فقر و گرانی در ايران بيداد ميکند

بیش از۷۰ درصد بازنشستگان زیر خط فقر

رئیس انجمن بازنشستگان جامعه اسلامی کارگران خواستار افزایش حقوق و عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی شد و گفت: اگر با افزایش حقوق و عیدی موافقت نشود حداقل باید برای تامین مایحتاج ضروری بازنشستگان سبد کالا تعلق گیرد.
مهر: پرویز احمدی پنجکی با بیان این مطلب افزود در حال حاضر با توجه به آمارهای موجود حدود ۷۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی ماهیانه حدود ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می کنند.
به گفته وی، برخی از نهادها و مسئولان خط فقر در شهرهای بزرگ را مبلغی معادل دو برابر حقوق بازنشستگان عنوان کرده اند به همین دلیل می توان گفت که ۷۰ درصد بازنشستگان با حقوق فعلی چیزی پایین تر از زیر خط فقر هستند.
رئیس کانون مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی شمیرانات تاکید کرد: با توجه به تورم فعلی و گرانیهای موجود در جامعه، بازنشستگان با مشکلات اقتصادی و معیشتی بسیار زیادی روبرو هستند به همین دلیل دولت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید در زمینه افزایش حقوق و عیدی این افراد سریعتر اقدام کنند.
وی گفت: مکاتبات لازم در خصوص افزایش حقوق و عیدی بازنشستگان با وزارت رفاه و همچنین سازمان تامین اجتماعی انجام شده است اما هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.
پنجکی افزود: سازمان تامین اجتماعی متعلق به بازنشستگان است و این افراد سالهای زیادی حق بیمه پرداخت می کنند بنابراین روا نیست که برای حقوق و عیدی آنان کم بگذاریم و مسئولان هر وقت بودجه کم می آورند از بازنشستگان مایه بگذارند و از حقوق و حقوق آنان کسر کنند.
وی با اشاره به اینکه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید همانند بازنشستگان سایر نهادها باشد گفت: اگر باز هم قرار باشد حقوق بازنشستگان با افزایش روبرو نشود در این صورت باید سبد خانوار ویژه کالاهای ضروری جایگزین آن شود چون این افراد واقعا برای تامین مایحتاج اولیه در تنگنا هستند و حقوق آنان کفاف نان و پنیر را هم نمی دهد.
رئیس انجمن بازنشستگان جامعه اسلامی کارگران با اشاره به اینکه در مورد عدم افزایش حقوق و عیدی بازنشستگان ساکت نمی نشینیم، اظهار داشت: اگر نظر وزیر رفاه عدم افزایش باشد در این صورت پس از دهه فجر اعتراض خود را اعلام می کنیم.

----

دبیر انجمن صنایع لبنی: قیمت محصولات لبنی از امروز رسما افزایش یافت

براساس آخرین مصوبه کارگروه تنظیم بازار، قیمت تمام محصولات لبنی هشت درصد افزایش یافته و سه قلم از تولیدات کارخانه‌ها نیز حدود ۹ درصد افزایش پیدا کرده‌اند.

آفتاب: براساس آخرین مصوبه کارگروه تنظیم بازار، قیمت تمام محصولات لبنی هشت درصد افزایش یافته و سه قلم از تولیدات کارخانه‌ها نیز حدود ۹ درصد افزایش پیدا کرده‌اند.

دبیر انجمن صنایع لبنی اعلام کرد: طبق آخرین توافق صورت گرفته میان انجمن با سازمان حمایت، تمامی محصولات لبنی مجوز افزایش قیمت دریافت کرده‌اند.

سید رضا باکری با بیان این مطلب گفت: براساس موافقات صورت گرفته مقرر شد نرخ سبد محصولات لبنی شامل تمام کالا‌ها مشمول یک افزایش قیمت هشت درصدی شده و چند قلم کالای خاص کارخانجات با افزایش ۹ درصدی همراه باشند.

وی در این خصوص توضیح داد: طبق این امر مقرر شد تعیین نوع محصولات کارخانجات که مشمول افزایش ۹ درصدی شوند در اختیار خودشان باشد. به عبارتی تولیدکنندگان به انتخاب خود می‌توانند حداکثر نرخ سه قلم کالای خود را تا حداکثر ۹ درصد افزایش دهند.

به گفته باکری؛ احتمالا سه قلم کالای خاص اغلب کارخانجات شامل محصولاتی نظیر؛ شیر استریل، ماست و پنیر خواهد بود.

به گزارش ایلنا،وی با اشاره به اینکه این مصوبه از طریق انجمن به کارخانجات اطلاع رسانی شده و سازمان حمایت نیز مصوبه فوق را به ۳۱ استان ابلاغ کرده است، عنوان کرد: کارخانجات از امروز و فردا اصلاح قیمت‌ها را انجام خواهند داد و رسما قیمت‌های خود را با نرخ‌های جدید منطبق می‌سازند. برمبنای این امر اگر افزایش قیمت بیش از حد داشته باید نرخ‌های خود را کاهش دهند و اگر کمتر بوده افزایش خواهند داد.

----

افزایش قیمت گوجه فرنگی، خیار و سیر تازه در بازار

ایلنا: رئیس اتحادیه میوه و تره بار از کاهش ۳۵۰ تومانی قیمت موز و افزایش ۶۰۰ تومانی خیار گلخانه‌ای در بازار خبر داد.
حسین مهاجران در گفتگو با ایلنا به آخرین وضعیت قیمت‌ها در بازار اشاره کرد و افزود: قیمت سبزیجات که در هفته‌های اخیر به شدت دچار نوسان شده بود، این روز‌ها تا حدودی تعدیل شده است. بر این اساس نرخ هر کیلو ریحون که به بیش از چهار هزار تومان در هر کیلو رسیده بود هم اکنون با نرخ حدودا دو هزار تومان به فروش می‌رسدوی اضافه کرد: این در حالی است که قیمت هر کیلو شاهی و شوید با افزایش حدودا ۵۰۰ تومانی به حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان رسید. همچنین نرخ سیر تازه نیز با حدود ۲۰۰ تومان در هر کیلو افزایش روبرو بوده است.
مهاجران از افزایش قیمت گوجه فرنگی نیز خبر داد و عنوان کرد: امروز به واسطه شرایط جاده‌ها و راه‌های ارتباطی قیمت گوجه فرنگی در بازار حدود ۱۵۰ تومان در هر کیلو افزایش یافته که به محض رسیدن محصولات به واسطه باز شدن جاده‌ها، قیمت‌ها دوباره تعدیل می‌شود. نرخ خیار گلخانه‌ای نیز با ۶۰۰ تومان افزایش به حدود دو هزار تومان در هر کیلو رسیده است.
وی به وضعیت قیمت موز در بازار نیز اشاره کرد و افزود: قیمت موز که به واسطه نوسانات نرخ ارز به حدود ۱۸۵۰ تومان رسیده بود، با حدود ۳۵۰ تومان کاهش به کیلویی ۱۵۰۰ تومان رسیده است.

----

پيش‌بيني اکونوميست درباره نرخ بيکاري

ادامۀ بحران تولید در سایپا، پارس خودرو و گروه بهمن

گزارشات کارگری ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۰
روزشمارکارگری ماه های مهر- آبان - آذرسال 1390

ادامۀ بحران تولید در سایپا، پارس خودرو و گروه بهمن
سازه گستر سایپا، واقع در کیلومتر 10 جادۀ مخصوص کرج سه راه پارس خودرو، شرکتی است که کار تأمین قطعات را برای گروه خودروسازی سایپا (شامل شرکت های سایپا، سایپادیزل و پارس خودرو) را برعهده دارد، یعنی همان کاری که شرکت های ساپکو و ایساکو برای گروه خودروسازی ایران خودرو انجام می دهند. در واقع، این شرکت رابط گروه خودروسازی سایپا با ده ها شرکت است که برای این گروه قطعه می سازند. گفته می شود که اخیراً گروه سایپا نتوانسته است بدهی خود را به شرکت سازه گستر سایپا بپردازد و، به همین دلیل، این شرکت نیز قادر به پرداخت بدهی خود به شرکت های قطعه ساز نبوده است. در نتیجه، این شرکت ها نیز به تعهدات خود برای تأمین قطعات مورد نیاز گروه سایپا عمل نکرده اند و این گروه خودروسازی اکنون با کمبود قطعات خودرو رو به روست. دلیل دیگری که برای کمبود قطعه در گروه سایپا ذکر می شود این است که با توجه به افزایش قیمت ارز تولید قطعات با نرخ های سابق برای شرکت های سازندۀ آن ها صرف نمی کند. به هرحال، علت آن هرچه باشد، اکنون گروه سایپا با کمبود قطعات خودرو مواجه است و تعطیل های اخیر، که کارگران این گروه را سخت نگران و هراسناک کرده است، به همین دلیل است.
در هفتۀ دوم بهمن ماه نیز، همچون هفتۀ اول، شرکت های سایپا و پارس خودرو با حداقل ظرفیت خود تولید کردند. در شرکت سایپا، خط مونتاژ پراید نیمه تعطیل بود و به علت کمبود قطعات به ویژه استارت، چراغ عقب، زه روی سقف و... تولید متوقف بود و در روزهای سه شنبه 11 و چهارشنبه 12 بهمن کارگران در کنار خط تولید نیمه بیکار بودند. در شرکت پارس خودرو، سالن های مونتاژ پراید (سالن
PK و سالن 35) در روزهای 11 و 12 بهمن حداقل تولید را داشتند و در بیشتر اوقات کارگران در حال استراحت بودند. همچنین در این شرکت سالن های مونتاژ اتاق پراید و ال 90 نیز تعطیل بودند. روز پنج شنبه 13 بهمن نیز شیفت های 2 و3 تعطیل بودند و شیفت 1 تولید پراید نیز بیش از 5 ساعت فعال نبود، سالن ال 90 به طور کامل تعطیل بود و سالن های بدنۀ پراید 141 و بدنۀ ال 90 نیز تعطیل بودند. در شرکت سایپا نیز چنین حالتی وجود دارد. در حال حاضر تا شروع هفتۀ سوم بهمن ماه شرکت های سایپا و پارس خودرو تعطیل هستند. این تعطیل ها به ویژه از این نظر جلب توجه می کنند که در سال های قبل در همین ماه های بهمن و اسفند برای بالابردن رکورد تولید حتی در روزهای جمعه نیز با دادن پاداش (غیر از اضافه کاری) از کارگران این شرکت ها کار می کشیدند.
خبر دیگر حاکی از خودکشی یک کارگر خودروسازی است. در اخبار قبلی به اطلاع رساندیم که گروه خودروسازی بهمن، که مزدا تولید می کند و وابسته به سپاه پاسداران است، کارگران خود را با پرداخت حداقل حقوق تا 15 فروردین 1391 بیکار کرده است. این گروه در هفتۀ اخیر تعدادی از کارگران را به سر کار فراخواند و اسامی شماری دیگر را به عنوان اخراجی در تابلو اعلانات اعلام کرد. همزمان با اعلام این لیست، یکی از کارگران سالن رنگِ گروه بهمن به نام مصطفی علیزاده اهل فومن ساکن کرج دست به خودکشی زد و فوت کرد، که جسد او را روز پنج شنبه به فومن منتقل کردند. گفته می شود که مصطفی پس از دیدن نام خود در لیست اخراجی ها خودش را کشته است. همچنین، شنیده ها حاکی از آن است که پدر مصطفی نیز پس از شنیدن خبر فوت فرزندش سکته کرده است.
کارگران خودروسازی14 بهمن 1390
منبع:سایت کمیته هماهنگی برای ایجادتشکل های کارگری

پيش‌بيني اکونوميست درباره نرخ بيکاري
تازه‌ترين گزارش واحد اطلاعات اكونوميست از افزايش نرخ بيكاري ايران طي سال‌ جاري خبر داد.
به گزارش مورخ14بهمن ماه ايسنا، اكونوميست در گزارش ماه دسامبر 2011 خود نيروي كار ايران در سال گذشته را 25 ميليون و 700 هزار نفر و نرخ بيكاري را 13.2 درصد اعلام و پيش‌بيني كرد كه اين شاخص‌ها در سال جاري به ترتيب 26 ميليون و 400 هزار نفر و 14.1 درصد خواهد بود.
انتظار مي‌رود طي دو سال آينده نيروي كار ايران به ترتيب معادل 27 ميليون نفر و 27 ميليون و 700 هزار نفر باشد و اين در حالي است که نرخ بيکاري در اين دو سال يکسان و به ميزان 15 درصد پيش‌بيني شده است.
در سال 1393 شمار افراد داراي شغل ايران به 28 ميليون و 400 هزار نفر خواهد رسيد كه اين ميزان براي سال 1394 معادل 29 ميليون و 100 هزار نفر پيش‌بيني شده است.
در همين حال عنوان شده است كه نرخ بيكاري در سال 1393 برابر با 15.5 درصد خواهد بود كه با اندكي کاهش در سال پس از آن به 15.1 درصد مي‌رسد.
سال 1395 سالي است که براي نيروي کار و نرخ بيکاري ايران به ترتيب رقم‌هاي 29 ميليون و 700 هزار نفر و 16.3 درصد پيش‌بيني شده است.
اکونوميست در گزارش پيشين خود نيز همين پيش‌بيني‌ها را در خصوص نرخ بيکاري و نيروي کار ايران انجام داده بود.

روزشمارکارگری ماه های مهر- آبان - آذرسال 1390
گردآورنده و تدوين: اميرجواھری لنگرودی
http://www.etehadbinalmelali.com/Rooshomar_3_mahe7-8-9%20sal%201390.pdf
چهاردهم بهمن ماه1390
akhbarkargari2468@gmail.com


 

 
 

بازگشت به صفحه اولA>

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران