بازگشت به صفحه اول

 

 
 

"نه غزه، نه لبنان، تونس و مصر و ایران"، "مرگ بر دیکتاتور"، "مبارک، بن علی، نوبت سیدعلی"

'یک شهيد' در اعتراضات روز دوشنبه تهران

خیابان های تهران و برخی شهرهای دیگر ایران روز دوشنبه برای اولین بار از زمان اعتراضات عاشورای سال 1388، صحنه تجمع های اعتراض آمیز مخالفان بود که به گزارش رسانه های دولتی ایران یک کشته به جا گذاشته است.

در طول روز دوشنبه در پایتخت ایران درگیری هایی میان نیروهای دولتی و معترضان بروز کرد و رسانه های دولتی در پایان این روز از مرگ یک شهروند عادی خبر دادند با این حال جزئیاتی از هویت و نحوه کشته شدن او در دست نیست.

در گزارش خبرگزاری فارس آمده است: "عوامل فتنه گر و منافقین مزدور با تیراندازی به سوی مردم و رهگذران یک نفر را به شهادت رساندند."

این درحالی است که معترضان همواره خشونت ها را به نیروهای دولتی نسبت می دهند.

بی بی سی: گزارش ها حاکیست که در تظاهرات دوشنبه در تهران، که قرار بود ساعت سه بعد از ظهر شروع شود، ده ها هزار نفر شرکت داشتند با این حال نیروهای پلیس و امنیتی که از قبل در خیابان های حد فاصل میدان امام حسین تا آزادی و نواحی اطراف آن مستقر بودند با پرتاب گاز اشک آور و حملات فیزیکی مانع ایجاد تجمع های بزرگ می شدند.

گروه هایی از معترضان که علیرغم تلاش پلیس موفق به تجمع می شدند شعارهایی عمدتا ضدحکومتی سر می دادند که بسیاری از آنها آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران را هدف می گرفت.

"نه غزه، نه لبنان، تونس و مصر و ایران"، "مرگ بر دیکتاتور"، "مبارک، بن علی، نوبت سیدعلی"، "پلیس جدا از دولت، بیا کنار ملت" و "خامنه‌ای حیا کن مبارک رو نگاه کن" از جمله این شعارها بود.

مخالفان دولت حوادث روز دوشنبه را یک پیروزی خوانده اند با این حال رسانه های دولتی جمهوری اسلامی معترضان را با اصطلاحاتی چون "عوامل وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی" مورد حمله قرار دادند.

'پیروزی بزرگ'

اردشیر امیر ارجمند، مشاور ارشد میر حسین موسوی، از رهبران مخالفان دولت ایران حضور خیابانی روز ۲۵ بهمن در تهران و دیگر نقاط ایران را یک "پیروزی بزرگ" و "خارج از انتظار" توصیف کرد.

وبسایت "کلمه" وابسته به میرحسین موسوی روز 25 بهمن را "تکرار 25 خرداد" سال 1388 خواند، زمانی که اولین تجمع عظیم معترضان به نتایج انتخابات خرداد ماه آن سال، سه روز پس از انتخابات، در فاصله میدان انقلاب تا آزادی شکل گرفت.

این وبسایت نوشت: "روز بیست و پنجم بهمن ماه رو به پایان است و یک شادی جمعی، یک امید مضاعف به آینده و یک تجدید عهد دوباره با راه سبز امید بود که پس از 20 ماه، امروز بار دیگر زنده بودن خود را به همه کسانی که چشم دیدن حیات جنبش سبز را ندارند ثابت کرد. اما هنوز کارهای نکرده ای هم باقی است."

محسن سازگارا، از شخصیت های سیاسی مخالف دولت ایران نیز گفت که تظاهرات اعتراض آمیز مردم در روز 25 بهمن فراتر از انتظار و یک قیام عمومی علیه دیکتاتوری در ایران بود.

اما واکنش خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران چنین بود: "در تجمع غیرقانونی عناصر منافقین، سلطنت طلبان، اراذل و اوباش و فتنه در برخی از خیابان های شهر تهران که با بهانه حمایت از مردم مصر و تونس برگزار شد، هیچ شعاری در حمایت از مردم مصر و تونس سر داده نشد."

با این حال رسانه های دولتی ایران عمدتا در مورد حوادث روز دوشنبه سکوت اختیار کردند.

این اعتراضات به دعوت مستقیم میرحسین موسوی و مهدی کروبی از رهبران جنبش موسوم به "سبز" انجام شد و درحالی صورت گرفت که در پی سرکوب های پس از انتخابات، بسیاری نمی دانستند معترضان تا چه اندازه برای بیان دادخواهی هایشان اشتها دارند.

حکومت ایران علیرغم ابراز حمایت از جنبش های مردمی در تونس و مصر، از دادن مجوز رسمی برای انجام تظاهرات روز 25 بهمن در حمایت از انقلاب ها در آن دو کشور خودداری کرده بود و بعضی از مقام های جمهوری اسلامی حتی علیه تظاهرات دوشنبه هشدار داده بودند اما مخالفان گفتند که نیازی به مجوز ندارند و براساس قانون اساسی حق تجمع دارند.

به علاوه دولت با ایجاد حصر خانگی برای مهدی کروبی و میرحسین موسوی مانع شرکت آنها در تظاهرات روز دوشنبه شد.

بازداشت ها

گزارش هایی در طول این روز به دست به بی بی سی رسید که حاکی از برگزاری تجمع های مشابه در شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز و رشت البته در ابعاد کوچکتر بود.

در تهران درگیری های شدیدی در خیابان آذربایجان در نزدیکی میدان آزادی گزارش شد و تعدادی آمبولانس درحال تردد از آنجا مشاهده شدند.

شاهدان عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که حداقل سه تظاهرکننده در اثر اصابت گلوله زخمی شدند، و ده ها نفر دیگر که با باتوم کتک خورده بودند به بیمارستان منتقل شدند.

وبسایت "کلمه" به نقل از گزارش های تایید نشده نوشت که "صدها تظاهرکننده" دستگیر شده اند. خبرگزاری فارس از تعدادی دستگیری خبر داد اما بازداشت ها هنوز رسما تایید نشده است.

با فرارسیدن ساعات شب برق بعضی از بخش هایی که صحنه اعتراضات بود قطع شد و نیروهای ضدشورش همچنان تا پاسی از شب در خیابان ها حضور داشتند.

یکی از صحنه های جالب توجه روز دوشنبه که به یکی از اولین خبرهای اعتراضات این روز بدل شد، مربوط به صعود یک معترض با پارچه ای سبز رنگ از یک جرثقیل بسیار بلند بود.

اعتراضات مخالفان در ایران واکنش های خارجی را نیز به دنبال داشت.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفت: "آنچه امروز در ایران اتفاق می افتد بیانگر شجاعت مردم این کشور است و نشان دهنده دو رویی رژیم ایران که طی سه هفته گذشته مرتبا آنچه در مصر در جریان بود را می ستود."

سازمان عفو بین الملل هم آنچه را که برخورد خشن نیروهای امنیتی ایران با تظاهر کنندگان در تهران و اصفهان خواند محکوم کرد. این سازمان، بار دیگر بر حق مردم ایران برای تظاهرات مسالمت آمیز در حمایت از مردم مصر و تونس تاکید کرده است.

جیمز رینولدز گزارشگر بی بی سی در امور ایران می گوید که تظاهرات روز دوشنبه مخالفان یک نکته مهم را به نمایش گذاشت: اینکه جنبش مخالفان موسوم به سبز همچنان زنده است، اما هنوز معلوم نیست که آیا تهدیدی جدی را متوجه تشکیلات حکومتی ایران می کند یا نه.

----

اعتراضات گسترده مردم در شهر اصفهان

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" اعتراضات گسترده مردم اصفهان در چند نقطۀ این شهر شکل گرفت و مردم ضمن راه پیمایی و دادن شعار به حرکت اعتراضی خود ادامه دادند.

بعد از ظهر دوشنبه 25 بهمن ماه تعداد زیادی از مردم اصفهان در نقاط مختلفی اقدام به اعتراضات گسترده نمودند که از جملۀ آنها در خیابان چهار باغ بالا ، نظر شرقی و میدان انقلاب بود. حرکتهای اعتراضی بصورت دسته های چند صد نفره شکل می گرفت و ادامه می یافت.این حرکتها تا غروب ادامه داشت.

حضور گسترده نیروهای سرکوبگر ولی فقیه که تا به حال در این شهر  سابقه نداشته و سعی داشتند که از حرکت اعتراضی مردم جلوگیری نمایند بخوبی مشهود بود.بعضی از گزارشها حاکی از حضور نزدیک به 5000 نفر از نیروهای سرکوبگر در میدان انقلاب اصفهان و سایر نقاط بود . یکی از نقاط تجمع نیروهای سرکوبگر در اداره تعاون و خدمات درمانی بعنوان نیروی پشتیبانی بود. نیروهای سرکوبگر سعی داشتند که هر گونه حرکت را از مردم سلب نمایند.روی موبایل ها فوق العاده حساسیت نشان می دادند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

25 بهمن 1389 برابر با 14 فوریه 2011

----

بازگشت مجدد مردم شیراز به خیابانها و درگیری شدید بین آنها و نیروهای سرکوبگر

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی" مردم شیراز همچنان در خیابان های مختلف شهر حضور دارند و شعار مرگ بر خامنه ای را سر می دهند ،جوانان  حاضر به ترک خیابان ها نیستند.

  حوالی ساعت 23:30 در خیابانهای ارم،ستاد و نمازی  شیراز انبوهی از مردم به خیابانها بازگشتند و شعارهای مرگ بر دیکتاتور،مرگ بر خامنه ای و سایر شعارها را سر می دهند و هر لحظه بر تعداد آنها در خیابانها افزوده می شود.مردم و جوانان خواستار استمرار اعتراضات بصورت شبانه روزی  هستند و به یکدیگر می گویند نباید خیابانها را ترک کرد.در میان اعتراض کنندگان مادران و پدران  سالخورده دیده می شوند.

تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر موتور سوار از سمت خیابان زند و ستاد  به سمت میدان علم  ، میدانی که نزدیک خوابگاه ارم ( خوابگاه دانشجویی ) یورش برده اند و برای متفرق کردن  جمعیت از گاز اشک آور و تیراندازی هوایی استفاده می کنند. گزارشها حاکی از آن است که در اعتراضات امروز تعدادی از دانشجویان دانشگاه مهندسی شیراز توسط نیروهای سرکوبگر  بازداشت شده اند . از مکان و شرایط بازداشت شدگان هیچ  اطلاعی در دست نیست .

گزارشهای تکمیلی متعاقبا اعلام می گردد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

26 بهمن 1389 برابر با 14 فوریه 2011

----

یورش وحشیانه و شلیک گلوله توسط نیروهای سرکوبگر علیه تظاهرکنندگان در شیراز

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" یورش وحشیانه نیروهای ولی فقیه به تظاهر کنندگان در شیراز و صدای شلیک گلوله در خیابان ارم و نمازی و میدان ستاد  و حرکت تعداد زیادی از آمبولانسها به آن نقطه جهت خارج کردن زخمی شدگان ادامه دارد.

دانشجویان دانشگاه مهندسی شیراز واقع در خیابان نمازی اعتراضات گسترده خود را از دانشگاه شکل دادند و وارد خیابان نمازی شدند. هنگام ورود دانشجویان به خیابان تعداد زیادی از مردم به آنها پیوستند و اعتراضات گسترده شکل گرفت و همزمان اعتراضات دیگری در میدان ستاد و ملاصدرا  و خیابان ارم بصورت گسترده شکل گرفت و انبوهی در آن شرکت داشتند . مردم شیراز با شعارهایی مانند مرگ بر دیکتاتور تظاهرات خود را ادامه دادند.

حوالی ساعت 18:30 نیروهای سرکوبگر بسوی مردم یورش بردند و مردم را آماج باتونهای خود قرار دادند ولی وقتی که موفق به پراکنده کردن مردم نشدند اقدام به شکلیک تیر هوایی نمودند و بعضی از گزارشات تایید نشده  حاکی از آن است که نیروهای سرکوبگر بسوی مردم شلیک نمودند و گفته می شود که تعدادی از مردم  مجروح شدند.پس از شلیک گلوله تعدادی زیادی از آمبولانسها از بیمارستان شهر واقع در خیابان پارامونت بسوی آن نقطه حرکت کردند.

از طرفی دیگر حراست خوابگاه ارم از خروج دانشجویان ممانعت می کرد و آنها را تهدید می نمود تا از شرکت در تظاهرات خوداری کنند.

انبوهی از نیروهای سرکوبگر ولی فقیه تمامی نقاطی را که مردم در آن تظاهرات برپا کرده بودند به محاصرۀ خود در آورده  وسعی داشتند که تظاهر کنندگان را متفرق نمایند. ولی مردم شجاعانه به تظاهرات خود ادامه دادند و به مقابله با نیروهای سرکوبگر برخواستند. تعدادی از دانشجویان توسط این نیروها مورد ضرب وشتم قرار گرفتند و تعداد دیگری  دستگیر شدند.

این اعتراضات هچنان ادامه دارد. اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

25 بهمن 1389 برابر با 14 فوریه 2011

----

بازگشت مجدد مردم شیراز به خیابانها و درگیری شدید بین آنها و نیروهای سرکوبگر

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی" مردم شیراز همچنان در خیابان های مختلف شهر حضور دارند و شعار مرگ بر خامنه ای را سر می دهند ،جوانان  حاضر به ترک خیابان ها نیستند.

  حوالی ساعت 23:30 در خیابانهای ارم،ستاد و نمازی شیراز انبوهی از مردم به خیابانها بازگشتند و شعارهای مرگ بر دیکتاتور،مرگ بر خامنه ای و سایر شعارها را سر می دهند و هر لحظه بر تعداد آنها در خیابانها افزوده می شود.مردم و جوانان خواستار استمرار اعتراضات بصورت شبانه روزی  هستند و به یکدیگر می گویند نباید خیابانها را ترک کرد.در میان اعتراض کنندگان مادران و پدران سالخورده دیده می شوند.

تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر موتور سوار از سمت خیابان زند و ستاد به سمت میدان علم، میدانی که نزدیک خوابگاه ارم ( خوابگاه دانشجویی ) یورش برده اند و برای متفرق کردن  جمعیت از گاز اشک آور و تیراندازی هوایی استفاده می کنند. گزارشها حاکی از آن است که در اعتراضات امروز تعدادی از دانشجویان دانشگاه مهندسی شیراز توسط نیروهای سرکوبگر  بازداشت شده اند . از مکان و شرایط بازداشت شدگان هیچ  اطلاعی در دست نیست .

گزارشهای تکمیلی متعاقبا اعلام می گردد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

26 بهمن 1389 برابر با 14 فوریه 2011

----

سرافرازی سبز و رسوايی خامنه‌ای!

علی کشتگر

بيست و ششم بهمن ماه ۱۳۸۹
Ali.keshtgar@yahoo.fr

گويا: ديروز سبزها روسياهی همه‌ی کسانی که مرگ جنبش سبز را به خامنه‌ای نويد داده بودند، اعلام داشتند. سبز ديروز در سرزندگی و پويائی خود آزادی را نويد داد. مزدوران خامنه‌ای ديروز بازهم مردم را به گلوله بستند. قربانی ديگری به خيل جان‌باختگان راه آزادی اضافه شد. صانع ژاله دانشجوی ديگری از دانشگاه تهران يادش گرامی و راهش پررهرو است

بيست و پنج بهمن، روز سبز ديگری از روزهای تاريخساز سبز. روزی که مردم از پی يکسال تبليغات دروغ، تبليغاتی که مرگ "فتنه" سبز و ختم آن را اعلام می کرد مشت رژيم آدمکش خامنه ای- احمدی نژاد را باز کردند و سيه روزی محتوم سران رژيم را به دنيا نشان دادند!

نسل سبز، مثل باغ سرو، مثل گلستان در بهاران که هر گلی از آن پرپرشود، غنچه ها جايش را پر می کنند، مثل جنگل انسان "جنگل آزاده روئيده" به ميدان آمد تا به همه بگويد من زنده ام.مثل جنگلی که به داس هيچ بدخواهی و به زخم هيچ تيشه ای نمی ميرد. زنده و روينده ام، چرا که ايران زنده و روينده است. به ميدان آمد تا بشارت دهنده ايران آزاد و سرسبز فردا باشد.ايرانی آباد بر ويرانه های نظام جهل و جنايت حکومتگران امروز.

دل هايمان را سرشار از اميد کنيم و به خود بباليم که ايران ما چنين جوانان رعنايی دارد که زن و مردش دوشادوش هم در وفاداری به ميثاق خود، در فضای سياه ارعاب، اعدام و سرکوب های خونين و وحشيانه، چنين سرزنده و با نشاط به ميدان می آيند و رسانه های همه جهان را وامی دارند تا با تحسين از شعوروهوش و آرزوهای قشنگ ايرانيان سخن بگويند. از نسل جوانی که هرچند آرزوها و اميدهايش الهام بخش ديگر ملتها شده، و هرچند در مبارزه ای قهرمانانه عليه جباران فاسد و خونريز از جان مايه گذاشته، هنوز خود در بند است، اما مثل شير می خروشد و در هر خروش خود رهايی از بندهای پوسيده را نويد می دهد.

ديروز سبزها يعنی ايرانيان ازهر فکر و عقيده ای برای آزادی در تهران، اصفهان وشيراز به ميدان آمدند تا بگويند "به راه دوستان هستيم هستيم." راه ندا، راه سهراب و راه همه جان باختگان و به خون خفتگان خلقی بزرگ که از اين پس به کمتر از سرنگونی خامنه ای و ايادی او و به دست گرفتن سرنوشت خود رضايت نخواهد داد.

همه خبرها و شواهد گواه برآن هستند که مردم تهران و بسياری از شهرهای بزرگ کشور در ابعاد ميليونی آماده پيوستن به تظاهرات ديروز بودند و همه هم و غم حکومت که گارد ويژه خامنه ای و لباس شخصی ها را در نقاط مختلف به جنگ مردم فرستاد و بازهم از جوانان قربانی گرفت، آن بود که از پيوستن گروههای چند هزار نفره ای که در مسير طولانی ميدان تير تا ميدان آزادی برای نمايشی بزرگ آماده شده بودند، ممانعت کنند.

ديروز سبزها روسياهی همه کسانی که مرگ جنبش سبز را به خامنه ای نويد داده بودند، اعلام داشتند. سبز ديروز در سرزندگی و پويائی خود آزادی را نويد داد. به جنبش سبز خود اميد ببنديم و در پيروزی نزديک ايرانيان بر استبداد ترديد نکنيم.

چند نکته زير درباره تظاهرات بيست و پنج بهمن در خور توجه اند:
- شايع بود که در ميان سپاه و نيروی انتظامی برسر نحوه برخورد با مردم اختلاف بروز کرده است. صرف نظر از صحت و سقم اين خبرها، ديروز نقش حملات وحشيانه به مردم برعهده نيروهای گارد ويژه خامنه ای و لباس شخصی ها بود.ترديدی نيست که در ادامه جنبش اعتراضی نارضايتی در بدنه نيروهای نظامی حتمی است.

- باوجود يکسال سرکوب، زندان، ارعاب و اعدام روحيه عمومی قوی و شجاعت دختران و پسران جوان چشمگير بود.آنها دربرابر تهاجمات مزدوران مقاومت نشان می دادند و از دستگيری تظاهرکنندگان توسط ماموران جلوگيری می کردند. حالا جنبش سبز ايران به اين نتيجه رسيده است که مبارزه بدون خشونت به معنای خالی کردن ميدان برای خشونت گران و رويگردانی از مقاومت فيزيکی در برابر آنان نيست.

- اين تظاهرات اعتراضی در زمانی برگزار شد که رسانه های رژيم وحشت خود را از رشد جنبش اعتراضی و انقلابی کشورهای منطقه زير تبليغات دروغين حمايت از اين جنبش ها پنهان کرده بودند. جنبش سبز با برگزاری اعتراض بيست و پنج بهمن چهره دروغ گوی رژيم را رسواتر کرد و به همه جهانيان نشان داد که خامنه ای و احمدی نژاد هزاربار پست تر از امثال مبارک و بن علی هستند.

مزدوران خامنه ای ديروز بازهم مردم را به گلوله بستند. قربانی ديگری به خيل جانباختگان راه آزادی اضافه شد. صانع ژاله دانشجوی ديگری از دانشگاه تهران يادش گرامی و راهش پررهرو است.
بازتاب گسترده اين اعتراضات در رسانه های جهان، حمايت صريح عفو بين الملل، کاخ سفيد، وزات خارجه آمريکا و دولت های اروپايی از حق مردم ايران در برگزاری آزادانه تظاهرات ضد دولتی نشان داد که جنبش سبز بيش از پيش افکار عمومی جهانيان را به خود جلب کرده و در بازتاب حقايق ايران به جهانيان موفق عمل کرده است.

- نتيجه ای که از تظاهرات ديروز می توان گرفت آن است که می بايست در فرصت های آينده و هرچه زودتر اين گونه حرکات اعتراضی ادامه يابند.امروز بيست و شش بهمن ماه نمايندگان کودتاگران در خانه ای که به نمايندگان ملت تعلق دارد، به نام ملت خواستار اعدام موسوی و کروبی شدند و بازهم حرکت ملت را به بيگانگان نسبت دادند. اما ايرانيان می دانند که هيچ کس با آنها بيگانه تر از خامنه ای و ايادی او نيست. پيروزی نزديک است.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران