بازگشت به صفحه اول

 

 
 

افرایش ۵۵ هزار زندانی به زندانیان کشور در یک و نیم سال گذشته

پنجشنبه 12 اسفند 1389

رئیس سازمان زندان ها گفت: "در یک سال و نیم گذشته ۵۵ هزار نفر به آمار زندانیان کشور اضافه شده؛ این در حالی است که حتی ۵۵ متر هم به فضای زندانها اضافه نشده است."

به گزارش خبر، غلامحسین اسماعیلی روز چهارشنبه در همایش دادستانهای عمومی و انقلاب سراسر کشور افزود: "در حال حاضر با ظرفیت اسمی ۸۵ هزار نفری زندان های سراسر کشور بیش از ۲۲۰ هزار نفر زندانی وجود دارد و در دوره مسئولیت یک سال و نیمه بنده در سازمان زندان ها ۵۵ هزار نفر به آمار زندانیان سراسر کشور اضافه شده این در حالی است که حتی ۵۵ متر هم به فضای زندان‌ها اضافه نشده است."

وی با انتقاد از فضای کم زندان ها و حجم بالای زندانی در کشور اتخاذ تدابیری برای حل مشکلات کنونی سازمان زندان ها در این بخش را خواستار شد.

وی تاکید کرد: امروز از جمعیت ۲۲۰ هزار نفری زندانیان ما ۷۰ هزار نفر با قرار تامین در زندان هستند که می‌توانیم تدابیری اتخاذ کنیم که برخی در زندان نباشند. همچنین سالانه ۳۰ هزار نفر از افراد بازداشت شده با قرار منع تعقیب و رای برائت از زندان بیرون می‌آیند و هر سال نیز ۳۵ هزار نفر از کسانی که با قرار به زندان رفتند با قرار موقوفی تعقیب و گذشت شاکی بیرون می‌آیند.

پیش از این نیز اسماعیلی، رئیس سازمان زندانهای کشور با اشاره به کمبود ۲۵ هزار نفر کادر زندانبان، از مسئولان خواسته بود ردیف و بودجه مناسب برای استخدام این نیرو را مهیا کنند.

آمارهای نیروی انسانی شاغل در زندانهای کشور نشان می دهد کمبود شدید زندانبان ها، یکی از اصلی ترین مشکلات ندامتگاه ها و بازداشتگاه ها شمرده می شود. به گفته اسماعیلی در دنیا به طور متوسط به ازای هر سه زندانی یک زندانبان وجود دارد که این میزان در کشور ما به ازای هر ۱۳ یا ۱۴ زندانی یک زندانبان است.

----

صدور بیش از ۶۴ سال زندان برای ۲۱ تن از فعالین حقوق بشر

پنجشنبه 12 اسفند 1389

در فاصلهٔ ۱۱ اسفندماه سال ۸۸ تا ۱۱ اسفندماه سال جاری، ۲۱ تن از فعالین حقوق بشر جمعا به بیش از ۶۴ سال زندان و پرداخت میلیون ها ریال جریمهٔ نقدی محکوم شده‌اند.

دبیرخانهٔ مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز، پنج شنبه دوازدهم اسفندماه، با انتشار اطلاعیه‌ای از صدور ۶۴ سال و ۳ ماه زندان و پرداخت میلیون ها ریال جریمهٔ نقدی برای ۲۱ فعال مدنی که عموما در اسفندماه سال گذشته و مرتبط با مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بازداشت شده بودند، خبر داد که در تاریخ معاصر تشکل‌های مدنی و مدافع حقوق بشر ایرانی بی‌سابقه بوده است.

در این بیانیه هم چنین به ۲۴ پروندهٔ بلاتکلیف (که در زمان مذکور بازداشت شده‌اند)، ۱۰ شهروند تحت تعقیب، تعداد زیادی احضار و بازجویی، تعداد زیادی فعال مدنی از کار اخراج یا از حقوق اجتماعی محروم شده و…نیز اشاره شده است.

شایان ذکر است که دبیرخانهٔ مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در اولین سالگرد برخورد با اعضا و همکاران این مجموعه با جمع بندی وقایع یکسال گذشته با اشاره به مجموعه اقدامات دستگاه امنیتی در طول یک سال گذشته از جمله جعل و انتشار اکاذیب، موازی سازی مجموعه و ارگان‌های وابسته به آن به خصوص در فضای نت، انتشار اتهامات و مکررات آن دستگاه از طریق تریبون‌هایی متفاوت، افزایش فشار بر زندانیان یا بازداشت شدگان مجموعه برای موضع گیری بر علیه این تشکل، تداوم حملات سایبری و اطلاعاتی به مجموعه و ده‌ها روش دیگر گوشه‌هایی از یکسال درگیری این تشکل با دستگاه امنیتی حکومت ایران را شرح داده است.

اسامی ۲۱ فعال حقوق بشری که از سوی شعب مختلف دادگاه‌های انقلاب محکوم شده‌اند، به شرح زیر است. تاکید می شود که احکام برخی از افراد برای اولین بار منتشر شده است.

۱. ابوالفضل عابدینی محکوم به ۱۱ سال حبس تعزیری و همچنین پرونده مفتوح دیگری که در حال رسیدگی است
۲. احمد نجف‌زاده، محکوم به ۳ ماه حبس تعزیری
۳. بهزاد مهرانی، محکوم به ۱ سال حبس تعزیری پرداخت ۱ میلیون جزای نقدی
۴. پوپک ناظمی، محکوم به پرداخت ۳ میلیون ریال جریمه بدل از حبس
۵. تهمینه مومنی، محکوم به ۱ سال حبس تعلیقی
۶. حسین حسین‌زاده، محکوم به ۱ سال حبس تعلیقی
۷. درسا سبحانی، محکوم به ۱سال حبس تعزیری
۸. راضیه عالمی، محکوم به ۱ سال حبس تعلیقی
۹. رضا اکوانیان، محکوم به ۱ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی
۱۰. سلمان حسینی، محکوم به ۱ سال حبس تعزیری و ۳۰۰ هزار ریال جزای نقدی
۱۱. سما بهمنی، محکوم به ۱ سال حبس تعزیری و ۳ سال تعلیقی
۱۲. سما نورانی، محکوم به ۱ سال حبس تعلیقی
۱۳. سمیه اجاقلو، محکوم به پرداخت ۳ میلیون ریال جریمه بدل از حبس
۱۴. لاله حسن‌پور، محکوم به ۱ سال حبس تعزیری، ۴ سال حبس تعلیقی و همچنین اخراج شده از کار
۱۵. محبوبه کرمی، محکوم به ۳ سال حبس تعزیری
۱۶. مراد حسن لو، محکوم به ۱ سال حبس تعلیقی
۱۷. مرجان صفری، محکوم به ۳ سال حبس تعلیقی
۱۸. مهدی خدایی، محکوم به ۳ سال حبس تعزیری که محکومیتی ۴ ساله نیز به خاطر فعالیت‌های دانشجویی خود دارد
۱۹. نصور نقی‌پور، محکوم به ۷ سال حبس تعزیری و همچنین اخراج شده از کار
۲۰. نوید خانجانی، محکوم به ۱۲ سال حبس تعزیری
۲۱. دکتر وحید احمد فخرالدین، محکوم به ۳ سال حبس تعلیقی

----

محکومیت قطعی حشمت الله طبرزدی به هفت سال حبس تعزیری

پنجشنبه 12 اسفند 1389

حشمت الله طبرزدی، فعال سیاسی و دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران از سوی دادگاه تجدید نظر به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، «خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» حکم مذکور پس از تجدید نظرخواهی از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب استان تهران صادر و به نامبرده در زندان ابلاغ شده است.

آقای طبرزدی پیش‌تر در دادگاه بدوی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر عباسی به ۹ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

موارد اتهامی این زندانی سیاسی از سوی دادگاه بدوی به قرار زیر اعلام شد.

با استناد به مواد ۵۰۰، ۵۱۴، ۶۱۰ و ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی حکم بر محکومیت متهم به تحمل یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و دو سال حبس تعزیری به جهت توهین به مقام معظم رهبری و پنج سال حبس تعزیری به جهت اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و یک سال حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی صادر شد.

با توجه به حکم صادره به نظر می‌رسد نامبرده در دادگاه تجدید نظر از اتهام تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی تبرئه شده است.

مهندس حشمت‌الله طبرزدی در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۸۸ و به فاصله کوتاهی از حوادث این روز (عاشورا) بازداشت و به سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین منتقل و تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت. او پس از انتقال به بند عمومی زندان اوین، در اردی بهشت‌ ماه همزمان با اعتراض به اعدام پنج زندانی سیاسی از جمله فرزاد کمانگر معلم کرد، جهت محدودیت بیشتر به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شد.

----

محرومیت نه ماههٔ عبدالله مومنی از ملاقات حضوری با خانواده‌اش

پنجشنبه 12 اسفند 1389

عبدالله مومنی، زندانی سیاسی و سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت نه ماه از ملاقات حضوری با فرزندانش محروم بوده است چرا که دادستان تهران اجازه ملاقات حضوری با فرزندان و همسر این فعال سیاسی را صادر نمی کند.

این در حالی است که طبق آیین نامه سازمان زندان ها هر زندانی یک بار در ماه می تواند با خانواده اش به صورت حضوری دیدار کند.

به گزارش جرس، فرزندان و همسر عبدالله نه ماه است که از دیدن وی به صورت حضوری محروم شده اند و تنها هفته ای یک بار می توانند به ملاقات کابینی با او بروند، که فرزندان عبدالله هم به خاطر رفتن به مدرسه نمی توانند هر هفته به زندان اوین بروند. زندانیان بند ۳۵۰ هم چنین از هر گونه تماس تلفنی هم محرومند.

همسر عبدالله مومنی با اینکه بارها برای ملاقات حضوری با همسرش در خواست نوشته اما هر بار درخواست وی رد شده است. او می گوید: "وقتی به دادستانی و یا هرجای دیگری برای پیگیری می رویم به جز سرباز جلوی در شخص دیگری را نمی بینیم یعنی به ما اجازه دیدن و حرف زدن داده نمی شود، فقط می توانیم درخواست های خود را به صورت کتبی بنویسیم و تحویل سرباز دهیم که حالا نمی دانیم خوانده می شود و یا نه؟ من در آخرین نامه ام از دادستانی پرسیدم که علت ندادن ملاقات حضوری به من و بچه هایم پس از نه ماه چیست که جوابم را نداده اند."

همچنین با وجود اینکه عبدالله مومنی به بیماری پوستی در زندان مبتلاشده است و بارها درخواست مرخصی درمانی داده اما باز هم مسوولان با این درخواست مخالفت می کنند. عبدالله مومنی شب ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ساختمان ستاد شهروند آزاد در میدان ونک تهران که ریاست ستاد شهروند آزاد (حامیان کروبی) را بر عهده داشت بازداشت شد.

او و سازمان ادوار تحکیم در این انتخابات از حامیان کاندیداتوری مهدی کروبی بودند. او چندین ماه پس از دوران بازجویی خود نامه های افشاگرانه ای خطاب به رهبری جمهوری اسلامی ایران درباره شکنجه شدن های خود توسط بازجویانش نوشت.

نامه هایی که تاکنون هیچ پاسخی به آنها داده نشده و آن طور که همسر مومنی می گوید به جای رسیدگی به آنها تنها باعث محدودیت های بیشتر برای او و فرزندانش در دیدار با همسرش شده است عبدالله مومنی به همراه جمعی ۱۵۰ نفره از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می شود.

----

بی اطلاعی از وضعیت علی بیانی از دانشجویانِ بازداشتی ۲۵ بهمن

پنجشنبه 12 اسفند 1389

از وضعیت علی بیانی، از دانشجویان قزوینی بازداشت شده در جریان تجمعات ۲۵ بهمن، هیچ گونه اطلاعی در دست نیست.

علی بیانی، عضو ستاد مهدی کروبی در قزوین در دهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری، در جریان تجمعات ۲۵ بهمنِ تهران بازداشت شده است.

گفتنی ست که پس از گذشت بیش از دو هفته از زمان بازداشت حتی خانوادهٔ وی نیز از محلی که وی در آنجا محبوس است، بی‌اطلاع‌اند.

لازم به یادآوری ست که در جریان اعتراضات مردمی ۲۵ بهمن ماه، علاوه بر کشته شدن دو دانشجو به نام‌های محمد مختاری و صانع ژاله، ده‌ها تن از دانشجویان کشور نیز بازداشت شدند.

منبع: خبرگزاری هرانا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

مطالب مشابه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران