بازگشت به صفحه اول

 

 
 

استقرار حاکميت ملی هدف جبهه ملی ايران است

 

به یاد شهید بزرگی که سه بار در خون خود غلطید

 

در ماجرای کودتای ننگین و خائنانه 28 مرداد 1332 پادشاه مملکت دست در دست سازمان های اطلاعاتی و جاسوسی بیگانه همچون « سیا» و  «اینتلجنت سرویس» گذاشته و هم پیمان با آنان دولت ملی و معتقد به مردم سالاری دکترمحمد مصدق را ساقط نمود و بساطی از ظلم و استبداد و دیکتاتوری برپا کرد که اکنون پس از 57 سال هنوز هم ملت ایران از پی آمد های آن روز سیاه و آن خیانت بزرگ رنج میبرد و تاوان آن را میپردازد و علی التحقیق میتوان گفت که ناکامی ها و مصائب امروزی ملت ایران و عدم تحقق دموکراسی و حاکمیت ملی در این کشور طی این سالها نیز ریشه در همان کودتای شوم دارد.

پس از کودتا دکتر مصدق و بسیاری از یاران و همکارانش به زندان افتادند. اما دکتر سیدحسین فاطمی وزیر خارجه شجاع دولت ملی مخفی گردیده و از پناهگاه خود به مبارزه علیه کودتاچیان ادامه داد و بسیاری از نوشته های مهیج و امیدبخش او در نشریات نهضت مقاومت ملی که از فردای کودتا تشکیل یافته بود مورد استفاده قرار گرفت. ولی بالاخره در روز ششم اسفند 1332 دکتر فاطمی دستگیر شد و به دست دژخیمان افتاد. در همان روز دستگیری عوامل خود فروخته شاه برنامه رذیلانه ای را برای قتل او طرح و به اجرا گذاشتند بدین شکل که در هنگام انتقال دکتر فاطمی به داخل شهربانی اراذل و اوباش به سردستگی شعبان بی مخ در جلوی درب شهربانی بر سر او ریخته و کوشیدند تا با ضربات چاقو او را از پای درآورند و اگر فداکاری خواهر دکتر فاطمی بانو سلطنت فاطمی نمیبود و در آن لحظه خود را سپر چاقوهای آن جنایتکاران مزدور قرار نمیداد به احتمال قوی آنها در نقشه شوم خود موفق میشدند و دکتر فاطمی فرصت رسیدن به دادگاه و محاکمه را نمی یافت و آن دفاعیات قهرمانانه از او برجای نمی ماند.

باری دکترفاطمی با ایثار و از خودگذشتگی خواهر فداکارش از آن مهلکه جان به در برد و با بدنی مجروح که چندین ضربه کارد بر آن اصابت کرده بود به زندان و محاکمه کشیده شد. محاکمات عبرت آموز آن بزرگ مرد در تابستان 1333 صورت گرفت و بیدادگاه نظامی شاه او را به اعدام محکوم نمود و سرانجام در سحرگاه نوزدهم آبانماه 1333 پیکر تب دار و رنجور او را با برانکارد به میدان تیرباران لشکر دو زرهی آورده و به جوخه اعدام سپردند. و او در راه آزادی و استقلال ایران برای سومین و آخرین بار در خون خود درغلطید.

دکترحسین فاطمی درسال 1296 در شهر نائین چشم به جهان گشود و 37 سال زندگانی کوتاه ولی بسیار پر ثمر و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. او از روز 8 مرداد 1328 روزنامه باختر امروز را شخصا" منتشر نمود که باید آنرا ارگان اصلی نهضت ملی ایران در آن سالها دانست. او قبلا در روزنامه های دیگر از جمله روزنامه باختر مربوط به برادرش افکار آزادیخواهانه و استقلال طلبانه خودرا منتشر میکرد. دکتر فاطمی در روز 22 مهر 1328 در زمره همراهان دکتر مصدق در تحصن اعتراض به عدم آزادی انتخابات در دوره شانزدهم مجلس شورای ملی بود و هم او بود که پس از آن تحصن فکر تشکیل یک سازمان سیاسی ملی را مطرح نمود و حتی گفته میشود که نام آن سازمان یعنی جبهه ملی ایران را او پیشنهاد کرد و در اولین شورای مرکزی جبهه ملی شرکت جست شورائی که با مبارزات خود توانست انتخابات قلابی انجام شده را در تهران به ابطال برساند و در انتخابات مجدد هشت نفر نماینده از اعضای جبهه ملی را به مجلس بفرستد تا کار بزرگ ملی شدن نفت را به رهبری دکتر محمد مصدق به انجام برسانند . دکتر فاطمی در روز 25 بهمن 1330 هنگام سخنرانی در سر مزار روزنامه نگار ملی، محمدمسعود به ضرب گلوله ای که از اسلحه «عبدخدائی» یکی از اعضای جمعیت فدائیان اسلام به سوی او شلیک گردید مضروب شد و این بار اولی بود که خون پاکش بر خاک ایران ریخته میشد. پس ازاین سوء قصد فدائیان اسلام هیچگاه توضیح ندادند که ترور دکتر حسین فاطمی که در خط اول مبارزه آزادیخواهانه ملت ایران و مبارزه با قدرت استعمار مکار انگلیس قرار داشت چرا و با چه قصد و منظوری صورت گرفت؟.دکتر فاطمی خود در اولین سرمقاله ای که پس از این ترور برای  باختر امروز تهیه کرد اینگونه نوشت که: « خدای بزرگ نخواست گلوله ای را که از طرف یک تروریست دست پرورده اینتلجنت سرویس به طرف من رها شد کارگر افتد.»

دکتر فاطمی در آن زمان نمیدانست که دیگر دست پروردگان اینتلجنت سرویس در لباسی دیگر و در دو نوبت دیگر خون پاکش را بر زمین ایران خواهند ریخت.

ما در سال روز شهادت آن شهید والا مقام جبهه ملی ایران به روان پاکش درود میفرستیم و نسل جوان این مرز و بوم را به آموختن از زندگی پرافتخار دکتر فاطمی فرا میخوانیم.

 

تهران – جبهه ملی ایران

18 /8 /1389

 

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به جبهه ملی ايران 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران