تعطیلی پتروشیمی، عدم پرداخت مطالبات چایکاران و دلار ۱۳۰۰ تومانی

نماینده ایلام: تعطیلی پتروشیمی ایلام با وجود پیشرفت ۵۵ درصدی

یکشنبه, ۸ آبان, ۱۳۹۰

نماینده ایلام با انتقاد از واگذاری‌های صورت گرفته در پتروشیمی ایلام گفت: اکنون این مجتمع با وجود پیشرفت ۵۵ درصدی، به طور کامل تعطیل شده است.

شاپور پولادی در گفت‌وگو با ایسنا، با ذکر توضیحاتی درباره‌ی روند فعالیت‌ها و واگذاری شرکت پتروشیمی ایلام طی سال‌های گذشته، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۴ برای تامین منابع مالی ۵۱ درصد از سهام این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد، که اگر چه می‌گوییم بخش خصوصی، اما در واقع هم‌چنان بخش شبه دولتی متولی این شرکت بود و این واحد صنعتی به بیمه تامین اجتماعی، شرکت شستا و صندوق بازنشستگی کشوری سپرده شد که از این میان تامین اجتماعی حتی پولی هم پرداخت نکرده بود و بابت بستانکاری از دولت ۱۷ درصد از سهام این شرکت به بیمه واگذار شده بود.

وی ادامه داد: پس از آن در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ با وجود نارضایتی و مخالفت‌های ما مدیرعامل وقت این شرکت شرایطی ایجاد کرد که ۴۹ درصد باقی‌مانده‌ی این شرکت نیز در بازار فرابورس عرضه شود و دقیقا همان روزی که خبر اختلاس مدیر عامل این شرکت منتشر شد، سهام پتروشیمی ایلام هم در بازار بورس به فروش گذاشته شد و هفت سرمایه‌گذار بدون این‌که کوچک‌ترین رقابتی با هم داشته باشند، این سهام را خریداری کرده و در قالب یک کنسرسیوم کار را به عهده گرفتند.

نماینده مردم ایلام در کمیسیون عمران در عین حال گفت: پس از این واگذاری‌ها، دیگر همان اعتبارات اندک و قطره چکانی که پیشتر به این پروژه واگذار می‌شد، هم قطع شد و با وجود پیشرفت ۵۵ درصدی، این پروژه به‌طور کامل تعطیل شد و اکنون شرایط آن به گونه‌ای است که حتی حقوق چندماه کارگران آن پرداخت نشده است.

وی در ادامه با اشاره به جلسات متعددی که در این زمینه با مسوولان مختلفی همچون وزیر اقتصاد و وزیر جدید نفت داشته است، عنوان کرد: در آخرین صحبت‌ها حدود یک ماه پیش در جلسه‌ی مشترکی با وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی، از مسوولان مرتبط خواستم که برای حل مشکل، واگذاری‌های صورت‌ گرفته را مورد تجدید‌نظر قرار دهند و همان جا وزیر نفت دستور پیگیری این موضوع را دادند و قرار شد ظرف ۱۰ روز مهندس بیات خبر این موضوع را به ما بدهند که هم‌چنان با گذشت بیش از۲۰ روز ما منتظر خبر ایشان هستیم.

پولادی در عین حال خاطرنشان کرد: اکنون علاوه بر این‌که تعطیلی این پروژه مضراتی به دنبال دارد، خوراک پالایشگاه گاز ایلام (گوگرد) هم در این وضعیت مورد استفاده قرار نگرفته و به ناچار سوزانده می‌شود که این موضوع از دیگر مضرات تعطیلی پتروشیمی ایلام به شمار می‌رود.

----

رئیس اتحادیه چایکاران: مطالبات چایکاران داده نشود،چای برداشت نمی‌کنیم

یکشنبه, ۸ آبان, ۱۳۹۰

رئیس اتحادیه چایکاران با انتقاد از وعده‌های عمل نشده دولت نسبت به پرداخت مطالبات چایکاران گفت: باوجود تکرار وعده‌های مسئولان مبنی بر پرداخت مطالبات، تاکنون یک ریال هم به چایکاران داده نشده است. اعلام شده بود که با پایان چهارمین و آخرین مرحله برداشت برگ سبز یعنی مهرماه، باقی مانده بدهی دولت به کشاورزان پرداخت می‌شود اما باز هم این وعده محقق نشد.

ایرج هوسمی در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: مهرماه آخرین فصل برداشت محصول است و تمامی تولیدات باغات در این زمان به طور کامل برداشت می‌شود. این در حالی است که به دلیل انباشت مطالبات و عدم پرداخت پول خرید چای به کشاورزان، محصول برگ سبز در بسیاری از باغات برداشت نشده و به حال خود‌‌ رها شده است و اگر مطالبات چایکاران داه نشود قطعا نمی توان چای برداشت کرد.

وی ادامه داد: بالا بودن قیمت دستمزد کارگران برای برداشت محصول و عدم وجود نقدینگی، موجب عدم برداشت چای در آخرین مرحله از بسیاری باغات شده است.

به گفته هوسمی در حال حاضر چایکاران به واسطه پرداخت نشدن مطالباتشان در بد‌ترین شرایط اقتصادی قرار دارند، به طوریکه برخی از کشاورزان از تامین نیازهای حداقلی باز مانده‌اند.

رئیس اتحادیه چایکاران ضمن تاکید بر اینکه مسئولان منتصب در سازمان چای نسبت به این حوزه آگاهی درستی ندارند، عنوان کرد: متاسفانه مسئولان دولتی در قبال صنعت چای و کشاورزان این حوزه احساس مسئولیت ندارند. ما طی ماه‌های اخیر نامه‌ای به رئیس جمهور دادیم تا به واسطه عدم توجه به حوزه چای، اجازه تغییر کاربری باغات داده شود اما تاکنون این نامه هیچ پاسخی دریافت نکرده است. طی روزهای اخیر نیز متعاقبا نامه‌ای خطاب به وزیر جهاد کشاورزی به منظور رسیدگی به پرداخت مطالبات چایکاران نوشتیم که این نامه نیز بی‌پاسخ باقی مانده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در شرایط کنونی کشاورزان دیگر پولی برای آماده کردن باغات و کاشت دوباره محصول برای سال آینده ندارند. متاسفانه شراط کنونی اصلا قابل تحمل نبوده و کسی هم به فکر چایکاران نیست.

----

قیمت دلار از مرز ۱۳۰۰ تومان گذشت

یکشنبه, ۸ آبان, ۱۳۹۰

در آخرین معاملات روز گذشته و امروز، بهای دلار به ۱۳۰۳ تومان رسید. به این ترتیب بار دیگر ریال ایران در برابر دلار آمریکا تضعیف شد و رکوردی جدید در قیمت دلار در بازارهای داخلی به جا ماند.

به گزارش پایگاه خبری قانون، بانک مرکزی قیمت هر دلار آمریکا را ۱۰۷۱ تومان و ۵ ریال اعلام کرده است. به این ترتیب فاصله قیمتی فروش دلار در شبکه دولتی و بازار غیر رسمی به ۲۳۱ تومان و ۵ ریال رسیده است که رقم بالایی است.

علیرغم تعطیلی بازارهای جهانی بهای طلا و سکه نیز تحت تاثیر افزایش قیمت دلار افزایش یافت و هر سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار غیررسمی ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.

بهای هر سکه بهار آزادی طرح جدید نیز در بازار غیر رسمی ۵۹۰ هزار تومان بود. برخی از مردم دلار را به عنوان ارز پس اندازی خود برگزیده‌اند و این امر قیمت دلار در بازار داخلی را افزایش می‌دهد.

پایین بودن نرخ سود بانکی سبب شده است که برخی مردم پس انداز بانکی را راه مناسبی برای حفظ سرمایه‌های خرد خود تلقی نکنند.

رییس کل بانک مرکزی پیش از این برنامه‌های متعددی را به منظور مقابله با افزایش قیمت دلار اعلام کرده بود اما با رشد مجدد بهای دلار گفت: «نمی‌توانیم ارز مورد نیاز قاچاقچیان را فراهم کنیم.»

به گفته بهمنی سال گذشته بیش از حجم واردات به کشور ارز در بازار آزاد فروخته شده است و این به معنای آن است که ورود مواد مخدر و کالای قاچاق به کشور نیز نیازمند ارز است.

نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، اخیرا نسبت به وجود فاصله قیمتی دلار دولتی و آزاد هشدار داد و از آن به عنوان چشمه رانتی بزرگی در اقتصاد ایران یاد کرد.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران