بازار آشفته ارز آشفته‌تر شد

05.01.2012

با وجود دستور بانک مرکزی به صرافان برای فروختن دلار به قیمت ۱۴۰۰ تومان، دلار تا قیمت ۱۶۲۰ تومان در بازار آزاد داد و ستد شده است. بنا به گزارش‌ها فیلتر شدن سایت‌های اعلام نرخ ارز باعث شلوغی در مراكز عرضه دلار شده است.

روز چهارشنبه (۴ژانویه/۱۴ دی‌) بانک مرکزی ایران صرافان را ملزم کرده بود، دلار را با نرخ ۱۳۹۰ تومان از مردم بخرند و با نرخ ۱۴۰۰ تومان به آن‌ها بفروشند.

یک روز پس از اعلام این ابلاغیه بازار ارز با تقاضای شدید مردم روبرو شده و نرخ دلار از ۱۵۹۲ تومان شروع و با ۱۶۲۰ تومان بسته شد. بر اساس گزارش‌ها در روز پنج‌شنبه تقاضا برای خرید دلار به قدری فراوان بوده است كه بسياری از صرافان فقط به خریدارانی که تقاضای بالای ۱۰۰ هزار دلار داشته‌اند، دلار به قیمت ۱۶۲۰ تومان فروخته‌اند.

شلوغی در مراکز عرضه دلار

خبرگزاری ایسنا با اشاره به فیلتر شدن یکی از سایت‌های اطلاع‌رسانی قیمت ارز (سایت مثقال) علت شلوغی در مراكز عرضه دلار همچون سبزه ميدان، چهار راه استانبول و ميدان فردوسی را مراجعه حضوری مردم برای اطلاع از قیمت ارز خوانده است.

سایت مثقال که اطلاعات لحظه‌ای قیمت جهانی طلا و قیمت آن در بازار داخلی و قیمت انواع ارز را نشان می‌داد، به تازگی در پی التهاب در بازار ارز فیلتر شد.

نوسانات شدید نرخ دلار طی روزهای گذشته پس از آن صورت گرفت که باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا لایحه تحریم بانک مرکزی ایران را در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ امضا کرد. در پی این تحریم نرخ دلار در بازار روز دوشنبه (۱۲ ژانویه/۲ دی) به رقم بی‌سابقه ۱۸۰۰ تومان رسید.

با بالا رفتن نرخ ارزهای خارجی، بانک مركزی جمهوری اسلامی در بخشنامه‌ای جدید به بانک‌‌ها، سهمیه ارز مسافرتی در بخش هوایی، به ازای هر نفر را از دو هزار به یک هزار دلار كاهش داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا روز چهارشنبه (۱۴ دی‌ماه) بانک مرکزی طی بخش‌نامه جدیدی اعلام کرده بود، فروش ارز مسافرتی برای هر یک از مسافران هوایی به مقصد تمام كشورها (به‌جز عراق و سوریه كه ۴۰۰ دلار است) به میزان یک هزار دلار و فروش ارز مسافرتی به مسافرین زمینی، ریلی و دریایی كلیه كشورها به میزان ۴۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها است.

در همین حال روز پنج‌شنبه مدیران عامل برخی بانک‌ها همراه با محمود بهمنی رئیس بانک مرکزی به همراه کادر ارزی بازار جلسه‌ای‌تشکیل داده تا به «برسی استراتژی‌های ارزی بازار» بپردازند.

پیش‌تر رئیس‌کل بانک مرکزی ایران پس از اعلام خبر تحریم بانک مرکزی توسط آمریکا و در پی آن بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی گفته بود: «دنیا به آمریکا به دلیل تحریم بانک مرکزی ایران می‌خندد.»

از: دويچه وله

----

زمزمه های افزایش قیمت محصولات لبنی

 

معاون کالاهای مصرفی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان عنوان کرد واحدهای صنایع لبنی اجازه هیچ‌گونه تغییری قیمتی را ندارند.

در شرایطی که زمزمه هایی در رابطه با افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار شنیده می شود معاون کالاهای مصرفی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می گوید واحد های تولید کننده محصولات لبنی حق افزایش قیمت محصولات خود را ندارند.

معاون کالاهای مصرفی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در پاسخ برخی از ادعاها مبنی برافزایش 20 درصدی شیرخام گفت: با توجه به اینکه هنوز وزارت جهاد نرخ حمایتی را اعلام نکرده ، معیار قیمت گذاری همان نرخ مصوب 600 تومان است.
محمد قبله  افزود: واحدهای صنایع لبنی اجازه هیچ‌گونه تغییری قیمتی را ندارند.

وی از تعزیراتی شدن تعدادی از کارخانجات متخلف لبنی و ارسال پرونده های آن به سازمان تعزیرات حکومتی خبر داد و گفت: برخی واحدها نیز قیمت‌های خود را به حالت‌های قبلی بازگردانده‌اند.

قبله همچنین درباره تاثیر نوسانات نرخ ارز بر روی بازار طی روزهای گذشته گفت : این نوسانات بر قیمت محصولات نیز تاثیراتی را داشته است.

این مقام مسئول ، تامین بخش عمده ای از مواد اولیه محصولات غذایی از محل واردات به صورت مستقیم و غیرمستقیم را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به این شرایط بدیهی است که افزایش قیمت دلار، منجر به تغییر قیمت محصولات وارداتی می‌شود.

وی در باره این موضوع که مواد اویه محصولات کنونی با نرخ های قبلی ارز وارد شده و اینکه چرا در زمان حاضر افزایش قیمت رخ دهد ، گفت : شاید واردات کالاها با قیمت‌های جدید صورت انجام نشده باشد ولی طبیعی است که واردکننده برای حفظ قدرت و به‌روز کردن نقدینگی خود کالاها را براساس نرخ‌های جدید عرضه کند .

قبله تثبیت نرخ ارز را خواستار شد و گفت: در زمان حال حاضر بخشی از نیاز مردم به مواد پروتئینی و خوراک اولیه دام و دیگر محصولات غذایی از محل واردات تامین می‌شود که تاثیر به سزایی در سبد خانوار دارد.

از: خبرآنلاين

----

یارانه ها پزشکان را مسافر کش کرد

 

جمعه, ۱۶ دی, ۱۳۹۰

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به مشکلات پزشکان برای تامین هزینه های مطب بعد از هدفمندی یارانه ها، اظهارداشت: متاسفانه این وضعیت باعث شده تا تعدادی از پزشکان به سراغ ساختمان سازی، موبایل فروشی و گاهی اوقات مسافرکشی بروند.

در حالی که دولت مدعی اجرای عدالت با طرح هدفمندی یارانه هاست، میزان تورم بیست درصد افزایش یافته است و شکاف بین فقیر و غنی بیشتر از پیش شده است.

دکتر ایرج خسرونیا به وضعیت معیشتی پزشکان اشاره کرد و افزود: بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، هزینه بخش سلامت افزایش یافت به طوریکه برخی از پزشکان توانایی تامین هزینه های مطب شان را ندارند.

وی با انتقاد از متناسب نبودن افزایش تعرفه ها و نرخ تورم در کشور، گفت: آنچه به عنوان رشد تعرفه ها اتفاق می افتد حداکثر ۱۰ درصد و بعضا بین ۵ تا ۶ درصد است. در حالی که نرخ تورم به مراتب بالاتر از این اعداد و ارقام است.

خسرونیا با اعلام اینکه افزایش تعرفه ها با هزینه ها جور در نمی آید، ادامه داد: این وضعیت باعث شده آن دسته از پزشکان که نمی توانند هزینه های تاسیس مطب را تامی کنند، به سراغ مشاغلی غیر از پزشکی می روند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ساختمان سازی و موبایل فروشی و گاهی اوقات مسافرکشی را از جمله مشاغلی دانست که پزشکان برای بیکار نماندن به سراغ آنها می روند.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد پزشکان اگر مطب نداشته باشند به نان شب محتاج خواهند بود، افزود: تنها ۱۰ درصد پزشکان کشور ثروتمند هستند و ۴۰ درصد نیز همطراز سایر اقشار جامعه قرار دارند و اوضاع خوبی دارند.

خسرونیا به وضعیت نامناسب پزشکان عمومی در کشور اشاره کرد و گفت: حدود ۶۰ هزار پزشک عمومی داریم که تنها ۱۰ هزار نفر از آنان به طور کامل فعال هستند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران همچنین از حضور پزشکان سن بالا در شیفت شب بیمارستانها انتقاد کرد و افزود: چرا یک جراح عمومی که ۶۰ سال سن دارد باید برای تامین هزینه زندگی مجبور شود کشیک شب بیمارستان باشد. در حالی که او در این سن باید استراحت کند.

گفتنی است در حال حاضر هشت هزار پزشک بیکار در کشور وجود دارد.

از: کلمه

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران