بازگشت به صفحه اول

 

 
 

عفو بین الملل: نگرانی از اعدام های تازه در ایران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای که روز چهارشنبه ٣۰ ژوئن منتشر کرد، مقامات جمهوری اسلامی را به توقف تمامی احکام اعدام فراخواند. عفو بین الملل در این بیانیه با اشاره به اعدام پنج زندانی سیاسی در ۱۹ اردیبهشت و در آستانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، آن را هشداری به معترضین به انتخابات توسط دولت عنوان کرد.
عفو بین الملل در بیانیه روز گذشته خود، بار دیگر مقامات جمهوری اسلامی را به توقف فوری تمامی احکام اعدام و تخفیف در احکام مرگ دو زندانی زن و سایر زندانیانی که در خطر اعدام قریب الوقوع هستند، فراخواند.
امنستی اینترنشنال همچنین با تاکید بر تجدید نظر و لغو قانون مجازات اعدام، خواستار افشای جزئیات کامل احکام اعدام و همچنین پیوستن جمهوری اسلامی به روند بین المللی رو به رشد لغو مجازات اعدام شد.
عفو بین الملل در این بیانیه با اشاره به قریب الوقوع بودن احکام زینب جلالیان فعال سیاسی کرد و از اعضای اقلیت کرد، که در سال ۲۰۰۹ به اتهام «محاربه با خدا» محکوم به اعدام و همچنین سکینه محمدی آشتیانی که حکم محکومیت وی در اردیبهشت ٨۶ به اتهام «زنای محصنه» تائید و به سنگسار محکوم شده بود گفت زندانیان در انتظار اعدام غالبا تا واپسین دقایق، اطلاعی از اجرای احکام خود ندارند و این خود بر رنج ایشان و خانواده های ایشان می افزاید، و گاهی اوقات حتی وکلای ایشان در ۴٨ ساعت قبل از اعدام نیز چنانکه در قوانین جمهوری اسلامی مشخص شده، از اجرای حکم مطلع نیستند.
این سازمان همچنین از دو تن اعضای اقلیت سنی در استان سیستان و بلوچستان نام می برد که به اعدام محکوم شده اند. ۱۰ خرداد ماه سال جاری دادستان زاهدان صدور احکام این دو تن را به علت دست داشتن این دو نفر در درگیری های میان شیعیان و اهل سنت این استان که منجر به مرگ شش تن شد عنوان کرد. در جریان بمب گذاری منتسب به جنبش مقاومت مردمی ایران (از گروه های شبه نظامی مخالف دولت) در یکی از مساجد شیعیان در اردیبهشت ماه سال گذشته، حداقل ۲۵ نفر کشته شدند.
همچنین در سی ام خرداد ماه سال جاری نیز عبدالمالک ریگی، رهبر جنبش مقاومت مردمی ایران در شهر زاهدان به دار آویخته شد. پیشتر نیز برادر وی عبدالحمید ریگی در سوم خرداد امسال در شهر زاهدان به دار آویخته شده بود.
ششم تیرماه سال جاری در استان کردستان – موطن اصلی اقلیت کرد - مقامات دولتی جمهوری اسلامی اعلام کردند که حداقل ۲۰ زندانی به اتهام قاچاق مواد مخدر به مرگ محکوم شده و در انتظار اجرای احکام خود هستند. حداقل ۱۵ تن دیگر از فعالین سیاسی و اعضای اقلیت کرد، در این استان در انتظار حکم اعدام و در خطر مرگ قرار دارند. همچنین گفته می شود که دو تن نیز با حکم تیرباران مواجه هستند. اکثر احکام اعدام در جمهوری اسلامی به صورت حلق آویز کردن انجام می شود.
عفو بین الملل در این بیانیه همچنین با اعلام ثبت ۱۲۶ مورد اعدام در مقطع زمانی بین اول ژانویه سال ۲۰۱۰ تا ششم ژوئن امسال (۵ ماه) صحبت از محاکمات غیرمنصفانه ای می کند که بر مبنای اتهاماتی واهی و اعترافاتی تحت شکنجه و سایر فشارها صورت گرفته.
این سازمان همچنین تاکید می کند که متهمین پیش از دادگاه در بازداشت انفرادی بسر برده و برخی از آنان حتی از دسترسی به وکیل مدافع نیز محروم بوده اند.
عفو بین الملل همچنین با اشاره به اعدام پنج زندانی سیاسی در ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری گفت ممکن است مقامات جمهوری اسلامی خواسته باشند در آستانه اولین سالگرد انتخابات به شدت بحث برانگیز ریاست جمهوری در ۲۲ خرداد ماه سال گذشته که موجب اعتراضات گسترده و سرکوب آن توسط دولت شد، از این اعدام ها برای هشدار به معترضین استفاده کنند.
در پایان این بیانیه، این سازمان با بیان اینکه مخالف مجازات اعدام در تمام اشکال به عنوان ناقض حق حیات و مجازاتی بیرحمانه و غیرانسانی است گفت: جمهوری اسلامی از معدود کشور هایی بود که در سال ۲۰۰٨ بر علیه قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد توقف جهانی حکم اعدام رای داد.

----

ایجاد شرایط طاقت فرسا و غیر انسانی علیه زنان زندانی سیاسی در زندان اوین

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زنان زندانی سیاسی زندان اوین تحت فشارهای غیر انسانی و شرایط طاقت فرسایی قرار دارند

فشارها و اذیت آزارها علیه زنان زندانی سیاسی در بند زنان زندان اوین  شدت یافته است. در حدود 28 نفر از زنان زندانی سیاسی در یک سلول جای داده شده اند. در طی چند روز گذشته گرمای شدید تابستان حاکم است و امروز درجه حرارت در تهران به 40 درجه سانتیگراد افزایش یافته است. این سلول در حال حاضر فاقد وسایل خنک کننده می باشد و گرما در این سلول به حدی شدید است که زندانیان در آستانه از حال رفتن قرار گرفته اند.

همچنین در روزهای گذشته آب مصرفی این بند به طور مستمر قطع شده است و زندانیان از داشتن آب نوشیدنی محروم می باشند و هنگامی که آب بصورت محدود و قطره ای جاری می شود. آب گرم از آن جریان می یابد.علت جاری شدن آب گرم از لولها را مشکلات تاسیساتی عنوان می کنند و به زندانیان سیاسی زن گفته اند که ما فعلا قادر به حل این مشکل نیستیم.

علاوه بر آن زنان زندانی سیاسی در طی روزهای اخیر دچار مسمویتهای شدیدی شده اند و از رسیدگی پزشکی به آنها خوداری می شود. عوارض مسمومیت بصورت حالتهای تهوع و اسهال شدید می باشد.

زنان زندانی سیاسی در طی روزهای گذشته بارها مشکل حاد آب و نبود وسایل خنک کننده را به فردی بنام مومنی معاون زندان اوین در میان گذاشته اند و این فرد هر بار وعده حل کردن این مشکل را داده است ولی تاکنون از حل این مشکل اولیه خوداری می کند.

در طی روزهای گذشته عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران دانشجوی زندانی مهدیه گلرو را احضار کرد و او را به خاطر دفاع از همبند شهیدش زنده یاد شیرین علم هولی مورد تهدید و تحت فشار قرار داد.جعفری دولت آبادی خطاب به خانم گلرو گفت: تو می دانی اینها کی هستند؟ که از آنها دفاع می کنید اینها گروهکی هستند و نباید از آنها دفاع کرد!

عباس جعفر دولتی آبادی دادستان تهران همچنین خطاب به یکی از زنان زندانی سیاسی گفته است: در آینده ما قصد داریم که زندانیان سیاسی را از منافقین (مجاهدین خلق) جدا کنیم.عباس جعفری دولت آبادی و بازجویان وزارت اطلاعات از مدتی پیش سعی دارند که بین زنان زندانیان سیاسی ایجاد تفرقه و درگیری کنند که تا به حال به این قصد شوم خود نائل نشده اند.همبستگی و اتحاد زنان زندانی سیاسی باعث وحشت آنها شده است و در تلاش هستند که به هر ترتیبی که هست این هبستگی را از بین ببرند. نقش عمده ایجاد تفرقه  و دو دستگی توسط بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولت آبادی پیگیری  و به اجرا در می آیید.

از طرفی دیگر فشارها و تهدیدات علیه زنان زندانی سیاسی که مشکلات حاد و طاقت فرسای  خود را به بیرون از زندان منتقل می کنند شدت یافته است. این تهدیدات از طرف شخص عباس جعفری دولت آبادی صورت می گیرد.یکی از شیوه های رذیلانه دولت آبادی و بازجویان وزارت اطلاعات  وقتی مشکلات زنان زندانی سیاسی در رسانه ها انتشار می یابد دستور تشدید فشارها جمعی علیه زندانیان سیاسی زن را بکار می برند و از این طریق مسئولیت اذیت وآزارها را بر گردن قربانی قرار میدهند تا زندانیان سیاسی زن را در مقابل هم قرار  دهند که با هوشیاری آنها این طرح غیر انسانی آنها نقش بر آب شده است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تشدید فشارهای طاقت فرسا و رذیلانه علیه زنان زندانی سیاسی اسیر که بصورت قطع آب و گرفتن امکانات خنک کننده و موارد دیگر صورت می پذیرد را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژه زنان ،دستگیریهای خودسرانه و شکنجه و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت این رژیم به شواری امنیت سازمان ملل جهت گرفت تصمیمام لازم اجرا می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

09 تیر 1389 برابر با 30 ژوئن 2010

----

از مرگ بر روسیه تا مرگ بر روسیه / نامه زندانی سیاسی مهدی اقبال

پنجشنبه 10 تیر 1389

خبرگزاری هرانا: مهدی اقبال کریمیان، عضو حزب مشارکت که از سوی دادگاه انقلاب به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اقدام تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی برای ایجاد اغتشاش و توهین به رهبری به چهار سال زندان محکوم شده است در نامه ای نسبت به تغییر موضع حاکمیت در قبال روابط خود با دولت روسیه و عدم تغییر رفتار نسبت به زندانیانی که در اعتراض به سیاست های دولت روسیه بازداشت و محاکمه شده اند اعتراض نموده است.

در این رابطه لازم به توضیح است، یکی از مصداقهایی که دادگاه به آن در خصوص اتهامات منتسبه به ایشان استناد نموده بود شعار نویسی آقای اقبال بر روی دیوار سفارت روسیه بوده است، بطوریکه قاضی صلواتی در زمان دفاع آقای اقبال از خود در خصوص نوشتن شعار مرگ بر روسیه بر دیوار این سفارت به وی اعلام داشت که "شما به روسیه بعنوان شریک استراتژیک ما توهین کرده اید و این جرمی مشخص و دارای مجازات است".

متن نامه آقای اقبال کریمیان با عنوان "از مرگ بر روسیه تا مرگ بر روسیه" که به خبرگزاری حقوق بشر ایران (هرانا) ارسال شده است به قرار زیر است:

از حدود یکی، دو ماه قبل که یک روحانی در تلویزیون شعار مرگ بر روسیه را حق دانست تا یکی، دو روز پیش که شنیدم وزارت اطلاعات خواستار کاهش یا قطع روابط با روسیه شده است مدام به این فکر میکردم که آیا بازجو و قاضی پرونده ام نیز در جریان این موضع گیری ها هستند یا خیر ؟

آخر فقط چند ماه زودتر از آنان همانطور مقام رهبری اخیراْ اظهار داشته اند که گاهی توده های عادی مردم بهتر از خواص مسائل را میفهمند من هم به عنوان بخشی از این توده مردم هستم که این روسیه را شناختم و روی دیوار سفارت آن نوشتم "مرگ بر روسیه" آن وقت فکر میکردم من نیز به اندازه آنان که بدون مجوز و به طور خودجوش جلوی سفارت خانه ها جمع میشوند و شعار میدهند و سنگ و بطری به سفارت پرت میکنند، حق دارم علیه یک سفارت متعلق به کشوری با سابقه سرشار از تجاوز و خیانت به کشورم اقدام کنم و روی دیوارش بنویسم "مرگ بر روسیه"

حال آنکه سهم آن برادرانم در حمله به آن سفارت خانه ها، تجلیل و کیک و ساندیس بود و سهم من انفرادی و بازجویی و حبس شده است و حالا سوال اینجاست که آیا مقامات مسئولی که اخیرا به شناختی مشابه از من عامی به روسیه رسیده اند به این بخش از عناوین اتهامی من نگاه جدید خواهند افکند ؟. تا کنون که بخاطر روسیه با من شهروند ایرانی مسلمان جمهوری اسلامی سیاست کاهش رابطه و تنبیه را انتخاب کردند آیا به اندازه رابطه گذشته شان با روسیه به فکر ترمیم ارتباطشان با من ایرانی مسلمان هستند ؟

مهدی اقبال کریمیان/ زندان اوین بند امنیتی ۳۵۰

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران