بازگشت به صفحه اول

 

 
 

گزارش نشست سازمان جبهه ملی ایران – آلمان

پیرامون مسیر جنبش سیز برای گذار به دموکراسی در ایران

از منظر شناخت اوضاع اقتصادی و نقش آگاهی و همگرائی

هموطنان ارجمند!

در بعد از ظهر شنبه  نهم بهمن ماه سال جاری(29.01.2011) به دعوت سازمان جبهه ملی ایران – آلمان نشستی پیرامون گذار به دموکراسی از منظر اقتصاد و نقش آگاهی وهبستگی در شهر کلن / آلمان برگزار گردید. در ابتدا با پخش سرود میهنی (( ایران)) و اعلام یک دقیقه سکوت برای جانباختگان راه آزادی و دموکراسی در ایران ، نشست آغاز به کار کرد. جلسه  ضمن خیرمقدم توسط یکی از اعضای سازمان چنین آغاز شد : " ...  سال گذشته جنبش حق طلبانه ملت ایران که جامهِ سبز بر تن کرد، معیار های جدیدی را در تاریخ سیاسی ایران  بوجود آورد که هم ادبیات و گفتمان ویژه خود را داشت و هم رفتار جدیدی را خلق کرد که همگان خود را به نوعی با این جنبش پیوند زدند. جنبش با آن سرکوب وحشیانه و کم سابقه ( و نه بیسابقه) از خیابان های شهرهای بزرگ کشور به خانه ها مجبور شد و شکل جدیدی بخود گرفت. رژیم سرکوب و ترور می پنداشت با این رفتارهای نامتعارف و ددمنشانه  قادر است به اصطلاح خود جامعه را از فتنه دور و حکومت خود را واکسینه کند. اما جنبش بزرگ و تاریخی پرنده ای نبود که بتوان آنرا درقفس انداخت و به قتلش فرمان داد. گذشت زمان آنرا به کاربدستان حکومت اسلامی ثابت کرد که حرکت آزادیخواهی مردم ایران را به هیچ وجه نمیتوان  از میان برداشت. استبداد نابود می شود، اما آزادی هرگز!

جنبش شاید وظیفه تاریخی اش آن باشد که در پی استیفای  حقوق مدنی و تاریخی ایرانیان در  پروسه ای تدریجی باشد و مطالبات حقوقی و بدور از خشونت خود را با پایداری پیگیری کند. این که آیا حکومت بالاخره تسلیم  خواستهای تاریخی و بر حق ملت ایران می شود ، روشن نیست. اما جنبش با لایه های اجتمایی و سیاسی گوناگون خود برای دست یابی به خواسته هایش و عقب نشاندن استبداد مذهبی به ‌‌‌شکل انکارناپذیری پایداری و استواری نشان داده و طولانی‌‌‌تر شدن تحقق این آرمانها در راستای استقرار دموکراسی نمی‌‌‌بایست این تصور را بوجود آورد که نظام ولایی- سپاهی ، جنبش اعتراضی مردم را سرکوب و ناکام کرده است.

چشم‌‌‌انداز این جنبش، چه در شکل و چه در مضمون ، جدید است.  آیا این جنبش می‌تواند به تقویت همبستگی ملی و روحیه آزادی‌‌‌خواهانه ملت ایران که دغدغه صدو پنجاه ساله ایرانیان است یاری رساند؟ مبحثی است اساسی و بنیادین که زمان طرح و بررسی آن آغاز شده است..." .

برای نشست شنبه نهم بهمن ماه ، جبهه ملی ایران- آلمان از سه کوشنده سیاسی دعوت بعمل آورده که نظریات خویش را مطرح سازنند.آنان به نقش اقتصاد، تفاهم و همبستگی، و نقش آگاهی در جنبش اشاره کردند.اولین سخنران آقای کیوان فروزان بود که پشت تریبون قرار گرفت و سخنان خویش را با مضمون : ضرورت همگرائی در گذار به دموکراسی آغاز کرد . وی از فعالین جنبش آزادیخواهی در داخل و خارج از کشور است که از بدو ورود خود به کشور آلمان پیوسته  در کنار نیروهای ملی به فعالیت ادامه داده است... ایشان در سخنرانی خویش بیان داشت که جامعه ایران امروز در آستانه یک گذار تاریخی قرار گرفته است و به علت تغییرات روی داده در جامعه، این گذار اجتناب ناپذیر است. امروز جنبشی متکثر و ملی به نام جنبش سبز در حال مبارزه ای در همه ابعاد اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی با گفتمان استبدادی ولایت فقیه در راه برقراری جامعه ای حق مدار و حاکمیتی دموکرات است . ایشان در میان بیانات خویش به مفاهیم تفاهم و همبستگی مکررا تاکید ورزیدند.

دومین سخنران  میهمان آقای محمد کسائی زاده بود.

ایشان عضو فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران هستند وپیش از ممنوع القلم شدن و مهاجرت به خارج در چندین روزنامه و نشریه داخل کشور فعالیت داشته اند. وی همچنین مدیر ارتباطات مرکز بین المللی  گفتگوی تمدنها بودند و دوران پرفراز و نشیبی را طی کرده اند.

آقای کسائی زاده از آنجائی که تحلیگر سیاسی نیز هستند. اوضاع ایران امروز را نیز بررسی کرده و نقش ناآگاهی را در روند سیاسی – اجتماعی  مهم و بنیادین ارزیابی کرد. ایشان معتقد است : " ... تجربه نهفته در تاریخ تحولات اجتماعی ایران نشان می دهد " نا آگاهی " مزمن در پوشش های مختلف و فریبنده ، تاثیر شگرفی در ناکامی حرکتهای ملی تحول خواهانه داشته است. آگاهی ناشی از ارتباط  هدفمند و مبتنی بر همبستگی عمومی پیش نیاز حرکت های مترقی و راه رسیدن به دمکراسی حقیقی است. ایشان معتقد است که در ایران امروز طبقات فکری باید جایگاه خود را در طبقات اجتماعی و اقتصادی بیابند و بر صدر بنشینند.

 

سومین و آخرین سخنران میهمان که با فاصله کوتاهی بعد از تنفس به پشت تریبون قرار گرفت آقای مهرداد عمادی

دکترای اقتصاد، مدل سازی ریاضی‌ در اقتصاد جهانی‌ بود. سابقه کاری ایشان : تا سال 2005 استاد ارشد دانشگاه استافوردشایر، مدرس در دانشگاه واریک، پژوهشگر واحد اقتصادی ( پارلمان در دانشگاه) واریک،استاد میهمان در دانشگاه اقتصاد پراگ، سنت پترزبورگ، براتیسلاوا، تیرانا، مرکز پژوهشی وین ، پژوهشگر میهمان دانشگاه کرنل . ایشان  در سمت سرپرست پروژه اصلاح سیستم بانکی‌ روسیه زیر نظر اتحادیه اروپا و مشارکت در دفتر خصوصی سازی دولت روسیه، رئیس مرکز اروپایی  پژوهش های  اقتصاد و تجارت . پژوهشگر پروژه اتحادیه اروپا، بانک جهانی ‌و صندوق بین‌الملل ؛ فعال بوده اند. در ضمن آقای عمادی در سمت مشاور مرکز برنامه ریزی و مدیریت وزارت صنایع و تجارت جمهوری چک در دهه 90 . مشاور اقتصادی وزارت اقتصاد کشور آلبانی تا ۲۰۰۳، مشاور برنامه خصوصی سازی دولت روسیه در ۱۹۹۵-۱۹۹۸، مشاور و پژوهشگر اقتصادی برنامه‌های تاسیس، اس اتحادیه ( اروپا). عضو پروژه بهبود بازدهی اقتصادی کنسرسیوم تحقیقاتی‌ بتا ماتریکس در اتحادیه ( اروپا ) میباشد. ناگفته نماند که ایشان تحلیلگر بی‌بی‌سی، رادیو های فردا، زمانه، دوچه وله، پ ب س واشنگتن، رادیو فرانسه و آذربایجان میباشند.

آقای عمادی اقتصاد ایران را از35 سال گذشته  تا امروزارزیابی کرد. ایشان معتقد بود که : ... ردّ یابی‌ دگرگونی در اقتصاد ایران در سی‌ و پنج سال گذشته تصویری منفی‌ از توسعه صنعتی و رشد اقتصادی کشور میدهد. در حالیکه بیش از ۷۹۰ میلیارد دلار (مبنای دلار ۲۰۱۰) در آمد از صادرات نفت و گاز داشته ایم در آمد سرانه شهر وندان ایران در ۲۰۱۰ در مقایسه با ۱۹۷۵سال نسبت به درامد متوسط کشور‌های دیگر صنعتی کاهشی فاجعه بار برای مردم ایران داشته است... وی پس روی اقتصادی ایران را نتیجه حرکتی مدیریت شده تعریف کرد که هدف‌های اصلی‌ آن بر داشتن نظارت عام بر فعالیت‌های تجاری‌اقتصادی و از بین بردن هر گونه شفافیت در آمد‌های دولتی و خصوصی بوده است. ایشان در ادامه سخنان خویش... بیان داشت که : ایران در ۳ دهه اخیر بزرگترین فرار سرمایه، رشد فعالیت‌های غیر قانونی‌ زیر  مدیریت سیاسی و توسعه فقر را در ۲۰۰ سال اخیر متحمّل شده است.  وی با اشاره به تجربه‌های موفق کشور‌های دیگر،  شرایط ایجاد دگرگونی اقتصادی در جهت شکوفا کردن اقتصاد ایران و امکان ادامه دراز مدت رشد هم گام بین صنعت، کشاورزی و فنّ آوری را از موارد مهمی میداند که باید بررسی و ارزیابی شود.

 در پایان سخنرانی که بسیار مورد توجه حاضرین قرار گرفت. سخنرانان به پرسش های مدعوین پاسخ دادند. جلسه در فضائی صمیمی و موفقیت آمیز به پایان رسید. در خاتمه توسط یکی از اعضای سازمان از حضارمحنرم  تشکر کرد. ناگفته نماند پیش از آغاز سخنرانی ها ، پیام  جبهه ملی ایران – آلمان به مناسبت درگذشت  شادروان داریوش همایون از تریبون جلسه  خوانده و به خانواده و دوستان ایشان تسلیت گفته شد.

جبهه ملی ایران – آلمان

سه شنبه  12 بهمن ماه1389

کلن - آلمان

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران