بازگشت به صفحه اول

 

 
 

دیده بان حقوق بشر: ایران رکورددار اعدام‌ در سال ۲۰۱۱ می شود

۱۳۸۹/۱۱/۱۱
سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد افراد اعدام شده در ایران می‌تواند به «بیش از هزار تن» برسد.

رادیو فردا: سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه این سازمان به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر اعدام‌ها در ایران با سرعت کنونی پیش برود، مقامات «به راحتی» تا پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۱، «بیش از هزار نفر» را در ایران اعدام خواهند کرد.

این آمار در حالی ارائه شده است که بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۰ دستکم ۱۷۹ نفر اعدام شده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، ایران در سال ۲۰۰۹، با اعدام دستکم ۳۸۸ نفر، پس از چین و عربستان سعودی بیشترین حکم اعدام در جهان را به اجرا رسانده بود.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که گروه‌های حقوق بشری بر این باورند اعدام‌های ایران در سال ۲۰۱۱، سرعت گرفته است.

تنها در یک هفته گذشته ۱۷ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

زهرا بهرامی، زن ایرانی-‌هلندی در تاریخ ۹ بهمن به اتهام «قاچاق مواد مخدر» اعدام شد.

پیش از آن و در تاریخ ۷ بهمن ۱۰ نفر از محکومان جرایم مواد مخد به دار آویخته شدند.

در تاریخ ۴ بهمن نیز، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی به اتهام «همکاری با سازمان مجاهدین» در تهران اعدام شدند. این در حالی است که در همین روز سه نفر دیگر به اتهام «تجاوز به عنف» به دار آویخته شدند و یک نفر نیز به اتهام چندین فقره «قتل» اعدام شد.

با این احتساب، بر اساس اخبار منتشر شده در خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، در ۴۰ روز گذشته ۶۸ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

این در حالی است که سازمان دیده‌بان حقوق بشر تخمین می‌زند که در این مدت دست‌کم ۷۴ نفر به دار آویخته شده باشند.

این سازمان در گزارش جهانی سال ۲۰۱۱ خود که در روزهای اولیه بهمن‌ماه منتشر شد، اعلام کرد که نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشته‌ میلادی، با افزایش اعدام، شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شده است.

----

خودداری از مداوای زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علیرغم وضعیت جسمانی وخیم تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج(گوهردشت)، مسئولان این زندان همچنان از درمان و حتی اجازه مراجعه این زندانیان به بهداری جلوگیری می کنند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، با وجود وضعیت وخیم جسمانی تعدادی از زندانیان سیاسی بند تازه تاسیس امنیتی زندان رجایی شهر، ازجمله سید مهدی محمودیان که به تازگی دچار سکته قلبی شده است، اما مسئولان این زندان با وجود آگاهی از این امر از مراجعه این زندانیان به بهداری زندان جلوگیری می کنند.

این اقدام مسئولان زندان رجایی شهر که با محدودیت تردد در سطح زندان، و همچنین ممنوعیت مراجعه زندانیان این بند به بهداری زندان همراه شده است، در حالی است که پیش از این نیز تعدادی از زندانیان این زندان به علت تاخیر و عدم رسیدگی پزشکی در این زندان جان خود را از دست داده اند.

هم اکنون محسن دگمه چی، علیرضا کرمی خیرآبادی، ماشاءالله حائری، سید مهدی محمودیان، منصور رادپور، شیرمحمد رضایی و رضا شریفی بوکانی در وضعیت نامناسبی بسر می برند.

از جمله زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر، که صرفا به دلیل بیان مسالمت آمیز عقاید خود به بند کشیده شده اند، و علیرغم وضعیت حاد جسمانی، نه تنها امکان استفاده از مرخصی استعلاجی برای درمان در خارج از زندان و بیمارستان های مجهز را ندارند، بلکه امکان دریافت ابتدایی ترین خدمات پزشکی بهداری زندان نیز از آنان سلب گردیده است می توان به محسن دگمه چی که چندی است به بیماری سرطان مبتلا گردیده و همچنین سیدمهدی محمودیان که روز جمعه دچار عارضه قلبی شده اشاره کرد.

محسن دگمه چی از بازاریان سرشناس تهران است که سال گذشته و به دلیل کمک مالی به خانواده های زندانیان سیاسی بازداشت گردیده بود، و هم اکنون به علت ابتلا به سرطان روده و خودداری از درمان های تخصصی در معرض خطر جدی مرگ قرار دارد.

همچنین مهدی محمودیان روزنامه نگار دربند و از اعضای کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت ایران اسلامی می باشد که روز جمعه هشتم بهمن ماه در بند ویژه امنیتی تازه تاسیس زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر دچار سکته قلبی گردید و با وجود وخامت حال وی، مسئولان این زندان از انتقال وی به بهداری زندان خودداری می کنند.

----

کاوه کرمانشاهی، فعال حقوق بشر به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران کاوه قاسمی کرمانشاهی روزنامه‌نگار و فعال حقوق‌ بشر از سوی قاضی مرادی رئیس شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی کرمانشاه به تحمل ۵ سال حبس تعزیری در زندان دیزل‌آباد این شهر محکوم شد.
وی پیش از این طی دو جلسه دادگاه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ی انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با رسانه‌ها، همچنین ارتباط با خانواده زندانیان و جان‌باختگان سیاسی مورد محاکمه قرار گرفته بود.
در حکم مزبور که روز یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۸۹ بدون ارائه‌ی نسخه‌ی مکتوب، تنها به صورت شفاهی (حضوری) به مصطفی احمدیان وکیل وی ابلاغ گردید. با استناد به مواد ۴۹۹ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، بالاترین میزان تعیین شده در مواد مذکور برای این فعال کُرد در نظر گرفته شده است. همچنین در اقدامی کم‌سابقه علاوه بر توقیف گذرنامه و تعدادی از اسناد و مدارک شخصی، طبق رأی صادره تمامی وسایل ضبط شده هنگام بازداشت، شامل یک دستگاه لپ‌تاپ، کیس کامپیوتر، گوشی موبایل، دوربین عکاسی، پرینتر و اقلام دیگر به عنوان آلات و ابزار جرم به نفع دولت جمهوری اسلامی مصادره گردیده است.
مصطفی احمدیان وکیل کاوه قاسمی با تایید محکومیت موکل خود به ۵ سال حبس تعزیری گفت: صدور این حکم برای من غیرمنتظره و برای موکلم بسیار سنگین است. ضمن این‌که هر متهمی در پناه اصل برائت بوده و مادامی که اتهام وی به طرق مصرح در قانون و طی دادگاه صالح به اثبات نرسد، افعال و اعمال وی مورد حرمت و حمایت خواهد بود؛ هیچ یک از اقداماتی نیز که از سوی موکل من با نیت خیر و در راستای اهداف انسان دوستانه صورت گرفته، مصداق اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام نبوده و آن‌چه در دادنامه به عنوان مستند قانونی ذکر شده به حدی نیست که مفاد اصل برائت را از اعتبار بیاندازد.
وی در ادامه تأکید نمود از طریقی که در قانون مقرر شده نسبت به این حکم اعتراض خواهد کرد. این عضو کانون وکلای دادگستری کرمانشاه از مراجع قضایی استان خواست تا در مرحله‌ی تجدیدنظر با رسیدگی منصفانه و مستقلانه، اجحافاتی که طی دوران بازداشت و صدور حکم بدوی در حق موکلش صورت گرفته را جبران نماید و این حکم را مورد تجدیدنظر اساسی و جدی قرار دهند.
کاوه کرمانشاهی ۱۴ بهمن ماه سال گذشته در کرمانشاه بازداشت و پس از گذراندن حدوداً ۴ ماه حبس موقت در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر، دوم خرداد ماه سال جاری با قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. وی که طی این مدت برای اعتراف به جاسوسی و انجام مصاحبه‌ی ویدیویی تحت فشار قرار داشت؛ ۸۰ روز نخست بازداشتش را در سلول انفرادی و هفته‌ی آخر را نیز در اعتصاب غذا به سر برده بود.

----

اجرای حکم زندان دختر مهندس سحابی

میزان: حکم حبس قطعی هاله سحابی اجرا شد.

به گزارش «میزان خبر»، فرزند مهندس سحابی در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به دو سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر تایید شده بود

هاله سحابی سال گذشته و زمانی که برای اعتراض به تحلیف محمود احمدی‌نژاد در میدان بهارستان حاضر شده بود، توسط نیروهای امنیتی و با ضرب و شتم بازداشت شده و مدتی را در بازداشت به سر برده بود

هاله سحابی فرزند مهندس عزت الله سحابی از چهره‌های مبارز در نیم قرن اخیر و رییس شورای فعالان ملی مذهبی است. همچنین او یک قرآن پژوه و عضو شورای مادران صلح است.

گفتنی است دو تن از فرزندان مهندس محمد توسلی نیز سال گذشته در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب محکوم به دو و شش سال زندان شدند که حکم دو سال حبس مهندس لیلا توسلی به اجرا گذاشته شد و او در حال سپری کردن حبس خود در زندان اوین به سر می‌برد

همچنین حکم شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق دکتر سارا توسلی هم اکنون در مرحلهٔ تجدید نظر است

----

جان سه زندانی سیاسی در خطر جدی قرار دارد

دوشنبه 11 بهمن 1389

خبرگزاری هرانا: جان سه زندانی سیاسی که به اتهام هواداری و یا ارتباط با یک سازمان سیاسی در زندان بسر می‌برند در خطر جدی قرار دارد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، آقای محسن دکمه چی به دلیل ابتلا به سرطان، شیر محمد رضایی به دلیل چسبندگی روده و ماشالله حائری به دلیل بیماری قلبی، سه زندانی سیاسی محبوس در بند ۴ زندان رجایی شهر کرج‌اند که به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جانشان در خطر است.

آقای محسن دکمه چی بازاری که به اتهام کمک مالی به خانواده‌های زندانیان سیاسی مرتبط با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده، به دلیل ابتلا به بیماری سرطان روده می‌بایست در بیمارستان مجهز، مورد درمان قرار گیرد.

وی از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ است که گفته می‌شود به دلیل اعتصاب غذاهای طولانی مدت در آن زمان، دچار این بیماری شده است. نامبرده از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم است.

شیر محمد رضایی از زندانیان سیاسی دهه ۵۰ و ۶۰ نیز به دلیل بیماری دستگاه گوارشی (چسبندگی روده) قادر به تحمل شرایط زندان نیست و می‌بایست فورا مورد عمل جراحی قرار گیرد. وی تا کنون جهت درمان این بیماری دوبار عمل جراحی انجام داده که پس از بازداشت ادامه درمان این زندانی متوقف شده است.

هم چنین ماشالله حائری دیگر زندانی سیاسی محبوس در این بند به دلیل مشکلات حاد قلبی می‌بایست مورد عمل «قلب باز» قرار گیرد که تا کنون با مخالفت مسئولین زندان و وزارت اطلاعات از درمان وی جلوگیری شده است.

ماموران وزارت اطلاعات در حین بازداشت ایشان موجب شکستگی پای وی شده‌اند که هم اکنون در زندان تنها به کمک عصا قادر به حرکت است.

زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر به حالت قرنطینه در بند ۴ این زندان نگهداری می‌شوند؛ این زندانیان خواهان رعایت حقوق خود هستند و از مسئولین زندان می‌خواهند حقوق برابر با زندانیان عادی داشته باشند.

----

روز شمار نقض حقوق شهروندان بهایی دی ماه ۸۹

دوشنبه 11 بهمن 1389

خبرگزاری هرانا: در تدوام سرکوب اقلیت مذهبی بهایی گزارشی ماهانه از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می شود که گزارش مذبور نقض حقوق بهائیان در دی ماه است. متن این گزارش به قرار زیر است:
۱ دی: «فتانه نوری» (قنبری) شهروند بهایی ساکن ساری پس از مراجعه به ستاد خبری بازداشت شد. نامبرده پس از ۲۴ ساعت به قید ضمانت آزاد شد.

- جلسه دادگاه یک شهروند بهایی ساکن کاشان به نام «وحید حقیقی» طی روزهای گذشته (۲۷ آذر) تشکیل و مقرر شد حکم نامبرده به زودی اعلام گردد.

- منزل مسکونی یک شهروند بهایی اهل اصفهان به نام خانم گندم پاک کن را پس از فوت به دلیل آنکه پیش از انقلاب متعلق به یک شرکت خیریه وابسته به جامعه بهایی بوده است در تاریخ ۱ آبان ماه به حکم دادگاه انقلاب مصادره شد.

- طی روزهای گذشته دو دانشجوی بهایی به نام‌های وفا پروینی و شهروز شهید‌زاده به ترتیب در تاریخ‌های ۲۱ و ۲۹ آذر ماه ۸۹ از دانشگاه پیام نور علویچه اصفهان و دانشکده مهندسی منابع طبیعی دانشگاه یزد اخراج شدند.

- طی روزهای گذشته (۱۶ آذر) درب منزل یک شهروند بهایی ساکن گرگان به نام آقای عقیقیان توسط عناصر خودسر آتش زده شد.

۲ دی: «رویا قنبری» شهروند بهایی ساکن ساری که در ۲۹ آذر ماه بازداشت شده بود به قید ضمانت آزاد شد.

- فرانه منصوری دانشجوی بهایی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه سهند تبریز در ۲۲ آذر ماه از دانشگاه اخراج شد.

۴ دی: منزل یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «مهین تاج روحانی» مورد تفتیش ماموران امنیتی قرار گرفت و بعضی وسایل شخصی و مذهبی نامبرده ضبط گردید در ضمن از نامبرده تعهد گرفته می‌شود که در ۸ دی ماه خود را به ستاد خبری معرفی کنند.

۵ دی: «بشیر احسانی» فعال حق تحصیل بهایی که سال گذشته پس از حوادث عاشورا دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده بود در این روز برای پاسخگویی به پاره‌ای سوالات در دادسرای اوین حاضر شد اتهام نامبرده اخلال در نظم عمومی از طریق تجمع و تبانی عنوان شد.

۶ دی: «درسا سبحانی» فعال حق تحصیل بهایی ساکن ساری به اتهام عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر، شرکت در جلسات کمیته حق تحصیل، امضا کمپین یک میلیون امضاء، اعتقاد به آئین بهایی و ارسال ایمیل و ارائه چگونگی دسترسی به سایت‌های بهایی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

- دو شهروند بهایی ساکن رامسر به نام‌های «سراج کیان» و «مجید صفری» که در تاریخ ۱ آذر ماه سال جاری هنگام اجرای مراسم مذهبی بازداشت شده بودند به قید وثیقه آزاد شدند.

۷ دی: ماموران امنیتی در شهرستان ارومیه به نازل پنج شهروند بهایی ساکن ارومیه مراجعه کرده که پس از تفتیش و توقیف بعضی وسایل شخصی و مذهبی ایشان سه شهروند بهایی به نام‌های حمیرا پرویزی، شیوا کریمی و نوید مرغی را هم بازداشت کردند.

۸ دی: مهین تاج روحانی شهروند بهایی ساکن ساری در این روز بنا به احضار قبلی خود را به ستاد خبری اطلاعات معرفی می‌کند پس از پاره‌ای سوالات از نامبرده تعهد گرفته می‌شود که روز شنبه ۱۱ دی ماه بار دیگرخود را به ستاد خبری معرفی می‌کند.

۹ دی: «ادیب حق پژوه» شهروند بهایی ساکن شیراز توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

۱۰ دی: ماموران اداره اطلاعات ارومیه پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی و مذهبی «مسرور فضلی» شهروند بهایی ساکن شهر مزبور، نامبرده را نیز بازداشت می‌کنند.

- در بامداد این روز مغازه عینک فروشی متعلق به دو شهروند بهایی ساکن رفسنجان به نام‌های شاهرخ و فرخ بندی به آتش کشیده شد.

- «حشمت الله فروتن» شهروند بهایی ساکن آباده پس از ۴۰ سال کار در آموزشگاهی در شهر مذکور به دلیل اعتقاد به آئین بهایی به دستور اداره اماکن از کار اخراج شد.

۱۱ دی: «شعله طائف» شهروند بهایی ساکن سمنان برای سپری کردن محکومیت یک ساله راهی زندان اوین شد.

- مهین تاج روحانی شهروند بهایی ساکن ساری پس از احضار به اداره اطلاعات شهر مزبور بازداشت شد.

- دو شهروند بهایی ساکن مشهد به نام‌های «بهمن یزدانی» و «وصال محمدی» در یک دادگاه غیر علنی در مشهد به اتهام تبلیغ آئین بهایی محاکمه شدند.

- دو دانشجوی بهایی به نام‌های «بصیر هروی» و «هاله سالاری» که در حال تحصیل در رشته مهندسی عمران دانشگاه شمس گنبد (استان گلستان) بودند به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از این دانشگاه اخراج شدند.

- انیسا صفریان دانشجوی محروم از تحصیل بهایی ساکن بابلسرکه اواخر آذر ماه گذشته بازداشت شده بود در این روز به قید وثیقه آزاد شد.

۱۲ دی: در بامداد این روز بار دیگر در طی ۵۰ روز گذشته محل کسب «ایرج پاینده» شهروند بهایی ساکن رفسنجان به آتش کشیده شد. قابل ذکر است در همین روز نامه‌هایی به منازل تعدادی از شهروندان بهایی رفسنجان انداخته می‌شود که طی آن از ایشان خواسته می‌شود تعهدی مبنی بر عدم تبلیغ آئین بهایی وعدم ارتباط دوستانه با مسلمانان امضاء کنند تا جان ومال ایشان از تعرض مصون ماند در غیر اینصورت از هیچگونه امنیتی برخوردار نخواهند بود.

- «فواد خانجانی» دانشجوی محروم از تحصیل بهایی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.

۱۳ دی: «بهمن مختاری» دانشجوی دانشگاه بیرجند پس از ۹ ترم تحصیل در حالیکه فقط ۶ واحد از فارغ التحصیلی کم داشت به دلیل انتساب به آئین بهایی از این دانشگاه اخراج شدند. نامبرده ماههاست که توسط حراست دانشگاه و اداره اطلاعات تحت فشار قرار دارد تا برائت خود را از آئین بهایی اعلام کند که به دلیل عدم تمکین این دستور از دانشگاه اخراج شد. قابل ذکر است پدر و مادر نامبرده پیرو آئین بهایی می‌باشند.

۱۵ دی: «مونا مودت» دانشجوی بهایی مقطع کار‌شناسی رشته زبان انگلیسی دانشگاه مازندران واحد بابلسر به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از ادامه تحصیل محروم شد.

۱۸ دی: «طره تقی‌زاده» شهروند بهایی ساکن ساری که به ۲۲اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی به ۲۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود در این روز پس از خود را به دایره اجرای احکام معرفی و برای گذراندن دوران محکومیت راهی زندان ساری شد.

- ماموران امنیتی به منزل یک شهروند بهایی ساکن کرج به نام «روح الله زیبایی» مراجعه کرده که پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی و مذهبی نامبرده محل را ترک کردند.

۱۹ دی: یک دانشجوی بهایی به نام «بهار ایقانی» که در حال تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه کرمان بود به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از از این دانشگاه اخراج گردید.

۲۰ دی: امید قنبری شهروند بهایی ساکن ساری پس از۳۲ روز بازداشت در اداره اطلاعات به قید وثیقه آزاد شد.

۲۱ دی: دو شهروند بهایی ساکن شیراز به نام‌های روح الله اخلاقی و ادیب حق پژوه به قید وثیقه آزاد شدند. قابل ذکر است روح الله اخلاقی پس از ۴۳ روز و ادیب حق پژوه پس از ۱۲ روز بازداشت، آزاد شدند.

۲۲ دی: یک شهروند بهایی ساکن قائم شهر به نام «فیروزه یگان (اسدی)» که در حال گذراندن محکومیت ۶ ماهه در زندان شهر مزبور بود طبق عفو مشروط پس از ۴ ماه از زندان آزاد شد.

- جلسه دادگاه دو شهروند بهایی ساکن مشهد به نام‌های «شهاب طائفی» و «افشین نیک آئین» برگزار شد نامبردگان متهم به تبلیغ آئین بهایی می‌باشند.

۲۴ دی: رای دادگاه پنج شهروند بهایی ساکن ویلاشهر (اصفهان) صادر شد طبق این حکم افروز روحی، مژگان عبادی، ژینوس جوشنیان و نسیم روحی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و فراز روحی به اتهام معاونت در تبلیغ علیه نظام به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.

۲۵ دی: یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «فیض الله روشن» پس از احضار به اداره اطلاعات شهر مزبور بازداشت شد.

۲۶ دی: ماموران بهشت رضا مشهد از تحویل جسد یک شهروند بهایی به نام خانم روشنی به بهانه اینکه دیگر اجازه دفن در قبرستان فعلی بهاییان وجود ندارد و باید متوفی در مکان دیگری دفن گردد به خانواده‌اش خودداری کردند. قابل ذکر است ماموران پس از سه روز بدون اطلاع خانواده متوفی، جسد نامبرده را بدون انجام مراسم مذهبی در مکان دیگری دفن نمودند.

۲۷ دی: «نعیم باغی» دانشجوی بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان طی حکمی شفاهی از سوی سازمان سنجش از دانشگاه مزبور اخراج شد.

۲۹ دی: نوید مرغی و مسرور فضلی دو شهروند بهایی ساکن ارومیه پس از ۲۲ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شدند.

- بشیر احسانی فعال حق تحصیل طبق احضاریه‌ای جهت شرکت در جلسه دادگاه در تاریخ ۲۰ بهمن ماه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

۳۰ دی: حمیرا پرویزی و شیوا کریمی دو شهروند بهایی ساکن ارومیه پس از ۲۳ روز بازداشت آزاد شدند.

----

تماس تلفنی آیت اله بیات زنجانی با خانواده سعید متین پور

دوشنبه  ۱۱ بهمن ۱٣٨۹ - ٣۱ ژانويه ۲۰۱۱

آیت اله بیات زنجانی طی تماس تلفنی با خانواده سعید متین پور پیگیر آخرین وضعیت این فعال حقوق بشر و روزنامه نگار آذربایجانی شد.

در این تماس تلفنی که روز جمعه ٨ بهمن ٨۹ صورت گرفت خانم عطیه طاهری همسر سعید متین پور ضمن تشریح وضعیت همسرش در بند ۳۵۰ زندان اوین، از حمایتهای معنوی و دلگرم کننده آیت اله بیات زنجانی و نیز پیگیری های ایشان از وضعیت زندانیان سیاسی تقدیر نمود.

آیت اله بیات زنجانی نیز با آرزوی سلامتی و آزادی هر چه سریعتر سعید متین پور، از بستگان وی خواست تا با توکل به خداوند،در برابر سختی ها و ناملایمات صبر پیشه سازند.

گفتنی است سعید متین پور  چهارم خرداد ۱۳۸۶ در زنجان بازداشت و به مدت نه ماه تحت بازجویی توام با شکنجه قرار داشت. وی چند ماهی به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد بود اما شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی طی حکمی در خرداد ۸۷ این روزنامه نگار آذربایجانی را به هشت سال زندان محکوم کرد.

متین پور تیرماه ۸۸ برای اجرای حکم هشت ساله زندان بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده است و مدت ۱۹ ماه است که بدون استفاده از مرخصی در زندان بسر می برد و علیرغم گواهی پزشکان، از دادن مرخصی درمانی به او خودداری می کنند.

سازمانهای بین المللی حقوق بشر از جمله عفو بین الملل و گزارشگران بدون مرز متین پور را زندانی عقیده و وجدان نامیده و خواهان آزادی بی قید و شرط وی می باشند.

----

دستور سرکوب زندانیان سیاسی توسط شورای عالی امنیت و وزارت اطلاعات

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" دستور سرکوب زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج توسط  شورای عالی امنیت و وزارت اطلاعات صورت می گیرد.

زندانیان سیاسی سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت کرج  که بیش از 60 نفری می باشند و در این سالن کاملا ایزوله شده اند از داشتن ارتباط تلفنی و ملاقات با خانواده هایشان محروم هستند. رئیس بند4 فردی بنام تالیوردی  همراه با پاسداربندها  که شکنجه و ضرب وشتم و ایجاد محدیودیتهای غیر انسانی را علیه زندانیان سیاسی  به اجرا در می آورد به زندانیان سیاسی اعلام کرده  اند  که مسئولیت این بند در دست شواری عالی امنیت و وزارت اطلاعات می باشد و من مجری دستورات آنها هستم.

شرایط و وضعیت زندانیان سیاسی در این سالن طاقت فرسا و غیر انسانی  است . فشارها و اذیت و آزارها و محدودیتها روز به روز شدت می یابد. زندانیان سیاسی بیمار که در شرایط حاد و بعضی از آنها در آستانۀ مرگ  هستند از درمان محروم شده اند. زندانی سیاسی محسن دکمه چی بازاری خوشنام و شناخته شدۀ بازار تهران که به دلیل کمک به خانواده های زندانیان سیاسی و حضور فرزندش در قرارگاه اشرف دستگیر و زندانی شده است. بدلیل تاخیر 5 ماه در درمانش، دچار سرطان لوزالمعده پیشرفته شده است.بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولت آبادی که به عنوان دادستان، تقاضا کننده اعدام برای زندانیان سیاسی در تهران است بیش از 4 ماه مانع درمان وی شدند و هنگامی که به بیمارستان منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت  پزشکان اعلام کردند  عمل جراحی وی بدلیل عدم انتقال به موقع و پیشرفت سرطان ناموفق بوده است و می بایست تحت عمل شیمی درمانی قرار گیرد. اما بازجویان وزارت اطلاعات ادامۀ درمان وی را متوقف کردند و او را به زندان اوین منتقل نمودند و در حالی که در شرایط وخیم جسمی بسر می برد او را در سلول با دردهای جانکاه رها کردند. بازجویان وزارت اطلاعات به این هم اکتفا ننمودند و او را به سالن 12 بند 4 که کاملا ایزوله است و زندانیان ممنوع درمان هستند منتقل کردند او در شرایط حاد جسمی است و خطر مرگ جان وی را تهدید می کند.

زندانیان سیاسی دیگری در شرایط حاد جسمی بسر می برند که از جملۀ آنها ؛ زندانیان سیاسی مشاالله حائری،منصور اسالو می باشند.

زندانیان سیاسی این سالن کاملا ایزوله و دارای شرایط طاقت فرسا مانند؛ قطع درمان ،قطع هواخوری ،محصور و محدود کردن آنها،قطع ارتباطات تلفنی و ملاقاتها، غیر استفاده بودن سرویسهای بهداشتی و حمام ها،یورش وحشیانه گارد زندان به درون سلولهای زندانیان سیاسی و تخریب حداقل وسایل آنها که تحت فرماندهی فردی بنام  فرجی جانشین اطلاعات زندان و ده ها مورد دیگر می باشد.

از طرفی دیگر زندانیان سیاسی افشین بایمانی ،شهرام پور منصوری ومهدی زالیه برای ایجاد رعب و وحشت در میان زندانیان سیاسی به سلولهای انفرادی منتقل شده اند و از وضعیت و شرایط آنها هیچ خبری در دست نیست.

شورای عالی امنیت که مسئول آن جلیلی است و وزارت اطلاعات مسئولیت زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج را به عهده گرفته اند. آنها  دستور دهندگان اصلی ایجاد شرایط طاقت فرسا ،قرون وسطایی و غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی هستند. این موضوع را تالیوردی رئیس بند 4 و مجری دستورات ضدبشری آنها به زندانیان سیاسی اعلام کرده است. شورای عالی امنیت مجری سیاستهای سرکوبگرانه و خونین ولی فقیه علی خامنه ای علیه مردم و زندانیان سیاسی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،سونامی اعدام و سرکوب وحشیانۀ زندانیان سیاسی در ایران را محکوم می کند و برای نجات جان زندانیان سیاسی که در آستانۀ مرگ هستند استمداد می طلبد.از دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین الملی خواستار اقدامات فوری برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت توسط رژیم ولی فقیه علی خامنه ای در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

11 بهمن 1389 برابر با 31 ژانویه 2011

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران