بازگشت به صفحه اول

 

 
 

اعدام،جنایت قانونی

زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی

بیاینیه زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی به مناسبت 10 اکتبر روز جهانی علیه اعدام که خود شاهد اعدام 137 نفر در طی مدت بازداشتش در زندان بوده است برای "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" ارسال شده است که در اختیار عموم قرار می گیرد.

به یاد 137 تن از هم بندیان و دوستانم که با جرایم عادی یا سیاسی در طی این 10 سال تا آستانۀ چوبۀ دار بدرقه نمودم و شرم از این عمل پلشت بشری نگذاشت به چشمانشان نگاه کنم. اعدام،جنایت قانونی دهم اکتبر مصادف با 18 مهر روز جهانی مبارزه با اعدام بهانه ای شد تا اینجانب ضمن محکوم کردن این عمل قبیح و ضد انسانی چند نکته کوتاه را که در خور این جستار باشد به استحضار شما برسانم.

این جنایت بدوی که هم اکنون نیز در بسیاری از  کشورها  نیز اجرا می شود تماما ریشه در فرهنگ قرون وسطایی دارد. اگر به سیر تکوینی کتب الهی نظر بیفکنیم به سراسر در می یابیم که در زمانی حکم سنکسار ،اعدام (یا همان قتل شرعی )و همچنین قطع عضو و شلاق صورت می گیرد که مردم در حالت کوچ نشینی و بیابان گردی و در یک کلام بدویت بسر می بردند.

به نظر شما زمانی که در قوم بنی اسرائیل خدواند هم هنوز صاحب بیت نشده بود و در خیمه زندگی می کرد!(اشاره به زمانی که قوم بنی اسرائیل به سرزمین موعود وارد شدو صدها سال خداوند خیمه عبادت پرستش نمودند تا اینکه در زمان حضرت سلیمان بنای بیت المقدس گذارده شد) با مجرمین و هنجارشکنان جامعه چگونه غیر از این می توانستند رفتار کنند و یا در زمان اعراب تازه دست و رو از جاهلیت شسته آیا راهی جز شلاق،قطع عضو،اعدام یا سنکسار برای اصلاح و تامین آن جامعه موحش عقب افتاده میشود دید که غریب به اتفاقشان بادیه نشین بودند؟(لازم به ذکر است مجازات سنکسار در کتاب مقدس مسلمانان وجود ندارد و تنها با اسناد با روایت دست چندم از حضرت محمد که آیه های 15 و 16 سوره نسوان نیز  نقل می کند مسلمانان اقدام به سنکسار می نمایند).   

حال ما را چه شده است که در عصر پست مدرنیست تازه به احکام بدوی گشته ایم ؟! آیا تاکنون  گام های آخر یک محکوم به اعدام را دیده اید و یا سعی کرده اید در چشمانش نظری کوتاه بیاندازید؟ آیا به نظر شما اقدام یک جنایتکار که در حالت جنون یا عصبانیت ،بدون برنامه ریزی یا با برنامه ریزی ،کم هوش یا با هوش ،اقدام به سلب حیات از یک یا چند نفر می کند زشت تر و تاسف بارتر است یا اقدام اکیپی از انسانهای فوق العاده با هوش حقوق دان و کار کشته از دادستان تا وکیل و قاضی وهیئت منصفه که ماه ها بلکه سالها بصورت سازمان یافته و کاملا حرفه ای تلاش می کنند تا از یک نفر با گناه یا بی گناه سلب حیات نمایند؟

آیا وقتی چنین تیم مجربی به عنوان یک  ارگان بشری به خود اجازه سلب نفس می دهد آیا تعجب برانگیز است انسانهایی با ضریب هوش کمتر و بدون سازمان دهی و پشتوانه قانون نیز این حق را برای خویش قائل شوند متاسفانه  حقیر در زندان به منابع آماری دسترسی  ندارم ولی آنچه در گذشته خوانده بودم به من ثابت می کرد در کشورهای که مجازات اعدام وجود ندارد و هیچ موجود زمینی به خود اجازه نمی دهد از نیابت خدا یا قانون یا عدالت از انسانی سلب حیات کند به مراتب آمار جنایت علی الخصوص قتل عمد بسیار پایین تر است. این آمار در مقایسه بین ایالتی که مجازات اعدام لغو نموده اند و آنهایی که همچنان این مجازات را هر چند اندک اجرا می کنند بسیار نمود پیدا می کنند.

در این فرصت کم تنها از تقبیح اعدام در جرایم و بزه کاریهای اجتماعی سخن به میان آورده ام و به ذکر چند دلیل و برهان کوتاه بسنده نمودم. محکومیت اعدام مخالفین سیاسی و مبارزین به هر دلیلی به گمان بند برای همه اظهر و من الشمس می باشد و آن را به مجالی دیگر وا می گذارم. با سپاس از اینکه  به قلم این حقیر  از کنج زندان توجه نمودید آرزوی روزی را دارم که در هیچ کجای کره خاکی مجازات اعدام ،سنکسار ،قطع عضو و شلاق نداشته باشیم وبه تبع آن نیز شاهد آرمان شهری به بزرگی زمین باشیم که در آن هیچ جنایتی رخ ندهد و همه در سلم و صلح در کنار هم زندگی نمایند

زنده باد آزادی

بهروز جاوید طهرانی

زندان رجائی شهر کرج

دهم مهر 1389

بند 2 سالن 4

----

حسين رونقی ملکی دست به اعتصاب غذا زد

رهانا: حسين رونقی ملکی وبلاگ‌نويس و فعال حقوق بشر که در دادگاه بدوی به ۱۵ سال زندان محکوم شده دست به اعتصاب غذا زده است.

حسين رونقی ملکی که با نام مستعار بابک خرمدين وبلاگ نويسی می کرد طی روزهای گذشته در اعتراض به حکم صادر و نحوه برخورد مقامان قضايی دست به اعتصاب غذا زده است. زليخا موسوی، مادر حسين رونقی با اعلام اين به رهانا گفت: «حسين رونقی در روزهای گذشته دست به اعتصاب غذا زده و خواسته‌اش را ديدار با دادستان تهران اعلام کرده است.»

----

ابراز نگرانی خانواده حسن بالایی از وضعیت نامعلوم وی در اداره اطلاعات اردبیل

ساوالان سسی: حسن بالایی فعال مدنی آذربایجانی و مدیر گروه کوهنوردی «گله جک» پس از گذشت یک ماه از زمان دستگیری همچنان در بازداشت به سر می برد.

این فعال مدنی آذربایجانی روز شنبه ۱٣ شهريور ٨۹ توسط ماموران امنیتی در مغازه اش واقع در خیابان امام پارس آباد (مغان) بازداشت و به اداره اطلاعات اردبیل منتقل شده است.

خانواده بالایی می گویند بیش از بیست روز است که هیچگونه تماسی با وی نداشته اند و قاضی خندستانی بازپرس شعبه پنجم دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل به خانواده بالایی گفته است که فرزندشان تحت بازجویی و تخلیه اطلاعات بوده و اتهام وی تا کنون معلوم نیست.به گفته بازپرس پرونده پس از تخلیه اطلاعات اتهامات وی مشخص خواهد شد.

مقامات قضایی از بیان علت بازداشت این فعال آذربایجانی امتناع می کنند و اجازه ملاقات وکیل و خانواده با وی را نمی دهند.

بازداشت خودسرانه فعالین آذربایجانی در سالهای گذشته به شدت افزایش یافته و فعالین آذربایجانی بدون هرگونه اتهامی بازداشت و مدت طولانی در بازداشتگاههای وزارت اطلاعات ایران برای دادن اعترافات ساختگی تحت فشار قرار می گیرند.

----

اجرای حکم زندان مصطفی عوض پور فعال مدنی آذربایجانی در تبریز

ساوالان سسی: مصطفی عوض پور فعال مدنی آذربایجانی و عضو سابق تشکل دانشجویی آرمان دانشجوی دانشگاه آزاد تبریز روز چهارشنبه ۱۴ مهر ۸۹ بازداشت و جهت اجرای حکم روانه زندان تبریز شد.

این فعال آذربایجانی ۱۷ فروردین ۸۵ توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل پدریش در منطقه یکه دوکان شهر تبریز بازداشت و از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. دادگاه تجدید نظر استان آذربایجانشرقی چندی بعد حکم زندان این فعال آذربایجانی را از یکسال به شش ماه کاهش داد.

اتهام عوض پور عضویت در گروه پان ترکیسم و تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در شورای مرکزی تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد تبریز و مجمع دانشگاهیان آذربایجان، داشتن استعداد خواندن و نوشتن به زبان ترکی آذربایجانی و شرکت در مراسم قلعه بابک و تجمع مقابل خلیفه گری تبریز عنوان شده است.

مصطفی عوض پور از فعالین شناخته شده آذربایجانی در تبریز است که در سالهای گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است.

سازمان عفو بین الملل ۱۹ ژوئن ۲۰۰۶ با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت و آزار و اذیت این فعال مدنی آذربایجانی اعتراض کرده بود و خواهان آزادی وی شده بود.

----

محكوميت سيامك ايقاني به 3 سال حبس تعزيري

پنجشنبه 15 مهر 1389

خبرگزاری هرانا: دادگاه تجدید نظر استان سمنان محکومیت سیامک ایقانی، شهروند بهایی را مورد تائید قرار داد.

 دادگاه تجديد نظر استان سمنان حكم بدوي دادگاه انقلاب را در مورد سيامك ايقاني شهروند بهايي ساكن شهرسمنان را تائيد كرد . طبق اين حكم نامبرده به اتهام تبليغ عليه نظام و تبليغ بهائيت به 3 سال حبس قطعي ( تعزيري ) محكوم شد. قابل ذكر است نامبرده در ارديبهشت ماه سال گذشته مدتي در بازداشت بود و در 9 تير ماه 1388 در دادگاه انقلاب سمنان محاكمه شده كه طبق حكم دادگاه مزبور به 3 سال حبس تعزيري محكوم گرديد .

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران