بازگشت به صفحه اول

 

 
 

خانم های نماینده! این همه اتهام، برای انتقاد از لایحه ای که به همه ما مربوط است؟

گلبو آشتیانی نسب

6 شهریور 1389

مدرسه فمینیستی: لایحه حمایت از خانواده بدون حضور نمایندگان گروه ها و اقشار مختلف زنان نوشته شده و از هفته گذشته در صحن علنی مجلس در حال بررسی است. مسلم است که گروه ها و اقشار گوناگون زنان در مورد آن اظهار نظر می کنند، به این دلیل ساده که این قانون در آینده زندگی خانوادگی و اجتماعی شان و در زندگی زنان دور و اطراف شان و همه زنان کشورشان تاثیر می گذارد. اما متاسفانه برخی از نمایندگان مجلس و کسانی که دست اندرکار این لایحه بوده اند، طوری برخورد می کنند که گویا هیچ زنی حق ندارد در مورد «لایحه ای» که می خواهند به قانون تبدیل اش کنند نظر بدهند.

چقدر خوب و منصفانه است که: به یاد بیاورید که همه ما در این مملکت زندگی می کنیم و ایران عزیز، خانه مشترک همه ما است بنابراین، هر لایحه ای که تصویب بشود مستقیما روی زندگی ما تاثیر می گذارد، بنابراین چرا انتظار دارید همه سکوت کنند تا شما هر چه فکر می کنید درست است انجام بدهید؟

در همه جوامع چه سنتی و چه غیرسنتی، رسم بوده و هست که همه باید در مورد قانونی که به زندگی شان ارتباط دارد نظر بدهند تا بهترین قانون ممکن از آن بیرون بیاید تا منافع اقشار بیشتری از مردم را تامین کند. حالا شما با وارد کردن اتهاماتی همچون «سیاه نمایی»، «ضدیت با نظام»، و ده ها اتهام دیگر، می خواهید جلوی گفتگوی عمومی در مورد مسئله ای عمومی را بگیرید؟ ناسلامتی این همه زنانی که هر کدام سال ها در میان گروه های مختلف زنان با انواع و اقسام آسیب پذیری ها سرو کار داشته اند، دل شان می خواهد حالا که پس از 30 سال قرار است قانون خانواده ای تدوین شود، لااقل مشکلات زنان در خانواده را کاهش دهد و نه آن که آنها را افزایش دهد. شما هم نعوذ وبالله خدا نیستید که از همه چیز باخبر باشید، بنابراین می توانید از تکبرتان بکاهید و کمی گوش شنواتری به حرف های منتقدین داشته باشید و به جای آن که فکر کنید همه می خواهند شما را «خراب و سیاه» کنند، فکر کنید شاید آن ها واقعا حرفی حساب دارند و بخشی از واقعیت را می بینند که شما نمی بینید. از قدیم گفته اند که: همه چیز را همگان دانند.

نماینده مردم بودن و جامعه را اداره کردن، از طریق «شنیدن» حرف ها و انتقادهای مردم میسر می شود و نه با سرکوب و اتهام زنی به هر کسی که انتقادی می کند. شاید بخشی از زنان مخالف این لایحه با شما متفاوت باشند، اما همین زن ها با تفاوت هایشان در این مملکت زندگی می کنند پس به اندازه شما حق دارند که حداقل در مورد قانونی که زندگی خانوادگی شان را متاثر می سازد اظهار نظر کنند.

در زیر تعدادی از اتهامات و برخوردهای غیر عادی و واکنشی شما را می آوریم تا لااقل خودتان متوجه بشوید که این نوع برخوردها، «غیرعادی» و «واکنشی» است و برای نمایندگان مجلس یک مملکت که می خواهند برای «کل جامعه زنان» قانون وضع کند، این رفتارها درست و معقول و خداپسندانه نیست. گفتگو و بحث و نقد در عرصه عمومی برای هر یک از قوانین که قرار است به تصویب مجلس برسد لازم است و به شما هم کمک می کند تا بتوانید همه جانبه تر، جامعه ای را که در آن قانون وضع می کنید ببینید.

سایت جهان نیوز نوشته است: «فارغ از توضیحات مکرر مطرح کنندگان لایحه و کارشناسان حوزه زنان برخی فمنیست ها و همچنین برخی زنان فعال گروههای سیاسی با همراهی روزنامه های اصلاح طلب به سیاه نمایی و غوغا سالاری علیه این لایحه پرداختند.» یا... «غرض ورزی این فعالان به جایی رسیده که حتی افرادی را که با کلیت لایحه موافق اند و فقط بر برخی از بند های لایحه نقد دارند در صف مخالفان قرار داده و با تیترهای مغرضانه و منفی سعی در تشویش اذهان عمومی را دارند.»
- آخه برادر من، چه غرض ورزی، هیچ کس با کل لایحه مخالف نیست، همه دارند می گویند چندهمسری را نمی پذیریم، این حرف خیلی زیادی است؟ حالا تو دوست داری یک زن دیگه بگیری، ما دوست نداریم شوهرمان زن دوم بگیرد، این دیگر غرض و مرض ندارد، دارد؟

«یا لاله افتخاری، سخنگوی فراکسیون زنان مجلس در واکنش به اعتراض فعالان حقوق زن به لایحه حمایت از خانواده گفت: ما نباید آنچه را که مجامع بین المللی می خواهند بگوییم»
-  آخه خواهر من، این که ما زنان دوست نداریم هوو داشتن را برای مان قانونی کنید به مجامع بین المللی ربط دارد

«موسي غضنفرآبادي: مخالفان اين لايحه نتوانسته‌اند به خوبي متن اين لايحه را درك كنند و شتابزده به مخالفت با آن مي‌پردازند درحالي كه اين لايحه داراي ويژگي‌هاي مثبت بسياري است كه يكي از ويژگي‌هاي خاص آن اقامه دعوي توسط زن در محل اقامت خود است.»
- آخه برادر من، کی گفته همه لایحه بد است، بابا این چندهمسری را لغو کنید ما که به بقیه اش کاری نداریم. اگه پس فردا شوهر ما رفت یک زن دیگه گرفت شما مسئولیت اش را قبول می کنید؟

«زهره الهیان نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار جهان در مورد سخنان برخی مدافعان حقوق زنان اظهار داشت: مدافعان حقوق زنان با سیاه نمایی نسبت به لایحه تلاش می کنند نارضایتی در بین جامعه زنان ایجاد کنند و لایحه را از دستور کار مجلس خارج کنند که این موضوع امری محال است به جهت اینکه لایحه حمایت از خانواده دارای نکات مثبت فراوانی است و با کار کارشناسی سعی در کم کردن مشکلات زنان در دادگاه خانواده دارد. »
- آخه خواهر من، به خدا ما هم می دانیم لایحه دارای نکات مثبت است، برای بندهای مثبت اش دست شما درد نکند اما این که جامعه زنان با بحث این لایحه احساس نارضایتی می کند، برای آن است که تقریبا هیچ زنی دوست ندارد یک هوو روی سرش هوار شود. اگه شما به خاطر اعتقادات ات سعی می کنی جلوی احساس ناراحتی ات را از هوو داشتن بگیری، اما همه زن ها که اینطور نیستند.

«زهره الهیان همچنین گفت: پشت صحنه اين جار و جنجال‌ها بر عليه لايحه حمايت از خانواده اين است كه برخي از فعالان حقوق زن مي‌خواهند كه ايران به كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان بپيوندد. آنها نمي‌خواهند زنان قوانين حقوقي خاص ايران را داشته باشند. »
- آخه خواهر من، فرض کن برخی از زنان موافق کنوانسیون هم هستند، اما وقتی این کنوانسیون در مجلس مطرح شد آن موقع با آنها تسویه حساب کن، حالا که داری ازدواج مجدد مردان را تایید می کنی، چرا حرف را منحرف می کنی.

«فاطمه رهبر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برنا، در رابطه با جو مجلس هنگام بررسی لایحه حمایت از خانواده به حضور نمایندگان ادوار اصلاح طلب در مجلس انتقاد کرد و گفت: امروز در حین اخطارها و پیشنهادات نمایندگان در صحن علنی، 5 خانم اصلاح طلب دوره های قبلی مجلس کف می زدند. وی در این باره گفت: کف زدن این نمایندگان نشان دهنده رفتار دوگانه آنها است چرا که در حضور نمایندگان رفتاری قانونی از خود نشان می دهند و این در حالی است که در جایگاه میهمان در مقابل نظرات موافق کف زدند.»
- آخه خواهر من، کف زدن چه ربطی دارد به این که شما فکر نکنید که این 5 نفر بر اثر فشار زنان آمده اند مجلس، حالا شما به جای نگرانی در مورد کف زدن یا نزدن، تو رو خدا به فکر این همه زن باش که اگر شما مسبب خیر شوید تا قانون تعدد زوجات لغو شود، چقدر خوشحال می شوند و در خانه برای شما کف خواهند زد و اجرتان هم با خدا خواهد بود.

«سایت جهان نیوز می نویسد: اصل اين جوسازي‌ها بر روي مواد 22 و 23 اين لايحه بود و منتقدان مدعي بودند دولت اجازه همسر اول براي اختيار همسر دوم را حذف كرده است. اين در حالي بود كه دكتر الهام وزير وقت دادگستري همان زمان تأكيد كرد كه بر اساس قانون قبلي اساساً اجازه همسر اول نياز نبود و دولت با تصويب ماده 23 محدوديت‌هاي اختيار همسر دوم را بيشتر كرد.»
- آخه برادر من جوسازی چیست؟ حالا چه با اجازه زن اول، مرد بتواند ازدواج مجدد کند و چه بدون اجازه، زنان از هوو خوش شان نمی آید، این گناه است؟ بحث را چرا دور می زنید آخه؟ چند بار باید بگوییم به خدا اگر شوهران ما اجازه داشته باشند زن دوم بگیرند، دیگه احساس امنیت در زندگی مان نمی کنیم، آخه این گناه است و جوسازی؟

فاطمه آليا در مورد اعتراض نمايندگان زن ادوار اضافه كرد: طي سه سال گذشته كه اين طرح به مجلس ارائه شد و در دستور كار كميسيون قضايي قرار گرفت افراد حقيقي و حقوقي مي توانستند به نمايندگان مراجعه و نظرات خود را بدهند.. وي اضافه كرد: برخي مي گويند چون نمايندگان زن مجلس هشتم با ماده 23 لايحه مخالف نيستند پس موافق اردواج مجدد مردانند در صورتي كه اين اتهامي بيش نيست. اگر به جزئيات ماده مذكور نگاه شود شرايط و ضوابط كاملي براي ازدواج مجدد در آن درج شده تا به جاي تصميم عجولانه، دادگاه ويژه اي كه حائز صلاحيت تشخيص است در رابطه با آن نظر دهد.
- آخه خواهر من، حالا فرض کن 3 سال کسی نیامد که به شما پیشنهاد بدهد، حالا دیگر حق ندارد هیچی بگوید؟ والله ما که فکر کردیم این همه در مطبوعات در مورد آن می نویسیم لابد شما می بینید، مگر حتما باید «خدمت برسیم» تا شما حرف ما را گوش کنید. هر چند ما به خاطر سرنوشت زنان کشورمان حاضریم «خدمت هم برسیم». در هر صورت خواهر من، آن شرط های مربوط به ازدواج مجدد مرد، حتا از شروط سال 1353 هم بیشتر دست مردان را باز می گذارد والله راست می گویم، همین الان شوهر بنده با یکی از این شروط می تواند تجدید فراش کند

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران