بازگشت به صفحه اول

 

 
 

زندانیان سیاسی یکی پس از دیگری در زندان بیمار می‌شوند

02.07.2010

دويچه وله: آزادی نرگس محمدی از زندان پس از ۲۲ روز، فلج تدریجی حامد روحی‌نژاد در زندان، بی‌خبری از محل نگهداری محمدرضا جلایی‌پور و وخامت حال ضیا نبوی در زندان آخرین اخبار مربوط به زندانیان سیاسی و عقیدتی است.

نرگس محمدی نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر پس از ۲۲ روز بازداشت، پنج‌شنبه شب دهم تیرماه با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. به گفته‌ی نزدیکان نرگس محمدی، وی به شدت وزن کم کرده و از نظر جسمانی در وضع مناسبی به سر نمی‌برد.

 

از سوی دیگر از داخل زندان خبر رسیده که ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل کارشناسی ارشد در زندان دچار حمله عصبی و تشنج شده به طوری که تا ساعتها قدرت تکلم نداشته است.

 

بنا به گزارش وبسایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان در ایران، پس از انتقال وی به بهداری زندان، پزشکان زندان شرایط جسمی او را وخیم تشخیص داده‌اند و گفته‌اند در صورت تداوم حملات عصبی ممکن است سیستم ایمنی و دفاعی بدن او از کار بیفتد.

 

ضیا نبوی از تاریخ ۲۵ خرداد ۸۸ در بازداشت به سر می‌برد. وی حدود ۱۰۰ روز از این مدت را در سلول انفرادی گذرانده است. قاضی پرونده‌ی او حکم ده سال زندان برای او صادر کرده است. وی در طول یک سال بازداشتش از حق ملاقات حضوری با خانواده محروم بوده است.

 

حامد روحی‌نژاد دیگر زندانی سیاسی که مبتلا به بیماری ام‌اس است نیز در زندان بیماری‌اش تشدید شده است. فعالان حقوق بشر می‌گویند یکی از دستان وی در اثر حملات بیماری ام‌اس از کار افتاده و بینایی هردو چشم او نیز دچار اختلال شده است. این زندانی همچنین از لحاظ شنوایی نیز مشکل پیدا کرده است.

 

مسئولان زندان نه تنها از انتقال این زندانی به بیمارستان ممانعت می‌کنند بلکه از رساندن داروهایی که خانواده‌‌ی او برایش تهیه می‌کنند نیز خودداری می‌کنند.

روحی‌نژاد دانشجوی فلسفه از اردیبهشت ۸۸ در زندان به سر می‌برد. وی در یکی از دادگاه‌های دسته‌جمعی پس از انتخابات شرکت داده شد و ابتدا به اعدام و در مرحله تجدید نظر به ۱۰ سال حبس و تبعید به زنجان محکوم شد.  

 

همچنین در خبرها آمده که محمد نوری‌زاد مستندسازی که در مرخصی زندان به سر می‌برد، به علت عفونت ریه در بیمارستان بستری شد. بنا به اظهارات خانواده نوری‌زاد، وی در مدت شش ماهی که در زندان بوده به این بیماری مبتلا شده است.

 

بی‌خبری از محل نگهداری محمدرضا جلایی‌پور

 

پدر محمدرضا جلایی‌پور دانشجوی نخبه زندانی به سایت "نوروز"، وابسته به جبهه مشارکت گفته است، هیچ خبری از  محل نگهداری فرزندش ندارد. وی روز دهم تیرماه برای ملاقات با فرزندش به زندان اوین مراجعه کرده ولی پس از ساعتها معطلی به او گفته‌اند که اجازه ملاقات ندارد.

 

روز ۲۴ خرداد با منزل جلایی‌پور تماس گرفتند و به او گفتند که می‌تواند برای بازپس گیری گذرنامه‌اش مراجعه کند اما وی پس از مراجعه بازداشت شد. این در حالی است که چندی پیش از سوی دستگاه قضایی برای محمدرضا جلایی پور قرار منع تعقیب صادر شد و پرونده وی که به خاطر آن از ۲۷ خرداد ۸۸ به مدت بیش از ۸۰ روز در زندان بود مختومه اعلام شده بود.

محمد رضا جلایی پور رتبه اول کنکور سراسری سال ۱۳۸۱ در رشته علوم انسانی و دارای مدال طلای المپیاد ادبیات در سال ۱۳۸۰ است. وی از فعالین کمپین انتخاباتی موسوم به "موج سوم" بود که از نامزدی خاتمی در انتخابات ۸۸ حمایت می‌کرد. پس از انصراف خاتمی، آنان از میرحسین موسوی حمایت کردند.

----

زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در یازدهمین روز اعتصاب غذا

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" گزارشاتی حاکی است که زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در اعتراض به شکنجه های غیر انسانی و شرایط طاقت فرسا 11 روز است که در اعتصاب غذا بسر می برد.

زندانی سیاسی بهرز جاوید طهرانی 9 خرداد ماه پس از افشای جنایات هولناک شکنجه در بند 1 به سلولهای انفرادی معروف به(سگ دونی)منتقل شد. او در بدترین سلول انفرادی قرار داده شده است. گزارشات تایید نشده ای حاکی از آن است که زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی در یازدهمین روز اعتصاب غذای خود در اعتراض به شکنجه های جسمی و شرایط قرون وسطائی و طاقت فرسا بسر می برد.او تا به حال چند بار به سلولی که زندانیان در آن شکنجه می شود منتقل شده است و توسط حسن آخریان رئیس بند1 ،افسر پاسدار آقا میرزائی ،پاسداربند محمدی و چند پاسداربند دیگر تحت شکنجه های وحشیانه قرار گرفته است.

سلولی که زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی در آن قرار دارد در شرایط معمولی گرمای سلول بسیار بالا است در صورتیکه در حال حاضر هوای تهران و کرج به 40 درجه سانتیگراد می رسد شرایط طاقت فرسایی علیه او ایجاد کرده اند و گفته می شود تا به حال چند بار دچار بیهوشی شده است. او در 24 ساعت 3 بار حق استفاده از سرویسهای بهداشتی را دارد و هر 2 هفته یکبار امکان استفاده حمام را دارد.آقای جاوید طهرانی دچار کاهش وزن شده است و شرایط جسمی او حاد می باشد.از بدو انتقال به سلول انفرادی در برگه انتقالی او نوشته شده است تا اطلاع ثانوی باید در آنجا باقی بماند و مدت زمان مشخصی در آن ذکر نشده است در صورتیکه در برگه انتقالی سایر زندانیان مدت زمان در آن ذکر می شود.

کیفیت و کمیت غذای سلولهای انفرادی بسیار بد و غیر قابل استفاده می باشد و به زندانی در حد زنده ماندن غذا داده می شود.

روز پنجشنبه 9 تیر ماه یک  هیئت به اصطلاح بازرسی از حفاظت و اطلاعات کل زندانهای کشور به بند1 گسیل داشته اند . زندانیان از شکنجه های قرون وسطائی  مانند تجاوز جنسی،استعمال باتون،شکستن دست وپای زندانیان بطور مفصل با آنها صحبت کرده اند.این هیئت همچنین با زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی صحبت کرده اند و جزئیات شکنجه و شرایط وحشتناک و قرون وسطائی را دیده و شنیده اند.ولی برای پایان دادن به این شرایط هیچ اقدامی تاکنون انجام نداده اند.

این هیئت شاهد تن خونین و شکنجه شده چند زندانی در سلولهای انفرادی بوده اند و با آنها صحبت کرده اند.

زندانیان سیاسی  و عادی در سلولهای انفرادی توسط  حسن آخریان شکنجه گر و معروف به جلاد بند 1 زندان گوهردشت کرج که شدیدا به مواد مخدری به نام شیشه اعتیاد دارد همراه با افسر پاسدار آقا میرزائی و پاسداربندهایی مانند محمدی مورد شکنجه قرار می گیرند. این شکنجه ها اکثرا در حضور و با شرکت کرمانی و فرجی رئیس و معاون حفاظت اطلاعات و گاها علی محمدی معاون زندان و علی حاج کاظم رئیس زندان صورت می گیرد.این افراد از جنایتکاران علیه بشریت می باشند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،شکنجه وحشیانه جسمی و روحی زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی و سایر زندانیان را به عنوان یک عمل جنایتکاران محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگران ویژه شکنجه سازمان ملل متحد  و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای رژیم در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

12 تیر 1389 برابر با 03 ژولای 2010

----

برادر اعظم ویسمه: بازداشت خواهرم، پدر و مادرم را پیر و زمین‌گیر کرد

١٢ تير ١٣٨٩

پارلمان‌نیوز: بعد از اعلام خبر ممنوع‌الملاقات شدن اعظم ویسمه، برادر او در گفتگویی مشروح به بیان وضعیت خواهر، پدر و مادر و پیگیری‌های صورت گرفته پرداخت و تاکید کرد:« در مدت بازداشت خواهرم بسیاری از رسانه‌های خارجی قصد مصاحبه با خانواده ما را داشتند كه ما معتقدیم این موضوع مشكل كوچكی است در حوزه خانواده كشور عزیزمان و هیچ ارتباطی به رسانه‌های بیگانه ندارد

متن گفتگوی خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، با برادر اعظم ویسمه بدین شرح است:

آقای ویسمه، خواهر شما دقیقا چه زمانی بازداشت شدند و وضعیت فعلی ایشان چگونه است؟

خواهرم ساعت 12 شب روز دوشنبه، دهم خرداد ماه یعنی حدود 33 روز قبل با ورود نیروهای امنیتی به منزل بازداشت شد و تمام این مدت را در سلول انفرادی گذرانده است.

در این مدت تماس و ارتباطی هم با خواهر خود داشته‌اید؟

دو سه بار با منزل تماس گرفتند كه آخرین بار در حدود بیست روز قبل بود و از آن روز به بعد هیچ خبری در ارتباط با وضعیت جسمانی او نداریم، در یكی از تماسها نیز خواهرم اعلام كرد به دلیل تپش قلبی كه سابقه آن را نیز داشته به بهداری زندان منتقل شده است.

با مراجع قانونی هم دیدار داشتید؟

بله . دو هفته قبل دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران با پدر و مادرم دیدار داشتند و با روی باز و سعه صدر صحبتهای پدر و مادرم را شنیدند و توضیحاتی هم در خصوص خواهرم دادند و اظهار امیدواری کردند كه تا یكشنبه گذشته یعنی ششم تیرماه، خواهرم آزاد شود كه متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

گویا قرار بود با دستور مستقیم دادستان، پدر و مادرتان با خانم ویسمه ملاقات حضوری کنند؟

بله . بعد از اینكه در هفته گذشته آزادی خواهرم محقق نشد ، دادستان محترم به دلیل نگرانی شدید پدر و مادرم از وضعیت جسمانی خواهرم كه مبتلا به بیماری قلبی و زخم معده شدید می‌باشد ، اجازه ملاقات حضوری با خواهرم را صادر نمودند كه پس از چند نوبت مراجعه پدر مادرم به زندان اوین اعلام كردند خواهرم ممنوع الملاقات است و حتی دستور ملاقات دادستان را از ما گرفتند و هر چه اصرار كردیم حاضر به پس دادن برگه ملاقات نشدند.

در طی این مدت اخبار کمی از وضعیت خواهرتان از جانب خانواده او اعلام شده، دلیل این امر چیست؟

خواهرم با سابقه 8 سال خدمت و خبرنگاری در سه دوره مجلس شورای اسلامی، یكی از قدیمی‌ترین خبرنگاران پارلمانی است كه چندین بار موفق به دریافت جایزه خبرنگار نمونه پارلمان شده است، در مدت بازداشت ایشان بسیاری از رسانه‌های خارجی قصد مصاحبه با خانواده ما را داشتند كه ما معتقیدیم این موضوع مشكل كوچكی است در حوزه خانواده كشور عزیزمان و هیچ ارتباطی به رسانه‌های بیگانه ندارد و این اولین مصاحبه ما بدین صورت می‌باشد. انشاء الله با مساعدت مسئولان محترم قوه قضاییه در این روزها که هفته قوه قضائیه را پشت سر گذاشتیم و نیز ماه مبارك رجب این موضوع حل خواهد شد و خواهرم به دامان خانواده نگران و مضطرش باز خواهد گشت.

و سخن پایانی شما؟

من مجدداً از جانب خانواده ویسمه از پیگیری، مساعدت و برخوردهای بسیار خوب و مردم دارانه‌ دادستان محترم جناب آقای دكتر جعفری دولت آبادی و تلاش‌های نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای بازگرداندن  خواهرم به آغوش خانواده تشكر می‌كنم، اما حال پدر و مادرم بسیار وخیم است ، مادرم دچار افسردگی شده ، روزها در گوشه‌ای از اتاق نشسته و ساعتها به دیوار خیره می‌شود ، شدیداً نگران پدرم هستم كه مبادا از غصه و ناراحتی سكته كند ، تصور 33 روز حبس در یك سلول انفرادی با وجود بیماری و دردهای طاقت فرسای دخترشان، پدر و مادرم را در این یك ماهه پیر  و زمین گیر نموده است.

امیدوارم در این ماه مبارك كه ماه رافت و قبولی حاجات است مسئولان محترم قوه قضاییه با بازگرداندن خواهرم به آغوش خانواده ، دل مادر و پدر مضطرم را شاد نمایند.

----

ایجاد محدودیتها و تشدید فشارهای غیر انسانی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" قطع ارتباطهای تلفنی زندانی سیاسی ارژنگ داودی با خانواده اش برای تحت فشار قرار دادن او و خانواده اش بیش از 2 هفته است که ادامه دارد.

زندانی سیاسی ارژنگ داودی در طی چند هفته گذشته تحت فشار های غیر انسای قرار دارد وارتباط تلفنی او با خانواده اش قطع شده است.پس از اینکه مدت تماس تلفنی زندانیان سیاسی با خانواده هایشان به حداقل زمان ممکن رسانده شد.پاسداربندها در یک اقدام بی شرمانه  هنگامی که زندانی سیاسی قصد تماس با خانواده خود را دارد در کنار او قرار می گیرند و به مکالمات خصوصی زندانیان سیاسی بخصوص با همسرانشان گوش فرا می دهند.

زندانی سیاسی ارژنگ داودی نسبت به این عمل پلید و بی شرمانه پاسداربندها اعتراض نمود و خواستار پایان دادن به این رفتارهای بی شرمانه و غیر انسانی آنها شد.پاسداربندها برای تحت فشار قرار دادن آقای داودی او را از تماس با خانواده اش محروم کرده اند. او بیش از 2 هفته است که با خانواده اش تماسی نداشته است.

از طرفی در طی روزهای گذشته آب بند 3 زندان گوهردشت کرج بطور مستمر قطع می باشد و زندانیان سیاسی در گرمای شدید تابستان و بالا بودند درجه حرارت از نبود آب مصرفی و بخصوص آب نوشیدنی در رنج شدید بسر می برند.این مسئله باعث شده است که مشکلات حادی برای استفاده از سرویسهای بهداشتی و استحمام زندانیان ایجاد کند.

خانواده های زندانیان سیاسی وقتی که برای ملاقات با عزیزانشان به سالن ملاقات زندان مراجعه می کنند. سالن ملاقات فاقد هرگونه امکانات اولیه می باشد.در طی مدتی که خانواده های زندانیان سیاسی با عزیزانشان ملاقات می کنند از آوردن آب به سالن ملاقات منع می شوند و سالن ملاقات فاقد امکانات آب نوشیدنی است. سرویسهای بهداشتی سالن ملاقات غیر قابل استفاده می باشد.خانواده ها گاها با بازدیدهای بدنی توهین آمیز و غیر معمول مواجه هستند.

زندانیان سیاسی که در حال حاضر در بند 3  زندان گوهردشت در اسارت بسر می برند عبارتند از؛ ارژنگ داودی،منصور اسالو، ،منصور رادپور، ،مسعود باستانی،علیرضا کرمی خیر آبادی،بهنام فیدج، مصطفی اسکندری، احمد زید آبادی مهدی محمودیان،رضا رفیعی و حشمت الله طبرزدی می باشند.

رئیس بند 3 فردی است به نام گرامی که از جمله کسانی می باشد که در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در دهۀ 60  و بخصوص سال 1367در این زندان فعالانه شرکت داشته است و با افتخار از قتل عام زندانیان سیاسی آن دوران یاد می کند. این فرد در حال حاضر  از قرصهای روان گردان استفاده می کند و به مواد مخدر معتاد می باشد رفتارهای غیر انسانی با زندانیان سیاسی دارد و دائم دنبال بهانه جویی است.همچنین یکی از پاسداربند های این بند به نام نادری از جمله کسانی بود که در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67  خود چهار پایه را از زیر پای زندانیان سیاسی می کشیده است و این کار را از افتخارات خود می داند.پاسدار بند نادری می گوید سعی می کرده است که در کشیدن چهار پایه هنگام اعدام زندانیان سیاسی در سال 67 از دیگر پاسدارها کوی سبقت را بگیرد او نسبت به دیگر پاسداران  بیشترین چهار پایه ها را کشیده است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تشدید فشارها و محدودیتهای غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی و خانواده هایشان  را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین الملل خواستار اقدامات عملی برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

11 تیر 1389 برابر با 02 ژولای 2010

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران