ابراز نگرانی آمریکا از احتمال اجرای حکم اعدام یوسف ندرخانی

۱۳۹۰/۱۲/۰۵

کاخ سفيد و وزارت امور خارجه آمريکا روز پنجشنبه در بيانيه های جداگانه ای نسبت به گزارش های منتشره در خصوص احتمال اجرای حکم اعدام يوسف ندرخانی، کشيش مسيحی متهم به ارتداد، ابراز نگرانی کرده اند

در بيانيه کاخ سفيد آمده است: گزارش هایی در خصوص تاييد حکم اعدام کشيش يوسف ندرخانی منتشر شده است که آمریکا به شدیدترین وجه ممکن آن را محکوم می کند.

 کاخ سفيد می گوید، اين حکم تنها به دليل امتناع کشیش یوسف ندرخانی از تغيير مذهب خود تایید شده است.
 
کاخ سفيد اضافه کرده است: «اين اقدام  ايران نمونه ديگری از نقض تکان دهنده تعهدات بين المللی اش، قانون اساسی اين کشور و ارزش های دينی است.»

کاخ سفيد می گويد، ايالات متحده با کشيش يوسف ندرخانی، خانواده وی و تمام کسانی که به دنبال آزادی دينی و مذهبی به عنوان حقی جهانشمول هستند، ابراز همبستگی می کند.

يوسف ندرخانی، ۳۳ ساله، در سن نوزده سالگی از اسلام به مسيحيت گرويده است . وی به هنگام  دستگيری رهبری يک گروه  از مسيحيان در رشت را برعهده داشت. در  هفته های اخير گزارش هايی در خصوص  تایید و  ابلاغ حکم اعدام يوسف ندرخانی به دايره اجرای احکام زندان رشت منتشر شده است.

کاخ سفيد می گويد، روند دادگاه و صدور حکم کشيش يوسف ندرخانی نشان می دهد که حکومت ايران اعتنايی به آزادی مذهب ندارد و همچنين نشان می دهد که حکومت ايران به نقض حقوق جهانشمول شهروندانش ادامه می دهد.

کاخ سفيد از  مقام های ايران خواسته که بيدرنگ حکم اعدام کشيش يوسف ندرخانی را لغو کرده و وی را آزاد کند.

کاخ سفيد اضافه کرده است، در صورتی که ايران چنين کند، پايبندی خود به حقوق بنيادی و جهانشمول از جمله آزادی مذهب را نشان داده است.

 کاخ سفيد در پايان اين بيانيه ، وجدان های بشری و جامعه بين المللی را فراخوانده است که از مقام های جمهوری اسلامی بخواهند هرچه سريعتر کشيش يوسف ندرخانی را آزاد کنند.

مارک تونر، سخنگوی  وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه، در بیانیه ای نسبت  به سرنوشت کشیش یوسف ندرخانی ابراز نگرانی کرد.

 مارک تونر گفته است که امریکا صدور حکم  اعدام برای کشیش یوسف ندرخانی را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری وی است.

دادگاه بدوی، يوسف ندرخانی را به «ترک دين» و «دعوت ساير مسلمانان به مسيحيت»، «ايجاد يک کليسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم و در نهايت وی را به اعدام محکوم کرد.

همسر آقای ندرخانی که به حبس ابد محکوم شده بود، هم ‌اکنون در بيرون از زندان به سر می‌ برد.

از: رادیوفردا

----

تشدید بیماری حمیدرضا خادم زندانی سیاسی در بند، در زندان اوین

 

جمعه, ۵ اسفند, ۱۳۹۰

تجویز داروهای مسکن و آرام بخش در کنار شرایط نامناسب امکانات موجود در زندان، روز به روز بر جسم حمیدرضا خادم اثر نامطلوب گذاشته و تناسب ظاهری گردن را از حالت عادی و طبیعی خارج کرده است.

کلمه: حمیدرضا خادم نویسنده، فعال سیاسی و عضو جبهه ملی ایران و از بازداشت شدگان اعتراضات پس از انتخابات که در بند ۳۵۰ زندان اوین جهت اجرای حکم بسر میبرد مدتهاست که از بیماری آرتروز گردن رنج می برد.

با توجه به سابقه بیماری این زندانی سیاسی و دردهای شبانه روزی و پیگیری جدی وی و همبندیانش از بهداری زندان اوین نه تنها اقدامی موثر در جهت درمان آن از سوی مسئولان امنیتی صورت نگرفته بلکه تجویز داروهای مسکن و آرام بخش در کنار شرایط نامناسب امکانات موجود در زندان، روز به روز بر جسم وی اثر نامطلوب گذاشته و تناسب ظاهری گردن را از حالت عادی و طبیعی خارج کرده است.

پیش از این نیز حمیدرضا خادم با بیماری ریه و سنگ مثانه دست به گریبان بود که به گفته پزشک زندان، سنگ در یک فرایند پردرد دفع شده است. عدم رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی با توجه به نگاه امنیتی در اعزام دیرهنگام به مراکز تخصصی درمانی و همچنین نبود امکانات اولیه مانند جای خواب نامناسب تغذیه بسیار ضعیف، محدودیت دارویی و درمانی و در نهایت رفتار غیر مسئولانه نهادهای قضایی و امنیتی هر روزه بر سطح نگرانی ها می افزاید و این نگرش را پدید می آورد که این روش بصورت عامدانه در جهت شکنجه غیر مستقیم زندانیان دگراندیش صورت میگیرد.

در ماه های اخیر نیز اغلب زندانیان سیاسی به دلیل توهین و رعایت نشدن شان آنان از سوی ماموران زندان که در موارد نادر اعزام آنان به بیمارستان های تخصصی، در پروسه ای دیر هنگام توام با اعتصاب غذا و اعتراض های دسته جمعی امکان پذیر شده از حق درمان خود در اعتراض به این بی حرمتیها گذشته اند.

----

بازداشت دهها کوهنورد سنندجی

یک منبع محلی و فعال حقوق بشر در کردستان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز جمعه مورخ ۲۸ بهمن ماه نیروهای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی شهر سنندج به جلسه گروه کوهنوردی «چل چه مه» که در منزل یکی از اعضای این گروه در روستای حسن آباد از توابع شهر سنندج یورش برده و اقدام به بازداشت دهها تن از اعضای شرکت کننده در این جلسه می‌کنند.  

بازداشت دهها کوهنورد سنندجی توسط نیروهای انتظامی
یک منبع محلی و فعال حقوق بشر در کردستان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز جمعه مورخ ۲۸ بهمن ماه نیروهای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی شهر سنندج به جلسه گروه کوهنوردی «چل چه مه» که در منزل یکی از اعضای این گروه در روستای حسن آباد از توابع شهر سنندج یورش برده و اقدام به بازداشت دهها تن از اعضای شرکت کننده در این جلسه می‌کنند.

این منبع همچنین به کمپین گفت که خانواده این افراد در طول روزهای گذشته به صورت مداوم در جهت پیگیری وضعیت آنها در جلوی ستاد خبری اداره اطلاعات تجمع کردند. منبع یاد شده گفت که اداره اطلاعات در این چند روز به خانواده‌ها قول داده است که در قبال وثیقه‌۴۰ میلیونی ریالی این افراد بازداشتی را آزاد می‌کند. هنوز مشخص نیست که دلیل دستگیری افراد یاد شده چه بوده است.

به گفته منبع یاد شده اسامی کوهنوردان بازداشت شده به شرح ذیل است:

۱. شهلا حسینی
۲. علی بهرامی
۳. فردین مهدی
۴. قطبه احمدی
۵. فرها چتانی
۶. طیب چتانی
۷. رضا نیکنام
۸.هاشم رستمی
۹. ایران پروین
۱۰. بختیار سعیدی
۱۱. محمد گولیان
۱۲. دیاکو کاکا خانی
۱۳. نادر پیمان کار
۱۴. حیدر آخته
۱۵. اکبر محمدی
۱۶. سوران خضرانی
۱۷. شمس الله عبدالهی
۱۸. برهان پیرخضرانی
۱۹. عبدالله کریمی
۲۰. غالب زمانی
۲۱. علی احمدی
۲۲. علی آزادی
۲۳. رحمت گویلی
۲۴. غیاث حسینی
۲۵. جلال سجادی
۲۶. توفیق امین پناه
۲۷. محمد فاتحی
منبع یاد شده همچنین گفت که روز پنج شنبه مورخ ۲۷ بهمن ماه نیروهای امنیتی به روستای «خروسه» از توابع شهر شویشه یورش برده و اقدام به بازداشت سه شهروند کُرد به نامهای سلمان، صادق و سهیلا جعفری می‌کنند.
این نیروها همچنین منزل این شهروندان را مورد تفتیش واقع داده و تعدادی از وسائل شخصی این افراد را نیز با خود برده‌اند.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران