بازگشت به صفحه اول

 

 
 

كارگران ساختماني براي بيمه اجباري مقابل مجلس تجمع كردند

صدها كارگر ساختماني پيش از ظهر امروز با تجمع در مقابل ساختمان مجلس شوراي اسلامي خواستار اصلاح ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه شدند/ درصورت تصويب اين ماده قانوني اجراي قانون بيمه اجباري كارگران ساختماني در طول برنامه متوقف خواهد شد.

ایلنا: در ادامه بررسي و تصويب مواد لايحه برنامه پنجم توسعه صبح امروز جمعي از كارگران ساختماني با حضور در مقابل ساختمان مجلس شوراي اسلامي تجمع كردند تا از تعليق اجراي قانون بيمه اجباري كارگران ساختمان در پنج سال آينده جلوگيري كنند.
به گزارش خبرنگار ايلنا اين تجمع چند صد نفري به نمايندگي از كارگران ساختماني سراسر كشور برگزار شد تا از تصويب ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه به شيوه پيشنهادي كميسيون تلفيق جلوگيري شود.
براساس ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه كه احتمال دارد براي تصويب نهايي امروز در صحن علني مجلس مطرح و به راي گذاشته شود دولت در طول مدت 5 ساله برنامه پنجم قانون بيمه اجباري كارگران ساختماني را اجرا نخواهد كرد وسازمان تامين اجتماعي موظف است تا تمامي پولي را كه تاكنون بابت بيمه كارگران ساختمان وصول كرده است به صاحبان آن بازگرداند.
گفته مي‌شود نمايندگان عضو كميسيون تلفيق تحت جو رواني ايجاد شده از سوي شهرداران اعضاي شوراي اسلامشهر و انبوه سازان موضوع تلفيق قانون بيمه اجباري كارگران ساختماني را در لايحه پينشهادي دولت گنجانده‌اند.
چند ماه پيش جمعي از شهرداران كشور و اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران با اين استدلال كه بيمه اجباري كارگران ساختماني به ركود صنعت و بازار ساختمان دامن خواهدزد؛ خواستار توقف اين قانون مصوب شده‌بودند.
عليرضا محجوب نماينده تهران و دبير كل خانه كارگر با حضور جمع تجمع‌كنندگان وعده داد تا از طريق رايزني و گفت وگو با ساير نمايندگان حاضر در صحن علني مجلس تلاش خود را براي اصلاح ماده 156 انجام دهد.
وي خطاب به كارگران ساختماني‌ گه از نقاط مختلف كشور در مقابل ساختمان مجلس حاضر شده بودند؛ گفت: اميدوارم نمايندگان حوزه انتخابيه از قبل در مورد اهميت بيمه اجباري كارگران ساختماني و موضوع ماده 156 توجيه شده باشند.
دبير كل خانه كارگر با بيان اينكه بيمه اجباري كارگران ساختماني حق مسلمي است كه در 100 سال گذشته از اين كارگران دريغ شده است گفت: قانون بيمه اجباري كارگران ساختماني صريح و شفاف حقوق و مسووليت‌ها را روشن كرده است اما برخي نمايندگان تحت تاثير جو رواني ايجاد شده موضوع تعليق اين قانون در طول برنامه پنجم مطرح كردند.
محجوب با ابراز اميدواري از اينكه جامعه كارگري امروز با اصلاح ماده 156 به خواسته خود خواهند رسيد؛ گفت: پس از محرض شدن اجراي قانون بيمه اجباري كارگران ساختماني در طول برنامه پنجم نوبت آن مي‌رسد تا با سازمان تامين اجتماعي در خصوص برخي مخالفت‌ها و كارشكني‌ها مذاكره كنيم.
وي يادآور شد: در حالي كه دولت هيچ مخالفتي با اجراي اين قانون ندارد مسوولان سازمان تامين اجتماعي با دستاويز قراردادن كارت مهارت فني از عمل به قانون خودداري مي‌كنند.
محجوب تاكيد كرد: مطابق قانون و بخشنامه آن تمامي كارگران ساختماني داراي كارت مهارت فني معتبر بايد از مزاياي بيمه اجباري بهره مند شوند.
به دنبال اظهارات اين نماينده مجلس پنج نفر از تجمع‌كنندگان نمايندگي از كارگران ساختماني كشور وارد ساختمان مجلس شدند تا در آخرين لحظات باقي مانده از طريق رايزني و گفت وگو با نمايندگان مانع تصويب ماده 156 قانون برنامه پنجم شوند.

----

کارگران لوله سازی خوزستان باردیگر در مقابل استانداری تجمع کردند

تجمع كارگران شركت لوله‌سازي خوزستان منجر به مسدود شدن خيابان فلسطين اهواز شد

بیست ونهم آبان 1389

بنا به گزارش خبرگزاری فارس، کارگران لوله‌سازي خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق آنان از 18 ماه پيش تاكنون، صبح امروز براي چندمين بار در طول ماه‌هاي اخير اقدام به برپايي تجمع اعتراض‌آميز در مقابل استانداري خوزستان واقع در خيابان فلسطين اهواز كردند.
به گفته اين كارگران، وعده‌هاي مسئولان از حدود دو سال پيش تاكنون براي حل مشكل آنان و پرداخت حقوق معوقه محقق نشده است.
تجمع كنندگان مي‌گويند: ما اوباش نيستيم و مشكلات خانوادگي متعددي از بابت پرداخت نكردن حقوق براي ما ايجاد شده است.

اين گروه خواستار حل مشكل خود در اسرع وقت شدند.

کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان که تعدادشان به 600نفر میرسد چند سال است که با مشکل عدم پرداخت حقوقشان مواجه هستند وطی این سالها بارها دست به تجمع وراهپیمایی زده اندوهرباربا وعده مسئولان استان ونمایندگان مجلس مبنی بر رسیدگی به مشکلاتشان  مواجه گشته انداما تا به امروزکماکان مشکلشان پابرجاست و18 ماه است که حقوقشان پرداخت نشده است.

 تا اینکه امروز استاندار خوزستان پس از چندسال وعده و وعید، در ادامه سردواندن کارگران ، شکایت کارگران از صاحب کارخانه راجهت برطرف کردن مشکلات کارگران پیشنهاد کرد .

وی دررابطه با تجمع امروز کارگران لوله سازی خوزستان به خبر نگار فارس گفت:

مديريت كلان استان تمام راه‌هاي ممكن براي رفع اين مشكل را طي كرده اما تاكنون اين مشكل برطرف نشده است. تنها راه برخورد با صاحبان كارخانه، شكايت كارگران از آنها است، اما تاكنون شكايتي از سوي كارگران كارخانه لوله‌سازي خوزستان به مراجع قضايي ارائه نشده است.

----

کارگران پارس متال: با ۲۰ سال سابقه، ماهی ۲۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیریم

دوشنبه, ۱ آذر, ۱۳۸۹

چکیده: در حالی که به موجب مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار در سال 89 دستمزد یک کارگر ساده نباید از سیصد و سه هزار تومان کمتر باشد، کارگران کارخانه پروفیل پارس از دریافت ماهانه 200 هزار تومان به عنوان دستمزد در سال 89 خبری دهند.

در حالی که به موجب مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار در سال ۸۹ دستمزد یک کارگر ساده نباید از سیصد و سه هزار تومان کمتر باشد، کارگران کارخانه پروفیل پارس از دریافت ماهانه ۲۰۰ هزار تومان به عنوان دستمزد در سال ۸۹ خبری دهند.

به گزارش ایلنا، این کارگران می‌گویند: از ابتدای سال جاری، کارفرمای شرکت بدون درنظر گرفتن مصوبه حداقل مزد شورای عالی کار حقوق هرکارگر را هفته‌ای ۵۰ هزار تومان تعیین کرده است.

این در حالی است که به گفته همین کارگران در سال ۸۸ متوسط دریافتی ماهانه هر کارگر برمبنای مصوبه وقت شورای عالی کار حداقل ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

به گفته کارگران پارس متال، هم اکنون دراین کارخانه نزدیک به ۳۸۴ کارگر با سابقه ۱۸ تا ۲۰ سال آماده به کار هستند که به دلیل نبود برنامه‌ریزی سهم تولید روزانه کارخانه به روزانه ۱۵ تن لوله و محصولات فلزی کاهش یافته است.

کارگران پارس متال همچنین از تاخیر چندین ماه کارفرما در مورد پرداخت عیدی بن کارگری و پاداش بهروری سال ۸۸ انتقاد دارند.

کارگران می‌گویند: برای وصول مطالبات خود تاکنون چند بار به مجلس و نهاد ریاست جمهوری مراجعه کرده‌اند و با وجود انجام مکاتبات اداری هنوز به خواسته خود نرسیده‌اند.

کارگران با یادآوری اینکه حتی کارگران بازنشسته این شرکت از چندسال گذشته تاکنون موفق به وصول سنوات پایان خدمت خود نشده‌اند، افزود: تاکنون شکایات بسیاری از سوی کارگران شاغل و بازنشسته در مورد عدم پرداخت حقوق و سنوات در مراجع قانونی طرح شده و برخی از شاکیان حکم توقیف اموال را نیز دریافت کرده‌اند.

کارگران پارس متال با بیان اینکه مدیریت به جای رسیدگی به مشکلات کارگران اقدام به اخراج رئیس شورای اسلامی کار کارخانه نیز کرده است، افزود: حتی در یک مورد کارفرما با شناسایی کارگران معترض برای آنها مشکل تراشی کرده‌است.

این کارگران می‌گویند: این درحالی است که به دلیل ماهیت سخت‌ و زیان‌آور بودن کار و ممانعت کارفرما از تهیه لباس و ابزار کار مناسب بسیاری از کارگران شاغل و بازنشسته درمعرض ابتدا به بیماری‌زا ناشی از کار قرار دارند.

این اظهارات کارگران پارس متال درحالی است که به گفته یک مقام آگاه در دورن کارخانه وضعیت کنونی کارخانه در مقایسه با وامهای نخستین سال جاری بهبود یافته است.

این مقام آگاه در گفت‌وگو با ایلنا با قبول ادعای کارگران افزود: در ابتدای سال جاری مطالبات کارگران برخلاف قانون و عرف رایج کارگاه به پایین‌ترین سطح رسیده بود.

وی گفت: اما از سه ماه پیش تاکنون که مدیریت کارخانه برای چندمین بار تغییر کرد؛ مدیرعامل جدید با کارگران برای بهبود شرایط کارخانه به طور دسته‌جمعی پیمان بست.

وی افزود: براساس این توافق قرار شد تا کارگران تا سه ماه بصورت علی‌الحساب ماهانه ۲۵۰ هزار تومان دریافت کنند تا کارفرما در این مدت با پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی و انعقاد قرارداد سفارش تولید زمینه را طوری فراهم کند تا مطالبات مزدی کارگران از ماه چهارم به بعد مطابق مصبه دستمزدهای شورای عالی کار و سایر قوانین پرداخت شود.

این مقام آگاه با بیان اینکه مشکل کنونی کارخانه از بدهی‌های انباشته شده کارخانه در ۲۰ سال گذشت، کمبود نقدینگی و ساختار فرسوده خط تولید ناشی می‌شود؛ گفت: این درحالی است که رقیبان داخلی وضع بهتری نسبت به پارس متال دارند.

وی افزود: مدیریت جدید در راستای توافق انجام شده تاکنون نسبت به پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی و انعقاد قرارداد سفارش تولید اقدام کرده است و در این مدت تعاونی مصرف کارخانه را با تسهیلات دوباره راه‌اندازی کرده و همچنین در برخی موارد به کارگردان کمک‌های نقدی موردی نیز پرداخت کرده است.

وی با اشاره به آغاز همکاری نزدیک میان کارخانه پارس متال با شرکت و قطعات فولادی؛ گفت: باتوجه به بازار مطلوب قطعات فولادی امید دایم از طریق توسعه همکاری با شرکت قطعات فولادی بتوانیم از این وضع خارج شویم.

----

جلوگیری از آزادی عضو سندیکای اتوبوسرانی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علارغم صدور قرار کفالت برای همایون جابری فعال کارگری اما او همچنان در زندان به سر می برد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ، همایون جابری عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که در روز سه شنبه 19 آیان هنگامی که همراه همسر غلامرضا غلامحسینی برای اطلاع از وضعیت این فعال کارگری به وزارت اطلاعات مراجعه کرده بود، بازداشت شده است، از 4 روز قبل با قرار کفالت در بند 3 زندان رجایی شهر کرج به سر می برد.

ماموران امنیتی پس از آنکه همایون جابری را بدون دلیل بازداشت کردند، به منزل او مراجعه کرده و وسایل شخصی از جمله کامپیوترش را با خود بردند.

همایون جابری سال گذشته نیز در روز جهانی کارگر در مراسم پارک لاله تهران دستگیر شده و پس از گذشت ۲۰ روز با قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران