوی از پیش طراحی شده، جمعی از فعالین حقوق بشر به صورت سازمان یافته بازداشت و روانه ‏ی بند 2 الف سپاه پاسداران شدند. نصور نقی پور از جمله این قربانیان است که سابقه ی شفاف وی در زمینه ی ‏روزنامه نگاری و بلاگ نویسی در حوزه ی اندیشه بر همگان واضح و مبرهن است. وی که در قزوین بازداشت ‏شده دارای سایت آرشیو مقاله های فارسی است و با اینکه اکنون بیش از سه ماه از بازداشت موقت وی می گذرد ‏اما دادگاه انقلاب و بازپرسی اوین حتی نام وی را در لیست بازداشت شدگان نمی پذیرند. ‏

این در حالیست که طبق آئین دادرسی کیفری متهم باید ظرف 24 ساعت پس از بازداشت تفهیم اتهام شود اما طبق ‏پیگیری های صورت گرفته توسط خانواده و وکیل نصور نقی پور هنوز اتهام خاصی برای وی برنشمرده اند.‏

وی پس از گذشت این مدت بدون صادر شدن هیچ قراری با بلاتکلیفی در زندان اوین بسر می برد و هیچ اطلاعی ‏از آزادی یا روشن شدن پرونده در دست نمی باشد .‏

ما امضا کنندگان بیانیه فوق ضمن محکوم کردن بازداشت و نگهداری غیرقانونی تمامی زندانیان سیاسی خواستار ‏آزادی فوری و بدون قید و شرط ایشان عموما و نصور نقی پور خصوصا تا برگزاری دادگاه هستیم واز مراجع ‏قانونی می خواهیم نسبت به روشن شدن وضعیت پرونده این وبلاگ نویس و فعال اجتماعی سریعا اقدام نمایند. ‏

اسامی امضا کنندگان این بیانیه که به ترتیب حروف الفبا مرتب شده است به قرار زیر می باشد:

آذر کرمانی- آرش بهمنی-  آرش نصیری اقبالی- آرزو آزادی- آرمان میهن دوست- آریس قادری- آزاده امیری- آزاده دواچی- آزیتا رضوان- آسیه امینی- آلما قوانلو- آناهیتا فصل- آیدا ابروفراخ- آیدا سعادت-  آیدا قجر- آینده آزاد- ابراهیم مرادی- ابراهیم مهتری- احمد باطبی- اختر صحرا رو- ارژنگ بامشاد- اشکان منفرد- الناز محمدی- الهام قربان زاده- امیر اسلامی- امیر جواهری لنگرودی- امیر رشیدی- امیر مسعود سعیدفر- اویس اخوان- ایرج زارع- بابک نصیری- بهاره علوی- بهداد بردبار- بهرام اسماعیل بیگی- بهرام صفایی مقدم- بهروز علوی- بهرام عباسی- بهناز مهرانی- بیتا طاهباز- بیژن سپاسی- پتی بلوچ- پرستو اللهیاری- پروین اردلان- پویا عزیزی- پیام صمدی- تارا نیازی- ترانه نوریان- ثمره علیزاده- جلوه جواهری- جمشید آیین دار- حامد صادقي صفت- حجت نظری- حسام میثاقی- حسن عربزاده حجازی- حسن نایب هاشم- حسین رفیعی- حسین کریمی- حميد آذر- حمید جعفری- حمید حمیدی- حمید مهرآذر- داریوش عظیمپور- دانیال مرادی- رضا تلخابی- رضا رئیس دانا- رضوان مقدم- رفعت لنگرودی- روشنک آسترکی- روحی شفیعی- زهره اسدپور- زویا اسکندریان- زینب پیغمبرزاده- زینب کشاورز- ژیلا گلعنبر- سارا ستوده-  سارا گلی- ساقی قهرمان- سامانتا توماس- سپهر عاطفی- ستاره هاشمی- سعدی بالیده- سعید شجاعی-  سیما ریاحی- سیاوش بهمن- سیروس ندایی- سلمان سیما- سمانه عابدینی- سیمین روزگرد- سولماز ایکدر- شبنم اسداللهی- شهاب الدین شیخی – شهاب شکوهی- شهلا باور- شیدا وفایی- شیرین فامیلی- شیرین نجاتی- شیوا بدیهی نژاد- شیوا نوجو- صبری نجفی- صفر قنبری- طاهر رهبري- عباس سعادتمند- عباس عاقلی زاده- عباس غلامی- عادل مصلحی- عسگر داوودی- علی اوحدی- علی فتوتی- علی کلایی- علی یوسفی- فرحناز محمدی- فخری شادفر- فرزاد جاسمی- فرزانه ايل بيگي- فرزانه نقدی- فرشته فراهانی- فرشته قاضی- فرشید یداللهی- فرناز کمالی- فروز شهرابي- فروغ سمیع نیا- فرهنگ اسدپور-  فریبا اصلی- فریبا داوودی مهاجر- فریبا گل سرخی- فريده حيدرزاده- فریده یزدی- فیروزه مهاجر- کاظم موسوی پور- گیتا هاشمی- لیلا قائمی- لیلا کرمی- کاوه رضایی شیراز- کاوه قاسمی کرمانشاهی- کاوه مظفری-- کمال جعفری- کامبیز عمو رضایی-  کیوان رفیعی- گوهر بیات- مازیار واحدی- ماندانا شیخ سلیمانی-  متين ايراني- مجید امیدوار- محسن زمانی- محمد بهرخ- محمد رشوند- محمد شوراب- محمد شیرزاد- محمد صابر-  محمد نقی رشوند- محمود مژدهی-  محمی افسانه- مریم صالحی- مریم رحمانی- مژگان ثروتی- مصطفی دانشجو- مصطفی شفافی- معصومه ضیا- موریس باقری- مهدی عربی- مهراد فرهی- میترا آزادفر- میترا نجفی- مهدی زمانی- مهدی طاهری- مهرداد وزیران- مرتضی حسینی- مرضیه بخشی زاده- مهشید راستی- میثم رودکی- مینا یاری- منیره کاظمی- نادر بازرگان- نادر فولادی- ناهید کشاورز- ناهيد واحد پور- نارین محمدی- نازنین جواهری شلمانی- نازی عظیما- نسرین حمیدی- نوشابه امیری- نوید محبی- نیکزاد زنکنه- نینا وباب- واحده خوش سیرت- وحدت احمدپور- ویدا محمدخانی- ویدا قنبرپور- هاشم اسماعیلی- هانا دارابی- هدی هاشمی- هدی امینیان- هدیه سلامت- هژیر پلاسچی-  هما رشوند قزوینی- ياسر عزيزي- یاسمن تورنگ- یاسمین حشدری- یاشار گرمستانی

----

نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران بازداشت شد

جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۸۹

آفتاب: نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران بازداشت شد.

 نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران نیمه شب گذشته در خانه‌اش بازداشت شد. 

خانم محمدی در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه بین‌المللی بنیاد الکساندر لانگر شد. 

نرگس محمدی پیش از این نیز چند بار به دادگاه انقلاب احضار شده بود.

----

تحت فشار قرار داشتن یکی از شهروندان بهایی در زندان برای اخذ تعهد

پنجشنبه 20 خرداد 1389

خبرگزاری هرانا: ناهيد قديری شهروند بهايي ساكن مشهد كه از تاريخ 24 اسفند ماه سال گذشته بازداشت و نزديك به 90 روز است در سلول انفرادي نگهداری می شود به شدت توسط ماموران اداره اطلاعات مشهد تحت فشار قرار دارد.

بازجویان از وی خواسته اند تا تعهدي كتبي مبني بر عدم تبليغ آئين بهايي را امضاء كند.

نامبرده كه پيش از بازداشت از صحت و سلامت كامل جسماني برخوردار بوده در طي دوران بازداشت به بيماري قلبي مبتلا شده بطوريكه طبق تجويز پزشك اداره اطلاعات مجبور به خوردن داروهاي قلبي شده است.

از طرف ديگر مسئولين ذي ربط اداره اطلاعات و دادگاه انقلاب تاكنون هيچ پاسخ روشني در مورد دليل بازداشت و اتهام نامبرده به خانواده ی خانم قديري ارائه نداده اند.

----

گزارشي از اعمال فشارهاي بي‌سابقه براعضای نهضت آزادي ايران

20 خرداد 89 

در آستانه اولين سالگرد انتخابات 22 خرداد، برخي اعضا و منسوبان نهضت آزادي ايران تحت شديدترين تهديدات و فشارها در طول سي سال گذشته قرار گرفته اند.

دكتر سارا توسلي فرزند محمد توسلي (رييس دفتر سياسي نهضت آزادي ايران) بدون هرگونه رابطه تشكيلاتي با حزب مذكور پس از تحمل 52 روز انفرادي و تنها به اتهام شركت در مراسم عاشوراي حسيني و ديدار با خانواده شهيد موسوي به شش سال حبس تعزيري و 74 ضربه شلاق محكوم شد، پيش از اين نيز همسر وي، فريد طاهري عضو شوراي مركزي نهضت آزادي ايران به سه سال حبس محكوم شده بود.
در همین حال، عماد بهاور عضو و رييس شاخه جوانان نهضت آزادي ايران از ديگر متهماني است كه در دوران پس از كودتاي 22 خرداد چهار بار بازداشت شده و در حال حاضر به رغم فقدان هرگونه توجيه قانوني و قضايي و تنها به منظور اعتراف گيري تلويزيوني در بازداشت به سر برده و تحت بازجويي و شديدترين فشارهاي روحي و جسمي قراردارد.

همچنین اميرحسين كاظمي، وبلاگ نويس و عضو ديگر شاخه جوانان نهضت آزادي نيز بيش از سه ماه است كه در بازداشت موقت و انفرادي به سر مي‌برد و در ماه‌هاي اخير تحت فشار شديد روحي و جسمي براي اعتراف گيري عليه خود و حزب متبوع‌اش قرارداشته است. اين عضو جوان نهضت آزادي به رغم گذشت بيش از يك ماه از موعد تمديد قرار بازداشت و عدم تمديد آن هنوز در بازداشت به سر برده و طبق اخبار رسيده از اوين در آستانه سالگرد كودتا قرار است محاكمه شود. اين مسئله در حالي صورت مي گيرد كه قرار مجرميت نامبرده تاكنون به وي يا وكيل‌اش ابلاغ نشده است.

از سوی دیگر، مهدي معتمدي مهر، وكيل دادگستري و مسئول كميته آموزش نهضت آزادي ايران نيز پس از تحمل دو بار بازداشت و شكنجه در يكسال گذشته و پس از ابطال پروانه وكالت‌اش از سوي نهادهاي امنيتي، اخيراً احضاريه‌اي مبني بر تعيين وقت دادگاه دريافت کرده است.

----

هر حقی که پایمال می شود مقاومتی را ایجاد می کند که پایمال کننده را به چالش می کشد

علی صارمی

بنام خدا

هر حقی که پایمال می شود مقاومتی را ایجاد می کند که پایمال کننده را به چالش می کشد.

 22 خرداد سالروز اعتراض گسترده مردم ایران به انتخابات تاسف بار ریاست جمهوری که با گذشت یک سال هنوز جامعه ایران در این رابطه دست کم از دو مسئله بشدت رنج می برد. عوض اینکه رژیم حاکم بر ایران بجای اینکه به خواست بر حق مردم گردن نهد و قدر شناس حقوقي باشد كه ازآنها دریافت می کند در انحراف خود پا می فشارد و حاضر به واگذاری قدرت به مردم نیست  و تنها در یک سال گذشته ده ها تن را به شهادت رسانده و شماری را هم در صف اعدام دارد .

دوم به جای اینکه کار مردم را به خودشان واگذارد استبداد را در پیش گرفته و بر آن اصرار می ورزد و در مسائل بین المللی کنش خصمانه را در پیش گرفته است و سبب اعمال تحریم های شدیدی شده است که در نتیجه آن جامعه را به دایره عصبیت و فقر و خودزنی گشانده است, چنانکه امنیت روانی و اقتصادی و اجتماعی را از مردم سلب کرده است .

گر چه مبارزه مردم در حال اعتلا ست و بر مبارزه جمعی ضمن گسترش دامنه فعالیتها با تصویر درست ناشایستگی های مدیریت نظام اقتصادی امكان سقوط آن را فراهم آورده است ولی دشواری تامین معاش و فشارهای پلیسی, مردم را به مرز عصبیت كشانده و سبب درگیریهای مكرر و کنشهای مخاطره آمیز تا سر حد تلاشی خانواده ها گردیده تا جایی که گاهی برای بدست آوردن لقمه ای نان, شرافت انسان ها لکه دارميشود.مجموع عملکرد ناشایست و استبدادی مدیران ,رژیم زندانها را انباشته از زندانی های بی گناه کرده است .آنچنان که نه تنها دیگر توان پذیرش زندانی را ندارد بلکه از دادن خدمات اولیه هم به آنها عاجز است.

لذا به رژیم هشدار میدهم که برای کاستن از هزینه های رو به گسترش اجتماعی و انسانی که گریبانگیر کشور گردیده است و تنها بدنامیش را به رژیم میدهد.هشدار میدهم که ؛

1. بیش از این دستانش را به خون این مردم مظلوم و شریف آلوده نکند و حقوق حقه آنها را به رسمیت بشناسد

2. خشونت تنها جسارت مردم را افزایش میدهد نه عمر رژیم را .

3. قبل از اینکه همه چیز از دست برود به خود آید و به یک انتخابات آزاد با نظارت  سازمان ملل تن دهد .

4. به دمکراسی گردن نهد و بیش از این سد راه خواست مردم ایران نگردد

درود بر شهدای راه آزادی

علی صارمی

20 خرداد 1389

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران