بازگشت به صفحه اول

 

 
 

دیده‌بان حقوق بشر: بحران حقوق بشر ایران عمیق تر شده است

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود به تشریح وضع حقوق بشر در کشورهای مختلف دنیا پرداخته و نسبت به "عمیق تر شدن بحران" حقوق بشر در ایران هشدار داده است.

بی بی سی: در این گزارش به عدم رعایت حقوق "اقلیت ها" در ایران اشاره شده و با تاکید بر اینکه روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان در ایران احکام سنگین قضایی دریافت کرده اند اعلام شده که ایران در اعدام نوجوانان نیز رتبه نخست را در دنیا دارد.

این سازمان به اعدام های گسترده در ایران اشاره کرده و گفته است آمارهای رسمی نشان می دهد ایران پس از چین (پر جمعیت ترین کشور جهان) بیشترین تعداد اعدام را در دنیا دارد، این در حالیست که مدافعین حقوق بشر ایران می گویند تعداد واقعی اعدام ها بخصوص در مورد قاچاقچیان مواد مخدر بسیار بالاتر است.

دیده‌بان حقوق بشر گفته است حکومت ایران اعتراضات پس از انتخابات سال ۲۰۰۹ را با خشونت و استفاده از گلوله های واقعی سرکوب کرد، بسیاری را کشت و هزاران را دستگیر کرد.

در این گزارش آمده است صدها مدافع و وکیل حقوق بشر، روزنامه نگار، فعال جامعه مدنی و رهبران اپوزیسیون بدون اتهام همچنان در بازداشت هستند، بازجویان با شکنجه از زندانیان اعتراف می گیرند تا قوه قضائیه بتواند آنها را به حبس های طولانی مدت و حتی اعدام محکوم کند.

دیده‌بان حقوق بشر می گوید از سرکوب سال ۲۰۰۹ تا هنگام تنظیم این گزارش بیش از ۱۰۰۰ نفر از ایران گریخته و در کشورهای همسایه تقاضای پناهندگی کرده اند.

این سازمان افزوده در طول سال ۲۰۱۰، سرکوب آزادی بیان، اجتماعات و نیز فشار بر اقلیت های دینی و جنسیتی ادامه یافته است.

این گزارش سالانه به موارد متعددی از شکایتنامه های زندانیان سیاسی از جمله نامه عبدالله مومنی از فعالان دانشجویی بازداشت شده به آیت الله خامنه ای اشاره کرده که در آن نقض حقوق مندرج در قانون و نیز جزئیات شکنجه توسط زندانبانان تشریح شده است.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر تا هنگام نگارش این گزارش هیچ مقام بلند پایه ای بدلیل شکنجه، بدرفتاری و قتل سه نفری که در بازداشتگاه کهریزک رخ داد، تحت تعقیب قرار نگرفته است.

در ادامه این گزارش به تعداد بالای اعدام ها در ایران پرداخته و گفته شده است در سال ۲۰۰۹ که آخرین سالی است که آمار رسمی اعدام منتشر شده، ۳۸۸ نفر به دار آویخته شده اند که پس از چین بالاترین رقم در دنیا است.

دیده‌بان حقوق بشر می افزاید مدافعین حقوق بشر معتقدند تعداد واقعی اعدام هایی که امروز در زندانهای ایران انجام می شود، بخصوص در مورد قاچاقچیان مواد مخدر بسیار بالاتر از آمار رسمی است.

این سازمان می گوید ایران سردمدار اعدام بزهکاران است و هم اکنون صدها نفر از جمله، ابراهیم حمیدی به دلیل جرائمی که در سنین کودکی و نوجوانی مرتکب شده اند، در انتظار اعدام هستند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، ارعاب وکلای حقوق بشر و جلوگیری از وکالت زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد: نسرین ستوده، وکیل تعدادی از بازداشتی های سیاسی، در سپتامبر گذشته بازداشت شد، محمد مصطفایی، وکیل سکینه محمدی که به سنگسار محکوم شده، از کشور گریخت و محمد سیف زاده همکار شیرین عبادی و از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر که توسط حکومت بسته شد، به نه سال زندان محکوم شده است.

این سازمان گفته است پیروان بهائیت از آزادی دین محروم هستند و در اوت گذشته هفت نفر از رهبرانشان به جرم جاسوسی و بدون محاکمه عادلانه به حبس های بیست ساله محکوم شدند.

دیده‌بان حقوق بشر می گوید قوانین ایران همچنان پیروان اقلیت مذهبی سنی را مورد تبعیض قرار می دهد، مامورین امنیتی به دراویش گنابادی حمله می کنند و کسانی که به دین مسیحیت می گروند بازجویی و دستگیر می شوند.

این گزارش می افزاید اقلیت های آذری، کرد و عرب مشمول محدودیت های فرهنگی و سیاسی هستند و اقلیت های جنسی مطابق قانون با مجازات مرگ روبرو می شوند.

دیده‌بان حقوق بشر در پایان این گزارش آورده است توجه جهانی در بیشتر سال ۲۰۱۰ معطوف به برنامه اتمی ایران بود و نگرانی های جدی از تعمیق وضع حقوق بشر در این کشور را تحت الشعاع خود قرار داد.

انتقاد از غرب

دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش ۶۴۹ صفحه ای از دولت های جهان بخصوص کشورهای غربی و نیز سازمان ملل متحد انتقاد کرده و گفته است رویکرد "نرمی" در قبال ناقضان حقوق بشر اتخاذ و به گفتگوهای خصوصی و همکاری بسنده کرده اند.

کن رات، مدیر این سازمان با اشاره به "گفتگوهای سازنده" اتحادیه اروپا گفته است این یکی از بهترین نمونه هایی است که در آن کشورها از مذاکره بعنوان بهانه ای استفاده می کنند تا برای حقوق بشر هیچ گامی بر ندارند.

دیده‌بان حقوق بشر می گوید حتی هنگامیکه اتحادیه اروپا بیانیه ای برای ابراز نگرانی از وضع حقوق بشر صادر می کند، هیچ استراتژی جامعی برای تغییر این شرایط در دست ندارد.

این سازمان سپس از اعضای اتحادیه اروپا به خاطر تبعیض فزاینده علیه مسلمانان و سایر مهاجران و نیز سوء استفاده از قوانین ضدتروریستی انتقاد کرده و افزوده نهادهای اروپایی باید احترام و تعهد بیشتری به حقوق بشر در داخل نشان دهند و کردار و گفتارشان یکی باشد.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد را متهم کرده است از اعمال فشار بر دولت های ناقض حقوق بشر خودداری می کند وتنها به "دیپلماسی آرام" خود اکتفا کرده است.

دفتر دبیر کل سازمان ملل متحد این اتهام را رد کرده است.

این سازمان از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز انتقاد کرده و گفته است از قدرت "سخنوری مشهور" خود برای دفاع از حقوق بشر در چین، هند و اندونزی بهره ای نبرده است.

----

«فشار روی زندانی سیاسی برای گرفتن تایید اتهامات کیهان»

رضا جمالی

۱۳۸۹/۱۱/۰۷

رادیو فردا: به گزارش منابع حقوق بشری، وضعیت جسمی حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، در روزهای اخیر رو به وخامت گذاشته است.

بر اساس همین گزارش‌ها، یکی از کلیه‌های حسین رونقی به شدت متورم شده و مسئولین زندان تاکنون برای درمان او اقدام قابل توجهی نکرده‌اند.

حسین رونقی ملکی که یکی از فعالین حقوق بشر و مسئول کمیته مبارزه با سانسور در ایران است در تاریخ ۲۲ آذرماه ۱۳۸۸ بازداشت شده است.

یکی از بستگان نزدیک حسین رونقی ملکی در گفت‌وگو با رادیوفردا درباره آخرین وضعیت جسمانی او می‌گوید:‌

وضعیت جسمانی او خیلی بحرانی است چون کلیه‌هایش ورم کرده و دچار عفونت کلیه شده است. گویا دیشب درد شدیدی داشته، به طوری که می‌خواستند او را عمل جراحی کنند، اما موافقت نکرده چون نخواسته زیر نظر مسئولان زندان این جراحی انجام شود و درخواست کرده این عمل با حضور خانواده‌اش باشد.

حالا باید دید مسئولان زندان با قرار وثیقه یا مرخصی پزشکی موافقت می‌کنند تا این عمل در خارج از زندان و در شرایط آزاد انجام گیرد یا نه.
  • آیا حسین رونقی وکیل هم دارد؟
بله، آقای دادخواه و خانم صباغیان وکلای او هستند که البته هر دو وکیل خودشان تحت فشار شدید هستند.
  • آیا وکلای حسین رونقی برای انتقال او به بیمارستانی خارج از زندان تاکنون اقدامی انجام داده‌اند؟
من اطلاع دقیقی ندارم، چون این خبر دیشب به ما رسیده و هنوز نتوانسته‌ایم با وکلای حسین تماس بگیریم و اگر من حرفی بزنم شاید درست نباشد.
  • خانواده این زندانی توانسته‌اند با فرزندشان ملاقات کنند؟
آخرین ملاقات با حسین روز دوشنبه بوده است. او بعد از یک سال حبس در انفرادی به بند عمومی ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده و خانواده‌اش هر دوشنبه توانسته‌اند ملاقات کابینی داشته باشند ولی اجازه ملاقات حضوری ندارند.
  • چه طور خانواده آقای رونقی متوجه شده‌اند او مشکل کلیه پیدا کرده و وضعیتش وخیم است؟
از داخل زندان با آن‌ها تماس گرفته شده و گفته‌اند می‌خواهند آقای رونقی را عمل کنند، اما او موافقت نکرده است. مادر او هم گریه و زاری کرده و گفته ما خودمان اقدام می‌کنیم.

قرار است مادر و خانواده او بروند و ببینند جریان چیست و اگر دادستان تهران اجازه دهد وثیقه‌ای تودیع شود تا این‌ها بتوانند برای معالجات پزشکی اقدام کنند.
  • آیا خانواده حسین رونقی از طرف ماموران امنیتی- اطلاعاتی تحت فشار هستند؟
خانواده‌اش تحت تدابیر شدید امنیتی هستند و تمام خطوط ارتباطی آن‌ها کنترل می‌شود، تمام موبایل‌های خانوادگی و تمام رفت و آمدهای خانوادگی و خارج از خانواده آن‌ها کنترل می‌شود، یعنی حتی رفت و آمد پسرخاله یا پسرعمه این‌ها به شدت کنترل می‌شود.
  • چرا هنوز برای آقای رونقی حکم قطعی صادر نشده و پرونده او در چه مرحله‌ای است؟
حکم او صادر و تایید شده است، اما حکم قطعی اعلام نشده چون این‌ها می‌خواهند با تحت فشار قرار دادن حسین برای اتهامات واهی روزنامه کیهان تایید بگیرند، یعنی به این بهانه که مثلا این ۱۵ سال حکم را به هفت سال تبدیل کنند از او اعتراف بگیرند. به همین دلیل حکم قطعی را صادر نکرده‌اند تا اهرم فشاری داشته باشند برای اعتراف‌گیری.

----

کشته شدن یک جوان در جزیره قشم توسط نیروی انتظامی

چهارشنبه 06 بهمن 1389

خبرگزاری هرانا: یک جوان دیگر در قشم به نام اسماعیل تومی به دست نیروهای انتظامی به قتل رسید.

این جوان که از ناحیه گردن مورد اثابت گلوله قرار گرفته پس از چند روز در بیمارستان جان خود را از دست داده است.

ماموران نیروی انتظامی به بهانه مبارزه با کالای قاچاق به سمت این جوان شلیک کرده اند، این در حالی است که به دلیل فقر بومیان این جزیره اکثر افراد به کار قاچاق کالا مشغول هستند.

گفتنی است، رئیس پاسگاه سوزای قشم به دلیل قتل این جوان در زندان بندر عباس به سر می برد که احتمال تبرئه ی وی وجود دارد.

لازم به یادآوریست در شهریور ماه سالجاری نیز یک نوجوان قشمی به نام صادق دولابی زاده به همین بهانه در این جزیره کشته شد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران