بازگشت به صفحه اول

 

 
 

عفو بین الملل خواستار لغو احکام اعدام جعفر کاظمی و شش تن دیگر شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان عفو بین الملل در سندی که روز گذشته و در ارتباط با صدور حکم اعدام برای جعفر کاظمی منتشر کرد، با ناعادلانه خواندن این حکم، و غیر انسانی خواندن احکام اعدام، جمهوری اسلامی را به پایبندی به قوانین بین المللی فراخواند.

سازمان عفو بین الملل در این سند با اشاره به رد درخواست اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد پرونده جعفر کاظمی توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی گفت که حکم اعدام جعفر کاظمی هر لحظه ممکن است اجرا شود. جعفر کاظمی به اتهام شرکت در تظاهرات ضد دولتی و همچنین ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شده است.

به گفته امنستی اینترنشنال هم اکنون شش تن دیگر نیز به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شده اند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، در بیانیه روز جمعه آمده است جعفر کاظمی ماه ها در زندان اوین مورد بازجویی و احتمالا «شکنجه» قرار داشته است. وی متهم به شرکت در اعتراضات پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری ایران در خردادماه سال گذشته بود، با این وجود اتهامی مبنی بر فعالیت های خشونت آمیز متوجه وی نبود. وی به اتهام «محاربه» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به مرگ محکوم شد. در ششم اردیبهشت ماه حکم اعدام وی توسط دادگاه تجدید نظر تائید و پس از آن، درخواست اعاده‏ی دادرسی و تقاضای رسیدگی مجدد وی نیز توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی رد شد.

در سند سازمان عفو بین الملل همچنین آمده است که شش نفر دیگر نیز به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق محکوم به اعدام شده اند. محمد علی حاج آقایی، علی صارمی، عبدالرضل قنبری، احمد دانش پور مقدم و محسن دانشپور مقدم که احتمالا با همان اتهام آقای کاظمی یعنی محاربه مجرم شناخته شده اند. اخبار و اطلاعات دریافتی در سیزدهم مردادماه حاکی از آن است که شخص دیگری به نام جواد لاری، از تجار بازار تهران نیز به اتهام محاربه به «اعدام بدون امکان عفو» محکوم شده است. او هم در زندان اوین نگهداری شده و تحت شکنجه و مجبور به اعتراف بوده.

عفو بین الملل که مقر آن در لندن قرار دارد تاکید می کندکه «در برخی از موارد، ارتباطات یاد شده با سازمان مجاهدین خلق، محدود به ارتباط با اعضای خانواده مرتبط با این سازمان می باشد.» که از آن جمله می توان به جعفر کاظمی، محمد علی صارمی، محمدعلی حاج‌‌آقایی و جواد لاری اشاره کرد که تنها به دلیل حضور در اشرف و ملاقات با اعضای خانواده خود بازداشت و محاکمه شده اند.

عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مصاحبه ای با هفته نامه پنجره در اردیبهشت ماه سال جاری در مورد دستگیری محمد علی صارمی اینگونه ادعا کرد که وی در شهریور ماه 1388 و در رابطه با حوادث روز عاشورا دستگیر شده. بر خلاف ادعای جعفری دولت آبادی، محمد علی صارمی از تاریخ سیزدهم شهریورماه 1386، و در پی حضور در گورستان خاوران بر سر مزار اعدام شدگان سال ۶۷ دستگیر و دی ماه سال گذشته و در پی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، محاکمه می گردد. صارمی پیش از آن نیز به دلیل حضور در اشرف و ملاقات با فرزندش در سال 1384 دستگیر و به یک سال حبس محکوم می شود.

عفو بین الملل همچنین، در این سند از همگان تقاضا کرد که در نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی و رئیس قوه قضائیه و همچنین دبیرکل شورای عالی حقوق بشر جمهوری اسلامی و ارسال نسخه ای از آن به نمایندگی های جمهوری اسلامی در سراسر دنیا، با فراخواندن مسئولین جمهوری اسلامی به جلوگیری از اعدام جعفر کاظمی، جواد لاری، محمد علی حاج آقایی، علی صارمی، عبدالرضا قنبری، احمد دانش پور مقدم و محسن دانش پور مقدم به ایشان یادآوری کنند که طبق میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز یکی از شرکای آن می باشد، صدور حكم‌ اعدام‌ جایز نيست‌ مگر در مورد جنایات سنگین و مهم.

در پایان این سند آمده است، عفو بین الملل حقوق و مسئولیت دولت ها را در اجرای عدالت و در انطباق با استانداردهای بین المللی برای محاکمه عادلانه افراد مظنون به ارتکاب جرایم جنایی به رسمیت می شناسد، اما با مجازات اعدام به عنوان مجازاتی بی رحمانه، غیر انسانی و توهین آمیز مخالف است.

----

«رهبران جامعه بهایى ایران هر کدام به ۲۰ سال حبس محکوم شدند»

۱۳۸۹/۰۵/۱۸

راديو فردا: به گفته نماینده جامعه بهایى در سازمان ملل متحد، هفت تن از رهبران جامعه بهایى ایران که از حدود دو سال پیش در زندان به سر مى‌برند، هر کدام به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

دیان علایى، نماینده جامعه بهاییان در سازمان ملل متحد، روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با رادیو فردا اعلام کرد، هفت تن از رهبران جامعه بهایى ایران که محاکمه آنها در اواخر خرداد ماه به پایان رسیده بود، هر کدام به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

فریبا کمال‌آبادى، جمال‌الدین خانجانى، عفیف نعیمى، سعید رضایى، مهوش ثابت، بهروز توکلى و وحید تیزفهم، هفت تن از رهبران جامعه بهایى ایران هستند که از حدود دو سال پیش در زندان به سر مى‌برند.

دستگاه قضایى جمهورى اسلامى این هفت نفر را به اتهام «جاسوسى، اقدام علیه امنیت کشور و محاربه» محاکمه کرده است. آخرین جلسات دادگاه رسیدگى به این اتهام‌ها در اواخر خرداد ماه برگزار شد و پس از سه روز به پایان رسیده بود.

در این میان دیان علایى، نماینده جامعه بهایى در سازمان ملل با «ناعادلانه» خواندن حکم صادر شده براى رهبران بهاییان ایران یک بار دیگر تاکید کرده است، این هفت نفر «کاملاً بى‌گناه» هستند.

وى پیشتر نیز با تاکید بر این که این هفت تن تنها به امور روحانى و ادارى جامعه بهاییان رسیدگى مى‌کردند و هیچ خلافى مرتکب نشده‌اند، گفته بود، دستگیرى و محاکمه آنها نشانه نقض حقوق بشر در مورد بهاییان ایرانى است.

خانم علایى یک بار دیگر با بیان این که این افراد صرفاً به دلیل بهایى بودنشان بازداشت و محاکمه شده‌اند، درباره روند حقوقى رسیدگى به اتهام‌هاى رهبران بهایى ایران گفته است: «روند حقوق اصولاً از ابتدا کاملاً اشتباه بوده است. زیرا این هفت نفر مدت‌هاى طولانى در سلول‌هاى انفرادى بودند، بدون این که بدانند جرمشان چیست.»

نماینده جامعه بهاییان در سازمان ملل همچنین با اشاره به این که حتى پس از آن که رهبران بازداشتى بهایى از سلول انفرادى هم خارج شدند، تفهیم اتهام نشده بودند، اعلام کرد، حکم بازداشت موقت این افراد نیز هر دو ماه یک بار تمدید مى‌شد که این اقدام هم «غیرقانونى» است.

به گفته خانم علایى وکلاى رهبران بازداشت شده جامعه بهاییان ایران در مدت بیش از دو سال بازداشت آنها تنها یک ساعت اجازه ملاقات با موکلان خود را در زندان یافته‌ بودند.

این نماینده جامعه جهانى بهاییان یک بار دیگر با تاکید بر بى‌گناهى رهبران بهاییان ایران خواستار «آزادى فورى» آنها شده است.

هر چند بر اساس اعلام جامعه بهاییان اروپا، حدود ۳۰۰ هزار نفر از پیروان آیین بهایى در ایران زندگى مى‌کنند، با این حال مقام‌هاى جمهورى اسلامى این مذهب را به رسمیت نمى‌شناسند و محدودیت‌هاى زیادى براى پیروان آن در نظر گرفته‌اند.

----

رضا ملک دست به اعتصاب غذا زده است

يكشنبه 17 مرداد 1389

خبرگزاری هرانا: رضا ملک زندانی سیاسی باسابقه زندان اوین به دلیل بد رفتاری و شرایط بد زندان پس از انتقال به سلول انفرادی دست به اعتصاب خشک زده است.

رضا ملک باسابقه ترین زندانی سیاسی بند 350 که سال گذشته فیلم تهیه شده از وی در زندان توسط مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشرشد، از حدود 20 روز پیش مجددا به انفرادی بند 240 منتقل گردیده است وی از 5 روز پیش به اعتصاب غذای 17 زندانی سیاسی دیگر پیوست و به صورت خشک اعتصاب غذا نموده است.

وضعیت جسمانی این زندانی سیاسی 74 ساله به علت اعتصاب غذا در معرض خطر قرار گرفته است.

شایان ذکر است مدت محکومیت رضا ملک در خرداد ماه سال ٨٨ به پایان رسیده و ماموران وزارت اطلاعات از آزادی وی ممانعت به عمل آورده و از قوه قضائیه در خواست صدور حکم مجددا برای این زندانی نمودند.

هم اکنون علی ملیحی فعال دانشجویی و عضو ادوار تحکیم وحدت، بهمن احمدی امویی روزنامه نگار، حسین نورانی نژاد روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت، عبدالله مومنی فعال دانشجویی و سخنگوی ادوار تحکیم، علی پرویز فعال دانشجویی، حمیدرضا محمدی فعال سیاسی، جعفراقدامی فعال مدنی، ، ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل، ابراهیم (نادر) بابایی فعال مدنی و از جانبازان جنگ ایران و عراق، کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و وب نگار، مجید دری فعال دانشجویی، مجید توکلی فعال دانشجویی، کیوان صمیمی روزنامه نگار، غلامحسین عرشی و محمد حسین سهرابی راد و پیمان کریمی آزاد از بازداشت شدگان حوادث عاشورا از جمله زندانیان منتقل شده به سلول انفرادی هستند که در اعتصاب غذا به سر می برند.

----

محکومیت سنگین و ضد بشری 2 بازاری زندانی بازار تهران

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دو بازاری شناخته شده بازار تهران به احکام سنگین و غیر انسانی توسط قاضی فرمایشی صلواتی  محکوم شدند.

روز یکشنبه 10 مرداد ماه بازاریان  زندانی  جواد لاری و محسن دگمه چی توسط صلواتی رئیس دادگاه فرمایشی شعبه 15 دادگاه انقلاب به احکام سنگین و ضد بشری محکوم شدند. آقای جواد لاری به اعدام و آقای محسن دگمه چی به 10 سال زندان و تبعید به زندان گوهردشت کرج محکوم شد

بازاری زندانی جواد لاری 51 ساله و متاهل ،روز یکشنبه 10 مرداد ماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب که رئیس آن فردی بنام صلواتی است  به  خانم محمدی وکیل آقای لاری اعلام کردند  که او را محکوم به اعدام نموده است . زندانی سیاسی جواد لاری در تاریخ 25 شهریور 1387  با یورش مامورین وزارت اطلاعات به محل کارش دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 منتقل شد. سر بازجویان وزارت اطلاعات که با نام مستعار علوی و سعید شیخان  او را تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی  قرار داده بودند تا وی را وادار به مصاحبه تلویزیونی نمایند.اما پس از مایوس شدن از وادار کردن او به مصاحبه تلویزیونی به او اتهاماتی را وارد کردند و پرونده وی را به شعبه 15 دادگاه انقلاب ارسال کردند.

 صلواتی بر مبنای اتهامات بازجویان وزارت اطلاعات مانند؛ محاربه،اقدام علیه امنیت نظام،تبلیغ علیه نظام،مدیریت مسافرتها ( مسافرتهای خانوادگی در تعطیلات به شهرهای مختلف ایران)،تشکیل انجمن ،کمک مالی به سازمان مجاهدین و غیره مورد محاکمه قرار گرفت. دادگاههای انقلاب برای پی نبردن به رفتارهای وحشیانه افرادی که خود را قاضی می نامند با زندانیان سیاسی و وکلای آنها  و همچنین اتهامات دروغین و واهی که به زندانیان سیاسی نسبت می دهند دادگاه را محرمانه اعلام می کنند.

بازاری زندانی محسن دکمه چی 50 ساله  از بازاریان شناخته شده و خوش نام بازار تهران روز یکشنبه 10 مرداد ماه به دادگاه انقلاب برده شد و حکم سنگین و غیر انسانی 10 سال زندان و تبعید به زندان گوهردشت کرج محکوم شد. آقای دکمه چی به اتهام کمک مالی به خانواده های زندانیان سیاسی و حضور فرزندش در قرارگاه اشرف در عراق مورد محاکمه قرار گرفت.

صدور احکام ضدبشری اعدام علیه زندانیان سیاسی توسط ولی فقیه علی خامنه ای تصمیم گیری می شود و به وسیله جنایتکاران علیه بشریت مانند صلواتی به زندانیان سیاسی ابلاغ می شود.موضوع تصمیم گیری که توسط ولی فقیه علی خامنه ای صورت می گیرد بارها در دادگاه به اشکال مختلف به زندانیان و خانواده های اعلام شده است و به آنها گفته می شود فقط باید از علی خامنه ای تقاضای عفو و بخشش نمایند تا شاید در شرایط زندانی سیاسی تغییری ایجاد شود.

بازاریان زندانی،جواد لاری و محسن دکمه چی در حال حاضر در بند 350 زندان اوین در اسارت بسر می برند.

بازاری دیگری که  از آذرماه همچنان در بند 209 زندان اوین در بازداشت  بسر می برد محمد بنازاده امیر خیزی نام دارد. او در شرایط غیر انسانی و در بلاتکلیفی در این بند بسر می برد.

لازم به یاد آوری است که آقای دکمه چی و آقای جواد لاری از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 می باشند و هر کدام از آنها چندین سال در زندان بسر بردند و مورد شکنجه های غیر انسانی قرار گرفتند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صدور احکام سنگین و ضد بشری اعدام و زندانهای طویل مدت که توسط ولی فقیه علی خامنه ای تصمیم گیری می شود را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از دبیر کل،کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی برای پایان دادن به جنایتهای سیستماتیک و سازمان یافته توسط رژیم ولی فقیه در ایران خواستار ارجاع پرونده نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفت تصمیمات لازم اجرا  می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

13 مرداد 1389 برابر با 04 اگوست2010

----

خالد حردانی را دریابید

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: خانواده خالد حردانی، زندانی زندان رجایی شهر، روز دوشنبه و در پی مراجعه حضوری برای ملاقات با زندانی خود، با ممانعت مسئولان این زندان، موفق به ملاقات با وی نشدند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، روز دوشنبه و در پی مراجعه حضوری برادران خالد حردانی برای ملاقات با وی، مسئولان زندان رجایی شهر مانع از ملاقات ایشان با خالد حردانی شدند.

مانع تراشی مسئولان این زندان در حالی است که اعضای خانواده این زندانی با طی مسافت 900 کیلومتری اهواز تا تهران و صرف هزینه های گزاف، خود را برای ملاقات با وی به تهران می رسانند.

از سوی دیگر حردانی که به دلیل انجام چندین مورد اعتصاب غذا، تحت شکنجه قرار گرفتن و نیز شرایط نامناسب زندان گوهردشت کرج (رجائی شهر) دچار بیماری و خونریزی معده شده، با وجود وخیم دانستن وضعیتش توسط پزشک زندان، و نیاز به آندوسکوپی، و با وجود نیاز به مداوای فوری، درخواست وی برای اعزام به بیمارستان های خارج از زندان، همچنان با مخالفت رادمند، قاضی ناظر بر زندان و دادستانی تهران روبروست.

لازم به یادآوری است که حردانی در سال
۱۳۸۵ برای بار دوم از زندان اوین به زندان رجائی شهر کرج تبعید شده است. او دارای حبس ابد به اتهام اخلال در امنیت پرواز است و ۷ سال زندان به دلیل فعالیت سیاسی در داخل زندان، ۵ ماه زندان برای اخلال در نظم زندان و توهین به مقامات زندان، و ۶ سال تبعید به خاش را در پرونده خود دارد.

----

27 مردادماه- عماد بهاور در شعبه 15 دادگاه انقلاب/ اتهام: عضويت در نهضت آزادی ايران!

خانم دکتر فريده غيرت در گفتگو با روزنامه شرق از برگزاری دادگاه مهندس عماد بهاور در 27 مردادماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب خبر داد و اتهامات وی در کيفرخواست صادره را اجتماع و تبانی برای ارتكاب جرم عليه امنيت كشور، عضويت در گروه نهضت آزادی و فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران عنوان کرد. وی اظهار داشت: اتهامات وارده را با توجه به همان مستندات پرونده و دفاعيات خود متهم وارد نمی دانم و انشاا.. موارد رد اتهامات در لايحه دفاعيه به استحضار دادگاه محترم رسانده خواهد شد.

وی در پاسخ به اين سوال که آيا جهت گرفتن مرخصی برای ايشان اقدامی صورت داده ايد، گفت: آقای عماد بهاور مانند هر متهم ديگر با اجازه مقامات قضايی مربوطه می تواند از مرخصی استفاده كند. اينجانب طی لايحه ای كه به محضر دادستان تقديم داشتم تقاضا آزادی ايشان را تا انجام محاكمه و صدورحكم نهايی تقاضا كردم ولی متاسفانه جوابی دريافت نکردم.

خانم غيرت افزود: عماد بهاور ابتدا در تاريخ 8/3/88 در محل كار بازداشت شدند كه پس از 4 روز آزاد شدند. مجددا در تاريخ 24/3/88 يك روز پس از انتخابات رياست جمهوری در منزل دستگير شدند كه حدود 2 ماه در بازداشت بودند و با قرار كفالت آزاد شدند. شعبه سوم بازپرسی در اسفند 88 از من به عنوان وكيل ايشان خواستند كه به ايشان اطلاع دهم جهت امضای صورتجلسه آخرين دفاع در شعبه مذكور حاضر شود. طبق اطلاع اينجانب ايشان در حال تهيه پايان نامه تحصيلی خود در مقطع كارشناسی ارشد بودند. پس از مراجعه به اتفاق ايشان به بازپرسی مورد نظر و امضا صورتجلسه توسط مامورين بازداشت و به زندان اوين منتقل شدند ولی پس از 48 ساعت آزاد شدند اما در حدود 24 ساعت بعد مامورين جهت بازداشت مشاراليه به منزل ايشان مراجعه نموده و به خانواده اخطار دادند كه در اولين فرصت ايشان را به دادگاه انقلاب معرفی نمايند.مهندس بهاور شخصاً به اتفاق مادرش كه متعهد به معرفی ايشان بود به دادگاه انقلاب مراجعه و از آن تاريخ تا كنون در بازداشت به سر می برند.

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران