۵ سال از انحلال سازمان مدیریت گذشت/ محمد خوش چهره: کشور، هیاتی اداره می‌شود

پنجشنبه, ۲۴ شهریور, ۱۳۹۰

دکتر محمد خوش چهره ، استاد دانشگاه با اشاره به گذشت ۵ سال از انحلال سازمان مدیریت می گوید: کشور به صورت هیاتی اداره می‌شود.

«محمد خوش چهره ضمن اعلام مطلب فوق در گفت و‌گو با خبرنگار قانون افزود: به هیچ وجه شایسته نظام نیست که ما به چنین فضایی که اوایل انقلاب وجود داشت بازگشت کنیم. نهادهای کارشناسی و مهم به دلیل تصمیمات شخصی منحل شده‌اند و وضعیت به گونه‌ای است که کشور به صورت هیاتی اداره می‌شود .

نماینده سابق تهران در توضیح این مطلب افزود: اوایل انقلاب اداره کشور به این صورت ضرورت بود البته همان موقع هم بنی صدر تلاش می‌کرد و می‌گفت که باید رییس جمهور تبلور اراده کشور باشد اما امام مقابلش ایستاد و نهادهای قانونی مانند مجلس نیز به وظایف خود عمل کردند .

وی گفت: در این سال‌ها فضایی بر کشور حاکم شده است که بسیار قابل تامل است . در حالی که نظام سی سال تلاش کرد با تفکیک قوا و راه‌اندازی نهادهای تصمیم‌گیری، مساله التزام به قانون را نهادینه کند و به مشارکت مردم به عنوان سرمایه اجتماعی اهمیت بدهد و تا حدودی هم در این مسیر موفق بود اما شاهدیم که انحرافاتی در این مسیر پس از پایان جنگ رخ داد و هر چه جلوتر آمدیم این انحرافات شدیدتر شد .

این استاد اقتصاد ادامه داد: انحراف وقتی پیش می‌آید که شخصی ، مثلا رییس‌جمهور باورها و سلایق شخصی خود را مبنای تصمیم‌گیری قرار دهد و بر این اساس تصمیماتش را عملیاتی کند . به هر حال برای اجرایی کردن یک تصمیم صرف ایده کافی نیست .

وی در پاسخ به این سئوال که ارزیابی شما از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی چیست، گفت: از دو منظر می‌توان به این مساله نگاه کرد . یک اهمیت خود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دوم اجرای ایده‌ها در بستری فارغ از کارشناسی‌های معمول.

وی افزود: ایده‌ها و آرمان‌ها باید در بستر کار کارشناسی قرار گیرد . این ایده باید در مقابل سایر ایده‌های رقیب قرار بگیرد و نشان بدهد که بر سایر ایده‌ها برتری دارد. در همه حوزه‌ها این وضعیت وجود دارد . سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و خصوصا اقتصادی .

وی همچنین در جواب این سئوال که چرا مجلس و نهادهای نظارتی مانع از اجرای تصمیمات شخصی و … می‌شوند، گفت: ببینید همه چیز پشت عناوین پرطمطراق پنهان شده است . یارانه‌ها ، بنزین و … . مثلا حرفی در مورد یارانه‌ها زده شد و مجلس هفتم زیر بار آن نرفت . مقاومت مجلس سبب شد بین ایده و عمل فاصله وجود داشته باشد . حالا در سیاست خارجی و امنیت ملی و … هم همین طور است . البته مقام معظم رهبری در برخی موارد که ملاحظه کردند باورهای شخصی و خارج از ساختار جانشین بحث و بررسی کارشناسی شده است به اصلاح امور اقدام کردند . ما باید همه مسئولانه به این فضا نگاه کنیم . ایراد بگیریم که چرا چنین اتفاقی رخ داده است و باورها و سلایق شخصی جای قانون را گرفته و توهمات به معنای ایده و آرمان مبنای تصمیم‌گیری شده است .

خوش چهره گفت: سیستم‌های نظارتی و کنترلی مسئول هستند . مجلس راس امور است اما فضایی برای تضعیف مجلس وجود دارد . نمایندگان باید به منافع ملی التزام داشته باشند نه این که وامدار یک جریان سیاسی باشند».

از: کلمه

----

ثبت رکوردی دیگر برای دلار آزاد/سود دلالی دلار به 17% رسید

چهارشنبه 23 شهریور 1390

در پایان معاملات امروز بازار آزاد ارز قیمت هر دلار آمریکا به 1253 تومان رسید.

در حالی که بالاترین قیمت فروش دلار آمریکا در بازار آزاد تهران در جریان معاملات روز بیست و سوم خرداد ماه گذشته به میزان یکهزار و 250 تومان ثبت شده بود، امروز این رکورد 3 تومان افزایش یافت.

در جریان معاملات امروز نرخ خرید دلار از سوی فعالان بازار آزاد ارز به یکهزار و 246 تومان رسید و بهای فروش آن رکورد یکهزار و 253 تومان را ثبت کرد.

این در شرایطی بود که قیمت دلار بانکی هم امروز افزایش یافت و به یکهزار و68 تومان بالغ شد. دلار بانکی روز گذشته یکهزار و 66 تومان بود.

بدین ترتیب فاصله نرخ آزاد  بانکی دلار به 185 تومان رسید. بر این اساس سود خرید دلار از بانک و فروش آن در بازار آزاد به 17 درصد بالغ شد.

امروز هر یورو نیز به ترتیب 1730 و 1740 تومان خرید و فروش شد.

از: خبرآنلاين

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران